Dodaj do ulubionych

krono KLEJ

15.07.13, 22:48
czy ktoś wybiera się na spotkanie z burmistrzem w sprawie rozbudowy zbiorników kleju i formaliny w kronopolu?
godzina bardzo dogodna dla większości mieszkańców - 15.30 (ukłon dla burmistrza za nadgodziny), w środę 17 lipca.
mamy cudownego burmistrza. tak chętnie rozmawia ze swoim ludem, wysłuchuje ich zmartwień, a po spotkaniu resetuje swój mózg.
ja się pytam po co takie spotkanie? urząd sam nie potrafi stwierdzić szkodliwości takiej inwestycji dla mieszkańców?
no i jak tu nie być wulgarnym? niestety nie mogę napisać do końca tego co chcę i słowami jakie mi sie cisną na usta, bo mnie croolick zblokuje ;).
ja rozumiem , ze wszędzie są przekręty, no ale w Żarach i okolicach to już ostatnio tego za dużo. Sławomir Kowal poleciał ze stołka, czy kadencja naszej władzy też ma się tak skończyć?
Obserwuj wątek
    • aniku_k Re: krono KLEJ 15.07.13, 23:03
      na stronie miasta jest informacja, że 17 lipca burmistrz już ma kolejne spotkanie z mieszkańcami o 18.00 , tym razem m.in. w sprawie budżety obywatelskiego.
      czyli uważa, ze mieszkańców zainteresowanych kronopolowym klejem spławi po 2 godzinach. optymista.
      a temat budżetu obywatelskiego to zmyłka. że niby będzie tak cudownie, lud będzie rządził kasą miasta. a wg mnie na co pójdzie ta kasa to i tak zdecyduje pani sekretarz miasta, bo ona na wszystkim się zna i wszystko wie najlepiej.
      • croolick Re: krono KLEJ 28.07.13, 00:52
        aniku_k napisała:

> a temat budżetu obywatelskiego to zmyłka. że niby będzie tak cudownie, lud będz
        > ie rządził kasą miasta. a wg mnie na co pójdzie ta kasa to i tak zdecyduje pani
        > sekretarz miasta, bo ona na wszystkim się zna i wszystko wie najlepiej.

Heh, mam dokładnie takie same odczucia:-( Obym się mylił.
        • matylda216 Re: krono KLEJ 28.07.13, 14:35
          Dziwne, bo ja też mam takie odczucia; spróbujcie znaleźć na BIP oświadczenia majątkowe pani sekretarz...a zgodnie z obowiązującym prawem, powinna pierwsze takie oświadczenie złożyć w terminie 30 dni od dnia zatrudnienia a kolejne co roku do dnia 30 kwietnia za rok poprzedni; co ciekawe, nie złożenie takiego oświadczenia powinno skutkować rozwiązaniem umowy o pracę bez wypowiedzenia...widać domeną pracy pani sekretarz w urzędzie jest ..."prawo to JA"...
    • aniku_k Re: krono KLEJ 15.07.13, 23:14
      po raz drugi pytam po co to spotkanie, przecież termin składania uwag i wniosków przez mieszkańców w tej sprawie minął 14 czerwca 2013 r.? może dlatego burmistrz ma tak napięty terminarz w środowe popołudnie?

www.bip.zary.pl/84/2147/DOBUDOWA_ZBIORNIKOW_KLEJU_I_FORMALINY_NA_WYDZIALE_PRODUKCJI_KLEJU_W_ZAKLADZIE_KRONOPOL/
      (to był dziś mój trzeci i ostatni wpis, żeby nie było, że gadam do siebie ;)
    • roman-v Re: krono KLEJ 16.07.13, 10:07
      a cóż strasznego w tych zbiornikach?
    • walter.simx Re: krono KLEJ 16.07.13, 11:08
      Pracownicy którzy pracują przy dotychczasowych zbiornikach z tym badziewiem wytrzymują góra 10 miesięcy.
      Ta władza ma taką POlitykę czy to w sprawie kopalni czy kleju czy wiatraków - rachunek ekonomiczny JEST WSZYSTKIM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka