riki29 09.07.06, 22:20 Czy ma ktoś namiary na jakiegoś dietetyka, który ułozy mi diete(chce przytyć 8 kg.)Oczywiście zapłace. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: dietetyk 09.07.06, 23:44 ja bez dietetykla bym Ci swoje 8 oddala i placic nie musisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: dietetyk 10.07.06, 00:08 riki29 napisała: > Czy ma ktoś namiary na jakiegoś dietetyka, który ułozy mi diete(chce przytyć > 8 kg.) No to masz problem, bo w Żarach jak na razie nie ma McDonald'a. Jak wiadomo jest to jeden z podstawowych problemów powodujących nadwagę w USA. Ale możesz bez opamiętania ładować potrawy niezwykle bogate w węglowodany i tłuszcze. A co najważniejsze - im później zjesz kolację, tym lepiej (np. o 23.00, czy tuż przed snem). Zalecam też wyjątkowo mało ruchu, to powinno pomóc. > Oczywiście zapłace. Daj spokój :) Odpowiedz Link Zgłoś
te_ea Re: dietetyk 10.07.06, 00:19 p_e_k_o - próbowałam i nie działa moofka - każdy tak mówi, a potem twierdzi, że nie da rady :p riki29 - jak coś bedziesz wiedzieć, daj znać też bym chciała przytyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: dietetyk 10.07.06, 01:27 > Ale możesz bez opamiętania ładować potrawy niezwykle bogate w węglowodany i > tłuszcze. >A co najważniejsze - im później zjesz kolację, tym lepiej (np. o > 23.00, czy tuż przed snem). Zalecam też wyjątkowo mało ruchu, to powinno >pomóc. węglowodany i tłuszcze nie na każdego skutkują, pożnie jedzenie, powiedziałbym nawet "nocne" też. Przez półtora roku ładowałem się jakimiś obrzydliwstwami i jadłem bardzo późno i nic :( Nie radzę też korzystania z niby rewelacyjnych ziół bo od nich, mało brakowało, a nabawił bym się czegoś tam na żołądku. Próbowałem przytyć, trudno nie wyszło, ale jem to co najbardziej lubię i mogę całe życie ważyć 53 kg., a w karcie zdrowia czerwonym markerem napisane mieć "znaczny niedobór masy ciała". Nie ma co na siłę się uszczęśliwiać... Odpowiedz Link Zgłoś
te_ea Re: dietetyk 10.07.06, 01:40 fakt...ale by się chciało. Najważniejszą rzeczą jednak jest by być zdrowym. Jeżeli zdrowie dopisuje to i chudym można być :)) Czego (dobrego zdrowia) wszystkim życze Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dietetyk 10.07.06, 08:21 e tam kobiety, zeby tylko taki problem jak to powiadają mądrzy ludzie nie mozna byc za szczuplym i za bogatym :D jak zdrowie dopisuje, to czym sie martwic za to jaki ogromny wybor na wyprzedazach :) malo jest osob na ktorych dobrze lezy rozm 34 Odpowiedz Link Zgłoś
riki29 Re: dietetyk 10.07.06, 09:41 miło mi sie zrobiło jak przeczytałam Wasze wypowiedzi:)moze niektórzy z Was pogodza sie z tym ale ja nie zamierzam.Tak dla Waszej wiadomosci to przy wzroście 170 waze 47 kg.niestety prowadze bardzo intensywny tryb życia, zresztą siedzący a raczej lezacy tez mało daje( 2 tyg.szpitala, super jedzenie, totalne obijanie sie i 1 kg. do przodu)Wykluczyłam równierz wszystkie choroby( szereg badań)i co? Jestem zdrowa.Nie chce tak wyglądać!!!!Wiem wiem zaraz ktos powie ze sie czepiam i ze niektóre dałyby duzo zeby miec taka figure ale mi jest z nią źle.Aha późne jedzenie oraz jedzenie w Mc Donaldzie też nic nie daje. Mysle że została mi odpowiednia dieta tylko to musi zrobic fachowiec i takiego też szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
riki29 Re: dietetyk 10.07.06, 14:09 No to jestesmy dwie.Jak to miło ze jest jeszcze ktos na swiecie kogo denerwuja coraz to kolejne gazety.kiedy otwieram i widze wielki napis DIETA W 7 DNI lub 2 kilo wW 2 Dni, to poprostu mnie trafia. jak uda Ci sie przytyc chocby 1 gram to daj znac:) Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: dietetyk 10.07.06, 14:16 riki29 napisała: >>Tak dla Waszej wiadomosci to przy >>wzroście 170 waze 47 kg.niestety prowadze bardzo intensywny tryb życia wzrost 174, waga 53 kg ...też nieźle...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: dietetyk 10.07.06, 22:19 riki29 napisała: > Aha późne jedzenie oraz jedzenie w Mc Donaldzie też nic nie daje. Jest jeszcze jedna zasada. Zawsze powtarzam, że jeśli ktoś chce schudnąć, to może tego dokonać stosując się do dwóch zasad - więcej ruchu i przede wszytkim mniej żreć. Może w Twoim przypadku pomogłoby "więcej żreć". Przecież nie da się wszystkiego spalić i coś musi się odłożyć w organiźmie (chyba że masz cudowny metabolizm, albo "obce ciało" :) No i są jeszcze jakieś tam odżywki powodujące zwiększenie masy ciała (mięśni) - może pomogłoby coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: dietetyk 11.07.06, 00:58 Najlatwiejszy sposob, by szybko przytyc, to rzucic palenie. Metoda sprawdzona osobiscie ;) jesli nie palisz, zacznij a potem przestan, jesli palisz zrob jak wyzej, gwarancja pelnego sukcesu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
riki29 Re: dietetyk 11.07.06, 01:41 Wiec tak, zrec wiecej juz nie dam rady(zjadam wiecej np.niz moi rodzice razem wzieci).Przemiane materii mam fakt BARDZO DOBRA.A jesli chodzi o palenie to pare lat temu przestalam i......nie przytylam ani grama. Odpowiedz Link Zgłoś