Dodaj do ulubionych

zła passa Kandydata

13.10.10, 09:53
Zła passa prześladuje Kandydata. Jego trzymana w prawej ręce miotła przegrała ponoć ostatnio proces o pomówienie czy coś takiego. Swego czasu - jak pamiętam koło wiosny - Kandydat raczej był po stronie rękosiłaczy w sporze o dotację miejską od Wołowicza. Wyszło po czasie że to raczej Wołowicz ma rację. Jak to jest, że wszyscy zarzucają Pogo i jego ludziom różne przekręty a Pogo wychodzi z tego zawsze na czysto? przez dwa lata w urzędzie było jakieś CBA, ABW, CBŚ i co ? Czy kandydat ma dalej duże szanse, czy też topnieją one z dnia na dzień a Pogo będzie górą?
Obserwuj wątek
    • luzyczanin Re: zła passa Kandydata 13.10.10, 13:10
      ... i coś jest na rzeczy . Agitka jak się patrzy . Ktoś coś gdzieś i w kręgu podejrzeń . Jak byś agitował za PiS a nie SLD .
      • purrwisiak Re: zła passa Kandydata 13.10.10, 16:31
        upssss...powiedział Łużyczanin , autor klasycznego postu - wrzuty na tym forum pt: ile się daje?
        • luzyczanin Re: zła passa Kandydata 13.10.10, 17:29
          purrwisiak napisała:

> upssss...powiedział Łużyczanin , autor klasycznego postu - wrzuty na tym forum
          > pt: ile się daje?

Socjalizmu bronilim bendziem do upadłego !
    • luzyczanin Re: zła passa Kandydata 13.10.10, 13:12
      Jeszcze jedno - zmień nick na wyborcaSLDuski ;)
      • wyborcalubuski Re: zła passa Kandydata 13.10.10, 15:15
        no cóż, tak jak pisałem nie podjąłem decyzji na którego z kandydatów na burmistrza zagłosuję. co i jak robi Pogo można łatwo prześledzić bo jest aktualnie urzędującym burmistrzem i co nieco o jego działaniach wiadomo. Natomiast pretendenci powinni też dać się poznać z każdej strony, również od strony jakie środowiska i osoby za nimi czy też obok nich stoją. Ponoć za Pogo stoi - jak wieść niesie - Stefan. OK to wiemy. A za pozostałymi kandydatami? Kogo wskażą na swoich np. zastępców jeśli wygrają wybory. Mnie interesuje np. czy wspomniany Kandydat na wiceburmistrza weźmie osobę która szczotką pozamiata urząd? Bo jak tak będzie zamiatał to tylko urząd będzie miał procesy za przegranie których płacić będziemy my wszyscy jako podatnicy :)
    • debest3 Re: zła passa Kandydata 13.10.10, 20:59
      proponuje utwórzcie sobie forum "Żarskie Wybory" ..niedobrze mi sie już robi od tej agitacji
      • p.e.k.o Re: zła passa Kandydata 13.10.10, 22:35
        debest3 napisał:

> proponuje utwórzcie sobie forum "Żarskie Wybory" ..niedobrze mi sie już robi od
        > tej agitacji

Spokojnie, przecież regularnie co cztery lata pojawia się temat wyborczy w internecie, jeszcze z półtora miesiąca i wszystko wróci do normy :)
    • croolick Re: zła passa Kandydata 14.10.10, 00:22
      wyborcalubuski napisała:

> Jak to jest, że wszyscy zarzucają Pogo i jego ludziom różne przekręty a Pogo wychodzi z te
      > go zawsze na czysto?

To po co R. Pogorzelec startuje? Nie lepiej pędzić spokojny żywot emeryta w Olbrachtowie? Sam zresztą w prasie przedstawiał się jako człowiek pragnący spokoju a kontrole nadszarpnęły jego zdrowiem.
      Przecież wszystko jest w porządku, przetargi są uczciwe a CBA nie znalazła potwierdzenia najcięższych zarzutów.

> przez dwa lata w urzędzie było jakieś CBA,

No właśnie, ciekawe dlaczego było tak długo, skoro taki ład i porządek...

> ABW, CBŚ i co ?

Naprawdę było też ABW i CBŚ? ABW to była w Kronopolu. Też nic podobno nie znalazła, a cały Zarząd został wymieniony...
      • p.e.k.o [...] 14.10.10, 07:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wyborcalubuski Re: zła passa Kandydata 15.10.10, 08:24
        croolick napisał:

> wyborcalubuski napisała:
        >
        > > przez dwa lata w urzędzie było jakieś CBA,
        >
        > No właśnie, ciekawe dlaczego było tak długo, skoro taki ład i porządek...
        >
        Bo jak co poniektórzy prominenci z FS przez dwa lata NA WŁASNE MIASTO pisali donosy gdzie się da to i tak wyglądało.
        z kolei PRZEWODNICZĄCY RADY 3 lata raczej czerpał profity z władzy a w ostatnim roku niezrozumiale nagle przeszedł do opozycji.

więc zastanawiam sie: jakie poglądy i jakie wartości reprezentuje sobą Kandydatka z FS D. Madej i Kandydat z TIM D. Grochla ?

Jako wyborca proszę oboje o publiczną odpowiedź na tym forum na 1 proste pytanie: jak rozumieją to, że mieszkańcy Żar mają być ich klientami? Jeśli Szanowni Kandydaci jesteście nowocześni i inni niż aktualnie urzędujący Pogorzelec, to proszę pokażcie to. Bądźcie komunikatywni i otwarci do własnych mieszkańców. Nie jestem zainteresowany Waszymi opłaconymi i sztucznie przygotowanymi reklamami w których przekaz idzie w jedną stronę. Proszę Was o żywy udział w kampani wyborczej na tym forum. Wyborcy czekają na żywych i prawdziwych ludzi - nie na sztucznie wystudiowane pozy reklamowe.
        • croolick Re: zła passa Kandydata 15.10.10, 09:11
          wyborcalubuski napisała:

> Bo jak co poniektórzy prominenci z FS przez dwa lata NA WŁASNE MIASTO pisali d
          > onosy gdzie się da to i tak wyglądało.

Choć nie darzę zaufaniem FS, to jednak nadużyciem jest twierdzenie, że doniesienia pisali na własne miasto. Zadaniem opozycji jest patrzeć na ręce rządzących. Jeśli nie byłoby podstaw do kontroli, to nie zostałyby przeprowadzone. Kto tego nie rozumie, nie rozumie też demokracji. Ale ja zawsze uważałem, że znaczna część SLD przywiązana do zwyczajów sprzed 1989 r. tego nie rozumie.

> z kolei PRZEWODNICZĄCY RADY 3 lata raczej czerpał profity z władzy a w ostatnim
          > roku niezrozumiale nagle przeszedł do opozycji.

A to prawda.

> Bądźcie komunikatywni i otwarci do własnych mieszkańców.

To samo dotyczy się R. Pogorzelca.

> Nie jestem zainteresowany Waszymi opłaconymi i sztucznie przygotowanymi re
          > klamami w których przekaz idzie w jedną stronę.

Ja też nie jestem zainteresowany wyborczymi manipulacjami żarskiej "lewicy". Sugestiami o wygranej w pierwszej turze, ustawionymi sondażykami, wirtualnymi agitatorami itp.
          • amper12 Re: zła passa Kandydata 15.10.10, 12:28
            Jeśli nie byłoby podstaw do kontroli, to nie zostałyby przeprowadzone. Kto teg
            > o nie rozumie, nie rozumie też demokracji

No właśnie - nie rozumiesz. Policja polityczna jaką była CBA za czasów Jarka wszczynała kontrole na każde zgłoszenie. Zenon myślał że ma haki na urzędującego burmistrza, ale się przeliczył. Widocznie agenci CBA w stylu agenta Tomka musieli przez dwa lata grzebać w papierach w nadziei że jednak coś znajdą i w kajdankach wyprowadzą z ratusza burmistrza. Tak się nie stało i Zenon powinien publicznie przeprosić burmistrza.
            • croolick Re: zła passa Kandydata 15.10.10, 16:15
              amper12 napisał:

> No właśnie - nie rozumiesz. Policja polityczna jaką była CBA za czasów Jarka w
              > szczynała kontrole na każde zgłoszenie.

Nie wiem, bo chyba nie zauważyłeś, że Jarek już od dawna nie rządzi. CBA wciąż istnieje i zajmuje się w końcu tym, czym powinna, czyli tropieniem korupcji i innych patologii władzy.

> Zenon myślał że ma haki na urzędującego burmistrza, ale się przeliczył.

Dlatego dla żarskiej "lewicy" w sumie stary dobry znajomy Zenek jest na rękę.

> Tak się nie stało i Zenon powinien publicznie przeprosić burmistrza.

A kiedy Burmistrz przeprosi mieszkańców za bałagan i niegospodarność w Pekomie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka