Dodaj do ulubionych

Burmistrz i Tesco

02.06.12, 08:37
Kilka miesiecy temu na stronie internetowej Gazety Regionalnej mialem okazje ogladnac krotki film ze spotkania mieszkancow ulicy Zaganskiej (i przyleglych) z poslanka Bozennnna i wielebnym burmistrzem Zar Waclawem Maciuszonkiem . Po raz pierwszy zobaczylem jak wyglada i jak przemawia zarski burmistrz . To byl dla mnie SZOK ! Mialem wowczas wielka ochote napisac o tym komentarz , ale powiedzialem sobie : bracie ,nie mieszkasz juz w Zarach wiec pan burmistrz tez nie twoj . I wszystko by bylo fajnie gdyby nie nastepna " hollywood produktion " z panem Waclawem w glownej roli . Chodzi oczywiscie o budowe Tesco w Zarach . Tutaj juz nie wytrzymalem i musze z siebie to "wyseplenic" . Odnosze wrazenie , ze wyborcy w Zarach glosowali na Maciuszonka bo nie bylo innego lepszego kandydata i prawdopodobnie dlatego , ze Maciuszonek to bylo to " nowe " a Pogorzelec to bylo to " stare " . Tylko , ze to "nowe" wcale nie umie przemawiac . Zarski burmistrz na Zachodzie nie zrobil by kariery woznego w szkole . W jezyku angielskim jest takie powiedzenie : "double talk" (podwojna mowa) - do Maciuszonka pasuje to idealnie (jestem chyba troche zlosliwy) . Wiem , wiem to Wasz burmistrz a nie moj . Ja na Niego nigdy bym nie zaglosowal .
Obserwuj wątek
    • lizun9 Re: Burmistrz i Tesco 02.06.12, 10:23
      Burmistrz przemawiać nie umie. Fakt. Trzęsie portkami przed większą publiką. Ale po obejrzeniu filmu z fonią i do końca uważam, że mówił o wiele sensowniej niż Madejowa, która język ma giętki, lecz treści tam tyle co kot napłakał..
    • dziadekzsld Re: Burmistrz i Tesco 02.06.12, 11:32
      drugieoko.1 napisał:

Pogorzelec to by
      > lo to " stare " .

O !!! Ten to i przystojny i gadane ma :) ... i nawet trawę też ma, co to każde źdźbło zawdzięcza Wołowiczowi(patrz GR)
      Biedaczek ( patrz oświadczenie majątkowe),chorowity( obecnie na rencie) a na urzędzie to jeszcze chciał sobie posiedzieć.
      No i na Zachodzie to ho ho karierę by zrobił razem ze swoim mentorem w... produkcji siana.
      • walter.simx Re: Burmistrz i Tesco 02.06.12, 20:40
        Jeśli Wacek myśli tak jak się wysławia to kto mu wiąże rano sznurowadła?
        • 1bogusia12 Re: Burmistrz i Tesco 03.06.12, 12:58
          Pewnie ma byty mokasyny hehehehe
      • apage.satanas Re: Burmistrz i Tesco 11.06.12, 19:36
        dziadekzsld napisał:

> drugieoko.1 napisał:
        >
        > Pogorzelec to by
        > > lo to " stare " .
        >
        > O !!! Ten to i przystojny i gadane ma :) ... i nawet trawę też ma, co to każde
        > źdźbło zawdzięcza Wołowiczowi(patrz GR)
        > Biedaczek ( patrz oświadczenie majątkowe),chorowity( obecnie na rencie) a na ur
        > zędzie to jeszcze chciał sobie posiedzieć.

Ho ho...a co Dziadek Twój ukochany Wacuś na te 200 tys. w swoim oświadczeniu? Skąd je ma? Wije się jak piskorz a odpowiedzi jakoś nie widać
    • p.e.k.o Re: Burmistrz i Tesco 02.06.12, 21:31
      drugieoko.1 napisał:

> i wielebnym burmistrzem Zar Waclawem Maciuszonkiem

Ale że to miało być zabawne, czy o co chodziło?
      • drugieoko.1 Re: Burmistrz i Tesco 02.06.12, 22:26
        p.e.k.o napisał:

> drugieoko.1 napisał:
        >
        > > i wielebnym burmistrzem Zar Waclawem Maciuszonkiem
        >
        > Ale że to miało być zabawne, czy o co chodziło?
        >
        > Jesli urazilem Twoje lub kogos z forumowiczow uczucia religijne to przepraszam . Sam nie wiem dlaczego ale bylo to pierwsze slowo jakie mi przyszlo do glowy gdy pomyslalem o zarskim burmistrzu .
    • skurw.z.po Re: Burmistrz i Tesco 02.06.12, 23:27
      drugieoko.1 napisał:

> Po raz
      > pierwszy zobaczylem jak wyglada i jak przemawia zarski burmistrz . To byl dla
      > mnie SZOK !

I tacy są w Żarach wyborcy. Wystarczyło przyjść na spotkanie wyborcze i posłuchać tego człowieka. T-R-A-G-E-D-I-A. Przyleźli w jedynie partyjni klakierzy. Ale tacy są wyborcy - nie interesują się kandydatem a głosują "hasłowo", miało być "po nowemu", nie ważne co i kogo reprezentował i reprezentuje ten rzekomy człowiek "z biznesu" (jakiego "biznesu", jak całe życie robił na etacie ?!)
      • dziadekzsld Re: Burmistrz i Tesco 03.06.12, 21:21
        skurw.z.po napisał(a):
        > I tacy są w Żarach wyborcy. Wystarczyło przyjść na spotkanie wyborcze i posłuch
        > ać tego człowieka. T-R-A-G-E-D-I-A.

Chciałeś posłuchać poezji śpiewanej,czy słowopotoku to pomyliłeś sale.:)
        Może nie jest narratorem jak Bałtroczyk,ale wie jak i co chce zrobić a w większości wyborcom to odpowiadało.

> Przyleźli w jedynie partyjni klakierzy.

O nie,widziałem też "Wojtka 20 dychy" i ty chyba też byłeś.

> Ale tacy są wyborcy - nie interesują się kandydatem a głosują "hasłowo",

Nie do końca hasłowo, poprzednicy rzucili hasło budujemy nową SP 2 wydali 1 mln miejskich złotówek na projekt i dobrze wiedzieli że go nie zrealizują.Ale przede wszystkim wiedzieli,że od lat maja najsłabsze poparcie na Zatorzu to hasłem budujemy drugą szkołę (podobnie jak ich starsi koledzy z pzpr budowali druga Polskę) chcieli pozyskać głosy wyborców. Wspominany Wojtek też miał ciekawe hasło wyborcze.

miało by
        > ć "po nowemu", nie ważne co i kogo reprezentował i reprezentuje ten rzekomy czł
        > owiek "z biznesu" (jakiego "biznesu", jak całe życie robił na etacie ?!)

Biznes to ty chyba rozumiesz poprzez zagarnianie miejskiej kasy czy aneksy do umowy...poprzednicy opanowali to dość dobrze i po co było zmieniać (swoi mieli dobrze !).
        • walter.simx Re: Burmistrz i Tesco 03.06.12, 22:38
          Heh,do tej pory prawdziwie byznesowe zacięcie Wacka uwidacznia się jedynie podczas wyjątkowo mu nie leżących prześwietleniach oświadczenia majątkowego:p

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka