papuga_ara 07.05.09, 00:52 Zginął mi przepis Asiowy na zalewajkę - spisałam sobie, ale nie mogę go z powrotem znaleźć i nie wiem, w którym wątku podziękować. Dziękuję więc pięknie (dyg, dyg) tu!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papuga_ara Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 00:54 Jak się robi grube oraz krzywe literki w postach? Jak próbuję zaznaczać tymi obrazkami u góry, to mi tylko dziwne oznaczenia wychodzą, ale grube ani krzywe się nie robi... (wiem, wiem, to się ładnie nazywa bold i kursywa, ale grube i krzywe jest jeszcze ładniej ) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 00:56 Jak robicie to, że zdjęcia w postach są duuuuże i od razu widoczne, bez konieczności klikania w link? Ja się nauczyłam obsługi żaby i zatrzymałam się na tym etapie, niestetyż. Odpowiedz Link
romy_sznajder Papugo! 07.05.09, 01:21 zeby byla kursywa trzeba najpierw zaznaczyc tekst mysza. a zeby byl obrazek, trzeba kliknac w img i pojawi sie ramka, gdzie sie wkleja adres obrazka. adres, ze jest adresem obrazka, poznaje sie po tym, ze konczy sie na .jpg lub np. .bmp to wszystko mozna tez wpisac recznie, a jakk, zobaczysz, kiedy kilkniesz np na moj post "odpowiedz" i w podgladze bedzie widac te wszystkie kwadratowe nawiasy. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Papugo! 07.05.09, 01:28 dziwny oobrazek, nie konczy sie na jpg, ale widac tak tez moze byc. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Papugo! 07.05.09, 08:31 No dobra, z obrazkiem mi trochę nie wyszło, ale popracuję nad tym! Odpowiedz Link
lylika Re: Papugo! 07.05.09, 08:35 papuga_ara napisała: > ... Obrazek musisz najpierw powiesić na żabie. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Papugo! 07.05.09, 08:38 Ha!! Nie ma to jak parę nowych umiejętności forumowych z rana! Lyliko i Romy, jam Wam szczerze oddana Odpowiedz Link
lylika Re: Papugo! 07.05.09, 08:33 Papuniu, o wieszaniu obrazków pogadamy jutro. Może Szpulka będzie miała laptopa, to zrobimy ćwiczenia praktyczne. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 10:13 dyg, dyg Papuniu, smacznego nie musze zyczyc, bo zalewajka sama to za siebie zalatwi. Alez Ty zdolna do wszystkiego! Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 10:54 Też chcę umieć wieszać. Uwaga próbuję: Odpowiedz Link
lylika Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 12:32 Z fotoforum linki nie wchodzą. Nie wiem dlaczego. Musisz zdjęcia powiesić na żabie, wtedy linki zadziałają. Odpowiedz Link
jotka13 Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 13:43 Może dlatego, że jest za długi adres zdjęcia, można go skrócić np. na stronie tnij.pl i powinno zadziałać. Odpowiedz Link
lylika Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 14:05 Wklejam link do kota Hortensji. Cudo nie kot. img18.imageshack.us/img18/5681/129tpe.jpg Odpowiedz Link
lylika Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 13:58 Musisz przed powieszeniem na żabie zmniejszyć do formatu 400x300. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 14:24 Najpierw muszę się nauczyć zmniejszać zdjęcia. Do tej pory wysługiwałam się dziećmi. Chyba pora się usamodzielnić Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 14:26 Teraz troszkę historii. Ten dworek to dworek marszałkowej Piłsudskiej w Kamiennym Dworze. To także miejsce urodzin mojej mamy. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 13:59 Do trzech razy sztuka: Jak teraz nie wyjdzie, to poddaję się... Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 14:01 Tralalala... Dziękuję Lyliko za porady)) Tralalala... Odpowiedz Link
groha Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 14:44 Dworek cudny, a te kocie wibrysy! Fajnie Ci wyszło, Hortensjo Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Ogłoszenia drobne 07.05.09, 14:48 Zobaczcie, ile radochy daje człowiekowi nauka. Nawet jeśli tylko chodzi o wieszanie zdjęć. Coby tu się jeszcze nauczyć)) Odpowiedz Link
lylika Re: Ogłoszenia drobne 14.05.09, 11:38 Dostałam od Dorki i dzielę się z Wami. NIEWIARYGODNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jennifer i Luke bez przerwy otrzymywali rachunki za wodę w "astronomicznej" wysokości. Wiedzieli, że te rachunki nie odzwierciedlają ilości wody, którą zużywają i jakiekolwiek by nie przedsięwzięli środki oszczędności, to rachunki wcale się nie zmniejszały. Zdając sobie z tego wszystkiego sprawę, polecili specjaliście, aby skontrolował całą instalację wodną, w celu wykrycia możliwego wycieku wody. Sprawdzono wszystko: wodomierz, rury wewnętrzne i zewnętrzne, wc, pralkę, krany itd. Absolutnie wszystko zostało sprawdzone i nie wykryto żadnego problemu. Pewnego dnia gdy Luke był chory i został w domu w łóżku, słyszał stale płynącą wodę na parterze domu. Zdecydował się w końcu wstać z łóżka, aby sprawdzić, skąd pochodzi ten szum i odkrył przyczynę tych niewiarygodnie wysokich rachunków za wodę. Prawdopodobnie to co zauważył odbywało się zawsze w ciągu dnia gdy Jennifer i Luke byli poza domem. Ponieważ sądził, że wiele osób nie uwierzy mu w to, co zobaczył, wziął kamerę video i zarejestrował to dla potomności. Teraz możesz obejrzeć film video (poniżej link), oczywiście z dźwiękiem odsiebie.com/pokaz/2731980---9751.html Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Ogłoszenia drobne 14.05.09, 13:39 Po prostu kotek się nudził ))) ale na miejscu właścicieli dobrze chowałabym karty kredytowe, klucz od sejfu, od samochodu, a także telefony Mały Einstein. Odpowiedz Link
goonia Re: Ogłoszenia drobne 14.05.09, 17:38 dobrze chociaz, ze nic nie wrzucal przed spuszczeniem wody Odpowiedz Link
g0p0s Re: Ogłoszenia drobne 15.05.09, 10:49 Kotek po prostu czekał aż mu tą rzeką rybki przypłyną Odpowiedz Link
felis2 Re: Ogłoszenia drobne 15.05.09, 11:02 Też mam kota zafascynowanego wodą. Na szczęście spłuczka wymaga przeciwstawnych kciuków Odpowiedz Link