stara.gropa Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 23.03.09, 14:31 Tu mnie jeszcze nie było. Stara gropa, lat 120 - dobrze się trzymam. Trzymam się dobrze, bo się nie puszczam, hi, hi, ha, ha. Coś jeszcze? Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 23.03.09, 16:14 A skąd jesteś Stara Gropo? ))) Szajka bez końca - Forum Fanów Chmielewskiej Odpowiedz Link
jotka13 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 23.03.09, 16:19 Ja sama nazwa wskazuje z Gropów, tych Gropów ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 23.03.09, 16:24 I czy umiesz robic szpagat niepłacząc ? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 23.03.09, 16:38 W casie robienia szpagatu może zaistnieć niebezpieczeństwo puszczenia. Się. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 24.03.09, 07:18 Umiem płakać, nie robiąc szpagatu. Liczy się? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 24.03.09, 10:22 Liczy sie za pol punkta, ale wtedy trzeba zjesc dwa gluty. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 15.04.09, 03:16 Kwiiiiikkkk (czyli leze i kwicze) O rany boskie - Asiu.htm, przez Ciebie omal nie parsknelam proszkiem na monitor (wlasnie spozywalam wielce nieordynaryjna roslinke w stanie zmielonym, podczytujac mile, az tu padlo me oko na owe 2 gluty.. Kurtyna! Dziekuje! )) A propos watku, to ja nie pamietam, czy sie przedstawialam kiedykolczyk imiennie? Jesli nie, to bardzo mi milo, Marta sie nazywam. W tym roku skoncze 3 latka (plus-minus jakies zero) Z osobników MLP sztuk koszernych 1. Mieszkamy w krainie przypominajaca slepa kiszke Niemiec lub gule w gardle Baltyku, czyli tam, gdzie spozywaja sledziki na slodko - wzglednie kleby czarnych glutów z kieszeni (po raz drugi w tej wypowiedzi udalo mi sie nawiazac do glutów!) Ale pumpów w kratke juz nie nosza, ani mlodziez nie pali fajek. A która ksiazka De La Chmiel byla moja pierwsza? Zabijcie mnie, ale nie pamietam. Cos z klasyków, w mym wczesnym nastoletnim cielectwie. Cos o bursztynach i zaklinowaniu sie w lesie samochodem, czyzby Romans Wszechczasów? Potem cos jakby Wyscigi? Cos o przesylaniu jakiejs strasznej kontrabandy do Polonii kanadyjskiej? Z malowanym orlem polskim? Potem natknelam sie na CZN i zachwycilam sie z glebi calej mej duszyczki i kazalam sobie kupowac nastepne. A i tak do dzisiaj mam horrendalne braki! Ale co czerwone, to wszystko! A na cudnym tutejszem forum to sie odzywam raz na 2 lata, a potem znów niemne, i tylko podczytuje namietnie i chichram w krzaczkach. Nie nadazam sie dopisywac do serii fajerwerków humoru, któren tu tworzycie To tyle mej autoprodukcji (da fe!). Mam nadzieje, ze nikt nie usnal Odpowiedz Link
przeprowadzacz22 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 15.04.09, 19:35 lezbobimbo napisała: > Kwiiiiikkkk (czyli leze i kwicze) O,ja mam tak bardzo czesto podczytujac Szanownych (obu pci) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 23.03.09, 22:07 > Trzymam się dobrze, bo > się nie puszczam A to ci dopiero bon mot, CUDO! Odpowiedz Link
blue_tala Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 24.03.09, 19:18 Nazywam się Natalia, mam 13 lat(w tym roku 14). Mieszkam w Sulęcinie. Bardzo podobają mi się książki J. Chmielewskiej o Teresce i Okrętce, a także o Janeczce i Pawełku. Wogóle lubię czytać książki! Moim ulubionem kolorem jest niebieski i jego wszystkie odcienie(stąd login). A! I jeszcze uwielbiam pożerać makaron! Odpowiedz Link
ushe_mike Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 24.03.09, 23:17 To cudowne książki. Bez względu na wiek. Zaufaj mi, za dwadzieścia a nawet trzydzieści lat będziesz czytać je jeszcze raz z tym samym uczuciem, rozrzewnieniem, nie mam praw,żeby powitać Cię w gronie ale moja rada trzymaj się Tych, którzy kochają Joannę, to są tylko Wyjątkowi ludzie i nie znajdziesz takich nigdzie na świecie. całusy kochanie, to było najlepsze co mogłaś zrobić. Jeszcze raz całusy xxx Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 24.03.09, 23:43 ushe_mike napisała: > nie mam praw,żeby powitać Cię w gronie A czemu nie? Jesteś tu od jakiegoś czasu, powoli poznajesz specyfikę forum, nie jest ono ani chamskie, ani aroganckie, ma już swoje wyklepane, wytupane, wychodzone zasady i jeśli coś Cię zabolało, to tylko dlatego, że jeszcze nie wpadłaś w rytm, ale odnoszę wrażenie, że już Ci do tego bardzo blisko. Możesz witać, nie zawsze, my, starzy wyjadacze forumowi (he, ja dopiero tak ze dwa i pół roku, a czuję, że to całe życie tak jest) zauważymy nową duszyczkę, choć przysięgam na klęczkach, że się staramy. > ale moja rada trzymaj si > ę > Tych, którzy kochają Joannę, O to to!!! > to są tylko Wyjątkowi ludzie i nie znajdziesz > takich nigdzie na świecie. Hmmm, teraz poczułam się jak na katafalku, kwiecie, owiewana wonią kadzidła)))) A tak poważnie, nie wiem jak fora na innych portalach, ale tu na gazecie chyba bijemy rekordy wszelkie dotyczące uczestników i wpisów w, w sumie, niszowym forum. Szajka bez końca - Forum Fanów Chmielewskiej Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 24.03.09, 23:51 > Hmmm, teraz poczułam się jak na katafalku, kwiecie, owiewana wonią > kadzidła)))) Ja tez, jeszcze mi tylko płaczki z gromnica brakuje. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 24.03.09, 23:57 Witaj Niebieska Natalio. Niedawno witalismy bardzo mlodziutka towarzyszke - czy to ty bylas czy ja mam raczej skleroze? Tak czy siak witamy goraco. Odpowiedz Link
ushe_mike Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 25.03.09, 00:49 Moim zdanim ten kto zakochał się w Joannie należy na.... ok uwielbienie, chcecie czy nie podziwiam Was i kocham, szkoda , że nie mam jak odwiedzidzieć może mi się uda całusy na dobrnoc Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 25.03.09, 09:37 Witaj Niebieska. Rozgość się i pisz w miarę możliwości jak najczęściej. Sekcja sulęcińska nam się rozrasta. Odpowiedz Link
ushe_mike Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 24.03.09, 23:07 lyliko Ty tu przewodzisz, blue_tala się odezwała, myślę, że to najlepszy wiek żeby zapaść na Guruyę a nie naprzkład na coś gorszego, tzn coś bardziej młodzieżowego, nie sądzisz? pozdrawiam Odpowiedz Link
moleslaw Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 25.03.09, 11:53 Dawno już pisałam,nie szkodzi napisze raz jeszcze. Mam prawie 30 lat,rocznikowo już je mam syn lat 8 mąż zdecydowanie więcej( czasem mam wątpliwości).Pies lat 4 ,świnek morski samiczka o oryginalnym imieniu Rupert lat chyba jakieś 5 i Król Czesław włatca móch czyli nasz ukochany bojownik Książkę Guruy pierwszą jaką czytałam dostałam od cioci i potem jakoś to poszło.Miałam jakieś 11 lat i był to "Nawiedzony dom" Co do stanu posiadania zapomniałam o kiełkującej niespodziewajce Odpowiedz Link
leoncja_uk Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 26.03.09, 19:15 Podciągnę trochę wątek do góry, a co! Od urodzenia - Szczecin mą przystanią (jest ktoś?), czyli od 23 lat prawie. Nigdy nic nie wygrałam, choć hazard lubię - ale jam przecież Baran w kwietniu urodzony. Żałuję tylko,że nie 2 (słownie: drugiego) - miałabym się czym chwalić Na stanie: narzeczony (he he jak to romantycznie brzmi; ot, na kocią łapę żyjemy), kot - Czarna (10 lat ma) no i od 2 stycznia syn. Całkiem własny i całkiem wrzeszczący. Na forum trafiłam kiedyś, gdy wyemigrowana do Wielkiej Brytfanny byłam, ale nie odważyłam się napisać. Dziś siedzę z Wrzaskunem w domu i, coby się lekko wyluzować, napisałam. Joannę zapoznałam (taa, forma pikna! jakoś w podstawówce, może gimnazjum, w pociągu,w drodze na kolonie. Mama mi 'Całe zdanie..' do plecaka wsadziła. I wsiąkłam. Nie wiecie może czy TWCH ma filię swą w Szczecinie? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 26.03.09, 22:50 Obawiam się, że najbliżej Ciebie mamy silną kobietę w Złocieńcu)) No chyba, że do Poznania będzie bliżej, a tam to już sekta, że ho ho ho. W Londynie i owszem, macki posiadamy. Witaj Leoncjo)))) Odpowiedz Link
edeka5 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 26.03.09, 23:25 leoncja_uk napisała: > Nie wiecie może czy TWCH ma filię swą w Szczecinie? Pierwszą szefową filii szczecińskiej była Wedrowiec2, ale bardzo dawno już się nie odzywała na naszym forum. Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 26.03.09, 23:06 No dobra, to i ja. Małgorzata, ale już chyba nie pamiętam chrzcielnego imienia, do ludzi odległych o lata świetlne od czytania książek usiłuję maile podpisywać Eulalija)) Od, niedługo będzie wieku pół, nieustająco Warszawa, najpierw Śródmieście, potem Dolny Mokotów, konkretnie Sadyba, od 85-tego roku prawobrzeżna, Targówek konkretnie. Na stanie owczarkowa niemiecka, mąż jeden, ten sam od roku 85-tego. Wykształcenie średnie, matura wojenna. Zawód wyuczony: brak. Zawód wykonywany: drzewiej biurwa, teraz kura domowa. Z Chmielewską mam wrażenie, że przez całe życie. Pierwsza książka? Chyba Romans ale głowy pod tramwaj nie położę, w każdym razie poszłam wstecz i wypatrywałam do przodu. Na forum przyszłam z innego forum Ojca Założyciela, przez pół roku czytałam i udzielałam się pod nickiem Malidar tylko w zagadkach, a potem przepadło klepadło jak mawia Nasza Asia Kochana, i wsiąkłam, i tak już chyba będzie bo prawie trzy lata jak tu mieszkam)) Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.03.09, 03:57 Toz to swietny watek jest! Kilka dni mnie nie bylo,a tu prosze taaaakie rozgrywki i katafalki i blekitne Natalie i stuletnie(ponad) Gropy ... No,no -a to sie na wiosne porobilo )) fotoforum.gazeta.pl/u/mimbla.londyn.html Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.04.09, 21:28 NONO...,TROCHĘ MNIE NIE BYŁO I...TYLE NOWYCH NOWALIJEK.witam,witam... Odpowiedz Link
marta_k-a_78 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.04.09, 15:08 Witam Państwa po raz pierwszy. Forum czytuję sporadycznie od jakiegoś czasu (trafiłam szukając informacji o wspomnianym w "Autobiografii" plagiacie), a ostatnio intensywniej. Od tematów merytorycznych, czyli dotyczących konkretnych książek przeszłam już do "socjalnych", tak więc wypada się przedstawić, skoro czytam o Państwa osobistych sprawach. Imię i wiek zgodne z nickiem - Marta, 31 lat, zamieszkanie - Warszawa-Mokotów. Pierwszy raz: "Wszystko Czerwone", wakacje 1988, od tej pory co najmniej 3 razy do roku, potem "Całe zdanie nieboszczyka" i "Wszyscy jesteśmy podejrzani" i jest to moja trójca wszechczasów do dziś. Jest to też mój pierwszy post na forum gazeta.pl i mam nadzieję, że trafi w odpowiednie chronologicznie miejsce.. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.04.09, 15:12 Bardzo trafione miejsce na pierwszy post Miło Cię powitać w gronie fanatyków. Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.04.09, 15:16 Witaj. Rozgość się. Sekcja południowo-warszawska się rozrasta))) Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.04.09, 16:11 Witaj Marto! eulalija napisała: > Sekcja południowo-warszawska się rozrasta))) ku mojej radości Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.04.09, 16:40 Witaj Marto,zostań z nami i baw się dobrze)) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.04.09, 16:56 Cześć, cześć, cześć, pozdrawia daaaaaaleka wieś! (no, prawie) Odpowiedz Link
przeprowadzacz22 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 20:56 Witam serdecznie, osmielony przez Szacowne Forumowiczki dopisuje sie: Chlop. Z krwi i kosci. Lat 39. Obecnie Wielka Brytania. Docelowo-powrotowo: Warszawa. Z Niesamowitym Zjawiskiem zwanym P.Joanna Chmielewska zaznajomiony od lat 12(dopiero!). Czytam duzo,pisze malo. Honor i humor cenie. Jak tu trafilem? Jak po sznurku po jednej z sygnaturek mimbli.londyn,ktorej zdjecia ogladam z zapalem. W razie czego-niedobrego bedziecie wiedziec, gdzie zazalenia kierowac za przywleczenie mej osoby na Forum Co nie znaczy zem konfliktowy lub inny dran. Wasz niesmialy P22 Odpowiedz Link
przeprowadzacz22 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 21:11 O,fora pomylilem ? ;p Zdjecie wyslac? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 21:15 przeprowadzacz22 napisał: > O,fora pomylilem ? ;p > Zdjecie wyslac? Blondyni są bardziej chmielewscy )) Odpowiedz Link
przeprowadzacz22 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 21:19 ewa9717 napisała: > Blondyni są bardziej chmielewscy )) )) Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 21:11 Witaj i się rozgaszczaj! Forumki, chłop młodziutki nam się trafił, chyba Go nie puścimy z harpich pazurów? Nie martw się Przeprowadzaczu, nie takie my harpie na jakie się chcemy upozować. Mam pytanie. Ty się przeprowadzasz czy przeprowadzasz innych? Odpowiedz Link
przeprowadzacz22 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 21:18 lylika napisała: > Witaj i się rozgaszczaj! > Forumki, chłop młodziutki nam się trafił, chyba Go nie puścimy z harpich pazuró > w? > Nie martw się Przeprowadzaczu, nie takie my harpie na jakie się chcemy upozować > . > Mam pytanie. Ty się przeprowadzasz czy przeprowadzasz innych? Dzieki o Szanowna za zwrocenie uwagi na niesmialego P. )) Przeprowadzam : np rozne procesy myslowe codziennie rano(w poludnie czasami tez) staruszki przez ulice (bom wychowany szalenie dobrze) eksperymenty kulinarne i testuje na znajomych(nader udane testy) i przeprowadzam wywody,udowadniam tezy,podsumowuje wnioski jednym slowem: do uslug! (wiem,wiem ,to dwa slowa) Wasz P22 Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 21:39 > osmielony przez Szacowne Forumowiczki ... Forumów też tu mamy. Jest sędziwy (sędziwy stażem) G0p0s, Migos, który czasem jest Migaczem, Wołoduch zza wielkiej wody i zza tej wody Wiking, Atalaryk, który szuka w gruncie rzeczy, jest Szkorbut, ulubieniec Guruy, także nasz ulubiony Gaston Miodzio, a przede wszystkim ukochany Baron, któren co chwilę ma globusa. Są też entuzjaści niepiszący; Groh, do Grohy przywiązany, Sławek od Edeki, jest druga połowa od Jotki, a także Piotrek, czasami zwany &Baron, jest i Mężydło o nicku Stefanmaria. Ośmiu naliczyłam. Wcale niemało. A i tak pominęłam kogoś z pewnością. Przepraszam pominiętych najuprzejmiej. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 21:51 Spację przy nie mało mi zeżarło. Co to siedzi za licho w tych klawiszach? Odpowiedz Link
groha Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 14.04.09, 23:08 lylika napisała: > Są też entuzjaści niepiszący; Groh, do Grohy przywiązany Ale tak w ogóle, to Groh pisać umie, słowo daję. Żeby nie było, że analfabeta, czy coś. Po prostu go tutaj nie dopuszczam, bo w stadle choć jedno normalnie normalne być powinno, nie? Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 20.04.09, 02:37 Ooo,bardzo mi przyjemnie fotoforum.gazeta.pl/u/mimbla.londyn.html Odpowiedz Link
beti76 Przywitam sie i ja - vol.2 08.04.09, 09:26 Gdzies mi wcisnęło poprzedni post. Więc skopiuje go tu, bo sama go nie moge znaleźć ""chociaz juz tu troche jestem Imię - wiadomo Wiek - wiadomo A piszę z tego miłego, małego miasteczka w którym lądowała Gurua (chociaż akurat ta książka mnie kompletnie nie porwała). Całe zycie tu iw bardzo bliskich okolicach spędzam. Z małym, dwuletnim epizodem w W-wie i jeszcze mniejszym w Radomiu. Z książek Guruy ogólnie najbardziej lubie te, które dzieją sie w podróżach, małych i większych - i tych krajowych i tych zagranicznych. Ponieważ zjeździłam duzo kraju i mniej Europy - dlatego lubie czytać o miejscach, które sa mi znane osobiście. Od przeczytania Autobiografii zaczęłam "inaczej" czytać jej książki - w większości juz wiem kto z kogo powstał smile Na stanie mąż, wszystkie dzieci, ze zwierząt czasami mam kota, a czasami warcze jak pies. Witam i niezmiennie zapraszam na pyszne lody do Garwolina. """ PS - Mam córkę Alicję , a miała być Joanna Odpowiedz Link
ter.eska Re: Przywitam sie i ja - vol.2 14.04.09, 21:31 Witam nowy narybek,albo jak kto woli wiosenne szczypiorki)) Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 19.04.09, 20:01 Melduję się - Monika, lat 40, Warszawa-Bielany, na stanie: 1 mąż, 3 dziecie, 1 zwierz - szynszyla. W wieku cielęcym czytałam "Zwyczajne życie" i "Większy kawałek świata". Potem, tak ze 20 lat temu, z ciężkiej depresji wyciągnęły mnie "Boczne drogi" i dalej już poleciało. Na Forum tak chyba od roku... niestety z przerwami. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 19.04.09, 21:32 Owa, z przerwami czy bez, zawsze mile widziana. Wpadaj jak najczęściej. Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 20.04.09, 02:35 Jakiego masz pieknego,plastycznego nicka Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 21.04.09, 09:49 Na tym Forum - od 16 grudnia 2003, na tym świecie - znacznie dluzej Stan posiadania - chlop, dziecko i 2 psiaczki czyli tak jakbym miała 4 dzieciątek.... pierwsza ksiązeczka Guruy - "Romans wszechczasów" na 2 klasa podstawówki. Autobiografia - traktowana niczym zyciowy przewodnik/poradnik "jak zyc" Jedna z ulubionych - ksiazeczka kucharska uwielbiam cykl o Terece i Okretce, Chabrowiczach i (nazwijmy tak) "rodzinny" aaaa i caly czas z Krakowa Odpowiedz Link
irean Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.04.09, 21:49 witam wszystkich, forum podczytuję od dawna, więc w przypływie straceńczej odwagi postanowiłam się ujawnić, chociaż przyznam, że czasami w gęstości wątków się gubię, więc i śmiałości brak Lat mam niecałe 30, zamieszkuję na warszawskiej Woli,z zawodu pismak... chciałam powiedzieć, dziennikarz-redaktor, u boku narzeczony i pies, w planach dalszych domek z kawałkiem ogródka, kolejny pies i kot - pomarzyć zawsze można Pierwsza książka - Skarby, kilkanaście lat temu, a potem - jak to zwykle - poszło! Każda chwila depresji to automatyczne sięgnięcie po Wszystko Czerwone. Niestety, w otoczeniu rodzinnym jestem odosobniona w uwielbieniu dla twórczości Guruy i dlatego sercem zwracam się do Was... tutaj, myślę, zrozumienia dla fijoła zabraknąć nie powinno Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.04.09, 21:55 Witaj,Irean,rozgość się i nie przerażaj ilością wątków,przecież nie we wszystkich musisz się odzywać,choć byłoby miło A co do fijoła,to trafiłaś we właściwe miejsce! )) Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.04.09, 21:55 utaj, myślę, zrozumienia dla > fijoła zabraknąć nie powinno ... Z cała pewnością nie. Tu jest miejsce dla fijołów wszelkiej maści, a fijołów chmielewskich przede wszystkim. Witaj na memłonie! Rozgaszczaj się i przybywaj na majowe. Daleko z Woli nie masz. Możesz się ubrać w czerwoną koszulkę z napisem: szkorbut, ale nie musisz. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.04.09, 22:07 witaj iren,milo poznać kolejnego fijola,w kupie raźniej)) Odpowiedz Link
mug75 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.05.09, 10:41 Postanowiłam sie ujawnić w tym wątku oficjalnym jako, że wczoraj uległam rozrzewnieniu na widok zdjęć w 6 tomie czytanej znowu Autobiografii.jak żywo- Lylika, Stara_gropa,Ter.eska, Cytrynka itd. w otoczeniu J.Ch.no i nie mogę tak już tylko podczytywać tego forum bez ujawnienia się( raz zdaje się w wątku o imionach tylko głos zabrałam ale bez przedstawiania).Zatem dzień dobry, przepraszam, ze tak późno, pozdrawiam serdecznie! Jak fajnie było Was zobaczyć!!!! choćby tylko na zdjęciach...ale dzięki temu forum, zupełnie inaczej na zdjęcia te spojrzałam. Magdalena, lat 33, od 6 lat Wrocław, wcześniej Łódź. Pierwsza J.Ch. to I klasa LO, zdaje się Klin, po ktorym odbieralam telefony z okrzykiem "szkorbut".Nabrałam w ten sposób kolegę taty, bo oczywiście tel mial być do mnie.Okropna dziecinność ma i wrodzona głupota, a także mazgajstwo i chęć użalanie nad sobą uczyniły mnie wierną fanką J.Ch z tej racji, że mam prawo sądzić, że poglądy jej ustawiały mnie wielokrotnie do tzw pionu i wychowały.za co stukrotna ma wdzięcznośc końca mieć nie będzie!pozdrawiam raz jeszcze!magda Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.05.09, 11:03 Witaj Mug i umość się wygodnie na Memłonie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.05.09, 11:32 I niekoniecznie tylko w pionie Odpowiedz Link
doratos Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.06.09, 21:58 Jako nowy narybek wypada sie przedstawić: mam na imię Dorota lat...21 na każdym boku,posiadam męża(blondyn)i czworo dzieci,jedno żeńskie reszta chłopy,no i jeszcze wnusia(jestem babcią od kilku miesięcy-o jejuśku),mieszkam niespełna godzinkę od Gdańska,pochodzę za to z woj.łódzkiego,mam kawałek ziemi,ogród,kurki jajkonośne,2 pieski Sabę i Trampka,oraz koteczka Irbiska,kocham czytać(kiedyś byłam znana z tego że choćby piorun uderzył na środku podwórka to ja i tak bym sie od książki nie oderwała),z Chmielewską zetknęłam się w podstawówce,bodajże były to Studnie przodków,albo Wszystko czerwone,i od tej pory jestem chmielomanką,mam wiele jej książek,nawet sporo,choć trochę mi brakuje,za to jestem gotowa wydać na nie ostatni grosz(mężowi zawsze można wcisnąć kit że trzeba było zapłacić jakiś rachunek),podczas czytania książek pani Joanny wpadałam w różne stany,śmiech,rechot,chichotanie,powarkiwanie,czasem ze śmiechu dostawałam czkawki,spadałam z siedzisk na których aktualnie spoczywało moje d...sko,wpadałam nawet w trans(który trwał od pierwszej do ostatniej strony),czytałam nieraz do świtu,żeby za godzinkę zwlec się z łóżka(trzeba było zrobić mężowi kanapki do pracy),zdarzało się przy tym posmarować dżemem kiełbasę na kanapce,albo posolić kawę,ach i to wszystko dla niej,ale warto było i nadal jest!!Pozdrawiam wszystkich chmielomaniaków!! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.06.09, 22:10 Z twojego "przedstawienia się" wynika bez żadnej wątpliwości, że jesteś tu na memłonie właściwą osobą na właściwym miejscu Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.06.09, 22:13 Doratos, tyś nasza po wsze czasy, takich nam potrzeba... Witaj!!! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.06.09, 22:16 uprzedzam lojalnie, niektórzy sądzą, że jesteśmy jak sekta a poza tym w góry masz podlinkowane zdjęcia, nie dosć że zapoznasz się z naszymi twarzami to i zdjęcia ze spotkań z Guruą możesz sobie pooglądać Odpowiedz Link
goonia Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.06.09, 22:21 pol biedy mezowi, gorzej jak bym sobie kawe posolila) Witaj, zachowanie zupelnie normalne opisujesz. No ale nie wszyscy to rozumieja. Zagladaj i pisz. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.06.09, 22:49 doratos omijaj mnie z daleka bo Cię zabiję,popłakałam się,usmarkałam do kawy,której część wylądowała na biurku cudem omijając klawiaturę.Teraz zgadnij kto będzie szybszy?moja córcia,która zabije mnie za brudne biurko,czy ja zabiję Ciebie za całą winę)) A tak poważnie witaj na memłonie)) Odpowiedz Link
aganoreg Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 15.06.09, 13:07 Uwaga, wylaze z krzakow. Lat 31, z urodzenia bydgoszczanka, od 9 miesiecy w UK (mam nadzieje, ze wybaczycie brak polskich liter). Na to forum trafilam dzieki musierowiczowym maniakom, ale glownie Dzidce (dziekuje!). Zazdroszcze Wam wszystkiego, przede wszystkim spotkan TWCh i z sama Gurua, a takze pamieci. Jak Wy to robicie? Ja nie pomne pierwszej ksiazki a tym bardziej daty! Na pewno byl to czas maloletni, chyba Nawiedzony dom pozyczony od kolezanki, ale glowy nie oddam. Dodam tylko, ze dzieki ksiazkom Guruy Kopenhage zwiedzalo mi sie zupelnie inaczej, a na wyscigach w Newmarket tez moglam nieco "blysnac" wiedza Uwielbiam koty i bardzo zaluje, ze w wynajetym mieszkaniu mam zakaz No pets, no children, no smoking - brakuje tylko no people Na forum bywam sporadycznie, bo swiezynce nie wypada zabierac glosu bez pozwolenia. Zatem skladam podanie, zdjec nie zalaczam co by szans nie stracic i czekam z zapartym tchem na werdykt. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 15.06.09, 13:14 Cześć. Wypuść już ten dech, bo się zadusisz )) Odpowiedz Link
aganoreg Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 15.06.09, 13:38 psssssssssssssssyt dziekuje, zwlaszcza za memlono Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 15.06.09, 20:07 Witaj i baw się z nami,a zapewniam Cię,że zabawa jest przednia i nie warto zmykać przed czasem)) Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 15.06.09, 23:06 O! Nowa duszyczka! Zadusim? Nie, nie zadusim, serdecznie witamy i zapraszamy na dalej i dłużej Odpowiedz Link
doratos Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 11:55 Ach wzruszyłam się tak waszym powitaniem,że aż mi też cuś kapało do kawy!A muszę wam powiedzieć że nie jest łatwo przytulać mnie do łona,a to z racji moich dużych gabarytów(niestety podczas czytania czy to Chmielewskiej czy innych pisarzy nie ubywa ciała lecz wręcz na odwrót).Wiecie to jest niesprawiedliwe bo powinnyśmy tracić kalorie w zależności od intensywności doznań podczas lektury.Wszak czytanie to ślachetniejsze zajęcie od pocenia się na siłowni,więc czemu dobra bozia nie dała nam tej możliwości!Ależ byśmy były chude! No może i dobrze że nie tracimy tych kalorii tyle bo ze mnie toby zostały tylko kości a nawet i ości!! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 13:43 E tam! Najwyżej stworzymy frakcję większogabarytową. Ja też się nadaję )) Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 14:00 Ja do frakcji większogabarytowej też się nadaję jak najbardziej Odpowiedz Link
aganoreg Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 14:29 doratos napisała: > Wiecie to jest niesprawiedliwe bo powinnyśmy tracić > kalorie w zależności od intensywności doznań podczas lektury.Wszak > czytanie to ślachetniejsze zajęcie od pocenia się na siłowni,więc > czemu dobra bozia nie dała nam tej możliwości!Ależ byśmy były chude! Ach, coz za cudowne wizje roztaczasz Przyznaje bez bicia, ze nie przekopalam sie przez istniejace watki (o zarchiwizowanych nie ma mowy). Czy bylby ktos tak dobry i podpowiedzial, jak to zrobic, zeby stac sie czlonkinia (?) TWCh? Czym sobie nalezy zasluzyc? Odpowiedz Link
aniu_tek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 21:12 Witam, Nowa, Anna, lat 27, zamieszkała w Bolesławcu (Dolny Śląsk) od urodzenia. Być może niedługo Jelenia Góra. W posiadaniu jeden narzeczony - blondyn(a zawsze wolałam brunetów) oraz gekon Stefan, dzieci na razie brak. Twórczość J.CH. poznałam już w podstawówce, ale za żadne skarby nie mogę przypomnieć sobie jaka książka była pierwsza myślę, myślę i nic!!! Ciągle mam nadzieję, że uda mi się spotkać Naszą Ukochaną Panią Joannę. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 21:35 Witam Anię_tek na memłonie. Rozgaszczaj się wygodnie. Dla wszystkich zainteresowanych: Żeby zostać członkiem TWCh trzeba znać twórczość Guruy ponad przeciętną, chcieć należeć do Towarzystwa, zapłacić składkę dziesięć złotych rocznie i umieć zrobić szpagat. Przy otrzęsinach należy się poddać wszystkim wymyślnym torturom z uśmiechem na ustach. Przy dużym szczęściu można być pasowanym przez samą Guruę. Odpowiedz Link
aniu_tek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 21:44 O to ja chętnie, tylko ten szpagat może nie wyjść ;/ Odpowiedz Link
aganoreg Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 21:45 Szpagat, przy wydatnej pomocy osob postronnych, pewnie zrobie. Raz. Jest nawet szansa, ze grymas pozostaly na mojej twarzy uznacie za usmiech Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 21:53 I już zostaniesz na wieki w tym szpagacie? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 21:56 ewa9717 napisała: > I już zostaniesz na wieki w tym szpagacie? istnieje taka obawa chyba ze mnie jakis chirurg uleczy. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 22:00 > istnieje taka obawa chyba ze mnie jakis chirurg uleczy. ... Nikt Ci tyle szczęścia nie da, co pijany ortopeda. Odpowiedz Link
ewcia1412 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 18.06.09, 22:39 Ooo... To nie jestem sama? Jak milo Odpowiedz Link
ewcia1412 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 18.06.09, 22:43 Moze sie przdstawie Imie chyba widac Licze sobie 21 wiosenek. Obecnie mieszkam w Manchesterze z pzryszlym-mam nadzieje - narzeczonym, dwoma swinkami morskimi i piesem. Tworczosc JCh znam od dziecka. Wchlonelam ja z mlekiem matki mozna powiedziec bo czyta ja od zawsze Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 18.06.09, 22:50 Cześć! Mojego imienia nie widać, to tylko przykrywka )) Odpowiedz Link
ewcia1412 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 18.06.09, 23:25 Ukrywasz sie czy wstydzisz imienia?Tak z ciekawosci pytam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 18.06.09, 23:34 Trochę się ukrywam, ale lubię swoje imię. Kiedy dawno temu założyłam Internet, była u mnie koleżanka o imieniu ewa, chciała pobiegać po forach, zalogowała się i tak zostało. Odpowiedz Link
ewcia1412 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 18.06.09, 23:57 Troszke postow poczytalam i uswiadomilam sobie,ze jakos malo o sobie powiedzialam... mam na mysli w porownniu do innych. To dobrze czy zle? Odpowiedz Link
ewcia1412 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 18.06.09, 23:59 O kurcze... i jeszcze ten szpagat mi zostal Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 19.06.09, 01:36 Witaj Ewciu_Prawie_Bitwo_Pod_Grunwaldem Szpagat potraktuj bardziej twórczo niż dosłownie i będzie git Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 21:54 Nie napisałam o rzeczy nad wyraz istotnej. Trzeba się aktywnie udzielać na forum. Ale to chyba się samo przez się rozumie. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 16.06.09, 21:59 Witaj aniu_tek,nie bój się,szefowa tak tylko straszy,a w gruncie rzeczy jest boskobaw się dobrze,pisz,czytaj... Odpowiedz Link
heniulaa Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.06.09, 21:21 Tutaj najlepiej się przedstaw Kurcgalopkiem Odpowiedz Link
eesiak Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.07.09, 20:27 To może i na mnie kolej. Nie wiem, jak to będzie z moim udzielaniem się, bo dość zapracowana jestem... Szpagat już trenuję( mentalnie ). Chmielewską czytam od dziecka codziennie. Zaczęłam mając 7 lat. Na wczasach przeczytałam swoje ,,Każdy kij ma dwa końce" i ,, Nie głaskać kota pod włos" i zabrałam się za książkę mamy. Pozostał mi po niej ćwiek w postaci kacyka. Za nic w świecie nie mogłam pojąć znaczenia tego słowa. Ale książka mnie tak zachwyciła, że postanowiłam znaleźć Autorkę w bibliotece na półkach dla dzieci. No i znalazłam... Po wielu latach wróciłam do Romansu Wszechczasów i nieszczęsny kacyk już nie zrobił na mnie takiego wrażenia Nadaję się do Was? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.07.09, 21:14 No ba! Pewnie,że się nadajesz! Witamy,rozgość się i odzywaj. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.07.09, 21:53 Witaj Eesiak. Trafiłaś w samo sedno. Napisz jeszcze do której sekty chcesz wstąpić i w ogóle pisz co chcesz. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.07.09, 22:01 Oraz gdzie chcesz. Nie ma obowiązku trzymania się tematu wątku, a wręcz wypada czynic kilometrowe dygresje. Jak miło cię powitać! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.07.09, 22:03 Ale, ale! W tym jednym wypadku ciśnie się na usta pytanie - skąd jesteś? Która sekcja wzbogaci się o nowego członka, pardon, chyba członkinię? Upraszam o rozjaśnienie mroków mej niewiedzy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.07.09, 22:05 Z ust mję to, Kociu, wyjęłaś! Eesiak pisze dużo, a końkrety nie padają, kacykami mami! Cześć! Odpowiedz Link
eesiak Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.07.09, 22:25 dzięki za przyjęcie!!!!!!!! Ze Szczawna Zdroju jestem. Nie wiem, czy macie jakąś pobliską sekcję, bo jeszcze nie przebrnęłam przez wszystkie posty Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 02.07.09, 10:00 Ale masz fajnie, mieszkasz w uzdrowisku. To ty zdrowiutka jesteś Zdaje się że najbliżej masz do mnie. Jakieś 160 km. Odpowiedz Link
doratos Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 02.07.09, 17:29 O właśnie tak a propos sekcji to gdzie ja się biedna nadaję? Przypomnę że mieszkam na Kaszubach około godzinki od Gdańska,czy taka opcja pomorska tu istnieje? Odpowiedz Link
groha Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 02.07.09, 19:55 Jeju, Doratos, to Ty z najpiękniejszych okolic świata jesteś! Pozdrawiam Ciebie i całe Kaszuby, ze szczególnym uwzględnieniem okolic Łubiany. Bo kocham je bardzo. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 02.07.09, 21:50 Podpisuję się pod Grohą. Kaszebe też są moje ukochane. I proszę o cały tekst: "To je krótczi, to je dłudżi..." Słuchałam tego jako dziecko i bardzo mi się podobało. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 02.07.09, 22:27 Zapisuję się do klubu. Kocham Kaszuby! Zbieram maniacko łubianowską porcelanę z wzorami kaszubskimi, moi biendi rodzice jeżdżą na Hel pociągiem i naciagam ich na przywożenie kolejnych skorup. Mam też haftowaną poduszkę do igieł i fartuszek kuchenny, marzę o obrusie, na razie jest poza moim zasięgiem finansowym. I kuchnia kaszubska! Rybka duszona w kiszonej kapuście! Zupa rybna! Muszę jeszcze tylko wypróbować tort fasolowy. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 02.07.09, 22:45 Och Kociu, mam podobne wspomnienia. Poduszka do igieł naszej Gospodyni wzbudziła mój nieopisany zachwyt. Zupę rybną wspominam z umiarkowanym zachwytem, ale rybkę duszoną... mniam...mniam... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.07.09, 16:52 Poduszki do igieł sama tworzyłam w szkole,zupy rybnej nie miałam okazji popróbować,ale ogólnie rybki uwielbiam. Atak wogóle witam wszystkie nowe duszyczki Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.07.09, 17:52 kocio_pierzaczek napisała: > "marzę o obrusie, > na razie jest poza moim zasięgiem finansowym" A ja mam haftowane jeeeeleeenieee!!!! Tralalala!!! ;-P Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.07.09, 18:24 A jeden to ma chyba nawet 3 rogi. Superrogacz z niego. Odpowiedz Link
doratos Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.07.09, 01:44 Fajnie że kochacie Kaszeby,a ja pokochałam Kaszuba właśnie za te jego śpiewanie,,mój tata kupił kłeza"i ,,to je krótczi to je dłudźi",i ze środka Polski tak tu trafiłam,o tekst alfabetu kaszubskiego poproszę jutro mego najstarszego bo dziś już śpi,a o obrus spytam się sąsiadki ona takie rzeczy robiła,nie wiem czy jeszcze,ale zobaczę.Wychodzi na to że z tych rejonów nikogo więcej nie ma?Szkoda a może się jeszcze ktoś ujawni! Odpowiedz Link
rosarioflores Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 10.07.09, 20:45 Nowa.Z Warszawy. Lat 37. Mąż jest. Dzieci są - szt.3, płci żeńskiej. Do tego pies, dalmatyńczyk, też płci żeńskiej i morska świnia (facet). JCh czytam od nie pamiętam kiedy. Właściwie to te książki zdrowie psychiczne mi uratowały. Miałam taki okres paskudny w życiu, kiedy zalegałam w łóżku z musu przez bardzo długi czas, dłuuugie miesiące to były. Gdyby nie JCh, to ciężko by było. Członkiem chcę zostać, szczekać umiem. Latem, na Mazurach zawsze czytam "Większy kawałek świata", a gdy nastają chłody, to "Złotą muchę". Teraz chodzę spać z "(Nie)boszczykiem mężem". Ciekawa jestem,co Wy czytacie w wakacje? Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 10.07.09, 22:53 Witaj, miło Cię widzieć. Tym bardziej miło, że zasilisz szeregi stołeczne, które się regularnie spotykają. Odpowiedz Link
goonia Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 10.07.09, 23:05 Witaj Rosarioflores, Nie zapominaj o szpagacie! Rozgosc sie i pisz, jak sie wkrotce przekonasz, wcale nie trzeba na temat A przynajmniej karane to nie jest. Pozdrawiam Goonia Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 10.07.09, 23:21 Ale fajnie, sekcja kwiatowa nam się rozrasta. Mamy już Hortensję. Ja też pod tę sekcję podchodzę, bo się anagramuję na lilak czyli bez. To miło, że tak z nienacka (wiesz, że nienacek jest rodzonym bratem chyłka i ukradka?) do nas wpadłaś. Mam nadzieję, że o meldunek stały występujesz, a nie czasowy? Witaj na łonie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 10.07.09, 23:23 Sekcja stołeczna niedługo będzie musiała podział administracyjny na jakie sekty wprowadzić wzgledem liczebności. Cześc, Różana. Odpowiedz Link
rosarioflores Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 10.07.09, 23:34 Z nacka, nienacka, na pobyt stały. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.07.09, 21:55 Witaj Rosarioflores, łomatko, jaki pyszny, pachnący i miły dla oka blog w sygnaturce Odpowiedz Link
rosarioflores Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.07.09, 23:03 To tylko przykrywka. W realu niezły ze mnie dziad. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 12.07.09, 14:42 Stąd, z dużego pokoju, kąt za ławą. 36 lat, z Guruą od 23 lat, wierny kibic. Warszawa Bródno, stan posiadania - mąż i rybki. Odpowiedz Link
rennifer.lopez Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.07.09, 23:34 Melduję się posłusznie. Reniferka o imieniu Lopez, lat 30+, Warszawa. Pierwsza, w wieku 7 lat, przeczytana "dorosła" książka (podwędzona z półki mamy) - Boczne drogi. Miłość od pierwszego wejrzenia i z dalszym ciągiem w postaci uwielbienia dla tej cudownej Kobiety, która to napisała, i jej innych książek. Odpowiedz Link
rennifer.lopez Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.07.09, 23:37 Swoją drogą, ciekawe, co sobie myślałam wówczas, natykając się na takie słowa, jak "gach" Bo że nie wiedziałam, co to, to pewne. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.07.09, 23:43 Ba, przeczytawszy prawie w przedszkolu "Damę kameliową" długo zamierzałam zostać kurtyzaną. Brzmiało niebywale światowo, a jak sobie wyobrażałam konkrety, już nie pamiętam. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.07.09, 12:47 Witam wszystkich! Jestem Nowa, pytanie, mam szanse zostać wcielona w Wasze jakże zacne szeregi? Jeśli nie, trudno, tylko uschnę, skisnę, spleśnieje i mchem porosnę, nic takiego Na wszelki wypadek się przedstawię: Marysia (ale wszyscy na mnie mówią Mery, Meruś lub....Pomarańczuch), 21 lat, studentka UJ-tu, czyli Kraków się kłania, wprawdzie pochodzę z innych stron, ale w Krakowie spędzam większą część roku. Już od dłuższego czasu nosiłam się z myślą o dołączeniu, tylko jakoś tak z czasem wychodziło niefajnie. Aaaaa, jeszcze jedna ważna sprawa, jeśli chodzi o mnie, uwielbiam pomarańczowy, wszystko co pomarańczowe, obłęd w oczach jak tylko coś zobaczę ( no oczywiście nie jakieś barachło, gust musi być), ale bij człowieku łbem o ścianę, nic mnie nie oderwie od pomarańczu. I jeszcze coś, żeby nie było że z choinki się urwałam, moja prababka znała jedną hrabinę i ja nie jestem byle kto! Pozdrawiam (tymczasem z Rzeszowa i przyległości Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.07.09, 16:21 Cześć krwawa... ups... pomarańczowa Mery, witamy na Memłonie. Napisz co studiujesz i napisz od kiedy jesteś chmielewszczanką. I w ogóle pisz co Ci się podoba. Odpowiedz Link
chmielefanka Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.07.09, 19:16 Chmielefanka, witam wszystkich,tak na prawdę Gośka 45 lat Gliwice, 1 syn, 1 gach, 1 pies.Pierwsza Chmielewska "Całe zdanie nieboszczyka",a potem już wszystko jak leci, obecnie drugi raz autobigrafia.Gorąca zwolenniczka Piasków co roku tam bywam od kilku lat.Ulubiona książka "Boczne drogi". Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.07.09, 19:32 Chmielfanka, gdzie mieszkasz w Piskach? Odpowiedz Link
chmielefanka Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.07.09, 19:56 romy mieszkam w Gliwicach do Piasków/Krynica Morska/jeżdżę na wakacje Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.07.09, 19:58 pomaranczuchu i chmielefanko witajcie na memłonie,bawcie się dobrze i piszcie Odpowiedz Link
chmielefanka Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.07.09, 20:42 ewa9717 napisała: > Hej, hej Wielkie dzieki za powitanie, cieszę się,że was znalazłam, chciałabym sie dowiedziec wiecej o was, czy spotykacie się w realu?Czy należycie do TWCH?,może zadaje głupie pytania lecz na razie jestem jak dziecko we mgle.Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.07.09, 20:52 Jak poczytasz, dowiesz się, że się spotykają. Ja jestem zaoczna i z odległej prowincji Za to rodem blisko Gliwic. Poglądaj zdjęcia: kliknij link na stronie głównej. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.07.09, 03:19 W Piskach Oj, sznajder, MUSK ci sie zlasowal. Chmielfanko, wyrazilam sie ciut za lapidarnie. Chodzilo mi o to, czy jak jestes w PiAskach, to masz tam kwatere obadana, zaprzyjazniona? Albo cos specjalnie rezerwujesz z polrocznym na przyklad wyprzedzeniem? czy lecisz na zywiol? Czy namiot, albo spiwor na plazy? Pytam, bo wlasnie mi ta Krynica chodzi po glowie (na teraz - druga polowa sierpnia) i mnie olsnilo, ze przeciez PiAski sa obok. Odpowiedz Link
chmielefanka Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.07.09, 11:58 romy_sznajder napisała: > W Piskach Oj, sznajder, MUSK ci sie zlasowal. > > > Chmielfanko, wyrazilam sie ciut za lapidarnie. > Chodzilo mi o to, czy jak jestes w PiAskach, to masz tam kwatere obadana, zaprz > yjazniona? Albo cos specjalnie rezerwujesz z polrocznym na przyklad wyprzedzeni > em? czy lecisz na zywiol? > Czy namiot, albo spiwor na plazy? > > Pytam, bo wlasnie mi ta Krynica chodzi po glowie (na teraz - druga polowa sierp > nia) i mnie olsnilo, ze przeciez PiAski sa obok. romy, w Piaskach mieszkam u Pni Danusi Gotkowskiej,ul.Piaskowa 40 tel 605386813, gdyby nie miała miejsc w pokojach zapytaj o przyczepę, przyczepa jest ok na dwie osoby z wychodkiem i przysznicem,oczywiście nie jest to Mariott, ale mnie wystarcza.Atmosfera jest super, ludzie przemili w pobliżu dobra wyżerka no i w ogóle Piaski to kraina Chmielewskiej i dzików.Uwielbiam to i polecam. Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.07.09, 12:08 Witaj Chmielefanko i czuj się jak u siebie. Odpowiedz Link
chmielefanka Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.07.09, 17:20 lylika napisała: > Witaj Chmielefanko i czuj się jak u siebie. Dzięki za powitanie już się czuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.07.09, 17:45 Ale namiar Jak skorzystam to sie pochwale, dziekuje. Odpowiedz Link
doratos Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.07.09, 18:40 Witajcie chmielefanko i pomarańczuchu, ja też jestem tu nowa chyba z miesięcznym wyprzedzeniem, chcecie wiedzieć jak zostać członkiniami to w tym wątku pisze u góry! Jest tam coś o szpagacie,i innych torturach cielesnych, a oprócz Guruy(Chmielewskiej) to trzeba uwielbiać bób! Jak nie to zostaniecie pożarte z bobem i śmietaną! A tak na poważnie trzeba tylko być na forum,udzielać się w wątkach i kochać książki. Ja zostałam tu tak ciepło przywitana,że aż się rozczuliłam i miałam ochotę przytulać wszystkich do mojego obfitego łona! Dobrze że to nie było w realu,boby się dziewczyny wystraszyły! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.07.09, 19:15 Ależ będzie okazja przytulić nas do łona,najbliższa 8.08.,kolejne niebawem)) Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.07.09, 22:48 Dziękuje za mega pozytywne przyjęcie, widzę, że nie muszę usychać, kisnąć i pleśnieć, cieszę się, że mogę dołączyć do zacnego grona W r4amach odpowiedzi na pytanie lyliki, studiuję sobie historię i póki co wiedzę o teatrze, obydwa kierunki na UJ-jocie. Chmielewszczanką zostałam w gimnazjum, pierwszą książką, która wpadła mi w ręce to było Wszystko czerwone, ulubione, oprócz wspomnianej....Wszyscy jesteśmy podejrzani, Klin..........ehhh wszystkie pozostałe, będzie prościej, choć generalnie wielkim sentymentem darze te starsze pozycje Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 31.07.09, 21:16 tak sobie czytam i czytam ten wątek i....zaraz się utopię we własnych łzach...ze śmiechu oczywiście (ostrzegam, pływać nie umiem),toż sam cud, miód. Chwilowo uprzedzam, że będę nadrabiać zaległości i czytać, czytać, czytać nadal........i zamilkam aaaa właśnie te sekcje...Krakowa z przyległościami nie zauważyłam czyżby nie było??? (niedopatrzenia pszę mi wybaczyć, proksynezis składam) z kim mam się identyfikować? i jaką sekcję prosić o przygarnięcie.. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 31.07.09, 21:21 osz i ruszyć się nie mogę, bób pęcznieje w brzuchu? jestem pewna że tak (Ciiii muszę czymś usprawiedliwić swoje obżarstwo ledwo dychająca i stękająca życzę miłej nocy, nie wiem czy dobry wątek, ale jeszcze się wyrobie Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 31.07.09, 21:27 choć generalnie wielkim sentymentem darze te starsz > e > pozycje ... To tak jak wszyscy. Oba kierunki bardzo mi bliskie. A tej wiedzy o teatrze zazdraszczam. Gdybym była w wieku przedpoborowym wybrałabym teatrologię. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 31.07.09, 22:18 Nie dziękuje i kolorowych koszmarków życzę Odpowiedz Link
doratos Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.08.09, 16:04 Chętnie poprzytulałabym was do mojego obfitego łona, ale na 8 sierpnia zpowiedzieli się goście,i to tacy których bardzo lubię,jedyne osoby w rodzinie które jak ja kochają książki, ale mam nadzieję na inne okazje,w celach zapoznawczych! Pomarańczowa ja też jeszcze mam zaległości w czytaniu wątków, ale nadrabiam...nadrabiam....nocami!!! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.08.09, 16:08 ja też, wprawdzie świńskim truchtem ale do przodu Odpowiedz Link
toanita Pomaranczuch! 01.08.09, 21:45 Ty koleżanko Kraków i okolice, ja - lubelskie. Z tego, co wiem Tereska zapoczatkowała moj region i chyba nic bliżej nie znajdziesz Więc chyba musimy połączyć siły i stworzyc sekcję płd. - wsch. Polski. Chyba, że jest jeszcze ktoś z TWCH o kim nie wiem Odpowiedz Link
lylika Re: Pomaranczuch! 01.08.09, 21:51 W sekcji lubelskiej Mariurzka, Kasiakaz i Tereska. W sekcji krakowskiej Czekolada, Małża i pół Papugi. Wybierajcie. Odpowiedz Link
toanita Re: Pomaranczuch! 01.08.09, 22:17 No to Szefowa dokładnie wyszczególniła Ja myślę, że krakowskim targiem () możemy sie połączyc?! Odpowiedz Link
doratos Re: Pomaranczuch! 02.08.09, 17:57 A ja niestety dalej nie wiem czy jest sekcja północno-pomorska? Odpowiedz Link
lylika Re: Pomaranczuch! 03.08.09, 09:13 doratos napisała: > A ja niestety dalej nie wiem czy jest sekcja północno-pomorska? ... Była sekcja gdańska, ale się zgubiła. Do Ewy masz najbliżej. Odpowiedz Link
eulalija Re: Pomaranczuch! 03.08.09, 09:19 Może Doratos ma bliżej do Gabrielle? Olsztyn. Mokra Ewa strasznie zachodnia jest Odpowiedz Link
chmielefanka Re: Pomaranczuch! 02.08.09, 18:24 lylika napisała: > W sekcji lubelskiej Mariurzka, Kasiakaz i Tereska. W sekcji krakowskiej Czekola > da, Małża i pół Papugi. Wybierajcie. A jakaś sekcja gliwicka lub śląska jest?pozdrowionka) Odpowiedz Link
eulalija Re: Pomaranczuch! 03.08.09, 08:09 Och, w sekcji lubelskiej mamy jeszcze Meduzę, w sekcji krakowskiej balladzistkę Minerwę Odpowiedz Link
zara99 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.08.09, 23:39 witam, forum podczytuje chyba od poltora roku, pomaga na zle samopoczucie calkiem niezle. trafilam na nie przypadkiem, sladem salonu odrzuconych sibeliusa, aczkolwiek istnienie towarzystwa jako takiego zakonotowalam z autobiografi, w moich czasach jeszcze przedinternetowych calkiem. pierwsza ksiazka chmielewskiej: przypadkowo wpadly w rece "lesio", oddawalam tak dlugo jak sie dalo.. potem byl "wiekszy kawalek swiata", ktorego nie oddalam do dzis bo wlascicielka sie nie zglaszala, wiem, ze to nie ladnie ale to byly czasy kiedy ksiazki ogolnie byly trudno dostepne, wiec skoro wlasciciel sie nie zglaszal.. mam wrazenie, ze mam omal wszystkie. podczytuje od czasu do czasu dowolny kawalek, tak na poprawienie humoru do poduszki. uwielbiam takze pratchett'a, niby to zupelnie inny dzial, bo fantasy, ale zakrecone poczucie humoru jak najbardziej chmielewskopodobne. przynaleznosc regionalna: przez wiekszosc zycia warszawa - zoliborz (o malo co, stary), obecnie lomianki. pozdrawiam wszystkich, Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.08.09, 00:00 Witam dwojako północnie: hu! hu! hu! Na pewno wiesz, kto jeździł do Łomianek Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.08.09, 09:47 Cześć Zara! To miło, że się odezwałaś. Rozgość się i bywaj jak najczęściej. Odpowiedz Link
krawro Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 13.08.09, 20:41 Witam, Nie wiem czy jeszcze są jeszcze przyjęcia do Waszego Zacnego Grona żywiąc nadzieję, że tak przedstawię się. Mówią na mnie Ada (od Adriana), mam 35 latek, męża ,jedno młode (chłopak 4lata ) i psa terriera, co nie jest bez znaczenia jeśli chodzi o jego charakterek. Chmielewską czytam od jakiś 15 lat i jest to proces ciągły. Pierwszą książką ( do tej pory ukochaną) było "Całe zdanie..." Mam prawie całą kolekcję i nie raz uchroniła mnie ona od wariactwa. Ukochane pozycje to Całe zdanie, Wszystko czerwone, Krokodyl, Depozyt, Szajka, chociaż tak naprawdę trudno wskazać te najlepsze bo zaczytane są wszystkie. Od jakiegoś czasu jestem biernym uczestnikiem forum i teraz postanowiłam , jeśli pozwolicie, uaktywnić się. Pozdrawiam ada Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 13.08.09, 20:53 Niczego tak tu nie lubimy jak świeżą krew i nowe ofiary Witaj Ado i powiedz skąd jesteś. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 13.08.09, 21:17 Ada, to wszak wypada, do Towarzystwa tak się nadać... Witaj, pisz i powiedz na początek co to, to krawro? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 14.08.09, 07:19 O, Lylika mi przebój spaliła! Cześć, Ada. Zgaduję krawro: ciutka nazwiska Ady z WROcławia miłego? Odpowiedz Link
krawro Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 14.08.09, 07:55 Witam, Z WROcławiem to pudło ale z nazwiskiem ciepło. Nazwisko od ptaka szacownego co językiem KRA się posługuje. Pochodzę z Będzina a od ponad 4 lat mieszkam w Gliwicach. Pozdrawiam serdecznie Ada Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 14.08.09, 08:10 Zawszeć pół mi wyszło Pozdrawiam krajankę, ja rodem z Katowic. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 13:26 Dzień dobry. Skoro wtargnęłam do wątku Zagadki... nie ładnie byłoby podglądać znajomych Grażyna - 18 lat + 37 lat doświadczenia 1 mąż od ho, ho... 2 dzieci - pełnoletnich, całkiem dorosłych 1 wnuczka Miejsce urodzenia,adres zamieszkania - z różnymi zmianami ale wciąż Świętokrzyskie Pierwszy był ,,Lesio,, - w pracy, schowany w szufladzie (znacie to ? Potem już powoli, kurcze - bardzo powoli pooooszło. Ile ja się za Chmielewską nalatałam, ile butów zdarłam.Sama Pani Joanna wie, jak Ją wydawali w czasach zaprzeszłych. Nic, to - dziś mam wszystkie książki- czytane jako wspaniałe panaceum na ,,dołek,, i inne biedy.I jaka frajda z ,,poganiania,, pani z księgarni - była Pani już? Przywiozła Chmielewską? I dreszczyk emocji przed nową książką ( co z tą okładką). Znaki szczególne - hmm.. << myśli..>> - CZAS !!! Mam wreszcie CZAS. I może jeszcze - ta sama waga od 40 lat.Tak się składało, że nie miałam czasu przytyć - jak widać, to jeszcze przede mną Odpowiedz Link
groha Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 14:55 Cześć i czołem imienniczko z przepięknych oraz dobrze nam znanych krzy świętokrzyskich! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 16:40 Cześć, Se_nka0. Z imienia pomyślałam, żeś okołomojorocznikowa, ale tą wagą to mnie trochę wk...tego zdenerwowałaś Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 17:13 Oj, oj - nie zamierzałam nikogo wk.... No, co ja jej zrobię, że stanęła i nie chce ruszyć.Uparła się i już Waga jedna. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 19:57 jedz na sniadanie kaszke z bita smietana. tak jedna moja chudzina robila i utyla 10 deko po miesiacu takiego katowania. Witaj Senko. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 20:20 To sporo Jem na co mam akurat ochotę/czas/natchnienie. Waga stała, ale w/g mnie nie za mała - w sam raz.Łasuch ze mnie okropny, lepiej mnie nie zatrudniać przy słodyczach.Sądzę, że bezwiednie stosowałam zasadę - N.Ż.D Witaj Asiu. Odpowiedz Link
toanita Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 20:38 Senka - a dokładnie z której części szkieleczczyzny () jesteś? Może gdzieś blisko mnie? U mnie za Wisła już krza świętokrzyska Odpowiedz Link
groha Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 21:23 E, tu wszędzie blisko. Szkieletczyzna duża nie jest, a krze tak mają, że z której strony nie patrzeć, przeważnie leżą w połowie drogi Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 21:29 Ze Świętokrzyskim w nazwie Daleko do siebie nie mamy - jakby krze ominął to już prosta droga Odpowiedz Link
groha Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 31.08.09, 21:42 Ja tam zawsze mówię: nie jest ważne skąd - ważne, żeby razem. Więc fajnie, że jesteś, Senko. W kupie zawsze raźniej Odpowiedz Link
atunia Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 09.09.09, 18:44 Dzień dobry Witam się z Wrocławia. Jak się przekopię przez część forum, to może jeszcze uda mi się coś napisać, czego jeszcze nikt tu nie napisał? Ale na razie widzę, że to chyba niemożliwe Atunia, dwudzietna, czterodomowo- i dwuipółdomowokotna Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 09.09.09, 18:57 Witaj Atuniu. Tu wlasciwie wszystko sie samo pisze, wiec sama zobaczysz jak juz napiszesz. Naprawde zdziwic sie mozna, do czego to forum inspiruje. Odpowiedz Link
agulka77 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 13.09.09, 00:08 nowa - Agnieszka lat (moment niech policzę) 32, stan posiadania mąż, dwie córy 2 i 7 lat oraz pies (jeszcze szczeniak który regularnie wieczorem dostaje głupawki), miejsce obecnego pobytu Rudnik nad Sanem. Pierwsza Chmielewska - połowa podstawówki która książka nie pamiętam (pamiętam tylko okoliczności towarzyszące - tak się śmiałam że spadłam z łóżka i mama wpadła przerażona że coś się stało tak kwiczałam). Książki Guruy mam wszystkie. Uwielbiam czytać, wyszywać krzyżykami i robić na szydełku. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 13.09.09, 07:46 Pierwsza Cię powitam, cześć! Bardzoładnie czytałaś swoją pierwszą Chmielewską Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 13.09.09, 08:23 Cześć Agulka. Rozgość się wygodnie. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 13.09.09, 09:04 Witaj Agulka.Moje uznanie za robótki krzyżykowo/szydełkowe Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 14.09.09, 01:03 hejka, miło powitać kolejną mową duszyczkę, za robótki szydełkowe podziwiam, jak Ty masz do tego cierpliwość Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja 15.09.09, 17:41 Witajcie nowe duszyczki.Z racji tego,że z woli sił wyższych dłuższy czas mnie tu nie było witam Was ogólnie co by nikogo nie przeoczyć. Odpowiedz Link
naamach7 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.09.09, 11:19 Jestem tu od jakiegoś czasu, piszę mało, czytam dużo, to się przedstawię, a co tam Iwona, lat 23, woj. pomorskie, stolica Kociewia Książki Guruy czytam od podstawówki, ale porządnie wsiąkłam w gimnazjum, po "Całym zdaniu nieboszczyka". I zostało Odkąd mam własne pieniądze to niemal wszystkie wydaję na książki. Przede wszystkim p. Chmielewskiej. Bardzo się cieszę że istnieje Towarzystwo i to Forum Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam wszystkiego chmielewskiego na resztę roku tego i następnego Odpowiedz Link
migos Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.09.09, 16:02 witaj i się rozgaszczaj! I pisz częściej niż ja!!! Odpowiedz Link
spokokolarz Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 10.11.09, 18:53 Urodzona w Szpitalu Bielańskim (i prawie tamże zabita na śmierć), wychowana na Wrzecionie, obecnie obijam się w Krakowie na Kleparzu Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 10.11.09, 19:08 laruara napisała: > Piaseczno pod Warszawą. Ha! Nareszcie ktoś z moich okolic. Ja pomiędzy Piasecznem a Warszawą Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 10:50 Witajcie! Ewa, "ryczaca czterdziestka", okrakiem miedzy Krakowem a Bukaresztem. Maz, dwoch synow w wieku podstawowkowym, kot Konsul, ktory okazal sie kobieta. Gdzies w polowie lat 70' madry starszy brat kupil mi "Zwyczajne zycie" i wsiaklam na amen. A na forum weszlam jakos przypadkiem, czytam od trzech dni, przez te trzy dni dzieki Wam wylazlam z poteznego dolu i - pokonujac wrodzona niesmialosc - DZIEKUJE! Wirtualnie do nog padam i czolem bije, jestescie wielcy Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 10:57 Witaj Ewo.Skoro znalazłaś to forum, to znak, żebyś się rozgościłaSą tu różne, różniste lekarstwa podawane - także wyciąganie z dołów, dołków i dołeczków.Wzajemne.Posiadamy także - jakże mądry - murek, o który można tłuc głową w razie potrzeby.Poczytaj, ale przede wszystkim pisz.Miłego dnia. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 10:57 Buna dimineata Ewo zza gór. Rozgość się i czuj jak u siebie. Możesz nawet ryczeć. Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 11:15 Mersi bardzo! Normalnie ryczec wole ze smiechu, ale roznie bywa, ten murek to bardzo madry wynalazek Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 11:55 Za dobrze idzie, za dużo chwalą, tfu, tfu, tfu przez lewe, tak na wszelki wypadek Cześć! Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 12:35 Czesc, nick-imienniczko, chwala, bo jest za co, ten dol sie na Row Marianski zapowiadal... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 14:01 Ewo zza górska, trzeba było od razu założyć wątek - Stzelić sobie w łeb czy nie? Gromadnie pospieszylibyśmy z pomocą, bo uwielbiamy takie akcje, a że wykonujemy je z gracją słonia w składzie porcelany, to już inna sprawa Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 14:12 Przy nastepnej okazji zaloze piorunem. Tym razem przepadlo, czepiac sie nie bede, ale to Wasza wina)) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 14:16 Teraz to już po ptokach, teraz już się nie wywiniesz. Nie wiem czy ktoś już Cię uprzedził, że stąd nie ma powrotu, a jak się zdecydujesz na wstąpienie do TWCh, to członkostwo w nim nie wygasa nawet po śmierci członka (za przeproszeniem). Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 14:27 I to czlonkostwo nad forum sie unosi jak duch nad wodami? Czy dalej pisze zdalczynnie? Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 15:00 Niespodzianka to tez mila perspektywa Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 15:34 hej, hej, hej, też się witam też już troche siedzę na tym forum, członkinią nie jestem ale mam nadzieje, że zostane, ale....to co teraz usłyszałam, tzn przeczytałam raczej zabrzmiało co najmniej groźnie.....twa dusza nie zazna spokoju, nawet po śmierci Odpowiedz Link
agulka77 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 15:46 Też mam nadzieję że zostanę członkinią TWCH. A dusza przynajmniej nie będzie się nudzić. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 15:52 A miało zabrzmieć pocieszająco, że nawet na tamtym świecie znajdziemy nasze forum Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 11.11.09, 23:49 Od razu poprawiłyście mi samopoczucie,ten duch mnie rozbroił Witaj ewo_zza gór(też imienniczko) Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 13:16 Czesc, Ewo-Teresko! Milo spotkac wiecej Ew, tu mam niedobory. I do Lyliki mam pytanie - Lyliko, skad u Ciebie takie sliczne buna dimineata? Chcialam od razu zapytac, ale wzruszenie mna targalo i zapomnialam Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 14:55 W 1974 roku byczyłam się przez tydzień w Mamaii. Kilkadziesiąt słów i zwrotów w ucho wpadło i zostało. Tym chętniej, że język ładny, śpiewny, prawie tak ładny jak włoski. Jest spore podobieństwo. Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 15:11 O rany kota... Znam sporo osob, ktorym w ucho wpada i zostaje, ale zadna nie potrafi tych wpadnietych poprawnie napisac, zwlaszcza po, no, powiedzmy, kilku latach! Gdybym wiedziala, jaki emoticon oddaje rownoczesny opad szczeki i nabozny podziw, uzylabym go natychmiast)) Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 15:25 Posługiwałam się nie tylko uszami, ale i oczami. Miałam ze sobą Rozmówki Rumuńskie. Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 15:38 Szczeka i podziw pozostaja w mocy Odpowiedz Link
april02 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 15:49 Że się wtrącę Nie tylko język ładny. Kraj też przepiękny a ludzie gościnni... Karpaty mnie rzuciły na kolana absolutnie. I pan policjant, który w tym "dzikim" kraju zatrzymał nas i bardzo grzecznie łamaną angielszczyzną zwrócił nam uwagę, że mamy zapalone światła w samochodzie ale oczywiście "if you want" to "no problem" Przy okazji witaj Ewo i rozgaszczaj się na dłużej Na doły i góry nie ma jak Towarzystwo. Co do życia po śmierci, to ja jestem absolutnie pewna, że nawet wtedy nie popuszczą i nie dadzą odpocząć... TWCh znaczy się. Przygotuj się, że zaraz po pogrzebie i stypie każą pisać sprawozdanie ze spotkania Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 16:11 Witaj, dziekuje w imieniu Tutejsza policje kocham tak samo, jak polska. A wizja sprawozdania z wlasnego pogrzebu dodatkowo poprawila mi humor Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 16:16 Patrz, byłam tam w tym samym roku! Ale w uszach pozostało niewiele, w oczach za to mam buły, które tubylcy jedli do wszystkiego Odpowiedz Link
ez-aw Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.12.09, 23:25 Mieszkam w Warszawie, mam 34 lata. Pierwsza książka Chmielewskiej przeczytana w podstawówce, a dalej poszło lawinowo Często zarywałam przez to noce, co potrafiło denerwować moja mamę Ale kobieta sama też lubi czytać, więc zawsze mi się upiekło Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.12.09, 23:31 W najbliższy piątek jest regulaminowe spotkanie w Bramie, zapraszam! Odpowiedz Link
ez-aw Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 21:17 eulalija napisała: > W najbliższy piątek jest regulaminowe spotkanie w Bramie, zapraszam! Czyli 11 grudnia? Czytam, że Wy wcześniej się umawiacie, jakieś zapisy na potrawy itp. A mi mąż jedzie w delegację i nie wiem o której wróci. Więc w ostatniej chwili będę wiedzieć, czy mogę iść do Was na spotkanie. Można tak z marszu? Czy trzeba wcześniej określić swą obecność? I o której to spotkanie? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 21:48 Spotkanie o 18, a konsumpcja nie jest obowiązkowa. Z resztą napoje, lody i szarlotka są zawsze, bez wcześniejszego zamawiania Odpowiedz Link
ez-aw Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 22:08 Porozmawiam z mężem i zobaczymy co da się załatwić Napoje i szarlotka wystarczą Odpowiedz Link
ez-aw Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 21:49 Mogę też przynieść piwo i inne napoje Tylko o której to spotkanie jest? Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 22:09 Tylko o której to spotkanie jest? ... O OSIEMNASTEJ!!! Odpowiedz Link
ez-aw Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 22:25 Już doczytałam Lylika Pisałyśmy w Edeką5 w tym samym czasie Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.12.09, 23:33 > Pierwsza książka Chmielewskiej przeczytana w podstawówce, a dalej poszło > lawinowo ... Co Yy powiesz? Prawie wszyscy tak mają. Ale fajnie. Pasujesz do nas. Odpowiedz Link
april02 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.12.09, 17:35 Dokładnie. Ja zaczęłam od "Nawiedzonego domu" w jakiejś czwartej czy piątej klasie a potem już była cała reszta Odpowiedz Link
orale Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 18:21 Podrzucam specjalnie dla profesora. Tu można przedstawić swoje walory Odpowiedz Link
profesor.seksio Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 19:46 Nadrabiam wczorajsze niedopatrzenie i pragnę przedstawić się wszystkim. Joanna Chmielewska to pani mego serca od wielu lat, tak wielu, że jak zdążyłem się już zorientować jestem najstarszym osobnikiem na tym forum. Postaram się być przydatny w różnych dziedzinach życia forumowego ze szczególnym uwzględnieniem mojego zawodu. Do Orale. Pozwolisz Piękna że swoje walory zademonstruję Ci na płaszczyźnie prywatnej. W moim pokoleniu nie wywala się publicznie wszystkiego na wierzch, że się tak wyrażę. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 19:53 No, no, chłopak nam się trafił Odpowiedz Link
profesor.seksio Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 19:55 Mężczyzna, mam nadzieję. Możesz sama sprawdzić. Odpowiedz Link
orale Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 20:14 hmmm, albo mężczyzna, albo gawędziarz nam się trafił. Sprawdzać to może i bym się pokusiła, ale nie tak na pierwszej randce Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 20:20 Witaj! Co do wieku, też nie będziemy ( przez grzeczność)wyprowadzać Cie z błędu Odpowiedz Link
profesor.seksio Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 20:24 > Witam. A czemu ten języczek wysuwamy, co? Czy to jakaś prowokacja? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 20:32 profesor.seksio napisał: > Mężczyzna, mam nadzieję. Możesz sama sprawdzić. A to jeszcze jest sprawdzalne? Bo ponoć wiek robi swoje... Odpowiedz Link
profesor.seksio Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 20:38 Ty Ewa, ja Adam, zachęciłem? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 20:52 Jeśli z ciebie taki Adam jak ja Ewa, to nie bardzo Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 20:55 Prowokacja to nie jest, zwie się to emotikonek Odpowiedz Link
profesor.seksio Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 21:08 Nie będziemy sobie zaglądać do dowodów, są ciekawsze miejsca do oglądania. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 21:57 profesor.seksio napisał: > Nie będziemy sobie zaglądać do dowodów, są ciekawsze miejsca do > oglądania. Zapraszasz na jakąś wyspę w przyjaznym człowiekowi klimacie? Tam gotowam patrzeć do wypęku! Odpowiedz Link
profesor.seksio Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 09.12.09, 21:59 Na bezludną wyspę? Tam to i rak ryba. Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 13.11.09, 15:55 Ze zgrozą stwierdziłam, że na tym wątku mnie jeszcze nie było. Jak zwykle brak dobrego wychowania i kindersztuby z mojej strony. Proszę o wybaczenie. Nazywam się Biaua Glysta i mam fafnaście lat. Mieszkam sobie tam gdzie pachnie szalonym zielonym bzem. Do przeczytania pierwszej książki (Guruy, rzecz jasna) zmusiła mnie przemocą i podstępem moja mamuśka, do spółki ze swoją przyjaciółką, na wakacjach, które spędzałyśmy w szalenie "eleganckim" ośrodku wczasowym na Mazurach. Był to bodajże '86 rok, a książką tą był "Nawiedzony dom". Strasznie uparłam się, że nie przeczytam, bo zawsze byłam uparta i jak mi ktoś coś wmawiał, to ja specjalnie na odwrót. Ale że któregoś dnia potwornie mi się nudziło, nie wytrzymałam w upartym oporze i przeczytałam. Od razu. Całość. Potem był "Krokodyl z kraju Karoliny" i "Wszystko czerwone". Kiedy czytałam "Wc" mój tata (siedząc w drugim pokoju) podniósł przerażony wzrok znad gazety i spytał mamę zszokowanym głosem: "Co to takiego??!", a moja mama na to: "A to twoje dziecko czyta Chmielewską". "Myślałem, że płacze...?" Potem już bezbłędnie identyfikował przenikliwe pokwikiwania dobiegające z mojego pokoju. Na forum trafiłam okrężną drogą, przez spotkanie TWCh, śledząc Kocia Pierzaczka. Od tamtej pory pojawiam się i znikam. Najbardziej lubię wątek zagadkowy, ale ostatnio zrobił się dla mnie za bardzo zaawansowany. ;-D Odpowiedz Link
krettka Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.12.09, 17:16 Witam wszystkich, ja tu nowa. krettka. Na stanie mąż i dwie córki. Jakiś tam zawód jest, chwilowo zawieszony - córki zabrały sobie całą moją uwagę i czas (są w tym wieku, że jeszcze im wolno). Mieszkam w Jaśle. Dwa lata temu mąż mnie zwiózł na ten koniec świata, tłumacząc, że tylko na chwilę. (Hehe) Zdecydowaną większość życia spędziłam w Lublinie, potem pałętałam się jeszcze trochę po Małopolsce. Z Chmielewską żyję już lata całe. Pierwsza książka to Nawiedzony dom, znaleziona pod choinką w wieku szczenięcym - 7 lat czy 8. Potem już poszło. Najbardziej umiłowana i wyczytana jest Autobiografia - podstawowy środek antydepresyjny (aktualnie znów tom 1 obok łóżka). O, powiem jeszcze, że moja starsza córka ma na imię Janeczka. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.12.09, 17:27 Witaj krettka! Rozgość się w domu ( na forum) Pokoi (wątków) tu do wyboru, do koloru Odwiedzaj, czytaj, pisz i nie smuć się! Tomy Autobiografii czytaj dla relaksu. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.12.09, 17:42 Witam wszystkich,których jeszcze nie powitałam Odpowiedz Link
krettka Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.12.09, 17:43 a dziękuję za miłe powitanie. autobiografię to ja tym razem profilaktycznie (jak to inni witaminę C), bo sezon taki, że słońca mało, a do tego koniec roku i do bilansów oraz postanowień coraz bliżej... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.12.09, 17:50 krettko gdzie mieszkałaś w lublinie?bo ja lublinianka od urodzenia. Odpowiedz Link
krettka Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.12.09, 00:30 okolice zalewu, ter.esko. krze raczej niż centrum Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 29.12.09, 10:12 Cześć krettko! Jasło to jeszcze nie taki koniec świata Pozdrawiam całkiem z niedaleka Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.12.09, 17:52 Witaj Krettko i się rozgość Autobiografia to również dla mnie podstawowy środek na chandrę. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.12.09, 19:40 I ja witam i dygam ładnie nóżką Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 28.12.09, 19:53 I ja się zginam w powitalnym ukłonie i zapraszam na memłono. Odpowiedz Link
black_lady_poland Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.12.09, 15:04 Cześć, tu nowa, dzisiaj zalogowana. Co by tu o mnie… Właśnie w tym roku zdublowałam pełnoletniość, czego w najmniejszym stopniu nie czuję, taki młodzieńczy mam charakterek. Jestem stuprocentową singielką na rozstajach życiowych, co ma swoje dobre strony. Całą noc spędziłam przy kompie, czytając forum: „Jak pokonałam Alicję” i stając się autorką 400 posta . Faceta – aktualnie żadnego, potomstwa też – z wyboru. Mniejszych podopiecznych miałam kilkoro – poczynając od 7 roku życia – chomik, 3 świnki morskie, sunia ze schroniska, żółw wodny i kocurek z piwnicy (wszystkie już na tamtym świecie). Przymierzam się do adopcji jakiegoś mruczka. Wolałabym psiaka, ale nie należę do rannych ptaszków i mieszkając w bloku, miałabym nie lada problem. Z lekturą J. Ch. zetknęłam się trochę późno, bo w wieku ok. 15 lat (Klin + Boczne drogi, które dostałam od mamy). Przeczytałam i koniec, zaczęło się (chociaż to absurdalnie brzmi). Co jeszcze o mnie? Nie znoszę upałów i plażowania, uwielbiam natomiast pływanie w chłodnej wodzie, górską turystykę i zimową porę roku (ale taką naprawdę zimową, mroźną i śnieżną, chociaż narciarka ze mnie przeciętna). Zainteresowania: lotnictwo, motoryzacja, fotografia, nowinki techniczne, podróże, przyroda, ciekawostki ze świata. Sporty głównie zimowe, z wyjątkiem tańców na lodzie (za mało czystego sportu). Ubóstwiam za to hokej i za jedno z najpiękniejszych wydarzeń w życiu uważam oglądanie na żywo inauguracji sezonu NHL w Pradze, na którą to imprezę po ciężkich bojach zdobyłam bilety (warto było walczyć i licytować). Z letnich sportów czcigodna królowa i pływanie, a także sporty motorowe. No, dobra, to tyle na razie, pozdro. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.12.09, 15:11 Co do pływalnej wody i sportów jesteśmy prawie kompatybilne. Góry wprawdzie nie bardzo mi leżą, ale: cześć Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.12.09, 16:47 Witaj! Ciekawe zainteresowania Rozgaszczaj się! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.12.09, 19:53 Witaj black_lady_poland,baw się dobrze Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.12.09, 20:32 Witaj aktywna black_lady.. zapraszamy do Towarzystwa. Odpowiedz Link
black_lady_poland Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.01.10, 04:14 Dzięki wszystkim za miłe powitanie Od razu zrobiło mi się cieplej na humorze Odpowiedz Link
ewaty Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 30.12.09, 21:14 Ja się gdzieś tam pokątnie już w którymś wątku witałam, ale teraz robię to porządnie, jak na porządne forum przystało Jestem łodzianką, latek mam 37, na stanie występuje pies i kot, dzieci brak, co do chłopa...uhm, sytuacja trudna i niejasna, pomińmy milczeniem... Ruchliwa jestem niemożebnie, kocham Tatry, jeziora, żeglarstwo, narty, mam apetyt na nurkowanie, próbowałam jazdy konnej, ale mało przy tym nie zginęłam tragicznie (pęknięty kręgosłup szczęściarą jestem ,że chodzę), więc to na razie wisi. Mam na koncie spełnienie jednego z marzeń- trekking w HimalajachKolejne czekają. Miłość do Chmielewskiej rozpoczął "Większy kawałek świata", który regularnie czytam co roku latem. i bardzo mi się u Was podoba Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 31.12.09, 08:01 Witaj Ewaty Pies rasy jakiejś czy mieszanka firmowa? Kot domowy czy wychodzący? "Większy kawałek ..." to chyba już na pamięć znam, też tradycyjnie koło połowy czerwca wyciągam z półki. Witam też Black Lady. Pięknie się przedstawiłaś ale nadal nie wiemy skąd jesteś To nie jest wścibstwo, musimy wiedzieć dokąd macki nasze sięgają))) Odpowiedz Link
ewaty Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 31.12.09, 12:03 eulalija napisała: > Witaj Ewaty Pies rasy jakiejś czy mieszanka firmowa? Kot domowy > czy wychodzący? "Większy kawałek ..." to chyba już na pamięć znam, > też tradycyjnie koło połowy czerwca wyciągam z półki. > Pies rasy kandelbery, czyli kundel bury Przygarniak schroniskowy. Kot rozpuszczony, wyłącznie domator, również przygarniak. Kot leje psa i rządy absolutne uprawia,. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 31.12.09, 20:32 Witaj ewaty,rozgaszczaj się i baw się dobrze. Odpowiedz Link
violja1 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.01.10, 15:56 Mieszkam w Warszawie, mam 35 lat i cudną acz czasem wyjątkowo irytującą dwuletnią córeczkę. Jestem tzw. 'kobietą na życiowym zakręcie', mam nadzieję, że uda mi się nie wypaść z trasy. Co jeszcze, mam kota, palę, wkrótce będę rozwódką, przeczytałam prawie wszystkie książki wiadomo kogo więc pozwalam sobie na śmiałość wstąpienia w szeregi wyznawców Guru. Witam wszystkich. Odpowiedz Link
orale Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.01.10, 16:05 Witaj pisz i czytaj, a nie damy Ci wypaść na zakręcie Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.01.10, 16:50 Witaj, na zakręty życiowe mamy dużo poduszek i znajdą się też chusteczki higieniczne, choć one w tym gronie przydają się tylko do przecierania monitorów i klawiatur zaprychanych, zaparskanych i oplutych ze śmiechu. Zdjęcie kota poprosimy. To samo dotyczy Ewaty, kandelbery z kumplem proszeni o okazanie. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.01.10, 17:57 Witaj violja1,na zakręty życiowe najlepsze nasze towarzystwo(daję Ci na to gwarancję,sama się przekonałam),więc zostań,pisz,baw się,a wtedy żadne zakręty nie będą Ci straszne. Odpowiedz Link
violja1 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.01.10, 19:50 Zdjęcie mojej ukochanej koty fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1667839,2,5,Lupes1.html Jak widać półślepa, od urodzenia, do tego pacyfistka (nie ma kłów, bo ... nie, nie wyrosły). Ale to 'święty kot', znosi cierpliwie przytulanie, całowanie, podnoszenie, ciągnięcie za ogon i inne przejawy miłości mojego dziecka nawet liczenie zębów i sprawdzanie czy kot ma uszy obeszło się bezkrwawo... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.01.10, 20:16 Witajcie ! Fajnie, że tu trafiłyście.Nie skończcie proszę na przywitaniu Zakręty , moje drogie, są po to, żeby je pokonywać.Z Nowym Rokiem wpieriod! Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 01.01.10, 20:28 Witam kogo nie witałam i przepraszam za spóźnienie. Zarobiona byłam. Odpowiedz Link
ewaty Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 02.01.10, 23:32 eulalija napisała: > Zdjęcie kota poprosimy. > To samo dotyczy Ewaty, kandelbery z kumplem proszeni o okazanie. Taaa, jest, wykonuję! Ale że po raz pierwszy, mam nadzieję, że skutecznie...fotoforum.gazeta.pl/5,12,42070.html Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 03.01.10, 10:12 Kot to na strasznego zbója wygląda, aż strach! Ma taką plamkę na głowie czy to jakiś cień? A psinco śliczne Odpowiedz Link
ewaty Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 03.01.10, 17:14 eulalija napisała: > Kot to na strasznego zbója wygląda, aż strach! > Ma taką plamkę na głowie czy to jakiś cień? > A psinco śliczne Kot tylko się niezdrowo Wigilią podnieciłJest biały i ma kilka czarnych plam. Choć teraz, gdy jeszcze w dwóch piecach pali się węglem, a on uwielbia potrzeć w popielnik, to bywa uwęglony na szaro. Potem idzie się układać w ludzkiej pościeli, która też się uwęgla...A psisko rozpuszczone, aż strach! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 03.01.10, 17:48 Piękne zwierzątka,nie przejmuj się mój Karo też rozpuszczony Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 03.01.10, 17:53 A mnie się ta strona z fotoforum ze zdjęciem nie wyświetla,buuu... Odpowiedz Link
orale Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 03.01.10, 18:51 może tak wam się otworzy fotoforum.gazeta.pl/5,2,ewaty.html Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 03.01.10, 19:01 Tak mi się otworzyło,dziękuję Orale. Jeżu,jaki piękny pies!!! I jaki zielonooki,malutki kot,o jeżu! Padam na kolanka przede psem,mój też tak żebrze o parówkę,jakby od tygodnia nic nie jadł! A teraz,teraz znów szczeka na kolejne petardy! Lecę go wypuścić na balkon! Pozdrawiam serdecznie ewaty. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 03.01.10, 19:21 ewaty, witaj! Rozłożona jestem na łopatki wzrokiem Twojego kota i długo tak pozostanę. Na rany kota!!! Co za uroczy łobuz!!! Odpowiedz Link
ewaty Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 03.01.10, 21:47 I jeszcze Wam powiem, że kot na sylwestrowe petardy patrzył z absolutnym zachwytem, a pies poszedł spać. Bo on kocha baloniki. I najlepiej jest balonik podbijać nosem, a potem go rozgryźć w paszczy, żeby pękł z hukiem, dlatego petard się nie boi.Poza tym, jest nowoczesny, bo...tego...woli chłopców i to najlepiej mniejszych od siebieA kot gustuje w moich zakopiańskich kapciach wełnianych, które są jego najlepszą przyjaciółką... I przyznaję się bez bicia. Śpią ze mną w łóżku, muszę większe kupić, bo się okropnie rozpychają (wstydzi się okropnie niewychowawczych zachowań i idzie do kącika Odpowiedz Link
eulalija Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 04.01.10, 07:49 My, zwariowani właściciele (a czy właściciele? Może więksi w rozumie, choć to też nie zawsze, bracia?) dzielimy się na tych co pozwalają milusińskim spać w łóżku i tych co się nie przyznają do tego cudnego procederu. Łóżko mam szerokie, owczarkowa się mieści, a że czasem MLP ma plecy na ścianie a mnie nogi spadają z łóżka? Drobiazg. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 04.01.10, 08:30 Kiedy dawno temu w moim domu pojawił się pierwszy pies, rodzice zapowiedzieli stanowczo, że ma znać swoje miejsce, nie dziadować przy stole i takie tam. Już po kilku tygodniach dwunożni grzecznie wstawali z fotela czy kanapy, jeśli pies wyrażał chęć pobyczenia się tamże, no i trwała ostra rywalizacja, od kogo królewicz weźmie łaskawie najlepszy kąsek drugodaniowy Odpowiedz Link
konopika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.01.10, 11:18 Ty i Twoje zwierzaki jesteście super, fajnie, że dołączasz do Towarzystwa. Odpowiedz Link
kanna Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.01.10, 19:15 Witam wszystkie panienki i panów ofkors Podczytuje Was od niedawana, ale Chmielewską do bardzo dawna. Bedzie z ćwierć wieku Mieszkam w Warszawie, oficjalnie to to sie nazywa Marcelin, ale że na planach komunikacji miejskiej przystanek Marcelin jest w zupełnie innym miejscu, wiec sie najazdów nie musze obawiać. Dzieci dwoje, mąz jeden, kot też (wolelismy kota od myszy) Pierwsza książka - kompletnie zaczytane Wszystko czerwone w podstawówce (nie mogłam zacząc lepiej). Nie był to zreszta przypadek, moja ciotka mi dała. Ciotka twierdzi zreszta uparcie, że jest uwieczniona w Wyscigach, jako że tam pracuje. Kto ją tam wie Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.01.10, 19:23 Witaj kanna.Skoro nas podczytujesz, to wszystko wieszSekcja warszawska powiększa się, spotkania będą jeszcze liczniejsze.Miłego klikania, pisania, narzekania i co tam jeszcze - bo tu wszystkiego dostatek Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.01.10, 19:27 Witam, witam. Rozgość się wygodnie na memłonie. Dobrze trafiłaś chmielewszczanko. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.01.10, 19:42 Hej, Kanna! Niestety, przypomniałaś mi o wyrzutach na sumieniu: nie wykopałam Twoich imienniczek przed mrozami... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 06.01.10, 20:48 Witaj Kanna,baw się dobrze.Coraz częściej żałuję,że nie mieszkam w Stolicy Odpowiedz Link
kanna Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.01.10, 09:21 > Hej, Kanna! Niestety, przypomniałaś mi o wyrzutach na sumieniu: nie > wykopałam Twoich imienniczek przed mrozami... A ja zdażyłam wykopac dalie za to tulipany wkopywałam w listopadzie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.01.10, 09:33 W daliach jesteśmy na remis, a tulipanom zapowiedziałam, że mają sobie same radzić Odpowiedz Link
kanna Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.01.10, 10:12 ja tez tak im kilka razy mowilam, ale miałam w tym - tamtym juz - roku jakis napad pracowitosci, czy cuś.. tylko go wystarczylo na wykopywanie Odpowiedz Link
konopika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.01.10, 18:55 Witaj nowa duszo. Tulipany zawsze zimowały w ziemi i było im dobrze - mówiły wiosną. Odpowiedz Link
kanna Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.01.10, 21:04 Moim w ziemi tez bylo nieźle, ale mam wrazenie, że po wykopaniu sie ich jakos wiecej zrobilo, co daje nadzieje na wiecej kwiatów wiosna Odpowiedz Link
serducho_m Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 07.01.10, 23:40 o, moje tez zimuja w ziemi. i lelije tez jak ich wiewiory nie zezarly to slicznie kwitly na wiosne... tylko mieczyki wykopalam... Odpowiedz Link
blackauri Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 17:41 Melduje się Aurelia, lat 29. Chmielewską kocham od kiedy pamiętam, pierwsza książka to bodajże "Nawiedzony Dom" w przeczytany w wieku lat 9. Potem pooooszło. Forum podczytuję od dawna, więc wreszcie wypada się przedstawić Miejsce zamieszkania: Poznań. Przychówek:1 kot. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 18:03 O rany! Aurelia i z Poznania! Czyżbyś wyszła prosto z książek M. Musierowicz? Odpowiedz Link
goonia Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 18:20 Jakie piekne imie! Witaj Aurelio. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 18:38 Gropa mi okrzyk wyprzedziła Cześć. Odpowiedz Link
blackauri Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 18:56 Witam wszystkich, z książki M. Musierowicz nie wyszłam, aczkolwiek na obiadek do kogoś bym się wkręciła Poznanianką jestem od lat 10, pochodzę zaś ze wschodnich rubieży, okolice Puszczy Białowieskiej. Dziękuję za miłe przywitanie Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 19:40 Wiat, witaj! Czyli ze wschodu na zachód wyemigrowałaś Miłego pisania, klikania i dyskutowania ! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 20:37 Cześć! Imienia zazdraszczam Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 21:19 Ija witam Cie Aurelio chlebem z solą,baw się dobrze Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 21:47 Witaj, Aurelio - co za piękne imię! - bywaj i pissuj jak najczęściej, witam cieplutko. Odpowiedz Link
lylika Re: Skąd jesteśmy? Reaktywacja. 05.02.10, 22:08 Ja też witam. Bardzo fajnie, że jesteś. Odpowiedz Link