Dodaj do ulubionych

Masakra na Alei

21.02.11, 14:03
Co powiecie o takim rozwiązaniu?

tvlubuska.pl/index.php/wiadomoci/ary/618-zmiana-organizacji-ruchu
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Masakra na Alei 21.02.11, 20:15
      z.tomek napisał:

> Co powiecie o takim rozwiązaniu?
      >
      > tvlubuska.pl/index.php/wiadomoci/ary/618-zmiana-organizacji-ruchu

Mnie się podoba na razie. Od początku mogło tak być. Choć i tak nie rozumiem, dlaczego robót nie podzielono na kilka etapów, ale może Hydrobielowi potrzebna była kasa od razu?
    • ekotroll Re: Masakra na Alei 21.02.11, 20:32
      Teraz władza w ratuszu myśli o mieszkańcach,bo poprzednik to myślał raczej o Stefanie.
    • croolick Re: Masakra na Alei 21.02.11, 23:45
      z.tomek napisał:

> Co powiecie o takim rozwiązaniu?
      >
      > tvlubuska.pl/index.php/wiadomoci/ary/618-zmiana-organizacji-ruchu

Teraz dopiero doczytałem niusa i mam pewną wątpliwość. Dziś jechałem Boh. Getta tylko od strony Żagania i widziałem zakaz wjazdu w Zieloną od tej ulicy, natomiast przy skrzyżowaniu Nadrzecznej z Boh. Getta stały pachołki ewidentnie kierujące samochody jadące od strony parku w Nadrzeczną. Takie rozwiązanie jest bardziej logiczne, niż to o czym mówi pani Ewa. Cóż dopiero jutro sprawdzę.
      • croolick Re: Masakra na Alei 22.02.11, 19:55
        Ano pani Ewa niezupełnie wiedziała o czym mówi. Ruch dwukierunkowy jest na odcinku od ronda do NADRZECZNEJ, która pozostała DWUKIERUNKOWĄ, ale Zielona faktycznie jest jednokierunkowa.
        • p.e.k.o Re: Masakra na Alei 22.02.11, 21:12
          croolick napisał:

> ale Zielona faktycznie jest jednokierunkowa.

Ciekawe dlaczego? Do tej pory Zielona była dwukierunkowa i chyba nie było to problematycznym rozwiązaniem.
          • croolick Re: Masakra na Alei 22.02.11, 21:17
            p.e.k.o napisał:

> Ciekawe dlaczego? Do tej pory Zielona była dwukierunkowa i chyba nie było to pr
            > oblematycznym rozwiązaniem.

No w sumie racja.
            Coś mi się zdaje, że zmiana organizacji ruchu nie była do końca dopięta i zmodyfikowano ją ad hoc (IMHO na lepsze), bo na stronie miejskiej powielony jest błąd.
            • z.tomek Re: Masakra na Alei 23.02.11, 08:22
              A mi sie wydaje, ze Nadrzeczna i Zielona są jednokierunkowe. poprostu jadąc w kierunku zagania jezeli bys sobie przypomniał ze masz cos do załatwienia w centurm Żar mozesz nawrócic na Zielonej i jesteś na Getta a tam juz wiadomo. Jeżeli jednak zdecydował bys ze załatwisz to pózniej wtedy skrecasz w jednokierunkową Nadrzeczną i znowu jestes na zaganskiej.
              • croolick Re: Masakra na Alei 23.02.11, 22:03
                z.tomek napisał:

> A mi sie wydaje, ze Nadrzeczna

Fakt, jest teraz jednokierunkowa z tym, że już widziałem dwukrotnie, że ktoś jechał pod prąd.
                • z.tomek Re: Masakra na Alei 24.02.11, 11:51
                  dwukrotnie? Wystarczy postac chwile i na 10 jadacych aut 8 skreca w lewo. Ciekawe ile bedzie stłuczek w tym miejscu?
                  • croolick Re: Masakra na Alei 24.02.11, 16:15
                    z.tomek napisał:

> dwukrotnie?

Ano, generalnie dziennie tylko dwukrotnie w tej okolicy przejeżdżam, czyli to wynik świadczący, że jest duże prawdopodobieństwo spotkać kogoś jadącego pod prąd.

> Wystarczy postac chwile i na 10 jadacych aut 8 skreca w lewo. Cieka
                    > we ile bedzie stłuczek w tym miejscu?

Szkoda, że w takim przypadku nie udało się uczulić na problem żarskiej drogówki, czy Straży Miejskiej. Przecież wiadomo, że mimo apeli ludzie będą jeździć na pamięć a w pierwszych dniach szczególnie.
                  • croolick Re: Masakra na Alei 25.02.11, 20:24
                    z.tomek napisał:

> Ciekawe ile bedzie stłuczek w tym miejscu?

Pomny naszej rozmowy zachowałem czujność skręcając z Boh. Getta w Nadrzeczną. Oczywiście pewien delikwent jechał pod prąd nie reagując na mruganie światłami, ani klakson...
                    • p.e.k.o Re: Masakra na Alei 25.02.11, 21:37
                      croolick napisał:

> Oczywiście pewien delikwent jechał pod prąd nie reagując na mruganie światłami,
                      > ani klakson...

Mruganie to pikuś. Na Al. JPII człowiek jechał lewym pasem w stronę Aldika. W przeciwnym kierunku jechała jakaś kobieta normalnie. Człowiek zatrzymał się blokując jej przejazd i krzyczał coś w stylu "jak jedziesz coś tam". Przeprosił, kiedy mu wyjaśniono, że nastąpiła zmiana organizacji ruchu.

Dobrze, że kierowcy są uczuleni na dziwne zachowania innych kierowców.
                      Niedobrze, że kierowcy nie patrzą na znaki.
                    • croolick Re: Masakra na Alei 28.02.11, 22:40
                      Dziś na Nadrzecznej otrąbiłem jadące pod prąd paniusie w żółto - czarnym Smarcie, zero reakcji...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka