kocio_pierzaczek 08.08.08, 20:25 pozdrawiamy z Bramy Wcale tu nie śniadamy. [Poematu c. d. będzie dalej, jak zarządziła Edyta. Właśnie trenujemy personel w przemeblowywaniu wnętrza i zewnętrza lokalu.] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio_pierzaczek c.d. 08.08.08, 20:27 Siedzimy i płaczemy Poemat dla was piszemy. Słoneczko ładnie zachodzi, a nam piwo nie szkodzi. Lylika z Baronem gawędzi, i reszty fajkami nie wędzi. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: c.d. 08.08.08, 20:29 Stara Gropa widzi słonie, Które pędzą po betonie. Pinczery wokół biegają, Gołębie na nas nie srają. [Ja tylko piszę, tworzy cała reszta] Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: c.d. 08.08.08, 20:37 Jotka Redd'sa wolno sączy, Baron w turbanie czepia się sączy. Ela podpowiada z boku, Kocio stuka na laptoku. Zytka w szal się zawinęła, Myszka mocno się udziela. Szpulka tylko szlugi jara, Edycie z boku opadła wara. Fotki dzisiaj robi Dorka, Nawet nie wąchała korka. Beata była u fryzjera, Bumbecką wzięła cholera. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: c.d. 08.08.08, 21:43 gdzie te pnacza? na kosciol wlazi? dopiero teraz groza zawialo... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek c. d nieustannie 08.08.08, 20:39 Gropie dali coli do woli chyba jej się coś tam....[rymu ze względów cenzuralnych nie będzie] Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: c. d nieustannie 08.08.08, 20:43 Personel kontakt nawiązuje Może coś się z tego wykluje. Świecą się tu już latarnie, Wena działa nam już marnie. Myszka lekarz jest od rurki, W gardłach robi ludziom dziurki. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: c. d nieustannie 08.08.08, 20:44 Minerwa nam tu odpowiada, Nikt inny z nami nie pogada. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: c. d nieustannie 08.08.08, 21:12 do wchodka parami latajcie, bo ni cholery ten zamek nie dziala zeby nie bylo, ze nie uprzedzalam ) Je kto chlodnik? Najlepszy chlodnik na swiecie daja w Bramie. Zgadlam rym co Stara Gropa robi. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: c. d nieustannie 08.08.08, 21:16 Do kibla siku chodzimy parami Lyliki z baronami. [To wymyśliła Lylika] Gropa namietnie gronkowce podgląda, Choć wcale na taką nie wygląda. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: c. d nieustannie 08.08.08, 21:23 Piwo sie leje rzeką szeroką, Bumbecka napluła Edycie w oko. A jak się koleżanka obrazi, to wierszem to wyrazi. Edeka latarką po oczach mryga, kto by pomyślał, że z niej taka fryga. "Cicho, cicho" - Kocio krzyczy. Wszystkich nas tu ma na smyczy. Dorka pobiegła już do pociągu, oby nie było tam przeciągu. Bumbecka na taksówkę oczekuje, ciekawe, czy nic nie oszukuje. Kocio Migacza przez telefon bajeruje, w domu się wszystko wyklaruje. Baron rozprawia o manikiurze, Lylika wtóruje o koafiurze. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek [to oni mi dyktują...] 08.08.08, 21:28 Goposa ze sprawozdaniem nie ma, A nas w zastępstwie szarpie poetycka wena. Dlatego poezją jest, nie prozą, dlatego czasem wieje tu grozą. No. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: c. d nieustannie 08.08.08, 21:25 > Lyliki z baronami. Podwojnie widzicie albosta sie rozmnozyli jak te gronkowce ktore Gropa denerwuje. Uwazac prosze, nawet nieplciowe rozmnazanie wymaga odpowiedzialnosci, grozi nastepstwami, powoduje plotki, wzmaga zgage, kaca, nie wzbogaca. I prosze mi tu nie prychac,ze przynudzam. Odpowiedz Link
goonia Re: Pozdrawiamy z Bramy 08.08.08, 21:28 Goonia Wam z dala kibicuje I sprawozdania oczekuje. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Końcówka 08.08.08, 21:37 Właśnie nadchodzi pora rachunku, więc potrzebujemy ratunku. Jotka poemat nam pięknie zaśpiewa, a Szpulka zatańczy wkoło drzewa. [To pisałam ja, Kocio, a une wszystkie mi dyktowały] Odpowiedz Link
yvi1 Re: Końcówka 08.08.08, 22:01 Z calego serca dziekujemy i sie po ziemi tarzac przestajemy Zyczymy dobrej nocy i zadnych zlyh mocy Cholera,zarazliwe to.Niedosc ze wiersz,to jeszcze o sobie w liczbie mnogiej... Gronkowiec mi na odleglosc zaszkodzil. Odpowiedz Link
eulalija Re: Pozdrawiamy z Bramy 08.08.08, 23:27 No, mnie nie było, I Wam się porobiło! Zróbcie jutro na śniadanie Porządne Tewuchowskie sprawozdanie! Zaraźliwa ta poezyja jednakowoż jest)) Szajka bez końca - Forum Fanów Chmielewskiej Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Pozdrawiamy z Bramy 08.08.08, 23:41 Tkwiłam w pracy ręcami obiema Żałowałam, że mnie z Wami nie ma Odpowiedz Link
lylika Re: Pozdrawiamy z Bramy 09.08.08, 00:04 Własnie wróciłam, dwiema limuzynami Baronowymi. Po drodze wyrzuciliśmy gracko Bbbzytę i królową Joannę. Myszwkropki jedzie dalej. Nie wiadomo czy dojedzie do siebie, bo i dojść do siebe będzie Jej trudno. ) Nie ma to jak z Baronem być. Jedną limuzyną mnie wiózł na spotkanie a dwiema odwoził. Zaszumiało i w głowie od luksusu. ) Odpowiedz Link
kajaanna Re: Pozdrawiamy z Bramy 09.08.08, 00:18 Te dwie limuzyny robią wrażenie... W jednej miałaś głowę, a w drugiej nogi? Odpowiedz Link
lylika Re: Pozdrawiamy z Bramy 09.08.08, 09:52 kajaanna napisała: > Te dwie limuzyny robią wrażenie... W jednej miałaś głowę, a w > drugiej nogi? ... Miałam do wybou limuzynę i kierowcę. ) Odpowiedz Link
kajaanna uwaga, limeryk będzie! 09.08.08, 00:22 Pewien Baron ze Stolicy z wydatkami się nie liczy. Gdy odwozi Damę do domu robi tak, po kryjomu że Dama ze szczęścia kwiczy. Odpowiedz Link
kajaanna Re: Pozdrawiamy z Bramy 09.08.08, 00:06 Kajaanna przyjaciół swych podejmuje temu też w Bramie nie urzęduje. Lecz duchem była na Nowym Mieście. Teraz zatapia ząbki swe w cieście. Żaden*) nie pęknął, o cuda - dziwy! Teraz zaczyna weekend prawdziwy**). ___ *) znaczy ząbek **) jeszcze trochę, a pójdę w objęcia Morfeusza i będę spać do południa! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Pozdrawiamy z Bramy 09.08.08, 00:52 Jeśli chodzi o Baronowy zaprzęg, wszyscy dojechali cali i zdrowi, zacz azaliż na pewno w odmiennych stanach świadomości Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Pozdrawiamy z Bramy 09.08.08, 10:39 Cała i zdrowa dziękuję za odwiezienie. Czy sugerujecie, że ... cóś nie tego... miałam z głową? abo z inną częścią anatomii? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Pozdrawiamy z Bramy 09.08.08, 10:41 Ależ skąd, osobiście konidziurkami jestem zafascynowana, jakże zatem bym Cię mogła podejrzewać o cokolwiek Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Pozdrawiamy z Bramy 09.08.08, 17:09 Dzidka do raportu! Nieobecna, nieusprawiedliwiona. Kto to widział takie rzeczy? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: kilka fotek 09.08.08, 21:57 Ponieważ sprawozdanie już było, wiec nie ma co się za bardzo rozpisywać Nadmienie tylko, że osługa lokalu jest faktycznie przyjazna i cierpliwa. Nie dość, że znieśli nasze przenosiny w te i wewte, przemeblowywanie lokalu, to jeszcze dostaliśmy talerzyki do Baronowego ciasta ) Sympatyczne miejsce... (tylko jak dla mie, mogłoby być ciut bliżej). Skoro o cieście już wspmniałam, to proszę bardzo, oto ono: img255.imageshack.us/img255/9306/p8070046og6.jpg Zostało oczywiście rozdzielone dla wszystkich: img201.imageshack.us/img201/3175/p8070048bn7.jpg A tak wyglądało tworzenie sprawozdania na bieżący: img372.imageshack.us/img372/4144/p8070097qv3.jpg Udało mi się nawet uchwycić wszystkie etapy: obserwacja sytuacji (czyli kogo by tu obsmarować), dumanie nad ujęciem tego w słowa, wprowadzanie tekstu oraz korekta poprawności ) I jeszcze moje ulubione - szanowny Baron jako szejk piwny: img56.imageshack.us/img56/708/p8070086tc8.jpg )) Odpowiedz Link
lylika Re: kilka fotek 10.08.08, 12:33 Foto-relacja z Bramy na Picasie. picasaweb.google.com/lylika1401/080808WBramieIPrzed Odpowiedz Link