Dodaj do ulubionych

Ranking chleba

12.12.04, 12:45
Gdzie sprzedaja Waszym zdaniem najlepszy chleb? Dla mnie na pierwszym miejscu
jest chleb z piekarni Ptys (przy ul. Zaganny) w Zaganiu sprzedawany rowniez w
zarskim Lidlu - jest dobry nawet po 2 dniach.
Obserwuj wątek
    • neostrador Re: Ranking chleba 12.12.04, 22:24
      Tak, ten z Lidla jest najlepszy. Zawsze świeżutki i chrupki i dobry w smaku.
      • pawel.zary Re: Ranking chleba 13.12.04, 09:37
        Chlebek świeżutki i chrupiący czyli, krótko mówiąc - szkodzący.:-) Ja staram
        sie jadać chleb, który poleżał minimum dwa-trzy dni, wtedy spada aktywnośc
        drożdży. Chleb, to typowy "zatykacz" - brzuch rośnie w zastraszającym tempie.
        Ja jadam głównie razowy.
        Najlepiej smakuje mi:
        - wszelkie razowce z piekarni FURTAK (do kupienia na stoisku firmowym w
        Kauflandzie - nie trzeba wchodzić na główna salę sprzedaży, tylko zaraz po
        prawej stronie od wejścia głównego)
        - chleb żytni z piekarni GUZDECKA (w sklepie NETTO)
        • croolick Re: Ranking chleba 13.12.04, 16:51
          On nie zawsze jest swiezutki, rzadko jest sprzedawany cieply. Jego najwieksza
          zaleta jest to, ze nawet po paru dniach jest smaczny - ma twarda i smaczna skore
          i przyjemny miasz, ktory nie robi sie ani gliniasty ani suchy.
    • fuszi Re: Ranking chleba 13.12.04, 17:40
      Ranking chleba? Croolick, naruszasz powagę tego forum! To jakiś Monthy Python!
      Jak ktoś Cię nie powstrzyma, to w przyszłym tygodniu zaczniesz prowadzić
      Festiwal Bułek Lubuskich!
      • croolick Re: Ranking chleba 13.12.04, 20:54
        fuszi napisał:

> Ranking chleba? Croolick, naruszasz powagę tego forum! To jakiś Monthy Python!

a co nie jadasz chleba?

> Jak ktoś Cię nie powstrzyma, to w przyszłym tygodniu zaczniesz prowadzić
        > Festiwal Bułek Lubuskich!

Tfffuuu!!! Wypluj to slowo!!! "Lubuskich"? A co tu mialyby robic lubuskie bulki?
        Przeciez z Ziemi Lubuskiej do Szczecina o wiele blizej niz do nas na Dolne
        Luzyce! Czyzbym mial prowadzic ranking "Czerstwych Bulek Lubuskich"? ;-) W tym
        rankingu przeciez wiadomo zwycieza "lubuskie" piekarnie z Zielonej Gory, hłe,
        hłe, hłe :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka