Dodaj do ulubionych

Horror pod Żarami

08.02.12, 11:26
Przez 10 lat dwaj bracia z małej wsi pod Żarami (woj. lubuskie) gwałcili - jak ustaliła prokuratura - siostrę. Rodzice, kiedy im o tym mówiła, uważali, że dziewczyna... bredzi! Jednak pewnego dnia Marysia (dziś ma 16 lat), nie wytrzymała psychicznie i o piekle, które dzieje się w jej domu, opowiedziała wychowawcy z gimnazjum. Jej braci aresztowano.
media.wp.pl/kat,1022943,wid,14234655,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • szymuha Re: Horror pod Żarami 08.02.12, 11:34
      to trzeba aż pisać na forum wszystkie media i brukowce piszą o tym i każdy dodaje coś odsiebie
    • lizun9 Re: Horror pod Żarami 08.02.12, 12:10
      W takim wątku tradycyjnie pisze się:
      KARA ŚMIERCI, A POTEM DO KAMIENIOŁOMÓW!!! :)
      To już drugi taki przypadek w Żarach w ostatnim czasie i mam nadzieję że stosowne organy będą umiały ruszyć głową i nie tylko ukarać sprawców, ale też objąć nadzorem kuratorskim i pomocą psychologiczną rodzinę i samą poszkodowaną.
      • croolick Re: Horror pod Żarami 08.02.12, 12:16
        Ja na razie nie wydawałbym tak kategorycznych sądów. Być może bracia są winni, ale być może nie. W głowach nastolatek mogą rodzić się różne pomysły... Poczekajmy na wyniki śledztwa, jeśli ono wykaże, że dziewczyna mówi prawdę to sprawcy powinni być przykładnie ukarani, natomiast choćby ostatni przypadek Madzi z Sosnowca pokazuje, że media uwielbiają sensację, ale prawda może być zupełnie inna, niz na początku niektórym się wydawało widząc szlochającą i załamaną matkę mówiącą o porwaniu...
        • janwer Re: Horror pod Żarami 08.02.12, 18:34
          Siedmioletni gwałciciel? To się nadaje do księgi rekordów.
          • croolick Re: Horror pod Żarami 08.02.12, 21:28
            janwer napisał:

> Siedmioletni gwałciciel? To się nadaje do księgi rekordów.

Sprawcy przemocy seksualnej w łęknickim domu dziecka nie byli dużo starsi.
            • p.e.k.o Re: Horror pod Żarami 10.02.12, 00:11
              croolick napisał:

> Sprawcy przemocy seksualnej w łęknickim domu dziecka nie byli dużo starsi.

2 razy starsi niż "siedmioletni gwałciciel"? To nie dużo? :)
              • croolick Re: Horror pod Żarami 12.02.12, 20:49
                p.e.k.o napisał:

> 2 razy starsi niż "siedmioletni gwałciciel"? To nie dużo? :)

Zapewne masz przed sobą akta sprawy, że tak twierdzisz?
                • p.e.k.o Re: Horror pod Żarami 13.02.12, 00:47
                  croolick napisał:

> Zapewne masz przed sobą akta sprawy, że tak twierdzisz?

Ty z pewnością masz te akta, skoro twierdzisz, że "dwa razy starsi".
                  • szymuha Re: Horror pod Żarami 13.02.12, 09:57
                    najlepiej wiedzą ludzie z tej miejscowości każdy dodaje coś od siebie prasa,tv, itd.. i tak się ciągnie tasiemiec horroru :( szkoda gadac
                  • croolick Re: Horror pod Żarami 13.02.12, 19:05
                    p.e.k.o napisał:

> Ty z pewnością masz te akta, skoro twierdzisz, że "dwa razy starsi".

Moje obawy o ciebie rosną. Ja twierdzę że "dwa razy starsi"?!:-) Ja sugeruję, że ty mówiąc o aferze z wykorzystywaniem seksualnym w łęknickim domu dziecka opierasz się jedynie na doniesieniach medialnych.
                    • p.e.k.o Re: Horror pod Żarami 13.02.12, 19:25
                      croolick napisał:

> Ja sugeruję, że ty mówiąc o aferze z wykorzystywaniem seksualnym w łęknickim domu
                      > dziecka opierasz się jedynie na doniesieniach medialnych.

A Ty co, naoczny świadek?
      • croolick Re: Horror pod Żarami 08.02.12, 21:29
        lizun9 napisał:

> To już drugi taki przypadek w Żarach w ostatnim czasie

Drugi?
        • lizun9 Re: Horror pod Żarami 08.02.12, 22:19
          Drugi przypadek, gdy przestępcy seksualni rozsławiają nasze piękne miasto. W gazetach piszą, w ogólnoświatowym internecie - jak nie o terapeucie od głuchoniemych dzieci to o dzielnych młodzieńcach z Mirostowic.
          • janwer Re: Horror pod Żarami 09.02.12, 14:56
            No cóż. Ważne że się mówi. Że społeczeństwo bezmózgich lemingów kieruje swoje emocje na sprawy bez znaczenia dla ich codziennego życia.

Tymczasem zupełnie bez emocji od tego miesiąca wzrasta składka ZUS. Nikogo oprócz mnie to nie bulwersuje?
            • lizun9 Re: Horror pod Żarami 09.02.12, 15:00
              Chcesz mieć tani ZUS to sobie załóż własny.
            • croolick Re: Horror pod Żarami 09.02.12, 20:16
              janwer napisał:

> No cóż. Ważne że się mówi.

...no i że nazwy nie przekręcają!;-)

> Że społeczeństwo bezmózgich lemingów kieruje swoje e
              > mocje na sprawy bez znaczenia dla ich codziennego życia.

Dobre:-)

> Tymczasem zupełnie bez emocji od tego miesiąca wzrasta składka ZUS. Nikogo opró
              > cz mnie to nie bulwersuje?

Gwałty, porwania i morderstwa tym się wychowuje konsumenta wiadomości. Przychodzi młody człowiek do liceum, ma przygotować prasówkę - co wybiera? Robi kronikę kryminalną, bo już jest tak ukształtowany, że to jest rzekomo ważne. Ale mija parę miesięcy i ze zdziwieniem odkrywa, że można znaleźć inne wiadomości, właśnie dotyczące jego samego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka