Dodaj do ulubionych

Powrót 07 zgłoś się

21.06.07, 12:53
Godzina o której TVPI nada tego lata nasz ulubiony serial woła o pomstę do
nieba! W środy, ale nie powiem o której, bo się nie będę publicznie wyrażaćsmile
Obserwuj wątek
    • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 13:04
      Nie chce mi się szukać, więc strzelam: 8.30?
      • eulalija Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 13:07
        "Siedlisko" nadawali o 6 rano w sobotę, 8.30 to nawet dość humanitarna jest wink)

W nosie ich mam, mam swoje, mogę o dowolnej porze obejrzeć.
      • stara.gropa Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 13:08
        Prawie dobrzesmile O 0.35.
        • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 13:24
          Zawszeć to lepiej, niż 8.30. Po nocnym seansie, to nawet dojarkom ze dwie
          godziny snu jeszcze zostanie smile
          • stara.gropa Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 13:25
            Ty mnie Groha nie denerwuj! Ja bardzo proszę.
            • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 14:12
              Proszę bardzo. Już się poprawiam: godzina 0.30 jest do bani. Szczególnie dla
              dojarek.
              wink)
              • stara.gropa Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 14:24
                Wrrrrrrrrrrr
              • g0p0s Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 14:40
                Dójki nietoperzy będą zadowolonesmile
                • anmanika Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 14:51
                  Ja to się dziwię, że ten ideologicznie niesłuszny serial wogóle pokazująwink
                • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 14:52
                  Ja już nic nie mówię. Jeśli już do tego doszło, że JKM warczy, to lepiej
                  zmilczeć. Ale wewnątrz czuję się przerażona i wstrząśnięta jak... jak... jak
                  to martini Jamesa Bonda.
        • paskudek1 Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 15:05
          masz racje gropo, skandaliczna godzinasad o tej porze moje dziecko śpi i korszystanie z TV jest ograniczone do zerasad wrrr.
          • ewa9717 Re: Powrót 07 zgłoś się 21.06.07, 15:40
            Ta godzina to element walki z postkomuną, szarą siecią i takimi tam smile)
    • gastonlemiel Re: Powrót 07 zgłoś się 27.06.07, 23:31
      zakupilem na dvd 3 pierwsze odcinki owego serialu. Obejrzalem z ciekawosci. Ale
      byla to ciekawosc odnoszac sie jedynie do realiow tamtych lat, uwielbiam
      ogladac wawe z tamtych lat, ludzi z tamtych lat i w ogole mam sentyment. Mimo
      ze ledwie wtedy od ziemi odroslemsmile Poza tym - wraz z borewiczme wchodzimy do
      warszawskiej komendy, i poznajemy od podszewki prace milicjantowsmile palac
      mostowskich tezsmile ale jesli chodzi o akcje i zagadke kryminalna... sorry, ale
      to dno jest totalne... kolejnych plyt juz nie kupilem, a moze jednka powiniem?
      moze to sie pozniej jakos rozkreca? wnosze o zachecenie mnie albo zniechecenie
      do konca, bo w niejakiej rozterce jestem...smile
      • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 28.06.07, 00:18
        Gastonie, już za chwileczkę, już za momencik, ponownie idę zatopić ócz swych
        błękity w niepokojącej urodzie porucznika Borewicza, więc powiem Ci tylko, że
        potem się rozkręca. Porucznik szczególnie. Zgodnie z teorią, że po to pan Bóg
        dał mu ręce, żeby nie musiał wzywać radiowozu smile
      • eulalija Re: Powrót 07 zgłoś się 28.06.07, 08:39
        De gustibus i tak dalej.

Mnie się ten serial podoba, oglądam go w całości średnio raz w roku (w domu,
        nie w Skiroławkach).
        • ewa9717 Re: Powrót 07 zgłoś się 28.06.07, 10:13
          No i dialogi są fajne, ale chyba faktycznie do pełni zrozumienia wszystkich
          smaczków trzeba było być już w miarę kumatym w tantych latach.
          • eulalija Re: Powrót 07 zgłoś się 28.06.07, 10:17
            Raczej tak, pamięć o tamtych czasach bardzo pomaga zrozumieć. Zmieniło się
            wiele, choć z drugiej strony bardzo mało, przykładem posłużę, jak Borewicz
            dopłaca w kostnicy do cennika. Przecież to się nadal dzieje, właśnie niedawno
            znajomi przez to przechodzili.
            • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 28.06.07, 10:52
              E tam, wcale nie trzeba pamiętać, co to była kremplina, żeby z zapartym tchem
              patrzeć, jak Borewicz rozwala gang jej przemytników, a nawet dwa konkurencyjne,
              za jednym zamachem. Dodajmy - samodzielnie i z lekceważącym uśmieszkiem na
              ustach, bez jednego zmierzwienia loczka nad czołem. Bo to taki nasz ówczesny
              Simon Templer, albo nawet Bond. James Bond wink
              • anmanika Re: Powrót 07 zgłoś się 28.06.07, 11:08
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20923
                smile)))

Szkoda, ze o takiej porze, jak szedl o 20.00 to watek o 07 puchl od wpisow.
                Byly artykuly w gazetach, byl slynny zlot. Po nim z Bronislawem Cieslakiem
                jestem na ty, fajnie bylosmile)
                • eulalija Re: Powrót 07 zgłoś się 28.06.07, 11:41
                  O ile mnie pamięć nie myli to na forum seriale był to jakiś rekordowy wątek,
                  miał ponad 1000 wpisów, jeśli nie więcej.

Chyba jedyny wątek, który mu troche depcze po piętach to "Wpadki ..."
    • gastonlemiel Re: Powrót 07 zgłoś się 28.06.07, 21:23
      dobra, to kupuje nastepne plyty smile
    • stara.gropa Re: Powrót 07 zgłoś się 03.07.07, 07:39
      W sobotę, o 14.00 TVP nadała, ni z gruszki, ni z pietruszki 10(!) odcinek 07
      zgłoś się. Według jakiego klucza oni układają program, to nawet najstarsi
      górale nie pamiętają.
      • edeka5 Re: Powrót 07 zgłoś się 03.07.07, 08:07
        A ja się ucieszyłam, że robią powtórki powtórek o jakiejś ludzkiej porze.
        Trochę tylko mnie zdziwił numer odcinka, ale ...
      • moleslaw Re: Powrót 07 zgłoś się 03.07.07, 09:33
        Też oglądałam ten odcinek,dlaczego 10 ?Sam diabeł tego nie wie.
        Kocham ten serial,wraz z mężem oglądamy jak tylko się da,mąż tłumaczy mi jak
        czegoś nie zrozumiem.Takie są plusy posiadania starszej,drugiej połowy.Serial
        świetny i naprawdę polecam!
        • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 04.07.07, 23:39
          A dzisiaj, już za parę minut, jeśli tylko TVP nie pochrzani kolejności w
          odcinkach, porucznik Borewicz będzie przypominał angielskie zwyczaje, że nie
          pytany nie odpowiada oraz uczył dobrych manier, które wpojono mu na propedeutyce
          filozofii, że kiedy ktoś nam się przedstawia imieniem i nazwiskiem, to należy mu
          się zrewanżować tym samym. Dowiemy się także, że jest milicyjnym miłośnikiem
          Chopina, używa Old Spice'a i potrafi zrozumieć niejakiego Antinousa, który
          wiedział, co robi, nie lubiąc kobiet... Kurczę, wychodzi na to, że znam to już
          na pamięć, a mimo to idę oglądać wink
          • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 05.07.07, 12:20
            Okazuje się, że to mnie pochrzaniła się kolejność, bo wczoraj było o tym, że
            Borewicz w trakcie śledztwa potrafi być uroczy, ale i stanowczy potrafi być
            taki, że o matko, a Zubek, to porządny gość, na którego nie działa nic, a już
            miny i nogi niejakiej Markizy, to w ogóle wink
            • ewa9717 Re: Powrót 07 zgłoś się 05.07.07, 12:35
              I w dodatku gotów przełożyć działania śledcze, aby pomóc żonie w praniu...
              • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 05.07.07, 12:49
                I uważa, że przyzwoity mężczyzna nigdy nie nocuje poza domem smile
            • lylika Re: Powrót 07 zgłoś się 05.07.07, 12:59
              To dobrze, że nie było jeszcze tego odcinka z Antinousem. Może uda mi się go obejrzeć. Gra w nim Hanna Stankówna. Bardzo ją lubię. Szkoda, że rzadko ją widać na ekranie.
    • edeka5 Re: Powrót 07 zgłoś się 05.07.07, 12:59
      Znowu zapowiedzieli odcinek na sobotę o 13.40 (jeżeli dobrze zapamiętałam)
      • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 05.07.07, 13:06
        W soboty, to emisja specjalna dla JKM Starej Gropy big_grin
        • lylika Re: Powrót 07 zgłoś się 05.07.07, 13:09
          Na wyścgi zaspała, choć byliśmy umówieni na 13.00, to na Borewicza może też nie zdążyć. smile)
          • stara.gropa Re: Powrót 07 zgłoś się 10.07.07, 14:17
            Zdążyła, spokojna głowa. Tym razem nie trzeba było nawet ruszyć się z łóżka,
            wystarczyło tylko otworzyć oko i wziąć pilota do ręki.
            • ewa9717 Re: Powrót 07 zgłoś się 12.07.07, 16:07
              Hm, czyżby...kapusta?
              • lylika Re: Powrót 07 zgłoś się 12.07.07, 19:17
                Masz na myśli noc? Wczoraj była. smile)
                • asia.sthm Re: Powrót 07 zgłoś się 12.07.07, 20:05
                  he he he Krolowa nam sie w Spiaca Krolewne zamienila big_grin
                  Zamiast budzika grochu podsypac i dwie bajki zalatwione.
                  • lylika Re: Powrót 07 zgłoś się 12.07.07, 20:35
                    asia.sthm napisała:

> he he he Krolowa nam sie w Spiaca Krolewne zamienila big_grin
                    > Zamiast budzika grochu podsypac i dwie bajki zalatwione.
                    ...
                    A może kasztanów? To i dla zdrowotności będzie. smile
                • ewa9717 Re: Powrót 07 zgłoś się 14.07.07, 16:18
                  Iś auch, kak gawariat Francuzy! Obawiam się stanu chronicznego... smile)
    • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 25.07.07, 20:05
      Lyliko, achtung - chyba dzisiaj powinien być Antinous i Stankówna, jako Joanna
      Helsztyńska-Kłyś, obiecująca Borewiczowi, że w niedzielny ranek pozwoli mu
      popatrzeć, jak się gotuje prawdziwy rosół z makaronem. Domowym smile
      • eulalija Re: Powrót 07 zgłoś się 25.07.07, 21:26
        A Helsztyńska to nie była Jolka od kradzieży samochodów? A początek Kłyś nie
        był inny?

Ale się nie upieram, "07" na pamięć nie znam w odróżnieniu od wielu książek
        Guruy smile)
        • lylika Re: Powrót 07 zgłoś się 25.07.07, 21:47
          Tak, to dzisiejszy odcinek. Stankówna - Chilińska-Kłyś. No i gra mój kochany, nieodżałowany Andrzej Szalawski.
      • lylika Re: Powrót 07 zgłoś się 26.07.07, 01:42
        Był Antinous i Stankówna. Rosołu nie było. smile)
    • lylika Re: Powrót 07 zgłoś się 25.07.07, 21:59
      Poza tym w 07 gra Zdzisław Tobiasz, którego głos uwielbiam. Niezapomniany w dubbingu Sagi Rodu Forsyte`ów jako Somes. Jak on to mówił: Ależ Ireeeno!
      Kiedy w 07 pojawia się Tobiasz zamykam oczy i widzę Sagę. Porąbana jestem dokładnie. smile))
      • groha Re: Powrót 07 zgłoś się 26.07.07, 12:23
        A mnie porąbało się książkowe wydanie tego odcinka z filmem, się okazuje. W
        książce, jak byk stoi Helsztyńska i ten rosół z domowym makaronem, który w
        filmie chyba też gdzieś jest, bo mi w oczach stoi ta scena. Ale i tak dobrze.
        Połowa od inspektów, czyli Kłyś, się zgadza.
        • edeka5 Re: Powrót 07 zgłoś się 26.07.07, 12:29
          Od rosołu z domowymi kluskami to była Danuta Kowalska
          www.filmpolski.pl/fp/index.php/115271
          • ewa9717 Re: Powrót 07 zgłoś się 26.07.07, 21:11
            Młodą panieneczką będąc w czasach późnego Gierka, po obeirzeniu tego odcinka
            pomyślałam, że taki były Kłyś po myślniku po nazwisku to niegłupi pomysł...
            • edeka5 Re: Powrót 07 zgłoś się 27.07.07, 07:47
              I co? Zrealizowałaś ten pomysł?
              • ewa9717 Re: Powrót 07 zgłoś się 27.07.07, 07:57
                Nie. Różne Kłysie nawet mi latały po życiorysie, ale zaparłam się na takiego
                jednego blondyna mojego życia niczym panna Stefania od Boya.
                • edeka5 Re: Powrót 07 zgłoś się 27.07.07, 08:51
                  Myślałam, że chodzi o podwójne nazwisko z myślnikiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka