10.04.05, 23:05
Problem graffiti - co robić?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2645516.html
TUM zajmie się sprawą graffiti już niedługo, ale może macie jakieś
propozycje, jak przeciwdziałać?
pzdr
Obserwuj wątek
    • hurricane80 Re: Graffiti 10.04.05, 23:43
      Na głupotę lekarstwa uniwersalnego nie ma. Pomysł z murami do malowania,
      sprawdza się tylko częśćiowo, zawsze znajdą się tacy którym będzie za mało
      miejsca. Mnie trafia jak widzę fontanne na pl. Inwalidów, wyremontowana w
      zeszłym roku, pokryta już podpisami żarskiej młodzieży. Co więcej, wyrwano już
      jeden słupek który wylądował pewnie na złomie, lub czeka na następne w czyimś
      garażu, a jak się komplet nazbiera to bedzię ładnie na ogródku...

Można by ponownie postawić pręgirz, i wiązać do niego co bardziej natchnionych... ;)

Pozdrawiam
      • croolick Re: Graffiti 11.04.05, 00:09
        Nie wystarczy, jeszcze raz to powiem, ze jakiekolwiek premie i nagrody beda w
        Strazy Miejskiej zalezec od ilosci stwierdzonych aktow wandalizmu i
        wykrywalnosci tychze.
        • hurricane80 Re: Graffiti 11.04.05, 00:59
          No tylko popatrz, że możemy przez to popaść w obsesje i wandalizmem nazywac akty
          które nim nie będą. Straż miejska potrafi wlepić mandaty za wyrwanie, posadzenie
          kwiatów, bądz wieszanie bielizny w oknie, jednocześnie nie reagując na tych co
          stoją w okolicach dawnej Delty, popijając piwko, bądz winko. Radna Issel
          domagała się likwidacji SM. Pomysł może i nie jest najlepszy ale gdyby tak
          przeznaczyc pieniądze ktore pochłania ta instytucja na policję to przestaje
          wydawać się idiotyczny.
          Co do graffiti, jesli jest ono na odpowiednim poziomie i w miejscach
          odpowiednich to ok. Za wszystkie inne malowidła powinno się karac. Surowo.

• zaranin Re: Graffiti 11.04.05, 17:03
            A co myślisz, że policja robi coś więcej odnośnie wandalizmu i ma
            proporcjonalnie większą wykrywalność? to bardzo wątpliwe...
            • hurricane80 Re: Graffiti 12.04.05, 05:52
              > A co myślisz, że policja robi coś więcej odnośnie wandalizmu i ma
              > proporcjonalnie większą wykrywalność? to bardzo wątpliwe...

A to SM ma jakąkolwiek??

Myślę że od SM dużo więcej. Zresztą co do pracy straży miejskiej to mam
              wyrobione zdanie. Uważam ze oni tam sie nie przepracowują. Kilka razy byłem
              swiadkem ich "interwencji", nieprzygotowani, spóźnieni, z pretensją w głosie że
              im się d... zawraca. Pod płaszczykiem UM w którym mają swoją siedzibę, wypasieni
              na pączkach, spacerują dla rozrywki po deptaku.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka