aniku_k 25.02.09, 11:26 www.zary.pl/index.php?lng=pl&id=0&idi=965 widziałam fragment, efekt montażu super. polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: może być interesująco :) 25.02.09, 11:32 aniku_k napisała: > www.zary.pl/index.php?lng=pl&id=0&idi=965 > widziałam fragment, efekt montażu super. polecam :) Ba a nawet napisałaś tekst ;-) Ale faktycznie wyszło świetnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: może być interesująco :) 25.02.09, 11:45 tekst powstał jakis czas temu, juz nawet o nim zapomniałam. w tym przypadku należą sie gratulacje dla tych co to wszystko zmontowali tak pomysłowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: może być interesująco :) 25.02.09, 12:21 a na necie kiedy to cudo się pojawi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: może być interesująco :) 25.02.09, 16:13 a ten filmik to tylko na tym pokazie można wyrwać? Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: może być interesująco :) i było :) 02.03.09, 23:25 I jak się Wam podobał film "Spacerem po Żarach"? Montaż dobry, lektor też, a pies w roli narratora super :) Co do niektórych zabytków pozostał trochę niedosyt, ale trudno, może w następnym odcinku... Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: może być interesująco :) i było :) 02.03.09, 23:29 tekst był pisany do przewodnika multimedialnego i trzeba było zlitować się nad turystą żeby nie umarł na trasie wycieczki z wycieńczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: może być interesująco :) i było :) 02.03.09, 23:38 Eh, co za tłumy jak na "Wejściu smoka" :-) Mnie się podobało, bo wszystko ładnie zostało skomponowane i fajnie zmontowane (smaczki to np. nałożenie na współczesnej fotografii prezbiterium na dawną z polichromiami). Faktycznie ciąg dalszy by się przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: może być interesująco :) i było :) 02.03.09, 23:41 te tłumy też mnie powaliły. szok. nasze multikino "pionier" może tylko pomarzyć o takiej frekwencji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: może być interesująco :) i było :) 06.03.09, 00:54 Czyżby oprócz mnie i croolicka nikomu ten film się nie podobał? Aniku_k nie liczę, bo się do tego przyczyniła :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: może być interesująco :) i było :) 07.03.09, 01:10 nika139 napisała: > Czyżby oprócz mnie i croolicka nikomu ten film się nie podobał? Zanim coś powiem, to... gdzie mogę to obejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: może być interesująco :) i było :) 07.03.09, 13:31 ponoć już jest albo wkrótce będzie do kupienia w SWA po 4 zł. lub proszę sie udać do wydziału promocji w ratuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: może być interesująco :) i było :) 07.03.09, 19:42 aniku_k napisała: > ponoć już jest albo wkrótce będzie do kupienia w SWA po 4 zł. SWA - wszystko po 4 złote? :) > lub proszę sie udać do wydziału promocji w ratuszu. Nie mam jak, pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: może być interesująco :) i było :) 07.03.09, 23:21 urząd miasta jest czynny do 15.30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: może być interesująco :) i było :) 07.03.09, 23:58 aniku_k napisała: > urząd miasta jest czynny do 15.30 :) To super, ale wolę ciepły obiadek. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: może być interesująco :) i było :) 09.03.09, 17:00 nika139 napisała: > Czyżby oprócz mnie i croolicka nikomu ten film się nie podobał? Słowo "film" trochę mnie zmyliło - spodziewałem się ruchomych obrazów, a nie samych zdjęć (te dwa czarno-białe fragmenciki pomijam). Przez to całość jest jakby oderwana od rzeczywistości. Zabrakło mi trochę ludzi spacerujących po naszym mieście. Bardzo przyjemnie słuchało się lektora. W kilku miejscach były jakby dłużyzny, ale może tylko tak mi się wydawało:) Duży plus za zwrócenie uwagi na architektoniczne detale, których mieszkańcy miasta na co dzień nawet nie zauważają, bo faktycznie raczej nie podnosi się wzroku z poziomu sklepowych wystaw. Jedna rzecz nie bardzo mi pasowała w czytanym tekście - lektor informuje, że obecne organy w kościele NSPJ pochdzą z XIX wieku. Wielu mieszkańcom może się to wydać dziwne. Wszak sporo osób pamięta, jak po 80 roku zbierane były pieniądze na budowę nowych organów. Ale powiedzmy, że to szczegół. Generalnie, przez ponad 40 minut tej prezentacji nie mamy szansy na zaśnięcie, choć "nasz żarski kompozytor" swoją twórczością mocno do tego namawia:) Druga część... jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: może być interesująco :) i było :) 09.03.09, 19:28 p.e.k.o napisał: > Jedna rzecz nie bardzo mi pasowała w czytanym tekście - lektor > informuje, że obecne organy w kościele NSPJ pochdzą z XIX wieku. > Wielu mieszkańcom może się to wydać dziwne. Wszak sporo osób > pamięta, jak po 80 roku zbierane były pieniądze na budowę nowych > organów. Ale powiedzmy, że to szczegół. Zbierano pieniądze na nowy mechanizm organowy, bo remont starego był nieopłacalny. Natomiast nowy mechanizm wbudowano w XIX-wieczny prospekt ("szafę") z ewangelickiego kościoła w Świerzawie w latach 1981 - 1983. O żagańskim pałacu też się mówi, że to budowla barokowa z XVII w. a przecież tak naprawdę całe wnętrze to nowa konstrukcja zbudowana w latach 70. XX w. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: może być interesująco :) i było :) 09.03.09, 20:45 croolick napisał: > Zbierano pieniądze na nowy mechanizm organowy, bo remont starego > był nieopłacalny. Natomiast nowy mechanizm wbudowano w XIX-wieczny > prospekt ("szafę") z ewangelickiego kościoła w Świerzawie O właśnie, takiej informacji tu zabrakło. Byłem wtedy jeszcze dzieckiem, ale dobrze pamiętam jak zbierano na nowe organy. Dopiero wiele lat później dowiedziałem się, że nowe były tylko bebechy. Wydaje mi się, że większość mieszkańców nie jest świadoma tego faktu do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś