Dodaj do ulubionych

Knut nie ma co...

07.12.04, 23:45
"Burmistrz wytyka TV Trwam, że film o Woodstocku został nakręcony w Żarach
(tam organizowane były poprzednie Przystanki)"
miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,2433483.html
No tak,ma pan racje panie burmistrzu Knut, idac pana tokiem myslenia: syf,
ruja i paróbstwo to bylo w Zarach a nie w Kostrzynie. Jest tez druga
ewentualnosc (nie mniej prawdopodobna), ze to efekt "znakomitego" opanowania
arkanow jezyka polskiego przez pismakow Zachodniej.
Obserwuj wątek
    • cancro Re: Knut nie ma co... 08.12.04, 07:43
      Film w telewizji tatki Rydzyka widziałem kilka razy. Myślę wobec tego, że
      pokazane tam sceny mogą bulwersować jedynie ludzi zakłamanych i
      świetoszkowatych. Nawet w połączeniu z tendencyjnym komentarzem film nie wywiera
      skutków oczekiwanych przez autorów.
      Zastanówmy się chwilę: co tak gorszącego jest w scenie kąpieli błotnych? Czy
      nigdy nie widzieliście zalotów polegających na tym, że chłopak (chłopcy)
      wrzucają dziewczynę do wody? W przypadku Żar jest to akurat błoto, ale tylko
      niewtajemniczeni nie wiedzą, że chodzi o nawiązanie do prawdziwego Woodstock. A
      nadużywanie alkoholu: niech tatko Rydzyk rozejrzy sie po rodzinnym Toruniu, czy
      świętej Częstochowie, a zobaczy, że nie trzeba Woodstocku, aby nakręcić takie
      sceny. Co do panienek w toples, to jedynie żałuję, że autor posunął się do
      manipulacji, zasłaniając co ciekawze fragmeny kadru :-). Ale poważnie: czy na
      eleganckich plażach Francji i Hiszpanii trudno zobaczyć taki obrazek? Z własnego
      doświadczenia wiem, że nie! Wbrew dążeniom tatki Rydzyka i jemu podobnych,
      społeczeństwa nie da się ubrać w habity!
      Zgadzam się, że patologią jest narkomania i spożywanie alkoholu przez
      nieletnich, ale przecież to nie jest wina Owsiaka! Impreza nie jest z złożenia
      zlotem pijaków i ćpunów i w ogromnej masie nie stanowią oni większości! Z tego
      co wiem, nikt ich na imprezę nie zapraszał. Moje doświadczenie mówi mi, że
      sytuacje pokazane na filmie zdarzają się w najelegantszym towarzystwie, w czasie
      najwytworniejszych balów (no może z wyjątkiem kąpieli błotnych). Co wobec tego
      zrobić? Jeśli zakażemy Woodstocku, to zakażmy i innych imprez masowych. Co
      miałoby je zastąpić? Procesje z okazji Bożego Ciała?
      Uważam, że prawidłowo ukształtowana psychika młodego człowieka (czyt. "dobre
      wychowanie") to jeyny sposób na to aby nie zagubił się on w gąszczu dzisiejszej
      cywilizacji. Obowiązek dobrego wychowania dzieci proszę taty Rydzyka, ciąży na
      rodzicach! Nie na szkole, ani tym bardziej na Owsiaku!
      Analizując to co stało się z żarskim Woodstockiem chce sie Panu Burmistrzowi
      powiedzieć: "miałeś chamie złoty róg"!
      • croolick Re: Knut nie ma co... 08.12.04, 10:36
        > Analizując to co stało się z żarskim Woodstockiem chce sie Panu Burmistrzowi
        > powiedzieć: "miałeś chamie złoty róg"!

Wiesz, burmistrz za bardzo przejal sie inwestycjami przemyslowymi na lotnisku,
        podczas gdy Owsiak alergicznie reaguje na prawa kapitalizmu (nieprzypadkowo
        manifestowal podczas wiecu alterglobalistow we Warszawie). Ponadto jak panienka
        uniosl sie zle pojmowanym honorem w czasie tej sprawy o zniszczenie okularow -
        wygadywal glupoty i stroil fochy (np. nie przyjechal po ostatnim zarskim
        Woodstocku osobiscie podziekowac sluzbom miejskim co wczesniej uczynil
        tradycja). No coz po tylu glupstwach raczej nie wypadalo mu zorganizowac
        imprezy w Zarach, zreszta chyba Zary ciazyly mu od dluzszego czasu, liczyl na
        zwasalizowanie wladz miejskich, wydaje mi sie, ze ma trudny charakter i ciezko
        z nim negocjowac jesli cos nie idzie po jego mysli.
        No coz Zary to bylo idealene miejsce na taka impreze i choc Woodstock w
        Kostrzynie sie udal to licze, ze w koncu do Zar wroci (chocby ze wzgledu na
        fakt, ze tu nigdy nie powstal nawet najmniej liczny komitet antywoodstockowy) i
        nawet jesli zabudowane zostana do konca dzialki wzdluz obwodnicy to i tak na
        lotnisku pozostanie miejsce na organizacje tej imprezy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka