kocio_pierzaczek 12.09.07, 20:07 z upoważnienia imć G0p0sa: >Żadnego dzwonienia nie słyszę, za to mam propozycję dla szczęśliwego odzgadulca o rozpoczęcie nowego wątku, bo ten już ciężki się zrobił Kto się pąkał? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 12.09.07, 20:16 No ta hamerykańska chrzestna babcia. I stukała jeszcze, i inne brewerie wyczyniała. Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 12.09.07, 22:08 Hihi, a przed pąkaniem kazała Dorotce popłukać wannę sterilem. Kociu powiedz, że dobrze, powiedz! Niech Ewa nie czeka i zadaje, bo zagadki stygną Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 07:01 Dobrze, dobrze. Aczkolwiek teraz to bym na wszystko się zgodziła, Groszko, bo białą noc miałam. A teraz niech Ewa zagadkę zaśpiewa. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 08:18 Śpiewać lubię, acz fałszuję nawet kotkinapłotki,muzykalność zero po prostu. Zagadka prosta: co chcieli sprawdzić Janeczka i Pawełek, pływając na sznurku? Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 10:02 Falę wsteczną. Skądinąd fajna i duża rzecz. Też bym pewnie już dawno do Szwecji wpław dopłynęła, gdyby nie łacha po drodze, na której postałam, odpoczęłam i jakoś wróciłam do Polski. Tylko po jaką cholerę ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 10:58 To może ja w zastępstwie powiem, że odpowiedź prawidłowa. Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 11:09 Rozumiem, że należy tu ustalić dyżury eksperckie, w braku zadawacza) Co zawierał oprócz nazwy "Nowa Zelandia" list, pomyłkowo wysłany do Anity? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 12:34 Do dyżuru się nie nadaję, o czym świadczy ostatnia zagadka Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 14:55 Rozmaite skróty, liczby, nazwy geograficzne. To był spis znaczków z kolekcji nieboszczyka Fiałkowskiego. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 15:14 Zapodawaczka poprzedniej dziękuje g0p0s0wi za wyrękę (bez odgryzania palca serdecznego) i wzorcowe wywiązanie się z nagłego zastępstwa. Teraz by się chyba kolejny ekspert dyżurny nadał... Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 16:09 ewa9717 napisała: > Teraz by się chyba kolejny ekspert dyżurny nadał... Zadawaczka była na spacerze z psią a zagadka zdaje się do najłatwiejszych nie należała. Myszwkropki wygrała ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 16:07 Brawo Myszowkropki !! Dawaj zagadkę. Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 16:59 Gdzie była zameldowana Fela? Proszę bardzo zastępców o weryfikację odpowiedzi, bo odwożę dzieci do tyjatru Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 18:55 A potem "odziedziczyła" ją Agnieszka... Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 19:48 Mea culpa, nieprecyzyjne pytanie. Chodziło mi o Balbinę Felicję B. Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 21:12 Jeśli to nie skleroza oczywiście, to była moją sąsiadką, na Poleskiej )) Ale teraz to ja muszę poczekać na potwierdzenie, bo mam wątpliwości. Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Supernowy wątek zagadkowy 13.09.07, 22:35 Tak jest, brawo! Proszę uprzejmnie, zapodawaj zagadkę. Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 06:57 Proszę wymienić przedmioty do dziurawienia, pięć sztuk proszę bez zwłoki ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 13:10 Muszelki na bułgarskiej plaży (szpilka+obcas), e to nie o to... Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 13:11 A można uprzejmie prosić trochę dokładniej? Albo choć odrobinę łatwiejsze do zlokalizowania? Bo jednak jest dużo tego materiału i chyba już mi się szufladki mieszają, czy coś. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 13:23 O dziurawieniu bursztynow bylo, o tych kupowanych na worki blaszkach do ozdob tez bylo, o workach dziurawych ponczoch do repasacji tez bylo, o dziurawych pamieciach tez , dziur w parkanach nie wspomne i juz mam 5 sztuk. Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 14:32 Tiaaa, tym razem ja zadałam niezwykle precyzyjnie pytanie ) Chodziło mi o coś zupełnie innego, o obsadki do szpikulcy, służących do przebijania opon, występujące we "Wszelkim wypadku": parasolkę Janeczki, ciupagę Pawełka, nogę stołową Bartka, szwedkę Stefka i parasol pana Wolskiego. Asia, Twoim prawem zadanie zagadki, bo jednak to pięć dziurawień Powinnam chyba zamknąć gębę w tym wątku. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 18:16 Ha! to ja zadam pecyzyjniuśko: Juz dawno temu, gdzies miedzy Wojtkiem a Markiem Gurua postanowila napisac traktakt i go nawet napisala. O czym byl owy traktakt i dlaczego go nie przeczytalismy ? Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 21:06 Coś mi się mgliście majaczy, jak zwykle, strzelę więc - o tych, no, o wychodkach? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 21:54 Odpowiem po szwedzku, w slangu i fonetycznie: - neehee ! czyli psinco ) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 22:05 Też mi wychodki po głowie chodziły. No to strzelę z mańki: może o małżeństwie, a rzecz nie bardzo wypaliła z braku kwalifikacji zonijnych Gurui? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 22:34 Ha ha, jak sie ciesze, ze trudna zagadke zadalam Nie!!! ale blisko...i nie powiem z ktorej strony blisko. Caly piatek i sobote przewaruje na forum...ale wam dopieke jak dlugo sie da, ha ha Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 23:08 O podrywaniu, ale byl juz przestarzaly w chwili pisania - chodzi o punkt widzenia (przedwojenny) i zmiany w moralnosci. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 14.09.07, 23:21 Mistrzu Woloduchu, zgadliscie na medal. Zadawajcie brawurowo! Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 15.09.07, 22:14 Ja to znam pod postacią: "Tak dobrze żarło i zdechło" ) Wołoduch śpi, dawaj zagadkę prawem kaduka ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 15.09.07, 22:19 Woloduch zawsze tak robi...zniknie, a potem gada.. na nas. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 15.09.07, 22:20 Co skonsumował dziadek (Guruowy, rodzony), wróciwszy do domu na bani? Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 15.09.07, 22:38 Boszeee dzwoni mi, jakieś, przepraszam, uszy uczciwszy pomuje, ze ścierką do zmywania? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 15.09.07, 22:41 Prawie. Zmywak (nie wiem, może w tamtych czasach funkcjonował tylko w postaci szmaty?) i nie do końca zeżarł, jeno poszarpał, bo dziwnie twardy jako sztukamięs mu się wydawał. Zaliczone. Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 15.09.07, 22:54 Skoro zaliczone z uwagami, to widzę, że pierwszy tom się kłania w pas i pora przeczytać znowu W związku z powyższym, w ramach umartwiania się oddaję Ci prawo do ponownego zadania zagadki (Po prawdzie odetnie mnie zaraz - o 23-ej od sieci i nie wiem czy jutro wrócę - prace konserwacyjne się muszą różne odbyć). Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 15.09.07, 23:14 No przecież zaliczone! Ale skoro już odetło, zadam warunkowo: jakie wiadomości amputowało Gurui chwilowo (acz w newralgicznym momencie) na egzaminie z historii architektury? Odpowiedz Link
woloduch1 Zagadka sadystyczna 16.09.07, 02:59 O Leonardzie da Vincim. I nie czekajac na werdykt zadam zagadke sadystyczna. Sadystyczna dlatego, zem sie nieco wnerwil. W razie braku poprawnej odpowiedzi przez 24 godziny zmienie ja. A teraz zagadka sadystyczna: W piatym tomie autobiografii (wydanie co najmniej drugie) jest fotografia Guruy z laptopem. Jakiej marki jest ten laptop? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadka sadystyczna 16.09.07, 13:03 Mam wydanie pierwsze ((( A tak na marginesie, to jest draństwo. Kocham Guruę miłością wielką, bezgraniczną. A tu mi takie świństwo się robi. Zdobyłam pierwsze wydania, na kolejne tomy czekałam jak na rozżażonych węglach i co? A trzeba było może olać, poczekać do 10-tego wydania, poprawionego, uzupełnionego. Fe! Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zagadka sadystyczna 16.09.07, 17:19 Tez tak mialem. Dlatego teraz jestem szczesliwym posiadaczem tomu piatego w dwoch wydaniach - pierwszym i trzecim. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 13:41 A laptop, "który mistyczny wppływ wywierał na Roberta", jest w tomie V "Wtórna młodość". Posiadam na stanie, to i łatwo po obrazkach sprawdzić. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 17:22 No to wspolczuje. Bez fotografii pozostaje jeszcze metoda strzelania w ciemno... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 17:16 Nie Dell. Strzelaj dalej! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 17:54 Fotografię mam ,alem Ździebko przyślepa: toshiba? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 18:48 Fotografii nie mam , a niech to cholera, ale pomieszam. Toshibe mialam wieki temu i ona byla dokladnie rozmiaru trzech i pol paczek tych dluzszych papierosow marki PRINCE. Odmierzalam papierosami, wiec wiem. Czy wy o V tomie mowiac macie na mysli Aneks? To ja mam ten aneks bez laptopa ((( Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 19:06 Mowiac o piatym tomie mamy na mysli piaty tom. W pierwszym wydaniu nosil on tytul "Aneks. Wieczna mlodosc". Wydania drugiego nie jestem pewien. W wydaniu trzecim nazywa sie "Wtorna mlodosc". Warto kupic, bo tresc inna. Pozdrawiam Woloduch P.S. A! I fotografia laptopa tam jest! W. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 19:01 Przykro mi, ale to nie Toshiba... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 19:08 Toz ja nie zgadywalam , tylko mieszalam ...))) Szkoda, ze nie Toshiba...piekne byly, malutkie , poreczne, ciezkie jak olow, ale im wybaczam )) Woloduchu ja nawet zdjecia nie mam ..tak muzom i sobie.. sie rozmarzam. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 19:19 No to co, ze mieszalas, a nie zgadywalas? Chlop strzela, a Pan Bog kule nosi... Moglas trafic fuksa... A swoja droga, to dzieciatko nie przywiozlo Ci z Krakowa piatego tomu? Baaaardzo powazne niedopatrzenie! Przynajmniej mialabys zdjecie... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 19:30 Matko swieta Piekutoska. Toz ja moglam se sama kupic gdybym wiedziala ile trace ( A dzieciatku piorko wyrwe... ze sie samo nie domyslilo. Pojecia nie mialam, ze trzeba sie uaktualnic...boze co za slowo, no pojecia nie mialam. Trzeba bylo trabic, zanim sie za trudne zagadki zadaje Gopos brawo!! Po kolorach, czy po bystrosci. Brawo! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 17:55 Wydawało mi się, że Dell ma logo EDell ('E' w lustrze), ale nie sprawdziłem Może w takim razie IBM? Ale co robi czerwone przed niebieskim? Strzelam po raz ostatni: IBM) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 19:13 Trafiony, zatopiony! Brawo, G0p0s! Tak jest, to jest IBM Thinkpad. Co do kolorow: czerwone "I", zielone "B", niebieskie "M". IBM juz dobrze ponad dziesiec lat ma takie samo logo umieszczone dokladnie w tym samym miejscu. Dlatego tez zaryzykowalem tak podchwytliwe pytanie (wiedzac, ze przeciez znajomosc wszystkiego wynika ze statutu, wszyscy znaja sie ... przynajmniej troche ... na komputerach i w koncu ktos trafi). Twoja kolej, G0p0s! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 20:26 W Starym próchnie jest zdjęcie ze spotkania TWCh z Guruą. Druga persona od prawej, kto Ona? ) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 20:32 A może ( z pewną taką niesmiałością) w ogóle ktoś napisze, kim są persony owe? Z prawa na lewo albo z lewa na prawo... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 20:50 Druga od prawej za Krolowa, to nasza Ida ) Ida do tablicy! Kto byl, niech sie wysili na numerowana liste ) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 21:09 O, tak! Niech się wysili, bardzo proszę. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 21:14 Zapisałem sobie na półprzylepku: Smitte, Hotinhere, Dc33, April, Ida, Stara.gropa Marella/Agata102 Druga od lewej N.N. ))) Asia wygrała! PS Nie byłem, ale przesłuchałem Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 21:16 Dc22, palec mi się źle ustawił, przepraszam Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 21:22 Dziękuję, sztuki nieliczne już poznam Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 21:29 > Asia wygrała! Co Pan powie!? Tak mi sie informacji Ewie udzielalo...wcale nic nie zgadywalam. No ale jak zgadlam, to niech se zadam, zupelnie od czapy Z czego najdluzej sie smialam w Starym Prochnie ? Nie tylko ja, bo jak sie okazalo, to luda mrowie sie przy tym usmarkalo. Chodzi mi o jedno, slawne zdanie zaczynajace sie od : - Dzieci.... ( nie wiem czy mozna zadawac takie personalne zagadki...ale niech tam..) Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 23:10 ... czy ja mam na głowie perukę?" Asiu, o to chodzi? Śmiałyśmy się z tego samego? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 23:15 Tak )) Do tej pory zastanawiam sie jak mozna tak dlugo smiac sie raz po raz z tego samego. Zadaj Grohus porzadna zagadke , a ja pojde sie wytrzec. ))) Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 16.09.07, 23:43 )) Co można kupić w prezencie kobiecie taniego i niepotrzebnego? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 17.09.07, 00:00 Krem do golenia! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 17.09.07, 00:04 Powiedza zesmy sie zmowily...a nich tam. krem do golenia Mocno sie ten krem zdeaktualizowal (fuj ale slowo) Dzis kobiety potrzebuja depilatora (fuj jeszcze gorsze slowo) Zadam pytanie zanim pojde w bety: Na co wnuczka Monika zamienila " próchno w pretensjach" a jak ktos nie wie, to co to sa wedlug niej "konskie kubły" i "tureckie konie" Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Supernowy wątek zagadkowy 17.09.07, 00:06 Oj !!!Przepraszam Woloduchu, nie bylo cie kiedy prztykalam. Zadajesz Ty Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 17.09.07, 00:39 Mydło! Wtedy było mydło do golenia! Takie do myziania mokrym pędzlem celem zrobienia piany, i chyba o takie właśnie chodziło. Ale to drobiazg bez znaczenia, bo faktycznie, dowcip zupełnie się zdezaktualizował. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Supernowy wątek zagadkowy 17.09.07, 03:30 A co tam, odpowiem zeby miec pewnosc na prawo zapytania: " próchno w pretensjach" to "kruche ciasto niezadowolone", natomiast "konskie kubły" i "tureckie konie" to "kolejowe lapy". Pozdrawiam Woloduch P.S. Mysle nad zagadka - bedzie trudna. Nadam przed pojsciem spac. W. Odpowiedz Link
woloduch1 Trudna zagadka 17.09.07, 03:40 W dniu 03.02.2001r. Pani Joannie skradziono samochod Toyota Avensis - tuz przed wyjazdem. W dniu 06.02.2001r. firma Volvo zaproponowala bezplatny wynajem samochodu ich produkcji na okres wyjazdu. Jaka droga oferta ta dostala sie do Pani Joanny? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Trudna zagadka 17.09.07, 17:27 A co to byla za strona? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
g0p0s Re: Trudna zagadka 18.09.07, 10:26 www.chmielewska.art.pl Strona była o kilka długości lepsza od aktualnej (czytelniejsza). Czyim i w jakim utworze ulubionym daniem był gruby plaster mortadeli z chrzanem, majonezem i ogórkiem? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Trudna zagadka 18.09.07, 14:43 Od pierwszego kopa pomyślałam o Janeczce, Pawełku i "Nawiedzonym domu", ale potem zwątpiłam, bo oni chyba raczej dużo musztardy... Odpowiedz Link
eulalija Re: Trudna zagadka 18.09.07, 15:20 Z chrzanem, majonezem i ogórkiem to mi się najbardziej kojarzą parówki z "Depozytu". Przyszła żona z pasierbicą jadły i chyba nawet Bubla poczęstowały. Mortadela też gdzieś mi dzwoni ale strasznie cichutko. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 18.09.07, 15:31 No dobra. Zagadka była perfidna, bo z Bułgarskiego bloczka. Joanna tak jadła. O następną zagadkę zagrajcie w marynarza) Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 18.09.07, 16:25 Przyznam, że zajrzałam, ale gdy od razu uciekłam, bo coś mi dzisiaj nie za bardzo na wątpiach i bałam się, że mnie zemgli od tej mortadeli Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 18.09.07, 20:09 Marynarka wygrała! Wprawdzie prawem kaduka, ale skoro nie ma chętnych ... Oto zagadka: Proszę wymienić cztery "przedmioty" przyniesione przez Chabra podczas pierwszego rodzinnego spotkania. Odpowiedz Link
lylika Re: Supernowy wątek zagadkowy 18.09.07, 20:42 Czy chodzi o skarpetkę Pawełka? Jeśli tak, to jeszcze "przyniósł" samochód. ) Więcej nie wiem. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 18.09.07, 21:29 Tatuś sam latał po łące, zeby schować, a Chaber przynióśł wszystko: krawat, skarpetki, chustki do nosa, a nawet samochód! Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 19.09.07, 08:59 Lylika dobrze zaczęła ale komplet dała Ewa, sorry, że wczoraj nie odpowiedziałam ale ścięło mnie z nóg i padłam jak neptek. Zagadkę zadaje Ewa. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 19.09.07, 20:50 Jaki znak rozpoznawczy narysował na oponach ten z Łomianek? I co to znaczy? Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 19.09.07, 23:14 Kurczę, uczę się na pamięć i uczę, i odkrywam, że coraz więcej nie wiem. Pamiętam skrobanie karoserii, dwór przez o z kreską, dym, strzałkę, kratkę i szyfr, ale znaku na oponach nie mogę sobie przypomnieć, psia kość. Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 08:18 No trudno, to ja już powiem Dwa małe znaczki, kółko z kropką, oznaczające znaczek stemplowany i gwiazdka oznaczająca znaczek czysty. Potwierdzenie proszę bez zwłoki ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 09:34 Będzie trudne! Do jakiej marki samochodu załatwił koła facet z MHZ-u w zamian za pozytywną wzmiankę o jakim produkcie marki koreańskiej? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 10:40 Wardburg i nożyczki? Nożyczek jestem pewien, piękna scena z ich prezentacją była)) Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 12:10 Wygrałeś wszystko, i samolot, i lotnisko, i butelki po winie, i bilety po kinie ))) Zadawaj G0p0sie. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 12:30 Akcja których w których książkach zahacza o Mierzeję Wiślaną? Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 14:49 Wielkie zasługi Mnie zabić Duża polka Złota mucha Powyższe to pewniaki, niżej z wyjaśnieniem: Autobiografia - o mierzei sporo jest. Drugi wątek - Kasia nad morze pojechała, może na mierzeję? Romans wszechczasów - tu pewna nie jestem ale jakoś marcową porą od morza jechała, to może i mierzeja właściwa. I nad morzem dodatkowo: Pech - Władysławowo Boczne drogi - Sopot, Władysławowo, Kołobrzeg Babski motyw - Kołobrzeg Więcej grzechów nie pamiętam Odpowiedz Link
lylika Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 14:58 Mózg elektronowy, tak się kiedyś mówiło na komputer. Pasuje do Ciebie jak ulał. ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 15:26 Ja po prostu kocham jej książki. Do tego stopnia, że zmusiłam się ostatnio do drugiego czytania "Lądowania" i "Bloczka" ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 14:58 Liczyłem na wpadkę z Mnie zabić, ale się nie doliczyłem) Klask, klask! Wygrałaś zagadkę do zadania Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 15:28 Nio, jak umiesz liczyć, to licz tylko na siebie G0p0sie ) Łatwe będzie: Jaki samochód kupiła Krystyna i co miał przyprowdzić jej mąż? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 15:36 Krystyn więcej niż jedna, ale z mężem chyba jedna Pierwszą połówkę odpowiedzi znam, drugiej nie. Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 18:59 Nie ma tak, że fifty fifty, pół na pół, jeden zając, jeden wół. Proszę szare komórki włanczać (skoro władza tak mówi, to chyba teraz tak trzeba pisać). Odpowiedz Link
lylika Re: Supernowy wątek zagadkowy 20.09.07, 21:03 Mądralek z fabryki lalek. Jak się zadaje, to się wszystko wie a jak się odgaduje, to niekoniecznie. ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 21.09.07, 06:50 lylika napisała: > Mądralek z fabryki lalek. No dobrze, niech Wam będzie Albo samochód Chabrowiczowej albo Chabrowicza (ten przyprowadzany, bo że fiatem do ALgierii pojechał, to każda jołopa wi!). Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 21.09.07, 10:48 Kryśka kupiła najchętniej kradzionego Golfa, stary miał kupić Volvo? Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 21.09.07, 13:59 No! Jak pomyślisz to masz w komplecie )) Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 21.09.07, 14:22 Ten Pan? Tamtego znam z nazwiska, tego niestety nie ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 21.09.07, 14:25 Numizmatyk, ale to nie nazwisko, tylko podpowiedź Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Supernowy wątek zagadkowy 23.09.07, 21:25 Ten Pan Lipski, szukał bułgarskiego bloczka. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 25.09.07, 11:23 Topielec, ale to już wdowy-drapaka. Nie pomnę. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 25.09.07, 11:51 Oczywista prawda i Groha zagadkuje Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 25.09.07, 12:26 To trochę z innej mańki: W jaki sposób, według starszego Gururzątka, można było naocznie się przekonać, co to jest szał? Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 25.09.07, 14:06 Strasznie mnie ten drapak zabolał, dzwoniło i dzwoniło, a przypomnieć się nie dało Szał naocznie i pewnie nausznie nożna było obserwować, jak się chciało "świętą" walizkę Guruy pożyczyć. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 26.09.07, 11:22 Ktoś klepnie Eulaliję? Nie klepnie, bo klepnie, tylko że berek i zadaje Odpowiedz Link
groha Re: Supernowy wątek zagadkowy 26.09.07, 11:34 O jejuniu, znów o tym zapomniałam - klep, klep, Eulalijo! Raz, dwa, trzy, i za da jesz te raz Ty! Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 26.09.07, 12:34 Okrętka o świcie poszła do lasu, gdzie zobaczyła upiora. Po co poszła? Odpowiedz Link
eulalija Re: Supernowy wątek zagadkowy 26.09.07, 13:01 Brawo, pokrzyw dla raków, wprawdzie naciąć, ale nie pytałam o szczegóły ) Dawaj zagadkę Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 26.09.07, 13:10 Żeby zostać przy upiorach dziennych w lasach: kogo jeszcze morda leśna prześladowała lata całe? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Supernowy wątek zagadkowy 26.09.07, 13:27 Elunię. Kto to widział tak spaskudzić Eleonorę )) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Supernowy wątek zagadkowy 26.09.07, 13:55 Czyli co, lądowanie z podpórką, ale uznane? Jaki produkt spożywczy ostatecznie zadecydował o rozwodzie bohaterki poprzedniej zagadki? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Supernowy wątek zagadkowy 26.09.07, 14:23 To zadam zagadkę w nowym wątku. Odpowiedz Link