Dodaj do ulubionych

Aleja Jana Pawła II

07.04.05, 17:08
Prasa lokalna podała, że Przewodniczący Rady Miasta Jerzy Węgier
zaproponował, aby obecną aleję Warszawską nazwać aleją Jana Pawła II.
Wiadomość jednak jest nieprecyzyjna, bo na początku czytamy, że "propozycję
uchwały złożył radnym", a dalej, że "nigdy nie korzystałem z tego prawa, ale
teraz to zrobię ...". (?) Czyli "zrobił" czy "zrobi"?
Radni będą nad tym głosować na najbliższej sesji Rady Miejskiej.

Rodzą się jednak (niestety)pytania:
- czy J.Węgier działa koniunkturalnie i próbuje "zagrać na emocjach ludzi"?
(mariusz.zary - co o tym sądzisz?):-)
- czy jest to działanie obliczone na wybory (J.Wegier jest związany z SLD)?
- czy przedwczesne działanie J.Węgra rozbija jedność Rady Miasta w tak
poważnej sprawie i uniemożliwia podjęcie wspólnej uchwały zgłoszonej (na
wniosek) przez wszystkie kluby?
- czy J.Węgier postawił prywatny interes nad wspólnotę?
pzdr
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Aleja Jana Pawła II 07.04.05, 21:36
      W sumie jestem za zmiana nazwy - nikt nie bedzie protestowal, bo tez nikt przy
      al. Warszawskiej nie mieszka ale wymiana drukow, dokumentow Starostwa bedzie
      kosztowala. No ale mnie bardziej irytuje fakt istnienia w Zarach ulicy noszacej
      nazwe "Warszawska".
      Co do pozostalych pytan to odpowiedz jest retoryczna - dzis najwieksi grzesznicy
      maja najwieksze oltarzyki w oknach i manifestuja jaki to papiez dla nich wazny
      byl a SLDowscy radni w ZG buduja papiezowi pomnik...o tempora! o mores!
    • pawel.zary Re: Aleja Jana Pawła II 10.04.05, 22:48
      Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa - dlaczego władze miasta i powiatu razem
      lub oddzielnie nie zwołały nadzwyczajnej sesji Rady Miasta i(Powiatu, w celu
      uczczenia naszego rodaka - Papieża Jana Pawła II-ego???

Ostatnia książka Jana Pawła II-ego jest zatytułowana: "Pamięć i tożsamość" - w
      powyższej sprawie zabrakło chyba i jednego, i drugiego.

pzdr :-(
      • croolick Re: Aleja Jana Pawła II 11.04.05, 00:05
        pawel.zary napisał:

> Ostatnia książka Jana Pawła II-ego jest zatytułowana: "Pamięć i tożsamość" - w
        > powyższej sprawie zabrakło chyba i jednego, i drugiego.

Bo ich dzialania nawiazuja do tytulu "Duma i uprzedzenie"
    • wideleczeslomy Re: Aleja Jana Pawła II 27.04.05, 23:25
      szanuje Jana Pawła II ale nie chce w żarach zmieniać żadnych nazw, niech
      zostanie tak jak jest a temu radnemu ktory to zaproponował - chuj mu w dupę!
      i to by było na tyle
      • croolick Re: Aleja Jana Pawła II 27.04.05, 23:43
        hola, hola bardzo nieladne slowka, zolta kartka, ale rozumiem ze ten uj to
        srodek wzmocnienia ekspresji wypowiedzi.
        Moze i masz racje po co zmieniac juz istniejace nazwy skoro mozna imie JP II
        nadac nowej ulicy, skwerowi, czy rondu nie mowiac juz, ze warto nadac to imie
        jakiejs pozytecznej nowej placowce.
        • hurricane80 Re: Aleja Jana Pawła II 28.04.05, 00:22
          Jest juz szkoła im. Jana Pawla II.

Wydaje mi sie że niesmaczna jest pogoń za tym kto i co zaproponuje. Zapominamy
          jakim skromnym człowiekiem był Karol Wojtyła. Robić kariere i zamieszanie wokoło
          własnego nazwiska mając za tło śmierć papieża to juz nawet bardzo niesmaczne.

pozdrawiam

Hurricane
        • jack12345 re: admin 28.04.05, 12:16
          no prosze,na tym forum można powiedzieć wszystko i każdego obrazić.
          Ja też nie chce żeby za każdym razem kiedy jest dla czegoś moda czy tak wypada
          zmieniać nawzy ulic. Bo to rodzi określone koszty administracyjne. I ktoś tu
          chce być bardziej święty od papieża.
          Ale teraz w Polsce każde miasto musi mieć przynajmniej jedną ulicę imienia
          papieża Jana Pawała II lub przynajmniej pomnik. To co my na 40 tysięcznej wsi
          mamy być gorsi??
          I widocznie przewodniczącemu rady ten pomysł się spodobał i zgłosił zmianę
          nazwy ulicy.
          Ale czy to oznacza że można go publicznie obrażać?
          Dlaczego ta wypowiedź nie została zdjęta z forum. Przypuszczam że dlatego bo
          trwa akcja pod kryptonimem " czerwony to wróg". Także już każdego -
          przyczepiając mu taką etykietę - można nazwać jak się tylko chce.
          TAk więc ja mogę sobie teraz napisać : A chuj w dupe wszystkim zwierzaczkom i
          króliczkom, mróweczkom i słonikom.
          Albo np. niech spada rondo na Okrzei prostować radny Zenon O - guru żarskiej
          prawicy, która to formacja ośmiesza się w każdym ważniejszym głosowaniu (np.
          budżetowym) wstrzymując się od głosu.
          I że się tak rozpędziłem tylko po to by pokazać króliczkom i mróweczkom, że
          opiekując się forum powinni brać pod uwagę to co jest na nim zamieszczane. Do
          tej pory pomimo ostrych sporów nik mięsem nie rzucał.
          PS ten "członek" - chuj to tylko środek wzmocnienia erekcji-expresji wypowiedzi
          • croolick Re: fuck croolick 28.04.05, 17:51
            jerk12345 napisał:

> no prosze,na tym forum można powiedzieć wszystko i każdego obrazić.

Poczules sie obrazony? Zloz pozew i kaz scigac, jak madamme Ronowicz, prezydent
            Zielonej Gory

> Ja też nie chce żeby za każdym razem kiedy jest dla czegoś moda czy tak wypada
            > zmieniać nawzy ulic.

Taka ostatnio moda panuje wsrod, jak ty to nazywasz "czerwonych"

> Bo to rodzi określone koszty administracyjne.

one "czerwonych" nie obchodza

> I ktoś tu chce być bardziej święty od papieża.

ano

> Ale teraz w Polsce każde miasto musi mieć przynajmniej jedną ulicę imienia
            > papieża Jana Pawała II lub przynajmniej pomnik. To co my na 40 tysięcznej wsi
            > mamy być gorsi??

no nie i pan Przewodniczacy tez jest "trendy" (czyt trendi)

> I widocznie przewodniczącemu rady ten pomysł się spodobał i zgłosił zmianę
            > nazwy ulicy.

no tak, ot tak wpadl mu do glowy (podczas plytkiego snu?) pomysl to czym predzej
            pospieszyl by zdazyc przed innymi zlozyc wniosek. Udalo sie! Byl pierwszy,
            najpierwszy! I tylko zawistnicy mu w zwiazku z tym zardroszcza, czy to jest
            zgodne z twoja wizja rzeczywistosci?

> Ale czy to oznacza że można go publicznie obrażać?
            > Dlaczego ta wypowiedź nie została zdjęta z forum.

Malo tego, publicznie pochwalilem osobnika "wideleczeslomy" na forum za
            stosowanie wulgarnych slow i wyslalem list gratulacyjny

> Przypuszczam że dlatego bo trwa akcja pod kryptonimem " czerwony to wróg".

Ba, ten spisek ma ogolnopolski zasieg! A to "prowokacja starachowicka" a to
            "prowokacja Peczakowska", ba ta nagonka ma zasieg swiatowy! Bo to przeciez
            nieprawda, ze Leszek Miller skryl sie w USA, bo boi sie "kolejnych prowokacji".
            Nie mowiac juz, ze "czerwoni", wspaniale przysluzyli sie naszemu regionowi -
            marszalek znakomicie zarzadza finansami wojewodztwa, Kazimierz Pantak to gigant
            mysli prawniczej a nasz eseldowski posel Alfred Owoc znakomicie przysluzyl sie
            promocji naszego wojewodztwa dzieki osiagnieciom parlamentarnym i metodzie
            ultraszybkiej doktoryzacji znajomych, nie mowiac juz, ze SLD skutecznie broni
            najlepszego z nalepszych prezesow NFZ niejakiego Pierozka przed nieudacznikiem
            Cieslakiem

> Także już każdego -
            > przyczepiając mu taką etykietę - można nazwać jak się tylko chce.
            > TAk więc ja mogę sobie teraz napisać : A chuj w dupe wszystkim zwierzaczkom i
            > króliczkom, mróweczkom i słonikom.

Gratuluje mentalnosci Kalego :-)

> Albo np. niech spada rondo na Okrzei prostować radny Zenon O - guru żarskiej
            > prawicy, która to formacja ośmiesza się w każdym ważniejszym głosowaniu (np.
            > budżetowym) wstrzymując się od głosu.

no coz wiadomo wszak, ze budzet i zarzadzanie nim jest znakomite i poza wszelka
            krytyka a w Pekomie pachnie fiolkami...

> I że się tak rozpędziłem tylko po to by pokazać króliczkom i mróweczkom, że
            > opiekując się forum powinni brać pod uwagę to co jest na nim zamieszczane. Do
            > tej pory pomimo ostrych sporów nik mięsem nie rzucał.

Nie jestem cenzorem, wideleczeslomy wyrazil swoje zdanie a ja nie mam mozliwosci
            wycinania konkretnych zdan. Wyrzucalem z tego forum wulgarne posty, ktore nie
            zawieraly zadnej opini a tu wyrazil swe zdanie jak potrafil i dostal ostrzezenie.

> PS ten "członek" - chuj to tylko środek wzmocnienia erekcji-expresji
            > wypowiedzi

Jest taka przypadlosc, ze niektorzy dostaja erekcji gdy przeklinaja. Zglos sie
            do seksuologa.
            • pawel.zary Re: fuck croolick 28.04.05, 21:06
              Faktycznie to wideleczeslomy naruszyłeś dobre obyczaje :-( Jest granica
              polemiki publicznej nawet z największym przeciwnikiem.
              Prawda, otwartość argumentacja i odwaga cywilna powinny być wyznacznikiem
              dyskusji, a nie wulgaryzmy, inwektywy, i obrażanie najlepiej ukrywając się pod
              pseudonimem (jak to robia niektórzy) ... wulgaryzmom mówimy NIE!!! ;-)
              • wideleczeslomy Re: fuck croolick 01.05.05, 13:53
                przepraszam za wulgaryzm ale mnie poniosło że jakieś palanty robią karierę na
                śmierci papieża! wulgaryzmy z mojej strony więcej się nie powtorzą.
                • croolick Re: fuck croolick 01.05.05, 22:54
                  Z mojej strony przeprosiny przyjete. Pisz czesciej i wyrazaj swoje opinie juz
                  bez wugaryzmow ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka