minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 21.03.12, 22:27 Trudno powiedzieć, czy lubimy, ale obejrzeliśmy, bo wypadało, nowego Klossa. Wypadało, bo Arthur w tym grał trzeciego żołnierza z lewej w drugim rzędzie, tego, o, tego tu, co przechodzi przez ekran za plecami Klossa Gdybym miała z tego pisać recenzję, zatytułowałabym cytatem z Brunnera "Hans... czy jak ty się tam nazywasz" Ale Was oszczędzę i nie napiszę. Nie jest to takie złe. Mikulski przez te czterdzieści pięć lat nauczył się grać i obecnie jest to zupełnie przyzwoity aktor (młody Kloss Tomasz Kot nie ma startu), a Karewicz-Brunner jaki był cudny sukinsyn, taki został. Jedna szkoda, że twórcy filmu nie wykorzystali jedynej w kosmosie okazji, żeby wstawić nie padającą nigdy w oryginale legendarną kwestię "Brunner, ty świnio!". Ale może to już byłoby za duże oko do widza. Da się oglądać. Konwencja "zabili go i uciekł" realizowana dość konsekwentnie, Olbrychskiemu chyba przed filmem posmarowali gębę rzadkim gipsem, bo podobnie nieruchomą mimikę u żyjącego człowieka widzę po raz pierwszy, a rekonstruktorów wykorzystali dość sensownie i nawet im zapłacili. Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 21.03.12, 22:45 Minerwo, mówisz, że Kot nie ma startu? Tomasz Kot? Ten, który w "Skazanym na bluesa" był lepszym Riedlem, niż sam Riedel?? Czy to znaczy, że znów nie dali mu szansy zagrać tak świetnie, jak potrafi? Jeśli tak, to ja się tak nie bawię i nie idę na ten film. Nie mogę spokojnie patrzeć na marnotrawienie Kotowego talentu, no, nie mogę. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 22.03.12, 00:19 Wiesz, na moje oko różnica pomiędzy tragicznie zaćpanym muzykiem a agentem w szwabskim mundurze jest spora... może mu z Klossem nie trafili w emploi? Jak dla mnie, to on za szybko mówił, za nerwowo się ruszał, w ogólności był wszystkim nadmiernie przejęty. Trzeba mu przyznać, że do młodego Mikulskiego bywał podobny. Bywał, bo czasem był bardzo, a czasem nie był wcale. Gdyby zwolnił, byłby bardziej. Chwała mu, że nie zrobił Klossa zupełnie innego, niż pierwowzór - a mógł, to na pewno była duża pokusa zagrać w tej roli coś całkowicie swojego, zgodnego z własnym temperamentem i sposobem bycia. Do roli podszedł z dużą (jak na współczesnego aktora) pokorą, on jednak starał się, żeby to był Kloss, a nie Tomasz Kot grający superagenta. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 29.03.12, 22:59 Znow sie zdarzylo, znow. Wrazliwych uprasza sie o przyniesienie papieru do nosa, albo chociaz niech maja dlugie rekawy. www.youtube.com/watch?v=ZsNlcr4frs4 O ludzie, jak ja lubie ogladac zglupialego Simona. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Co lubimy oglądać. 06.05.12, 19:30 Bracia Rojek rym cym cym jutro w Teatrze Telewizji 20.25 Odpowiedz Link
ewa9717 Dziś, TVP Kultura, 20.20 obecność obowiązkowa! 08.05.12, 08:51 "Cholonek" Janoscha Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dziś, TVP Kultura, 20.20 obecność obowiązkowa 08.05.12, 12:12 Dzięki za "Cholonka" Ewo! Ja ostatnio oglądam w niedzielę Gordona Ramsay'a, tzn. współzawodnictwo między młodymi kucharzami-amatorami o dużą kasę i inne apanaże, tam to dopiero są nerwy, każden kryminał wysiada! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dziś, TVP Kultura, 20.20 obecność obowiązkowa 08.05.12, 17:44 Ino, dziouchy i chopy, musicie sie mocno do kupy zebrać, bo łony tam godajom Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 28.06.12, 00:34 Przedwczoraj trafiła nam się na jakimś dziwnym programie "Irina Palm" z Marianne Faithfull, według mnie śpiewa rewelacyjnie, ale nigdy jej w żadnym filmie nie widziałam. Nie rozczarowałam się. A z patrzydeł nieskomplikowanych - francuski serial sensacyjny "Profilage", całkiem ogladalny i po francusku mówią po ludzku , można sobie posłuchać przy okazji bez nerwów. Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 28.09.12, 00:56 Wątek zdechł, postanowiłam go trochę ożywic i osłupiałam - w zeszłym tygodniu dla przyjemności odświeżyłam sobie "Irinę Palm", a w tej chwili, po raz pierwszy od niewiadomokiedy (bo w środku nocy życzą sobie puszczać) słucham "Profilage". Deja vu to jakoś mało chyba... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 28.09.12, 09:12 I po co człowieku unowocześnienie i pierdylion programów, kiedy wczoraj z komputra se puścił Julkę Andrews i "Dźwięki muzyki"? No i co z tego, że lukier na potrójnym cukrze? Od wczoraj wszystko robię w rytm wytego (bo w moim wykonaniu to raczej nie śpiew ani nie nucenie): ju aaaaaa sikstin, zara sewentin tra la la la laaaaaa la! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Co lubimy oglądać. 28.09.12, 09:22 A po mnie chodzi to. I co z tego, że tekst trochę nie tego gramatycznie, kiedy tak pięknie się rymuje? www.youtube.com/watch?v=TKlub5vB9z8 Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 28.09.12, 10:44 Ach, jakie to cudne. Czasem sni mi sie ze umiem stepowac. Ach, jak mi wtedy pieknie idzie! Stepuje tak ze az unosze sie na chwile do gory i musze dobrze sie skupic aby opasc spowrotem, bo co to za stepowanie bez podlogi? Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 28.09.12, 11:15 Jak już będę na zasłużonej emeryturze (???), to się zapiszę na kurs stepowania, ha! A Kocia mam ochotę udusić - Moses przyczepił się do mnie i nie puszcza, dziad jeden. )) Odpowiedz Link
ewa9717 Dziś, TVP kultura, 20.00 02.10.12, 18:17 "Parady" z Fronczewskim i Dałkowską. Jak nie przepadam za obojgiem, tak pamiętam, ze dawno, dawno temu, kiedy to oglądałam pierwszy i jedyny raz, wielkie na mnie spektakl uczynił wrażenie. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dziś, TVP kultura, 20.00 02.10.12, 18:41 Balamuku specjalnie dla ciebie jeszcze jeden cymesik: www.youtube.com/watch?v=2oWk4ZiuSHE Uwielbiam tego rudzielca! Odpowiedz Link
balamuk Re: Dziś, TVP kultura, 20.00 27.10.12, 16:28 Ech... No to nawracam. Obejrzałam właśnie niechcący "De-Lovely", Kevin Kline jako Cole Porter; Kevina lubię, ale bez przesady, za filmami biograficznymi nie przepadam, wzruszliwa nie jestem, ostatnią ćwierć filmu przeryczałam. Film jak film, ale ta muzyka... W każdym razie przy "every time we say goodbye, I die a little" wymiękłam na amen i do końca. Odpowiedz Link
balamuk Re: Dziś, TVP kultura, 20.00 18.11.12, 18:24 Pierwszy odcinek nowego Sherlocka - "Elementary". Lucy Liu jako dr Joan Watson (lubię ją, może sobie być Watsonem) i Jonny Lee Miller w roli Holmesa, nieogolony a la dr House, ale dla mnie jakiś taki... mało męski. Oglądać się da. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Holmes 19.11.12, 23:07 Tego nie widziałam i przegapiłam znaczy, ale rozumiem, że co niedzielę istnieje ta szansa... No to spojrzę... Też lubię LL. A ja dostałam z okazji dziurorurourodzin (jak w "Puchatku"...) dvd z drugą częścią Holmesa kinowego i łaaaaał..... Odpowiedz Link
eulalija Re: Co lubimy oglądać. 21.11.12, 08:03 W najbliższy piątek (23.11.12) w TVP 1 o 20.00 "Cziłała z Beverly Chills". Film jak film, przygodowe kino familijne ale DeGado ... O! Odpowiedz Link
ewa9717 "Wallander" z Rolfem Lassgardem 29.01.13, 23:01 O rany! Niektóre recenzje pana Antoniego mi się pchają na klawiaturę... Przepraszam SzanPanstwa, ze obwieściłam i ktoś może przeze mnie na to ... 1,5 godziny stracił. O rany... Odpowiedz Link
salam_ji Re: "Wallander" z Rolfem Lassgardem 01.02.13, 21:24 Ludzie słodcy! Kiedyś w zamierzchłych czasach uwielbiałam oglądać BBC Prime. Kochałam ich za seriale, głównie kryminalne, programy o ogrodach i aukcjach "antyków". Pozmieniało się to i porozbijało na 4 programy tematyczne. OK. Spoko. Jakoś połapałam te moje ulubione programy choć mimo tego, ze programów więcej to moich ulubionych jakoś w nich mniej... No i skończyła sie im umowa z Polsatem. Rok, alibo nawet i dłużej, nie miałam żadnego BBC, ale w pamięci pozostał urok tamtych programów... No i od jakiegoś czasu mam znowu.... NO LUDZIE SŁODCY!!!! Oni tam na okrągło tylko żrejom. A jak nie żrejom to żrom! Na wszystkich!!! Jeden jedyny serial kryminalny leci w niedzielę od 22.00- 24.00 ("Silent Witness") Jak już poziom BBC leci na mordę to świat się kończy. Ale tak swoją drogą jakas obsesja z tymi programami kulinarnymi. Nosz przecież chyba już ich z setka na różnych programach. I bądź tu człowieku szczupły! Odpowiedz Link
balamuk Re: "Wallander" z Rolfem Lassgardem 12.02.13, 15:13 No i dobrze, Ewu, że ostrzegłaś tych, którzy się nie załapali. Aż takie tragiczne? Ja po szwedzkim horrorze "Let the Right One In" całkiem zadowolona. Na podstawie powieści Johna Lindqvista (którego nie czytałam i w ogóle nie miałam o nim pojęcia, ale to w dzisiejszych czasach nie dziwota). Kulinarne z przyjemnością oglądałam w wydaniu Makłowicza i takiego tutejszego maniaka, który cudownie łączył gotowanie z opowieściami o obyczajach (nie tylko kulinarnych) różnych regionów, skakał po epokach, tropił obce wpływy i w ogóle był boski. Zmarło mu się, niestety. A teraz faktycznie wszędzie żrejom i już w ogóle nie oglądam, bo albo robią z tego szoł dla ludu z udziałem tych tam, celebrytów, albo z wyżyn geniuszu tłumaczą, że na talerzu powinno być jakieś jedno małe gówienko z artystyczną smużką supersosu. I wszyscy wiedzą lepiej, więc ja już nie wiem nic, wolę sobie książki kuchrskie poczytać. Odpowiedz Link
asia.sthm The Big C 12.02.13, 22:29 Ludzie, jaki to fajny serial! Leci u was? To moj najnowszy amor z telewizorem. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: The Big C 12.02.13, 23:34 Kto oni są? Wyglądają, hmmm..... interesująco. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: The Big C 13.02.13, 00:13 Oni sa mama, tata, syn, przybrana corka i wujek. to jest "Słowo na R" i leci u was. Polecam, bo swietne. www.swiatseriali.pl/seriale/slowo-na-r-928/news-slowo-na-r-juz-w-polsce,nId,594194 Odpowiedz Link
balamuk Re: The Big C 15.02.13, 18:45 U mnie nie ma, może też przyleci. Za to moi starsi mężczyźni obejrzeli niedawno całe "Breaking Bad". Ja odpadłam, bo to o narkotykach i za bardzo działa mi na wyobraźnię, ale zrobione rzeczywiście dobrze. Odpowiedz Link
ewa9717 Dla Kizuka 26.02.13, 19:08 nie tylko do ogladania www.tvn24.pl/raporty/wroclaw-nieznany,490 Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dla Kizuka 27.02.13, 09:24 Chora jestem na "Rzymskie wakacje". Miałam na VHS, ale kasetę po latach szlag trafił ze starości... Odpowiedz Link
ewa9717 Córka Maryni Skłodowskiej prezentuje film o ojczyź 02.03.13, 08:46 nie mamuni, znalazłam na innym forum i czem prędzej www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DcfFOQ8IM0g#! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Córka Maryni Skłodowskiej prezentuje film o o 03.03.13, 11:48 ewa9717 napisała: > nie mamuni, znalazłam na innym forum i czem prędzej Się powzruszałam! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dla Kizuka 03.03.13, 11:47 kocio_pierzaczek napisała: > Chora jestem na "Rzymskie wakacje". Miałam na VHS, ale kasetę po latach szlag t > rafił ze starości... Mam na DVD, mogę pożyczyć. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dla Kizuka 11.03.13, 18:58 kocio_pierzaczek napisała: > Tak, tak, tak!!! Pliz bardzo bardzo! Kociu, czy to była do mnie odpowiedź na propozycję pożyczenia DVD? To daj znać na komórkę, jak i gdzie Ci podrzucić! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 09.03.13, 12:51 Skonczylismy z bratem ogladac kolejny odcinek "Pogranicza w ogniu" (pijac kawke w Forumowych kubeczkach ). To chyba jeden z najlepszych seraili w historii filmu polskiego. Pod kazdym wzgledem - historii, scenografii, muzyki, doboru obsady, gry aktorskiej, plenerow - no poprostu pod kazdym. I drugiego takiego nie ma,nie bylo, i raczej marne szanse na to, ze kiedys zrobia Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 10.03.13, 09:45 Były i inne swietne, np. kręcony w kooperacji z NRD (i pewnie dlatego nie mozna się dogadać co do praw, więc i powtórki nie ma) "Hotel Polanów", śląskie "Blisko, coraz blizej" było niezłe, że o "Lalce" czy innych "Czarnych chmurach" nie wspomnę... A wią? Własnie na nartach lbiegnie młodziutka Gundesvanówna Ciekawe, czy i Bjoernik Daehlie ma narciane potomstwo? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 10.03.13, 11:06 > A wią? Ona juz od urodzenia sluzyla ojcu jako balast przy treningach, niby jakim cudem mialo jej to w krew oraz w charakter nie wejsc. Mamusia tez sportowa, nie mialo dziecko wyjscia Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 10.03.13, 12:48 A, jak dobrze mieć swojego człowieka za granicą! Bo Gunde Svan, Asiu, to chyba moja pierwsza wielka miłość narciarska Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 10.03.13, 19:12 Hihi. Mój ulubiony mężczyzna coś tam oglądał, ja przy komputerze. Oderwałam się od roboty, rzuciłam okiem, i co widzę? Sean Connery w majtach, kanieczno kultowych! Humor mi się poprawił. Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 19.03.13, 19:45 Zaczął się u mnie serial "Crime Reporter" na podstawie Lizy Marklund. Książki (trzy przeczytałam, jakoś tak z rozpędu) podobaja mi się bardzo średnio, ale film może być. I języka z przyjemnością słucham, jak fajnie mieć napisy... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Co lubimy oglądać. 20.03.13, 01:14 Wklejam linka do harcujących na śniegu pand. Tak się bawią moderatorzy Fascynuje mnie tylko, dlaczego w obliczu tego śniegu ci ludzie są tacy wyletnieni? link.brightcove.com/services/player/bcpid1635268009?bctid=6161194001 Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 24.03.13, 18:37 Wlasnie odkrylam rodzine Homolkow - wczesniej nie mialam szansy. Po czesku co prawda, ale to nawet lepiej. pamietacie ubrania , ktore same staly w szafie? Cudo. www.youtube.com/watch?v=54Y9KOwWZRY Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 11.05.13, 04:06 Spać mi się nie chce, z przyjemnością obejrzałam jakiegoś Poirota, a teraz trafiłam na końcówkę tforu pt. Moby Dick. Z 2010 roku. Niech was wszyscy święci bronią... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 13.05.13, 18:43 Za to to łyf pleże www.tvn24.pl/zdjecia/kostiumy-w-downton-abbey,30805.html Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 13.05.13, 18:55 Choleha, żebym ja jeszcze taką figurę miała... Odpowiedz Link
ew.al Re: Co lubimy oglądać. 13.05.13, 19:51 Nieodmiennie "Lekarstwo na miłość" - film, który zawsze wprowadza mnie w dobry humor. Wszystkie filmy z Bette Midler ze szczególnym uwzględnieniem " Wariatki " (piekny , wzruszający o przyaźni do śmierci ) oraz "Wspaniała Susann" - za tę rolę BM dostała nagrodę Złotej Maliny ale dla mnie super . Kochajcie Bette Midler !! Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 22.05.13, 14:17 Wczoraj trafiłam najpierw na "Swój wśród obcych, obcy wśród swoich" Michałkowa, a zaraz potem na "Mroczny przedmiot pożądania". Pierwszy z nich oglądałam po raz pierwszy, drugi - po długich latach. Zarwałam noc, ale jaka to przyjemność zobaczyc coś, co porządny reżyser stworzył. Odpowiedz Link
embepe Nie przegapcie! 16.06.13, 17:30 Witam SzanPaństwa! Podejrzewam, że są tu osoby darzące sympatią Danutę Szaflarską. Jeżeli tak, to spróbujcie w najbliższy wtorek być w stolicy i mieć trochę czasu na spotkanie. Może się kto uda i opowie, jak było, bo ja mam wielkiego niedasia Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nie przegapcie! 16.06.13, 17:48 Ktos lubi kozy? Mozna sie duzo od nich nauczyc. www.youtube.com/watch?v=PpccpglnNf0 Odpowiedz Link
ewa9717 To obejrzałam 16.06.13, 18:24 chyba przedwczoraj. Z przyjemnością! www.filmweb.pl/film/Ko%C5%82ysanka-2010-535786 A nawet doznawałam co rusz róznych wzruszeń, bo nie tylko słyszałam, ze mówią, ale i rozumiałam, co mówią!!!! A już myślałam, ze mi się to na polskim filmie nie przydarzy.. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: To obejrzałam 16.06.13, 18:29 A ja stare kino - dzies "Paweł i Gawe;" Pasjami uwielbiam te filmy! Odpowiedz Link
ewa9717 Prawdziwy, choć coraz starszy Wallander, 20.10.13, 18:13 a nie ten beznadziejny snuj Kenneth B., lata niedzielami na Ale kino. A ja podczas obierania pigw lukam na TVP Rozrywka i festiwal kołobrzeski. O Jezu... Jak widzicie, chyba wierząca się robię pod wpływem. Odpowiedz Link
balamuk Mój biedny ep... 09.11.13, 18:51 Mam dziecko-terrorystę. Zgnębiło mnie i wylądowałam dzisiaj na "Grze Endera", na dodatek w multipleksie mallowym, a centrów handlowych nie znoszę jak karaluchów. Ale właściwie nie żałuję, bo 1) zawsze to nowe doświadczenie, 2) nikt nie żarł popkornu i lytrowych napojów też nie widziałam w użyciu, 3) film nawet mi się podobał, jasne, że to nie to, co książka, ale uważam, że całkiem przyzwoity. Widział kto? Jedno mnie zaskoczyło negatywnie - natężenie dźwięku. Czy teraz wszystkie filmy są wyłącznie dla głuchych? Nie ogarniam. Odpowiedz Link
ania_m66 Re: Mój biedny ep... 09.11.13, 19:39 balamuk napisała: > Jedno mnie zaskoczyło negatywnie - natężenie dźwięku. Czy teraz wszystkie filmy > są wyłącznie dla głuchych? Nie ogarniam. chyba dawno w kinie nie bylas lat temu z 15 bylam z moim dzieckiem chrzestnym na adekwatnym do wieku progenitury filmie disnejowskim. jakis tam krol lew, czy inne takie. no i glosniki napierniczaly tak, ze dopiero pod koniec finalowej piosenki ja i rzeczone dziecko chrzestne plci meskiej zajarzylismy, ze caly czas spiewali po polsku. a spiewali sporo, jak to na filmach disnejowskich. z wladcy pierscieni i harrego pottera tez wychodzilam z lekkim szumem w uszach jak po baardzo glosnym koncercie rockowym. Odpowiedz Link
balamuk Re: Mój biedny ep... 09.11.13, 20:31 No cholera, faktycznie dawno nie byłam, bo nie mam z kim... Odpowiedz Link
ewa9717 "Morderstwa w Fjallbace" 10.11.13, 21:03 Szwedzkie Dosyć takie sobie, aleć zawsze lepsze od wszechobecnych amerykańskich powtarzanych wielokroć w najróżniejszych stacjach. No i, kurka, trochę mi nie pasa, że mąż Anniki Bengtzon jest też mężem Eriki Falck Odpowiedz Link
asia.sthm Re: "Morderstwa w Fjallbace" 10.11.13, 21:39 Nawet nie umialam tego tytulu przeczytac.... bace jakiego ubili ... ciupasko? A Most nad Sundem pani widziala? Mezowie sie nie beda mylic. U nas absolutny hit, a ja jeszcze sie jakos nie zalapalam. Znow bede wszystkie sezony ciurkiem ogladala. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: "Morderstwa w Fjallbace" 10.11.13, 22:54 A widziała, widziała, ale nie wiem, o jakich sezonach mówisz, bo u nas biegało tylko kilka odcinków. Powolućku się z Sagą oswajałam Odpowiedz Link
czekolada72 Re: To obejrzałam 13.01.14, 09:44 Przypomniałam sobie wczoraj "Czekoladę". Nawet M sie przebudził i skomentował - jak chcesz to jutro kupię (czekoladę do picia znaczy, nie "Czekoladę" ) Odpowiedz Link
balamuk Re: To obejrzałam 13.01.14, 19:27 Bardzo sympatyczny film to jest. W ramach odreagowania i chwili świętego spokoju, jaka mi się wyjątkowo trafiła, oglądam równolegle dwa seriale, Kapitana Rexa (jak oni ślicznie po niemiecku mówią) i Profilage (to samo, tylko po francusku ). Ludzie, jak ja kocham napisy!!! Tu w ogóle nie istnieje instytucja lektora, dubbingowane są tylko filmy dla niecytatych dzieciątek, wszystko inne - z napisami. I tak powinno być WSZENDZIE!!! Pewnie już o tym pisałam, ale mam lekką obsesję. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: To obejrzałam 13.01.14, 19:45 Komisarza? Noooo ja mam ponagrywane i tez ptrafie odsiediec pol dnia przy kilku odcinkach Zwlaszcza ze wzgledu na kudlate Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: To obejrzałam 13.01.14, 20:08 Ja się za innym komisarzem stęskniłam. Tym z Midsomer... Już chyba nigdzie to nie lata... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: To obejrzałam 13.01.14, 21:03 Lata, Kociu, na 13 strecie, ino nie Tom Barnaby, a jego młodszy pociotek. Ale myślę, że raczej do Toma i Troya tęsknisz, co? Odpowiedz Link
balamuk Re: To obejrzałam 13.01.14, 21:21 Rany, skąd mi się ten kapitan wziął, oczywiście, że komisarz! John B. też sympatyczny, Ben J. też, ale jednak... Ale mimo wszystko... Ech. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: To obejrzałam 14.01.14, 00:03 balamuk napisała: >Ludzie, jak ja kocham napisy!!! Tu w ogóle nie istnieje instytucja lektora, dubbingowane są tylko filmy dla niecytatych dzieciątek, wszystko inne - z napisami. I tak powinno być WSZEND > ZIE!!! Pewnie już o tym pisałam, ale mam lekką obsesję. A ja lubię "naszą" instytucję lektora, nie lubię czytać oglądając film. Uwielbiam, że mi czyta, a równocześnie słyszę oryginał. Ot, kwestia upodobań. Ale muszę powiedzieć, że w mojej ukochanej Italii mają jednak pewien defekt , otóż - tam wszystkie filmy mają zdubbingowane!!!! To jest straszne!!! Oni są rzecz jasna przyzwyczajeni, ale ja nie daję rady! Dlatego we włoskiej tv oglądam tylko filmy ichniejszej produkcji, bo po "Przeminęło z wiatrem" mam trwały uraz Wolę jednak Vivien Leigh w oryginale... Natomiast oni - zachwyceni!!!! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: To obejrzałam 14.01.14, 07:51 Tez nie lubie czytac i jednoczesnie ogladac Natomiast ostatnio powalil mnie rosyjski dokument z polskimi odtworcami , w oryginale czytanymi "na rosyjski", dla nas - czytany na polski - slyszenie trio polsko - rosyjsko - polskiego, gdzie niestety pierwszy i ostatni tekst brzmialy nieco inaczej - bezcenne.... (srodkowy tez brzmial oczywiscie inaczej ) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: To obejrzałam 14.01.14, 10:35 Podobnie jak Papuga lubię lektorów (najbardziej Januszka Szydłowskiego) i marzą mi się polskie filmy czytane przez lektora... Odpowiedz Link
balamuk Re: To obejrzałam 14.01.14, 18:33 To ja sobie jeszcze pobronię napisów. Do napisów człowiek przyzwyczaja się mimochodem i stosunkowo szybko. Jeżeli ktoś zna, choćby na poziomie podstawowym, oryginalny język - słucha go sobie i sam nie wie, kiedy się czegoś nowego nauczy, prawie jak spanie z podręcznikiem pod poduszką. No i jest jeszcze problem (wszędzie, tylko mało się o tym mówi) wtórnego analfabetyzmu, też te napisy choć trochę zmuszają do wysilenia istniejacych szarych komórek. O muzyce nie będę pisać, bo to banał. Howg! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: To obejrzałam 14.01.14, 19:01 albo odwrotnie. Jesli ktos zna dobrze jezyk orginalny a ma napisy w innym, ktorego wlasnie musi sie nauczyc, to mu tu drugi podrecznik za darmo wskakuje pod poduszke i w oczy. Podpisalam sie pod Balamukiem jakby ktos nie zauwazyl. Co nie znaczy, ze niektorych lektorow sie nie kochalo za teeeen glos. I niech se zaglusza co tylko pragna. Odpowiedz Link
balamuk Re: To obejrzałam 14.01.14, 19:10 O, tu się zgadzam z oboma. I z podręcznikiem, i z tyyym głooosem. Odpowiedz Link
balamuk Re: To obejrzałam 14.01.14, 19:37 A co do tego, co napisała Czekoladka - w czasie studiów z zapałem chodziłam na seanse dla filmoznawców w jednym takim kinie studyjnym. Klasyka kinematografii, kupa filmów, których wtedy w Internecie nie można było znaleźć, no i praktycznie nigdzie. I pewnego razu wrzucili chyba "Zeszłego roku w Marienbadzie". Film po francusku, tłumaczony przez lektora filmowego na hiszpański, z napisami po angielsku. Do tego, jak to drzewiej bywało, gdzieś na górze po lewej siedział lektor miejscowy i z godnym podziwu wysiłkiem czytał listę dialogową tłumaczoną diabli wiedzą z którego języka na polski. W rezultacie zamiast wnikać w głębię, cała salka, zapchana snobistycznymi nieco yntelektualistami, do końca filmu zdychała ze smiechu. To był naprawdę piękny seans filmowy... Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 06.02.14, 23:32 Stare odcinki "Kojaka". Idealne lekarstwo, kiedy człowiek czuje się jakoś łyso. Odpowiedz Link
ewa9717 Uwielbiamy 08.02.14, 16:38 jak nasi ulubieńcy wygrywają. Bjerndalenik luby ma złoto, ha! Odpowiedz Link
embepe Re: Uwielbiamy 09.02.14, 21:26 ewa9717 napisała: > > > > > > > > > > > > > jak nasi ulubieńcy wygrywają. Bjerndalenik luby ma złoto, ha! > > > > ...a jeszcze bardziej uwielbiamy, gdy nasi wygrywają! Po 42 latach znów mamy złotego medalistę olimpijskiego w skokach, ha! Odpowiedz Link
balamuk Re: Uwielbiamy 09.02.14, 21:56 Nooo, ja nie oglądam, ale w gazecie wyczytałam i bardzo się cieszę! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Uwielbiamy 13.02.14, 11:57 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Jak pięknie pobiegła Justyna po złoto!!!! Odpowiedz Link
balamuk Re: Uwielbiamy 13.02.14, 15:12 Charakterna dziewczyna, bardzo mi się podoba. A wczoraj obejrzeliśmy "Blindness" wg. Saramago. Dziecko film zjechało (na razie jako jedyne przeczytało książkę, ja zaczęłam i odpadłam, chwilowo dołująca literatura nie jest tym, co tygrysy itd.). Odpowiedz Link
ewa9717 "Chińczyk" 14.02.14, 16:12 Mankellowy, choć bezwallanderowy. Dziś na TVN7 o 21.50 leci pierwszy z dwóch kawałków. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: "Chińczyk" 15.02.14, 16:22 Zobaczyłam ten pierwszy kawałek, na drugi ewentualnie spojrzę, jak już nic innego w tym czasie nie będzie, choć męza prokuratorzycy gra sam Kalle Blomkvist Odpowiedz Link
asia.sthm Re: "Chińczyk" 15.02.14, 18:33 Jak go Salander przezywala po polsku? Ciekawi mnie jak przetlumaczyli Kalle Jävla Blomkvist. Chinczyk ksiazka i film do doopego. Nawet Kalle nie uratowal. A prawdziwy Michael Nyqvist umie tez pisac ksiazki. Wyszly mu spod palcow dwie bardzo zgrabne pozycje. Odpowiedz Link
ewa9717 Ole, Ole, Ole! 20.02.14, 14:21 sport.wp.pl/kat,1039843,title,Krol-Bjoerndalen-z-kolejnym-zlotem,wid,16419972,wiadomosc.html Jakby komu miało umknąć Odpowiedz Link
ewa9717 Asiu! 06.03.14, 21:14 Ten "Most nad Sundem" wczoraj drugi sezon (tak mądrze o tym gadają miłosnicy seriali) skończył się na 5. odcinku. Czy jeszcze cosik będzie, czy to już szlus? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Asiu! 06.03.14, 22:49 eeee, to wam sezony podzieli na dwa podsezony. po 5 bedzie drugie 5. Albo odwrotnie - u was na druga polowe pierwszego mowia drugi sezon. Oj widze, ze znow matmy nie zdam. sezon 1 z 2011r : 10 odcinkow sezon 2 z 2013r : 10 odcinkow wylicz sobie sama Ewuniu ile ci jeszcze zostalo. Odpowiedz Link
ewa9717 Zaraz na TVP Kultura - "Kobra: jak zywa! 03.07.14, 21:06 może zdążę zapodać tym, co nie wiedzieli. Z 1971 roku Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Zaraz na TVP Kultura - "Kobra: jak zywa! 04.07.14, 01:07 Nie wierzę!!! To były czwartki, nie? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zaraz na TVP Kultura - "Kobra: jak zywa! 04.07.14, 09:31 To były czwartki. TVP Kultura planuje chyba 6 śtuk, nie wiem tylko czy co tydzień. Ale trzeba przyznać, że ta pierwsza była śmiertelnie nudna Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Zaraz na TVP Kultura - "Kobra: jak zywa! 04.07.14, 23:11 Pierwsza mi wzięła i umkła, ale piszesz, że nudna, być może podobnie jak dzisiejszy mecz Francuzów z Niemcami. No to szykujemy się na Kobrę nr 2. Odpowiedz Link
ewa9717 ME w letkiej ;) 13.08.14, 20:35 Jutro finał 3 000 m z przeszkodami, leci Krystian Zalewski z mojego pipidówka, dofluidujcie, bo chłopak fajny i marzy o medalu Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 17.08.14, 00:11 Powrót do Brideshead, bardzo malarski, bardzo dołujący. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 17.08.14, 14:30 A który, czy ten z Anthonym Andrewsem jako lordem Sebastianem? Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 17.08.14, 22:52 Nie, Sebastiana gra Ben Whishaw, a mamusię Emma Thompson. Z 2008 roku. Sprawiłaś, że doznałam objawienia - zaczęłam oglądać film i od razu jakoś tak mignęło mi pod czerepem, że pasowałby do niego Jeremy Irons. A teraz uświadomiłam sobie, że kiedyś serial też oglądałam, czyli skojarzenie prawidłowe. Odpowiedz Link
ewa9717 Nie tylko dla wrszawiaków 09.09.14, 18:04 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114871,16604033,Na_prawo_most__na_lewo_most____,,1.html Takiej Warszawy już nie miałam szans oglądać, ale mury ze sladami kul pamiętam, no i siedzę sobie jako nastolatka na niskim murku, który został a zamku... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nie tylko dla wrszawiaków 10.09.14, 13:51 Dzieki, wzruszajace i niesamowite. Odpowiedz Link
balamuk Re: Nie tylko dla wrszawiaków 08.10.14, 18:39 Idąc za ciosem wygrzebałam w necie "Lekarstwo na miłość" i "Skradzioną kolekcję", ani jednego, ani drugiego do tej pory nie widziawszy. "Lekarstwo" ubawiło mnie wystarczająco, żeby się nie czepiać luźnego związku z książką, za to "Kolekcja"... Ufff, co za chała kosmiczna. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Nie tylko dla wrszawiaków 09.10.14, 09:59 No, i te dwie smętne leluje robiące za główne heroinie. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 08.11.14, 21:15 Cosi, Gdziesi, Kajsi, Ktosi - z "Wesela" Stanisława Wyspiańskiego www.slowacki.krakow.pl/pl/spektakle/aktualne_spektakle/_get/spektakl/458 ponoc grywane jest tez na goscinnych wystepach. Polecam, polecam, polecam! A jeszcze jak sie zna Wesele..... bosssskie! Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 26.12.14, 15:43 W związku z s... stanowczo nieładną pogodą obejrzeliśmy rodzinnie ekranizację "Koloru Magii". Kto chce sobie humor poprawić, niech szybciutko poszuka. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 27.12.14, 16:50 Gdzieś jeszcze grasuje "Wiedźmikołaj", też pana P. A na TVP Historia co dzień o 17.00 (powtarzany następnego dnia o jakimś nieprawdopodobnym świcie) leci "Ja Klaudiusz" z własciwym dubbingiem. Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 27.12.14, 22:13 "Wiedźmikołaja" dzisiaj była pierwsza część, a jutro będzie druga. Musimy jeszcze upolować "Piekło pocztowe". Który to właściwy dubbing? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 28.12.14, 10:08 Ten: www.youtube.com/watch?v=YgARbtnVvX0 Na końcu kawałeczka masz obsadę polską. Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 30.12.14, 19:06 No to przecież to, co było w latach 80.? Jak pierwszy raz pokazali w Polsce. Wyczytałam w necie, że później była także wersja z lektorem. pewnie ona niewłaściwa? Ech, rozbestwiłam się, tu wszystko z napisami i już wcale nie chcę inaczej... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 31.12.14, 12:39 Własnie to. Ja tak w ogóle wolę lektora, bo z napisami to musiałabym siedzieć z nosem na telewizorze Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 01.01.15, 19:53 Eee, po roku człowiek sam nie czuje, jak mu się czytuje. Właśnie (to znaczy pięć odcinków temu, cięgiem lecą) trafiłam na "Cranford". Cudo przecudne, jak XIX-wieczne zdesperowane housewives, i Judy Dench w boskim czepku, ach. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Co lubimy oglądać. 04.01.15, 21:12 A ja wczoraj obejrzałam na "jedynce" "Alicję w Krainie Czarów" z dubbingiem. I - mimo że nie cierpię dubbingu!!!! (z wyjątkiem Shrekowego ) dało się to oglądać w tej postaci!!!! Moi ukochani Włosi zawsze się ze mną kłócą (lub ja z nimi), że dubbing jest doskonałym pomysłem. I nie robią go przypadkowi aktorzy, tylko starannie dobierani.... bla, bla, bla, jak mi a\Angelina Jolie zasuwa po niemiecku na przykład, to w nosie mam staranny duubing!!! Ale wczorajszy film był ok. Aż się sama sobie zdziwiłam, że przestało mi przeszkadzać po 10 minutach. Ale generalnie też kocham polski wynalazek - oryginał w tle, a na pierwszym planie polski lektor Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 05.01.15, 10:13 To ja specjalnie dla Fronczewskiego wyciagnelam kiedys moje prawiejuz dorosle dziecko na Auta2, a teraz przymusilam rodzine do zostawienia mi telewizorka w swietym spokoju, bym sobie go sluchakla ) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Co lubimy oglądać. 05.01.15, 10:24 Czekolado, a pan Piotr dubbingował też w "Autach" część pierwsza? Bo dwójki nie oglądałam, jedynkę za to tak i sobie Fronczewskiego nie przypominam, ale może błądzę A, lecę do Googla i już będę wiedzieć - czasem zapominam o tej opcji Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Co lubimy oglądać. 05.01.15, 10:27 Ha, już wiem - Pan Piotr dopiero w "dwójce". Trzeba będzie zobaczyć! Znaczy, posłuchać!!! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 05.01.15, 10:38 No wlasnie dopiero w 2 robil za Bonda Polecam, polecam, bo jest bossssski! A jako Scrooge w Opowieesci... www.filmweb.pl/film/Opowie%C5%9B%C4%87+wigilijna-2009-450904POLECAM!!!! Odpowiedz Link
eulalija Re: Co lubimy oglądać. 05.01.15, 12:32 Piotruś nadaje się do podkładania głosu jak kilkoro innych fachowców. A w 2 autach był świetny. A pierwszych nie widziałam I ku mojemu sporemu zaskoczeniu świetnie spisał się Olbrychski w Arturze i Miminkach. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 19.01.15, 22:01 Dziń dybry! To ja, Leclerc! Słuchajcie uważnie, bo nie będę powtarzać. Dostałam na gwiazdkę całość "Allo, Allo" i oglądam w kółko, niczym jakąś "Upadłą Madonnę z Wielkim Cycem". Teraz możecie mi powiedzieć, że jestem głupia kobieta Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co lubimy oglądać. 20.01.15, 00:34 Glupia? No costy! Genialna jestes, a wszyscy geniusze maja swiete prawo miec najrozniejsze wariactwa. Allo, Allo zreszta tez jest genialnie wariackie czyli w sam raz dla nas. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 20.01.15, 11:48 Powtarzali niedawno na którymś z programów, ale tak wcześnie, ze nigdy nie zdążyłam wstać, a jak z wrodzoną sobie bystrością wyczaiłam, że powtarzają w któryś dzień późnym wieczorem, to chyba się akurat skończył No to teraz pisz, Minerwo, do Mikołaja o "Pan wzywał, milordzie?" Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 21.01.15, 19:43 A jest wydane w Polsce?! To ja będę przez cały rok grzecznie jeść kaszkę Bo mieć to ten serial to mam, tylko z serbskimi i chorwackimi napisami. A niestety potrzebuję napisów Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 21.01.15, 19:59 A z lektorem może być ? www.dailymotion.com/video/xvykys_pan-wzywal-milordzie-sez-1-odc-6-zebrz-pozyczaj-albo-kradnij_shortfilms Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Co lubimy oglądać. 21.01.15, 23:48 Napisy, napisy. Niestety, ducha w Słupsku posiadam i musiałabym puszczać naprawdę głośno, a ze słuchawkami znowuż mi osobista elektronika nie współpracuje. Oglądałam z tymi serbskimi i chorwackimi, nawet zabawnie było. W sumie to miło, że tak daleko od nas żyją jacyś Słowianie i pi razy oko się ich rozumie. Odpowiedz Link
embepe Re: Co lubimy oglądać. 23.01.15, 22:50 minerwamcg napisała: > Napisy, napisy. Niestety, ducha w Słupsku posiadam i musiałabym puszczać napraw > dę głośno, a ze słuchawkami znowuż mi osobista elektronika nie współpracuje. Og > lądałam z tymi serbskimi i chorwackimi, nawet zabawnie było. W sumie to miło, ż > e tak daleko od nas żyją jacyś Słowianie i pi razy oko się ich rozumie. Minerwo, zamówiłam sobie na dvd wersję full wypas "Milorda", podobno z polskimi napisami. Jak dojedzie, to sprawdzę, czy informacja o polskich napisach to nie jest ściema - jakoś nie wierzę opisom parametrów filmów na DVD, bo czasami rozjeżdżają się z rzeczywistością . Odpowiedz Link
embepe Re: Co lubimy oglądać. 30.01.15, 12:23 Minerwo, dojechała paczuszka z płytami i sprawdziłam: "Pan wzywał, milordzie?" ma polskie napisy! Odpowiedz Link
embepe Re: Co lubimy oglądać. 21.01.15, 21:56 Jest wydane, Minerwo, jest. W całkiem promocyjnej cenie można nabyć na przykład zestaw: cztery sezony oraz Best of (czy jakoś tak). No to teraz grzecznie jedz kaszkę Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 06.07.15, 19:49 Na jakimś konspiracyjnym kanale trafiłam na "Stalowe magnolie", które widziałam tysiąc lat temu. I z przyjemnością obejrzałam, boskie niewiasty tam grają, nawet Julia Roberts mi się podoba. Odpowiedz Link
asia.sthm czlowiek, ktory uratowal swiat 08.10.15, 15:59 Wczoraj widzialam dokumentarny film tym czlowieku. Stanislaw Petrow w 1983 roku uratowal swiat od zaglady. Fascynujaca historia, polecam z calego serca. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18291133,Los_swiata_naprawde_byl_w_jego_rekach__Zlamal_rozkazy.html Odpowiedz Link
asia.sthm Re: czlowiek, ktory uratowal swiat 09.10.15, 15:12 Ewo , widzialas "The Man Who Saved The World"? Mnie normalnie wcielo wraz z butami - tak pochlonieta dawno nie bylam. Nie umiem znalesc w sieci, tylko trailer. www.youtube.com/watch?v=J1GaJpSlUcw Odpowiedz Link
ewa9717 Downton Abbey 12.01.16, 21:39 Wczoraj mi idol zainstalował 6 sezon i jestem po maratonie 9 odcinków. Wessało mnie prawie jak koklety mielone Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 26.01.16, 07:30 Lubiacym jazz, Ciecocinek, modę lat końca 50-tych, Dymnę, młodego Stuhra, Zborowskiego, Pszoniaka, Ferencego, Opanię seniora, Zawadzką, Bluszcze etc etc - goraco polecam Excentryków! www.filmweb.pl/film/Excentrycy%2C+czyli+po+s%C5%82onecznej+stronie+ulicy-2015-739774/cast/actors Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 31.01.16, 00:29 Trafiłam na "To nie jest kraj dla starych ludzi". Brrr, nie dziwię się, że ten psychopata Oscara dostał... Odpowiedz Link
czekolada72 Cyganeria 01.02.16, 07:54 Uwielbiam! Tym razem na żywo w Operze krakowskiej www.opera.krakow.pl/pl/repertuar/spektakl/347/cyganeria-premiera Odpowiedz Link
balamuk Re: Cyganeria 02.04.16, 20:31 Trafiłam na sympatyczną analizę "Jumanji": myszamovie.pl/2013/11/ja-tez-kocham-jumanji-ja-tez-ja-tez/ Bardzo ten film lubię (a szczególnie truchtającego małego nosorożca, który próbuje dogonić stado, na dodatek jest to jeden z dwóch filmów, w których trawię Robina Williamsa. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Cyganeria 04.04.16, 08:30 Kiedyś twa rączka taka zimna, jakże chciałbym ogrzać ją była moją popisówką. Zaczynałam równo z Cavaradossim, ale kończyliśmy w zupełnie innych regionach Odpowiedz Link
bbbzyta Jacques Tati :-D 02.05.16, 14:44 Nareszcie! Dożyłam! Doczekałam się! Pan Hulot w TVP, wszystkie cztery filmy - czasem życie sprawia przyjemne niespodzianki. Drobnym dziecięciem będąc, zapamiętałam składający się na pół kajak z panem Hulot w środku, a znacznie później "Playtime" z nieludzkim biurowcem i z eleganckim towarzystwem demolującym restaurację. I panią z głębokim dekoltem na plecach, gdzie ma odgnieciony wzór metalowego oparcia od krzesełka No kto jeszcze wpadłby na coś takiego? Odpowiedz Link
ewa9717 Dzisiaj jakoś Lylika za mną chodziła 21.06.16, 21:43 i trafiła się okazja podniesienia jej wątku. Jutro na TVP Historia o 22.25 (tako rzecze "To i Owo") Gurua i jej wykopane studnie. Odpowiedz Link
salam_ji Re: Dzisiaj jakoś Lylika za mną chodziła 22.06.16, 22:47 Własnie oglądam przez przypadek trafilam Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzisiaj jakoś Lylika za mną chodziła 17.07.16, 15:01 Zaczęłam oglądać "Całe zdanie". Na razie jeszcze nie wiem, co sądzę, ale zastanawiam się, co Autorka pomyślała o stroju filmowej Joanny. Wielki sweter, zupełnie nieforemne portki i coś w rodzaju glanów... Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzisiaj jakoś Lylika za mną chodziła 17.07.16, 21:50 Oglądam dalej, robię sobie przerwy w sprzątaniu. Nie mam pojęcia, co gorsze, sprzątanie nudne, film nudny. Ale już pewnie z obowiązku dooglądam do końca. Właśnie jestem na etapie Grecji zamiast Taorminy (dlaczego?) i Domogarowa utlenionego (czy ufarbowanego) na żółć kurczaczkową (dlaczego???) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzisiaj jakoś Lylika za mną chodziła 17.07.16, 22:44 Bo tak. Wizję miał (ciekawe po czym) reżyser czy kto tam. Jesteś dzielna, ja nie dotrzymałam do końca. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzisiaj jakoś Lylika za mną chodziła 18.07.16, 09:30 Rzuć w diabły Balamuku. Odpowiedz Link
ewa9717 Wszystkie kciuki na pokład! 15.08.16, 13:28 Dziś o 15.55 leci w Rio znajomy chłopak z pipidówka. Tym razem pewnie bez szans na medal, ale marzy o finale. Pomożecie? Edwarda Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 04.12.16, 18:38 Weszłam na Tubę i trafiłam na moich ulubionych profesorów: www.youtube.com/watch?v=4TeykAyZsT4 A potem następne dyskusje z profesorami sobie wyszukałam i tak mi pół dnia minęło, może niecałe pół , bo po drodze robiłam pasztet i selekcję letnio-zimową, ale i tak umarłam dla świata... A wczoraj trafiło nam się "Życie Pi" i z grubsza obejrzałam, ale chyba mnie przerasta. Mimo Oscarów. Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 09.12.16, 23:46 Uwaga, uwaga, w najbliższą niedzielę na TVP Kultura "Niedziela z Kobrą"! Wprawdzie nie cała niedziela, bo tylko od 17.15 do 20.25, ale w programie aż dwa bloki wspomnieniowe i jeden cały spektakl z 1972 roku. "Kto zabił świętego Mikołaja". Z Jędryką, Milewską, Chamcem i Kowalewskim. Dokładnie o 18.10. Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 11.12.16, 10:19 Świętuje ostatni z moich ulubionych ekranowych mężczyzn: www.plotek.pl/plotek/7,154063,21099649,kirk-douglas-skonczyl-100-lat-catherine-zeta-jones-zrobila.html Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 11.12.16, 11:44 Też się w nim kochałam - po "Bohaterach Telemarku" Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 13.12.16, 09:22 I jak legenda Kobry, nie wyblakła? Piękny był ten wieczór peruG, mnie zauroczył Chamiec w blond po Koperniku i z bokobrodami z planety maup peruDZe Odpowiedz Link
groha Re: Co lubimy oglądać. 13.12.16, 13:38 Ewuś, przecież tak kiedyś było, tylko już się zapomniało. Ale faktycznie, w tym rankingu blond Kopernik z bokobrodami był zachwycający do zaniemienia i zdecydowanie najlepszy. Choć w porównaniu z tym, co miała na głowie Jędryka, to chyba wszystko było lepsze, mam wrażenie. Mnie ta tylna grzywa ze spinką na skroni tak przyćmiła, że nawet jakoś zniosłam lekko przechodzone loczki Milewskiej i sarmackie wąsiska Duriasza. No nie mogłam oderwać oczu, po prostu. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 13.12.16, 16:15 Wtedy nie było to aż takie okropne Młody Zaorski w makijażu na pandę i czymś na łebie też był niezły! W zasadzie tylko Lewandowski wyglądał normalnie, bo i Zakrzeński był przesunięty w fazie - przypominał siebie samego za jakie 30 lat Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 14.12.16, 21:51 Oglądał ktoś "Rozumiemy się bez słów", w oryginale "La famille Bélier"? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Co lubimy oglądać. 30.01.17, 10:11 Upiór w kuchni - Majewskiego lubimyczytac.pl/ksiazka/29343/upior-w-kuchni-dvd I jego Siedlisko oczywiscie też Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 09.02.17, 20:49 Ciekawe, co z Ani zrobili. kultura.gazeta.pl/kultura/7,127222,21350680,bedzie-nowy-serial-o-ani-z-zielonego-wzgorza-rewelacyjny-zwiastun.html#BoxKultImg&a=74&c=53 Odpowiedz Link
eulalija Re: Co lubimy oglądać. 10.02.17, 09:08 Po obejrzeniu zwiastuna zjeżyła mi się podłoga. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co lubimy oglądać. 10.02.17, 17:55 to i tak dobrze, ze tylko podłoga! toto ma szanse przebic te nowszą wersję forsajtów z ireną, która mogłaby na służewcu czy w innei pardubickiej... Odpowiedz Link
balamuk Re: Co lubimy oglądać. 10.02.17, 23:49 Według mnie to przebije wszystko... Rozumienie mnie się skończyło. Odpowiedz Link
berrin Re: Co lubimy oglądać. 28.02.17, 11:36 Nie wiem, czy pasuje - lubię ostatnio oglądać dzienniki telewizyjne z lat 80-tych. Dla ataków nostalgii. Czasy mojej podstawówki. Osobisty uważa, że ja tak politycznie, ale nie, wcale nie... te akcje żniwne i wypoczynek młodzieży w Bieszczadach... Pogromcy mitów, używam ich do pomocy przy zasypianiu. Seriale - rzadko, mam mizerną odporność na fabułę, ale w styczniu powalona grypą i zapaleniem oskrzeli starannie obejrzałam Holistyczną Agencję Detektywistyczną Dirka Gently, bo kocham Adamsa. I nawet trochę tego Adamsa tam jest, choć Dirka Gently jako postaci nie przyjęłam do wiadomości, to jakiś jego kuzyn, jako kuzyn jest zresztą ok. I Serię Niefortunnych Zdarzeń, też z Netflixa, choć powtarzalność schematu w każdym odcinku bardzo męcząca się stała już w okolicy odcinka trzeciego. Irena Heron Forsajt może wyglądać dowolnie upiornie, nie znoszę jej żywiołowo. Odpowiedz Link