pawel.zary 10.04.05, 23:05 Problem graffiti - co robić? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2645516.html TUM zajmie się sprawą graffiti już niedługo, ale może macie jakieś propozycje, jak przeciwdziałać? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hurricane80 Re: Graffiti 10.04.05, 23:43 Na głupotę lekarstwa uniwersalnego nie ma. Pomysł z murami do malowania, sprawdza się tylko częśćiowo, zawsze znajdą się tacy którym będzie za mało miejsca. Mnie trafia jak widzę fontanne na pl. Inwalidów, wyremontowana w zeszłym roku, pokryta już podpisami żarskiej młodzieży. Co więcej, wyrwano już jeden słupek który wylądował pewnie na złomie, lub czeka na następne w czyimś garażu, a jak się komplet nazbiera to bedzię ładnie na ogródku... Można by ponownie postawić pręgirz, i wiązać do niego co bardziej natchnionych... ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Graffiti 11.04.05, 00:09 Nie wystarczy, jeszcze raz to powiem, ze jakiekolwiek premie i nagrody beda w Strazy Miejskiej zalezec od ilosci stwierdzonych aktow wandalizmu i wykrywalnosci tychze. Odpowiedz Link Zgłoś
hurricane80 Re: Graffiti 11.04.05, 00:59 No tylko popatrz, że możemy przez to popaść w obsesje i wandalizmem nazywac akty które nim nie będą. Straż miejska potrafi wlepić mandaty za wyrwanie, posadzenie kwiatów, bądz wieszanie bielizny w oknie, jednocześnie nie reagując na tych co stoją w okolicach dawnej Delty, popijając piwko, bądz winko. Radna Issel domagała się likwidacji SM. Pomysł może i nie jest najlepszy ale gdyby tak przeznaczyc pieniądze ktore pochłania ta instytucja na policję to przestaje wydawać się idiotyczny. Co do graffiti, jesli jest ono na odpowiednim poziomie i w miejscach odpowiednich to ok. Za wszystkie inne malowidła powinno się karac. Surowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zaranin Re: Graffiti 11.04.05, 17:03 A co myślisz, że policja robi coś więcej odnośnie wandalizmu i ma proporcjonalnie większą wykrywalność? to bardzo wątpliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
hurricane80 Re: Graffiti 12.04.05, 05:52 > A co myślisz, że policja robi coś więcej odnośnie wandalizmu i ma > proporcjonalnie większą wykrywalność? to bardzo wątpliwe... A to SM ma jakąkolwiek?? Myślę że od SM dużo więcej. Zresztą co do pracy straży miejskiej to mam wyrobione zdanie. Uważam ze oni tam sie nie przepracowują. Kilka razy byłem swiadkem ich "interwencji", nieprzygotowani, spóźnieni, z pretensją w głosie że im się d... zawraca. Pod płaszczykiem UM w którym mają swoją siedzibę, wypasieni na pączkach, spacerują dla rozrywki po deptaku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś