Dodaj do ulubionych

zarządca nieruchomości

08.01.11, 10:19
Zapewne wiecie, że ZGM zarządzał wspólnotami mieszkaniowymi bezprawnie i teraz nareszcie możemy sobie wybrać zarządce sami. Możecie mi kogoś polecić? Oczywiście kogoś sprawdzonego.
Obserwuj wątek
    • croolick Re: zarządca nieruchomości 08.01.11, 10:51
      Na pewno trzeba unikać "fachowców", którzy zwolnieni z Pekomu stworzyli własne firmy zarządzające wspólnotami.
    • mkuba79 Re: zarządca nieruchomości 08.01.11, 11:27
      >teraz
      > nareszcie możemy sobie wybrać zarządce sami

Nikt ci nie bronił wcześniej zmienić zarządcę. My zmieniliśmy niecałe dwa lata temu i jakoś nikt ze strony Gminy nie robił żadnego problemu.
      • croolick Re: zarządca nieruchomości 08.01.11, 22:41
        mkuba79 napisał:

> Nikt ci nie bronił wcześniej zmienić zarządcę. My zmieniliśmy niecałe dwa lata
        > temu i jakoś nikt ze strony Gminy nie robił żadnego problemu.

Owszem nikt nie bronił, ale... Pekom organizował doroczne spotkania członków wspólnoty w godzinach "emerytalnych" czyli o 12.00. Mi nigdy nie było dane w nich uczestniczyć. Fakt, mogłem działać, ale Pekom zawsze miał miłośników ze strony części lokatorów. Próbowaliśmy z innymi zmieniać zarządce, ale zawsze była kontra emerytów, co przyzwyczaili się do Pekomu i uważali zamianę za niepotrzebne ryzyko...
    • anboluka Re: zarządca nieruchomości 10.01.11, 23:12
      Dziękuję za komentarze, ale pytanie brzmiało inaczej. Croolick dziękuję za poparcie, widzę że przerabiałeś to samo.
      • mkuba79 Re: zarządca nieruchomości 11.01.11, 00:14
        No dobrze, skoro możecie już sobie wybrać sami zarządcę ;-) to ja wam polecam Helenę Rubczyńską. Nie ukrywam, że to jest nasz zarządca i to jest moje subiektywne zdanie, ale uważam, że ta kobieta naprawdę się sprawdza.
        • marcel-5 Re: zarządca nieruchomości 11.01.11, 09:37
          mkuba79 napisał:

> No dobrze, skoro możecie już sobie wybrać sami zarządcę ;-) to ja wam polecam H
          > elenę Rubczyńską. Nie ukrywam, że to jest nasz zarządca i to jest moje subiekty
          > wne zdanie, ale uważam, że ta kobieta naprawdę się sprawdza.

a ja w przeciwienstwie do Ciebie o Rubczynskiej mam bardzo złe zdanie
          • cameel.m Re: zarządca nieruchomości 11.01.11, 16:20
            Złe zdanie to ja mam o Wojskowej Administracji Mieszkań (wcześniej Wojskowej Administracji Koszar), która to zarządzała przez ćwierć wieku blokiem w którym mieszkam - jak każdy instytucjonalny zarządzca nigdy nie miał pieniedzy na bieżące remonty i modernizcje. Po założeniu wspólnoty nagle okazało się że bloki można wyremontować, odmalować, wymienić stolarkę i ocieplić - cuda normalnie. Najlepsze, że jak w którymś momencie mieszkańcy przestali się dogadywać z zarządcą to poprostu go zmieniono na innenego - tak szast prast i już. Poprzednio takiej opcji nie było ;-). Jest ich trochę w mieście - trudno tu doradzać - pewnie z każdym należy wynegocjować różne warunki, zależnie od wielkości wspólnoty i stanu budynku.
    • grzybek_kapucynek Re: zarządca nieruchomości 24.01.11, 08:22
      My ostatnio zmieniliśmy zarządcę, do tej pory był nim Pan Candekidis, teraz jest nim Pan Andrzej Nowak. Współpracujemy stosunkowo krótko, ale jesteśmy z niego bardzo zadowoleni
      • luzyczanin Re: zarządca nieruchomości 24.01.11, 13:22
        W przypadku grzybka_kapucynka krótkie stosunki nie są powodem do chwały ...
        • grzybek_kapucynek Re: zarządca nieruchomości 24.01.11, 15:32
          do luzyczanina.... może to rozwiniesz bo chyba jestem za mało inteligentny aby zrozumieć Twój post

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka