Dodaj do ulubionych

Żary 4 marca

28.02.12, 20:25
wd4.photoblog.pl/np2/201202/BC/116041303.jpg
Wybiera się ktoś? :)
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Żary 4 marca 28.02.12, 20:37
      roman-v napisał:

> wd4.photoblog.pl/np2/201202/BC/116041303.jpg
      > Wybiera się ktoś? :)

A to będzie też uroczystość poświęcona Dąbrowszczakom?;-) Ich też wyklęto w 1938 r. i pozbawiono obywatelstwa polskiego...
      • roman-v Re: Żary 4 marca 28.02.12, 21:54
        Ciekawy jestem jak to wypadnie bo jakoś nie kojarzę żadnych manifestacji ,marszów w Żarach.Może będzie tez jakaś kontrmanifestacja ...tzw kolorowa :) Podobno organizatorzy zapowiedzieli marsz ok 300 osób.
        • dziadekzsld Re: Żary 4 marca 29.02.12, 12:54
          Dokąd to nas ta demokracja zaprowadzi?
          Jedni chcą składać hold krasnoarmijcom,inni chcą gloryfikować rodzimych faszystów.
          Ktoś rzuca hasło palić radiowozy,nauczyciel młodzieży popiera dyktatorów,a ja siedzę przy kominku piję trzecią kawę i nic już z tego nie rozumiem.:)
          • lizun9 Re: Żary 4 marca 29.02.12, 13:28
            To nie demokracja - to chęć świętowania. Ro temu władza po długich namowach ustanowiła święto upamiętniające żołnierzy polskiej wojny domowej - data nawiązuje do dnia w którym stracono przywódców WiN. Niespecjalnie popieram, ale też nie mam nic przeciwko.
            Mój sprzeciw budzi zawłaszczanie tej okazji przez grupy prawicowe, kibolstwo, ksenofobów i ultrakatolików, którzy jawią się jako antyestablishmentowy ruch rzekomo pokrewny bohaterom walczącym o niezawisłość. To bzdura i policzek wymierzony wielu uczciwym i światłym AKowców, którzy na pewno nie podpisaliby się pod akcjami NOL
          • croolick Re: Żary 4 marca 29.02.12, 18:43
            dziadekzsld napisał:

> Dokąd to nas ta demokracja zaprowadzi?
            > Jedni chcą składać hold krasnoarmijcom,inni chcą gloryfikować rodzimych faszys
            > tów.
            > Ktoś rzuca hasło palić radiowozy,nauczyciel młodzieży popiera dyktatorów,a ja s
            > iedzę przy kominku piję trzecią kawę i nic już z tego nie rozumiem.:)

Może za dużo tej kawy, bo tworzysz jakieś urojone skróty myślowe, kto rzuca hasła do palenia radiowozów a który nauczyciel popiera dyktatorów?
            • dziadekzsld Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:06
              croolick napisał:

> Może za dużo tej kawy,

Tak masz rację, dwie kawy dziennie i z mlekiem to wystarczy.

> tworzysz jakieś urojone skróty myślowe, kto rzuca has
              > ła do palenia radiowozów a który nauczyciel popiera dyktatorów?

lizun9 napisał:

> Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubię pali
              > ć radiowozy.

croolick napisał:

> Każdy dobry menedżer jest dyktatorem.

> > Popierasz dobrych menadżerów ?
              >
              > Jeśli są skuteczni a nie tylko robią wrażenie.

• lizun9 Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:16
                dziadekzsld napisał:

> > Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubi
                > ę pali

No ale to przecież żadne nawoływanie a raptem zapytanie, które w obliczu ostatnich doniesień medialnych jest chyba uzasadnione, nie?
                • dziadekzsld Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:20
                  lizun9 napisał:

> No ale to przecież żadne nawoływanie a raptem zapytanie, które w obliczu ostatn
                  > ich doniesień medialnych jest chyba uzasadnione, nie?

Nie,przemoc i niszczenie mienia nigdy nie będą mi bliskie.
                  Szanuję porządek prawny, a swoje niezadowolenie nie przekładam na agresję.
                  • lizun9 Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:33
                    A niby co to ma o rzeczy??? Wiadomo, kto zorganizował Marsz Niepodległości w Warszawie i wiadomo, jak on się skończył. Na wklejonym afiszu są te same organizacje posiłkowane lokalnymi kibolami więc troska o porządek podczas marszu jest jak najbardziej na miejscu.
                    • dziadekzsld Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:39
                      lizun9 napisał:

> A niby co to ma o rzeczy??? Wiadomo, kto zorganizował Marsz Niepodległości w Wa
                      > rszawie i wiadomo, jak on się skończył. Na wklejonym afiszu są te same organiza
                      > cje posiłkowane lokalnymi kibolami więc troska o porządek podczas marszu jest j
                      > ak najbardziej na miejscu.

Twoja troska przejawia się w tym komentarzu?
                      lizun9 napisał:
                      Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubię palić radiowozy.
                      • lizun9 Re: Żary 4 marca 01.03.12, 13:07
                        dziadekzsld napisał:

> lizun9 napisał:
                        > Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubię
                        > palić radiowozy
                        .

Wirtuoz forumowych dyskusji nie potrafi rozpoznać ironii?
    • lizun9 Re: Żary 4 marca 28.02.12, 20:45
      Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubię palić radiowozy.
    • luzyczanin Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:35
      Wyklęty powstań, ludu ziemi,
      Powstańcie, których dręczy głód! ( rozumu )

Dziecinada łysolków-tępolków z NOP - ot co .
      • croolick Re: Żary 4 marca 01.03.12, 19:16
        luzyczanin napisał:

> Wyklęty powstań, ludu ziemi,
        > Powstańcie, których dręczy głód! ( rozumu )
        >
        > Dziecinada łysolków-tępolków z NOP - ot co .

:-)))
        • dziadekzsld Re: Żary 4 marca 01.03.12, 23:31
          croolick napisał:

> luzyczanin napisał:
          >
          > > Wyklęty powstań, ludu ziemi,
          > > Powstańcie, których dręczy głód! ( rozumu )
          > >
          > > Dziecinada łysolków-tępolków z NOP - ot co .
          >
          > :-)))

Oni są w mniejszości i pewnie kochają Polskę inaczej,nie dyskryminuj.:)
          Ale też nie możemy pozwolić na dominację i łamanie porządku prawnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka