debest3
13.06.11, 19:43
nie wiem czy to moje subiektywne wrażenie,ale wydaje mi się że Żary to wyjątkowo brudne i Zaśmiecone miasto.Okolice stacji paliw Statoil to wyjątkowy syf.Nie wiem,czy to teren miejski czy Statoila ale hałdy śmieci które się tam walają przerażają i tak spacerując sobie ul.Artylerzystów i następnie ul.Ułańską mamy dokładnie zawalony śmieciami pas zieleni na całej jego długości aż do dworca PKS który jak widać jest sprzątany.Mimo to widać że za górę śmieci obok schodów na PKS winni są pasażerowie,którzy umilają sobie czekanie w cieniu pod drzewkiem .Przecież to centrum miasta.Straż miejska jak widać z wysokości skutera czy też samochodu nie jest w stanie zauważyć niczego.Nie wiem czemu w Żarach tak trudno utrzymać czystość? Ulica Chrobrego jest również wyjątkowo brudna,nie ma wprawdzie już wysypujących sie śmieci z koszy ale rozdeptane psie g...a i hałdy piachu,oraz wyjątkowa ilość plam po oleju (jak sie domyślam samochody dostawcze).Czy w naszym mieście zamiłowanie niektórych do syfu i brudu to zaczyna być normą ? Mam wrażenie że Żary są wyjątkowo brudnym miastem