aniku_k 03.06.09, 18:11 czy też wam sie zbiera na wymioty jak patrzycie na te gęby na plakatach i słuchacie tych bzdur w mediach? idzie ktoś do urn? ciekawa jestem frekwencji hahahaa ha pewnie będzie porywająca hihihi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.e.k.o Re: wybory 2009 03.06.09, 18:44 aniku_k napisała: > czy też wam sie zbiera na wymioty jak patrzycie na te gęby na > plakatach Specjalnie obrzydliwych nie zauważyłem. > idzie ktoś do urn? To chyba oczywiste! To przywilej i obowiązek jednocześnie. A jak ktoś nie pójdzie to niech się lepiej przeprowadzi tam, gdzie pachnie jeszcze komuną. Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: wybory 2009 03.06.09, 19:36 przywilej? obowiązek? fju fju! prawdziwy z ciebie obywatel. dobrze że tacy ludzie jeszcze są, choć to raczej gatunek na wyginięciu. no ja niestety nie czuję tego przywileju i obowiązku.pójdę do piekła za to pewnie. a co do przeprowadzki to na razie nie planuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
iw_on Re: wybory 2009 03.06.09, 21:36 aniku_k napisała: > przywilej? > obowiązek? > fju fju! > gatunek na wyginięciu. > no ja niestety nie czuję tego przywileju i obowiązku az mnie mdli jak czytam te bzdury ktore wypisujesz. Najlepiej nie isc do wyborów a potem tylko narzekac.Skoro według Ciebie wszystkie geby sa takie paskudne na plakatach to może ty wystartuj w wyborach i zmieniaj wtedy na lepsze.Tak.. zgadzam sie z peko, że wybory to przywilej i każdy powinien z niego skorzystac . Mozna przecież skreslic wszystkich skoro nikt ci nie odpowiada ale liczy sie udział w wyborach i to że możesz wyrazic swoją niechęc lub dokonac jakiegos wyboru. Tylko głupi z tego nie skorzysta. Skoro nie idziesz do wyborów to nie masz prawa potem czegokolwiek oczekiwac a tym bardziej narzekac ..Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: wybory 2009 04.06.09, 19:39 p.e.k.o napisał: > A jak ktoś nie pójdzie to niech się lepiej przeprowadzi tam, gdzie pachnie jesz > cze komuną. czyli z Żar ruszać się nie trzeba.. Odpowiedz Link Zgłoś
purrwisiak Re: wybory 2009 03.06.09, 21:42 Wypada wesprzec peko. Argument,że nasi dziadowie,ojcowie,etc.słono płacili za przywilej wolnego wyboru może nie trafic;) Tym bardziej ze można go zastosowac i wspak- płacili też za to by przymusu nie było. Ale dla aniku_k może nie byc bez znaczenia że dzięki temu olewactwu byc może dojdzie do władzy jakiś rodzimy taliban i szast prast nasze miejskie Buddy zacznie wysadzac. A konserwator milczec w tej sprawie nie może:)) Historię tworzą zdeterminowane mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
rexona5 Re: wybory 2009 04.06.09, 07:45 purrwisiak napisała: > A konserwator milczec w tej sprawie nie może:)) Konserwator ? o jakiego Ci chodzi bo chyba nie o MKZ Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: wybory 2009 04.06.09, 22:15 nie wiem czy wiesz, ale w żarach konserwatora nie ma już od połowy maja :) potwierdzam że na wybory się nie wybieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: wybory 2009 04.06.09, 22:38 akze to? jeszcze niedawno gratulowalismy Ci objecia nowego stanowiska a tu jakies zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: wybory 2009 04.06.09, 23:13 zmiany na lepsze :). zdrowie człowiek ma tylko jedno i musi je szanować :) Odpowiedz Link Zgłoś
rexona5 Re: wybory 2009 05.06.09, 10:56 aniku_k napisała: > nie wiem czy wiesz, ale w żarach konserwatora nie ma już od połowy maja :) wiem o tym bardzo dobrze :) to była informacja dla tych którzy nie zostali o tym poinformowani w przeciwieństwie do faktu zajęcia tego stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: wybory 2009 03.06.09, 23:47 Na wybory jak zawsze odkąd uzyskałem czynne prawo wyborcze pójdę , ale z niesmakiem przeczytałem, jak obsobaczyliście aniku_k. Porządni obywatele pewnie też ciskali gromy oburzenia na Davida Thoreau, że nie zapłacił tego dolara podatku, jak każdy porządny Amerykanin - protestant. Wyższe sfery spoglądały z pogardą na Ghadniego noszącego tradycyjne dhoti z indyjskiej bawełny a nie jak przystało na przedstawiciela inteligencji garnitur z angielskiej wełny. Ot obywatelskie nieposłuszeństwo, które jest jedną z podstaw społeczeństwa obywatelskiego. To, że frekwencja jest w Polsce niska wcale nie wynika jedynie z obywatelskiej nieodpowiedzialności, ale również jakości elit politycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: wybory 2009 04.06.09, 00:31 croolick napisał: > To, że frekwencja jest w Polsce niska wcale nie wynika jedynie z > obywatelskiej nieodpowiedzialności Wynika głównie z lenistwa. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: wybory 2009 04.06.09, 08:07 p.e.k.o napisał: > Wynika głównie z lenistwa. To, że sobie upraszczasz obraz świata nie znaczy, że świat jest faktycznie nieskomplikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
lasica068 Re: wybory 2009 04.06.09, 07:23 ten kto odda głos będzie miał głos, reszta na smietnik historii, nie głosujesz - nie masz prawa krytykować. A na plakatach są twarze, GĘBĘ Ty przyprawiasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: wybory 2009 04.06.09, 08:19 aniku, nie patrze ja i nie slucham, ale podpisac sie moge pod Twoim postem ;) nie skorzystam ze swojego przywileju i w nosie mam taki obowiazek nie widze wiarygodnych kandydatow i nie widze powodu zeby miala sie pod kims podpisywac swoim cennym glosem :P z radoscia sie swoimi grzadkami zajme, czeresni pozrywam, oni i beze mnie swoje europensje dostana a o to wszak chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: wybory 2009 04.06.09, 14:58 moofka napisała: > nie patrze ja i nie slucham > nie widze wiarygodnych kandydatow Skoro nie patrzysz to niby jak masz widzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: wybory 2009 04.06.09, 19:37 jak czytam te niektóre posty to zadaję sobie pytanie czy jeszcze w niektórych głowach rozum mieszka.Też nie pójdę na wybory,a niby w jakim celu?Żeby głosować na osoby których nie znam i które nie zrobiły nic żeby mnie do siebie przekonać?Oprócz powywieszania w każdym miejscu swoich plakatów żeby nazwisko wryło się w pamięć?Piszę do siebie bo "kandydaci"nie mają programów,albo taki który można sobie z gotowego wzoru skalkować.Teksty o obowiązku i demokracji piszą przeważnie ludzie którzy w ten sposób próbują jeździć na czyimś poczuciu winy.Dla mnie niechodzenie na wybory też jest formą głosowania.Przecież nawet idąc i nie oddają głosu na żadnego z kandydatów też się głosuje za nimi wszystkimi,rośnie frekwencja.Ja to nazywam głosowaniem nogami.Nie idę i nie podbijam frekwencji,niech się potem wstydzą przed całą Europą.Nie spodziewam że którykolwiek z politykierów powie jaka jest prawdziwa przyczyna nędznej frekwencji,żadnemu z nich przez usta nie przejdzie ze to zasługa poziomu ich polityki który zniechęca ludzi do głosowania.Tak jest w moim wypadku.Przy każdych wyborach jest tego typu dyskusja i gadanie "nie głosowałeś,nie masz prawa krytykować".Bzdura,bzdura,bzdura.Według autorów takich sloganów,co jest demokracją?Zatkanie ust poprzez takie teksty?Głosowanie jest przywilejem,nie obowiązkiem i właśnie demokracja umożliwia wolność wyoboru,głosować czy nie głosować?A państwo którzy głosują na różne tam PiSy i PO,co mają do powiedzenia kiedy ich wybrańcy wyczyniają rzeczy czasem haniebne?Buźka w kubeł?Jeżeli nie,to przeczą własnym słowom.Jeżeli na nich głosowałes to ich nie krytykuj.Ludzie takie metody są godne Radia Maryja,jeżeli nie masz takiego samego zdania jak ja to na stos?Ci którzy piszą posty pełne wyrazów potępienia,czy zastanowili się w ogóle nad tym co piszą?Przecież takie słowa to wypisz wymaluj nie zadna demokracja,tylko dyktatura Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k Re: wybory 2009 04.06.09, 22:13 no wreszcie jakaś porządna dyskusja na tym forum :). gratulacje dla peko i croolicka że jeszcze nie wtrącili swojej dygresji i nie drą ze sobą kotów :). a co do wyborów to jak można mówić o wyborze jak nie ma wyboru. nie było wyboru to mamy takiego prezydenta jak mamy, a inne władze -niższego szczebla też chwały zbytnio narodowi nie przynoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: wybory 2009 05.06.09, 00:08 aniku_k napisała: > gratulacje dla peko i croolicka że jeszcze nie wtrącili swojej > dygresji i nie drą ze sobą kotów :) To dla Ciebie jakiś problem? > nie było wyboru to mamy takiego prezydenta jak mamy Był wybór, a większość wybrała właśnie takiego. Jeśli Ci się ten wybór nie podoba, to zastanów się, czy aby nie doszło do tego tylko dlatego że ktoś postanowił wyrazić swoje zdanie "niepójściem na głosowanie". > a inne władze -niższego szczebla też chwały zbytnio narodowi nie > przynoszą. Konkretnie które masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: wybory 2009 05.06.09, 00:01 debest3 napisał: > Dla mnie niechodzenie na wybory też jest formą głosowania. Niechodzienie na wybory nie jest głosowaniem (to moje zdanie). 20 lat temu mieliśmy możliwość naprawdę coś wybrać. Teraz też można. Mówienie o tym, że żaden kandydat nie odpowiada, że nie ma programów... to tylko żałosna próba usprawiedliwienia obywatelskiego lenistwa. Jeśli nie odpowiadają Ci kandydaci, ani "programy"... to znaczy, że potrafisz je ocenić, że Ty wiesz lepiej jak to powinno wyglądać. A skoro wiesz lepiej, to zrób to lepiej. Wystartuj w wyborach. W demokracji każdy ma do tego prawo. Nie wystartujesz? Bo Ci się nie chce, czy może... jednak nie wiesz lepiej? > Nie idę i nie podbijam frekwencji,niech się potem wstydzą przed > całą Europą. A jak, niech się POLSKA wstydzi... powiedział Polak. > Głosowanie jest przywilejem,nie obowiązkiem i właśnie demokracja > umożliwia wolność wyoboru,głosować czy nie głosować? Wolność wyboru polega na dokonaniu wyboru. Ja tu widzę głęboko zakorzenioną komunę - po co iść na wybory, skoro i tak wiadomo kto wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: wybory 2009 05.06.09, 16:09 p.e.k.o napisał: > Niechodzienie na wybory nie jest głosowaniem (to moje zdanie) no i prawilna,Ty masz swoje ja mam swoje 20 lat temu miel > iśmy możliwość naprawdę coś wybrać. owszem,to było 20 lat temu,krótko po tamtych wyoborach zaczęły się wojenki,afery,kopanie dołków,rozdawnictwo stołków Teraz też można. Mówienie o tym, że żaden k > andydat nie odpowiada, że nie ma programów... to tylko żałosna próba usprawiedl > iwienia obywatelskiego lenistwa. Nazywaj to jak chcesz,wolno Ci,ja Twoją wypowiedź nazwę nieudolną agitacją. > > Jeśli nie odpowiadają Ci kandydaci, ani "programy"... to znaczy, że potrafisz j > e ocenić, że Ty wiesz lepiej jak to powinno wyglądać. A skoro wiesz lepiej, to > zrób to lepiej. Wystartuj w wyborach. W demokracji każdy ma do tego prawo. Nie > wystartujesz? Bo Ci się nie chce, czy może... jednak nie wiesz lepiej? Widać Peko coś z oczami Ci się porobiło,ja napisałem nie to,że nie zgadzam się z ich programami,tylko że oni ich w ogóle nie mają.Czy to że ktoś na plakacie wydrukuje sobie znaczek PO czy też innej partyjki oznacza ze jest usprawiedliwiony i przedstawiać go nie musi? Dla mnie lista pobożnych życzeń którą prezentują kandydaci to po prostu slogany.Żaden z kandydatów nie próbuje wyjaśniać jak chce swoje cele osiągnąć,tylko jakie one mają być.Też tak potrafię.Kandydował nie będę ,bo się nie czuję ku temu predyspozycji. Nie każdy może być Napoleonem > > > Nie idę i nie podbijam frekwencji,niech się potem wstydzą przed > > całą Europą. > > A jak, niech się POLSKA wstydzi... powiedział Polak. Nie Polska ma się wstydzić tylko Ci którzy tą Polską rządzą,a oni nie oznaczają dla mnie całej Polski,są tylko nieudolnymi sternikami,którzy doprowadzili do tego iż ludzie mają wyborów po dziurki w nosie,nie przekręcaj więc moich słów,bo Twój sposób argumentacji przypomina mi pana Nowaka > > Głosowanie jest przywilejem,nie obowiązkiem i właśnie demokracja > > umożliwia wolność wyoboru,głosować czy nie głosować? > > Wolność wyboru polega na dokonaniu wyboru. Ja tu widzę głęboko zakorzenioną kom > unę - po co iść na wybory, skoro i tak wiadomo kto wygra. Znów przekręcasz, właśnie ta cecha zbliża Ciebie bardziej do propagandzistów minionej epoki.Nie powiedziałem że nie idę bo wiem kto wygra,tylko że nie mam na kogo głosować.Niby dlaczego mam iść do tych wyborów,żeby kolejny raz głosować przeciw?Głosujcie bo wygra AWS,głosujcie bo wygra Wałęsa,głosujcie bo wygra PiS,mam już po dziurki w nosie tego "bo wygra"to tyle co miałem do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: wybory 2009 05.06.09, 18:15 debest3 napisał: > Widać Peko coś z oczami Ci się porobiło,ja napisałem nie to,że nie > zgadzam się z ich programami,tylko że oni ich w ogóle nie mają. Ja to widzę tak. Nasi przedstawiciele w parlamencie europejskim nie realizują tam swoich programików, tylko dbają o interesy Polski, a za politykę zagraniczną odpowiada rząd. Dla mnie ważne jest, aby przedstawiciel mój i mojego kraju inteligentny, orientujący się dobrze w stosunkach międzynarodowych, żeby potrafił dogadać się z innymi, żeby reprezentował sobą jakiś tam poziom, żeby zwyczajnie nie wstyd go było pokazać za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
iw_on Re: wybory 2009 05.06.09, 21:36 p.e.k.o napisał: > Ja to widzę tak. Nasi przedstawiciele w parlamencie europejskim nie realizują > tam swoich programików, tylko dbają o interesy Polski, a za politykę zagraniczn > ą > odpowiada rząd. Dla mnie ważne jest, aby przedstawiciel mój i mojego kraju > inteligentny, orientujący się dobrze w stosunkach międzynarodowych, żeby > potrafił dogadać się z innymi, żeby reprezentował sobą jakiś tam poziom, żeby > zwyczajnie nie wstyd go było pokazać za granicą. i ja tez tak to widzę. Nic dodac nic ując.Z tego co tutaj niektorzy wypisują widac, że zupełnie nie rozumieją pewnych rzeczy. Szkoda nawet dyskutowac i strzępic sobie .... palce:) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: wybory 2009 04.06.09, 22:24 Fajny ten latarnik - pokazał na pierwszym miejscu ugrupowanie na które postanowiłem oddać głos a na ostatnim partię na którą za żadne skarby głosu bym nie oddał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: wybory 2009 04.06.09, 22:49 croolick napisał: > Fajny ten latarnik - pokazał na pierwszym miejscu ugrupowanie na które postanowiłem oddać głos a na ostatnim na partię na którą za żadne skarby głosu bym nie oddał :-) U mnie wyszło tak samo, więc chyba to dobra rzecz dla niezdecydowanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
lasica068 Re: wybory 2009 05.06.09, 09:42 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/12,93131,6676518,Jestem__wiec_glosuje_.html Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: wybory 2009 08.06.09, 23:22 aniku_k napisała: > czy też wam sie zbiera na wymioty jak patrzycie na te gęby na plakatach i > słuchacie tych bzdur w mediach? > idzie ktoś do urn? > ciekawa jestem frekwencji hahahaa ha > pewnie będzie porywająca hihihi Kandydat, na którego oddałam swój głos, zdobył mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: wybory 2009 08.06.09, 23:58 nika139 napisała: > Kandydat, na którego oddałam swój głos, zdobył mandat. Siła Twojego głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: wybory 2009 09.06.09, 17:50 nika139 napisała: > Kandydat, na którego oddałam swój głos, zdobył mandat. a co możesz powiedzieć o nim i jego programie? Odpowiedz Link Zgłoś
iw_on Re: wybory 2009 09.06.09, 22:15 nika139 napisała: > Kandydat, na którego oddałam swój głos, zdobył mandat. Mój też :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fnf Re: wybory 2009 09.06.09, 23:14 "Gdyby wybory zmieniały cokolwiek, dawno by ich zabroniono" Bertold Brecht ...i chyba to jest najbliższe prawdzie, jeżeli chodzi o wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: wybory 2009 09.06.09, 23:39 fnf napisał: > "Gdyby wybory zmieniały cokolwiek, dawno by ich zabroniono" Z innej strony: "Wiele musi się zmienić, żeby wszystko zostało po staremu" :) Odpowiedz Link Zgłoś