croolick 12.12.04, 12:45 Gdzie sprzedaja Waszym zdaniem najlepszy chleb? Dla mnie na pierwszym miejscu jest chleb z piekarni Ptys (przy ul. Zaganny) w Zaganiu sprzedawany rowniez w zarskim Lidlu - jest dobry nawet po 2 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neostrador Re: Ranking chleba 12.12.04, 22:24 Tak, ten z Lidla jest najlepszy. Zawsze świeżutki i chrupki i dobry w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Ranking chleba 13.12.04, 09:37 Chlebek świeżutki i chrupiący czyli, krótko mówiąc - szkodzący.:-) Ja staram sie jadać chleb, który poleżał minimum dwa-trzy dni, wtedy spada aktywnośc drożdży. Chleb, to typowy "zatykacz" - brzuch rośnie w zastraszającym tempie. Ja jadam głównie razowy. Najlepiej smakuje mi: - wszelkie razowce z piekarni FURTAK (do kupienia na stoisku firmowym w Kauflandzie - nie trzeba wchodzić na główna salę sprzedaży, tylko zaraz po prawej stronie od wejścia głównego) - chleb żytni z piekarni GUZDECKA (w sklepie NETTO) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Ranking chleba 13.12.04, 16:51 On nie zawsze jest swiezutki, rzadko jest sprzedawany cieply. Jego najwieksza zaleta jest to, ze nawet po paru dniach jest smaczny - ma twarda i smaczna skore i przyjemny miasz, ktory nie robi sie ani gliniasty ani suchy. Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: Ranking chleba 13.12.04, 17:40 Ranking chleba? Croolick, naruszasz powagę tego forum! To jakiś Monthy Python! Jak ktoś Cię nie powstrzyma, to w przyszłym tygodniu zaczniesz prowadzić Festiwal Bułek Lubuskich! Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Ranking chleba 13.12.04, 20:54 fuszi napisał: > Ranking chleba? Croolick, naruszasz powagę tego forum! To jakiś Monthy Python! a co nie jadasz chleba? > Jak ktoś Cię nie powstrzyma, to w przyszłym tygodniu zaczniesz prowadzić > Festiwal Bułek Lubuskich! Tfffuuu!!! Wypluj to slowo!!! "Lubuskich"? A co tu mialyby robic lubuskie bulki? Przeciez z Ziemi Lubuskiej do Szczecina o wiele blizej niz do nas na Dolne Luzyce! Czyzbym mial prowadzic ranking "Czerstwych Bulek Lubuskich"? ;-) W tym rankingu przeciez wiadomo zwycieza "lubuskie" piekarnie z Zielonej Gory, hłe, hłe, hłe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś