anboluka 08.01.11, 10:19 Zapewne wiecie, że ZGM zarządzał wspólnotami mieszkaniowymi bezprawnie i teraz nareszcie możemy sobie wybrać zarządce sami. Możecie mi kogoś polecić? Oczywiście kogoś sprawdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: zarządca nieruchomości 08.01.11, 10:51 Na pewno trzeba unikać "fachowców", którzy zwolnieni z Pekomu stworzyli własne firmy zarządzające wspólnotami. Odpowiedz Link Zgłoś
mkuba79 Re: zarządca nieruchomości 08.01.11, 11:27 >teraz > nareszcie możemy sobie wybrać zarządce sami Nikt ci nie bronił wcześniej zmienić zarządcę. My zmieniliśmy niecałe dwa lata temu i jakoś nikt ze strony Gminy nie robił żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: zarządca nieruchomości 08.01.11, 22:41 mkuba79 napisał: > Nikt ci nie bronił wcześniej zmienić zarządcę. My zmieniliśmy niecałe dwa lata > temu i jakoś nikt ze strony Gminy nie robił żadnego problemu. Owszem nikt nie bronił, ale... Pekom organizował doroczne spotkania członków wspólnoty w godzinach "emerytalnych" czyli o 12.00. Mi nigdy nie było dane w nich uczestniczyć. Fakt, mogłem działać, ale Pekom zawsze miał miłośników ze strony części lokatorów. Próbowaliśmy z innymi zmieniać zarządce, ale zawsze była kontra emerytów, co przyzwyczaili się do Pekomu i uważali zamianę za niepotrzebne ryzyko... Odpowiedz Link Zgłoś
anboluka Re: zarządca nieruchomości 10.01.11, 23:12 Dziękuję za komentarze, ale pytanie brzmiało inaczej. Croolick dziękuję za poparcie, widzę że przerabiałeś to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mkuba79 Re: zarządca nieruchomości 11.01.11, 00:14 No dobrze, skoro możecie już sobie wybrać sami zarządcę ;-) to ja wam polecam Helenę Rubczyńską. Nie ukrywam, że to jest nasz zarządca i to jest moje subiektywne zdanie, ale uważam, że ta kobieta naprawdę się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel-5 Re: zarządca nieruchomości 11.01.11, 09:37 mkuba79 napisał: > No dobrze, skoro możecie już sobie wybrać sami zarządcę ;-) to ja wam polecam H > elenę Rubczyńską. Nie ukrywam, że to jest nasz zarządca i to jest moje subiekty > wne zdanie, ale uważam, że ta kobieta naprawdę się sprawdza. a ja w przeciwienstwie do Ciebie o Rubczynskiej mam bardzo złe zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
cameel.m Re: zarządca nieruchomości 11.01.11, 16:20 Złe zdanie to ja mam o Wojskowej Administracji Mieszkań (wcześniej Wojskowej Administracji Koszar), która to zarządzała przez ćwierć wieku blokiem w którym mieszkam - jak każdy instytucjonalny zarządzca nigdy nie miał pieniedzy na bieżące remonty i modernizcje. Po założeniu wspólnoty nagle okazało się że bloki można wyremontować, odmalować, wymienić stolarkę i ocieplić - cuda normalnie. Najlepsze, że jak w którymś momencie mieszkańcy przestali się dogadywać z zarządcą to poprostu go zmieniono na innenego - tak szast prast i już. Poprzednio takiej opcji nie było ;-). Jest ich trochę w mieście - trudno tu doradzać - pewnie z każdym należy wynegocjować różne warunki, zależnie od wielkości wspólnoty i stanu budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybek_kapucynek Re: zarządca nieruchomości 24.01.11, 08:22 My ostatnio zmieniliśmy zarządcę, do tej pory był nim Pan Candekidis, teraz jest nim Pan Andrzej Nowak. Współpracujemy stosunkowo krótko, ale jesteśmy z niego bardzo zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
luzyczanin Re: zarządca nieruchomości 24.01.11, 13:22 W przypadku grzybka_kapucynka krótkie stosunki nie są powodem do chwały ... Odpowiedz Link Zgłoś
grzybek_kapucynek Re: zarządca nieruchomości 24.01.11, 15:32 do luzyczanina.... może to rozwiniesz bo chyba jestem za mało inteligentny aby zrozumieć Twój post Odpowiedz Link Zgłoś