roman-v 28.02.12, 20:25 wd4.photoblog.pl/np2/201202/BC/116041303.jpg Wybiera się ktoś? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: Żary 4 marca 28.02.12, 20:37 roman-v napisał: > wd4.photoblog.pl/np2/201202/BC/116041303.jpg > Wybiera się ktoś? :) A to będzie też uroczystość poświęcona Dąbrowszczakom?;-) Ich też wyklęto w 1938 r. i pozbawiono obywatelstwa polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
roman-v Re: Żary 4 marca 28.02.12, 21:54 Ciekawy jestem jak to wypadnie bo jakoś nie kojarzę żadnych manifestacji ,marszów w Żarach.Może będzie tez jakaś kontrmanifestacja ...tzw kolorowa :) Podobno organizatorzy zapowiedzieli marsz ok 300 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Żary 4 marca 29.02.12, 12:54 Dokąd to nas ta demokracja zaprowadzi? Jedni chcą składać hold krasnoarmijcom,inni chcą gloryfikować rodzimych faszystów. Ktoś rzuca hasło palić radiowozy,nauczyciel młodzieży popiera dyktatorów,a ja siedzę przy kominku piję trzecią kawę i nic już z tego nie rozumiem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Żary 4 marca 29.02.12, 13:28 To nie demokracja - to chęć świętowania. Ro temu władza po długich namowach ustanowiła święto upamiętniające żołnierzy polskiej wojny domowej - data nawiązuje do dnia w którym stracono przywódców WiN. Niespecjalnie popieram, ale też nie mam nic przeciwko. Mój sprzeciw budzi zawłaszczanie tej okazji przez grupy prawicowe, kibolstwo, ksenofobów i ultrakatolików, którzy jawią się jako antyestablishmentowy ruch rzekomo pokrewny bohaterom walczącym o niezawisłość. To bzdura i policzek wymierzony wielu uczciwym i światłym AKowców, którzy na pewno nie podpisaliby się pod akcjami NOL Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Żary 4 marca 29.02.12, 18:43 dziadekzsld napisał: > Dokąd to nas ta demokracja zaprowadzi? > Jedni chcą składać hold krasnoarmijcom,inni chcą gloryfikować rodzimych faszys > tów. > Ktoś rzuca hasło palić radiowozy,nauczyciel młodzieży popiera dyktatorów,a ja s > iedzę przy kominku piję trzecią kawę i nic już z tego nie rozumiem.:) Może za dużo tej kawy, bo tworzysz jakieś urojone skróty myślowe, kto rzuca hasła do palenia radiowozów a który nauczyciel popiera dyktatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:06 croolick napisał: > Może za dużo tej kawy, Tak masz rację, dwie kawy dziennie i z mlekiem to wystarczy. > tworzysz jakieś urojone skróty myślowe, kto rzuca has > ła do palenia radiowozów a który nauczyciel popiera dyktatorów? lizun9 napisał: > Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubię pali > ć radiowozy. croolick napisał: > Każdy dobry menedżer jest dyktatorem. > > Popierasz dobrych menadżerów ? > > Jeśli są skuteczni a nie tylko robią wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:16 dziadekzsld napisał: > > Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubi > ę pali No ale to przecież żadne nawoływanie a raptem zapytanie, które w obliczu ostatnich doniesień medialnych jest chyba uzasadnione, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:20 lizun9 napisał: > No ale to przecież żadne nawoływanie a raptem zapytanie, które w obliczu ostatn > ich doniesień medialnych jest chyba uzasadnione, nie? Nie,przemoc i niszczenie mienia nigdy nie będą mi bliskie. Szanuję porządek prawny, a swoje niezadowolenie nie przekładam na agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:33 A niby co to ma o rzeczy??? Wiadomo, kto zorganizował Marsz Niepodległości w Warszawie i wiadomo, jak on się skończył. Na wklejonym afiszu są te same organizacje posiłkowane lokalnymi kibolami więc troska o porządek podczas marszu jest jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:39 lizun9 napisał: > A niby co to ma o rzeczy??? Wiadomo, kto zorganizował Marsz Niepodległości w Wa > rszawie i wiadomo, jak on się skończył. Na wklejonym afiszu są te same organiza > cje posiłkowane lokalnymi kibolami więc troska o porządek podczas marszu jest j > ak najbardziej na miejscu. Twoja troska przejawia się w tym komentarzu? lizun9 napisał: Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubię palić radiowozy. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Żary 4 marca 01.03.12, 13:07 dziadekzsld napisał: > lizun9 napisał: > Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubię > palić radiowozy. Wirtuoz forumowych dyskusji nie potrafi rozpoznać ironii? Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Żary 4 marca 28.02.12, 20:45 Będzie powtórka z 11 listopada w Warszawie? Jesli tak to ja chętnie. Lubię palić radiowozy. Odpowiedz Link Zgłoś
luzyczanin Re: Żary 4 marca 01.03.12, 12:35 Wyklęty powstań, ludu ziemi, Powstańcie, których dręczy głód! ( rozumu ) Dziecinada łysolków-tępolków z NOP - ot co . Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Żary 4 marca 01.03.12, 19:16 luzyczanin napisał: > Wyklęty powstań, ludu ziemi, > Powstańcie, których dręczy głód! ( rozumu ) > > Dziecinada łysolków-tępolków z NOP - ot co . :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Żary 4 marca 01.03.12, 23:31 croolick napisał: > luzyczanin napisał: > > > Wyklęty powstań, ludu ziemi, > > Powstańcie, których dręczy głód! ( rozumu ) > > > > Dziecinada łysolków-tępolków z NOP - ot co . > > :-))) Oni są w mniejszości i pewnie kochają Polskę inaczej,nie dyskryminuj.:) Ale też nie możemy pozwolić na dominację i łamanie porządku prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś