stara.gropa 13.07.09, 09:57 www.pasjapisania.pl/Pasja_pisania_kryminal.aspx Zapisujemy się? Może wreszcie udałoby się nam skończyć chociaż jedną powieść, z tych które tu zaczęliśmy pisać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mkostki Re: Coś dla nas! 13.07.09, 10:08 Jakoś nie czuję się zachęcona flashbackiem i backgroundem, ale to tylko mój prywatny POV Biorąc pod uwagę cel szkolenia, zaproponowany przez stara.gropę brakuje zdecydowanie w programie pozycji: jak skończyć kryminał. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Coś dla nas! 13.07.09, 10:19 To najmniejszy problem Wymusi się na prowadzącej, żeby od razu przeszła do zakończenia Odpowiedz Link
g0p0s Re: Coś dla nas! 13.07.09, 11:51 Brak też tematu o ofiarach. W forumowej twórczości najczęściej się od nich roi Odpowiedz Link
groha Re: Coś dla nas! 13.07.09, 13:16 Phi, a nie wystarczy sama pasja? Bo czy tam wiedzą, na przykład, co stało się z Myklandem, gdzie mieszka Dziadek, co to są pierogi Luśki, albo do czego może służyć normalny bób? Myślę, że wątpię. Doszłych i niedoszłych ofiar mamy tu już, jak mrówków, mordercy sami wręcz zgłaszają się na ochotnika, jak i czym można mordować, też doskonale wiemy, bo przecież wiadomo, że wszystkim, to czego oni mogą nas tam jeszcze nauczyć? A jak się kończy, to zawsze można samemu się domyślić, kwestia wyobraźni, nie? Zresztą, ogólnie wiadomo, że nie nauka, lecz chęć szczera, to po jakie licho się męczyć? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Coś dla nas! 13.07.09, 13:18 Czyli wyszło na to, że to my moglibyśmy taki kurs poprowadzić. To może ogłosimy nabór? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Coś dla nas! 13.07.09, 13:31 Najpierw program. Proponuję lekcje na tematy: Liczba trupów na pierwszej stronie Pisanie zespołowe - porady niepraktyczne Kiedy przestać pisać - ćwiczenia Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Coś dla nas! 13.07.09, 13:37 No i najważniejsze - jak skończyć? (A podobno po tym poznaje się prawdziwego pisarza kryminałów) Odpowiedz Link
groha Re: Coś dla nas! 13.07.09, 14:18 E, po tym, to poznaje się tylko prawdziwego faceta, słyszałam, a pisarza to bardzo różnie, podobno: po tym, jak zaczyna, ile przedtem może wypić, po tzw. procesie męki twórczej, i w ogóle, po różnych heroicznych wysiłkach, żeby właśnie nie skończyć zbyt szybko, bo te, no... czytelnicy tego nie lubią Odpowiedz Link