Dodaj do ulubionych

Klopotliwe pytanie

26.06.07, 22:35
Witam!
Wlasnie zaczynam obserwowac trzeci cykl. Na podstawie wszesniejszych
obserwacji stwierdzilam, ze temp. mierzona w odbycie jest dokladniejsza od tej
mierzonej w pochwie. Dla porownania przez ostatni cykl mierzylam temp. tym
samym termometrem (Microlife 1622) najpierw w pochwie a nastepnie w odbycie.
Oto moje wykresy:
-odbyt:
www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_module.php?d=2007-05-30&mode=a&ts=1182889654
-pochwa (musialam zmienic date by moc zaczac nowy cykl):
www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_module.php?d=2007-01-30&mode=a&ts=1182889768
Postanowilam od tej pory mierzyc temp. w odbycie. I tu pojawia sie maly
problem techniczny. Otoz sprawia mi to bol. Czy ktoras z Was moglaby mi cos
poradzic? Probowalam zwilzyc termometr slina, ale zawsze nad ranem mam bardzo
sucho w ustach i nie bardzo mi to wychodzi. Czy mozna uzyc jakiegos zelu, lub
innej metody by uniknac tej niedognosci?
Z gory dziekuje za pomoc. Podrawiam!
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: Klopotliwe pytanie 27.06.07, 15:36
      tez tak raz cudowalam, mialam dwa wykresy, byly zupelnie inne, ale skok sie
      zgadzal

to fakt w zadku jest dokladniej, moze kup parafinke w aptece, i posmaruj pupcie
      i koncowke, powinno byc ok
    • wiosenka1 Re: Klopotliwe pytanie 27.06.07, 15:36
      wykresiki sie nie otwieraja
      • elsa321 Re: Klopotliwe pytanie 27.06.07, 19:20
        Sprobuje jeszcze raz:
        odbyt:
        www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
        pochwa:
        www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
        • aneczka001983 Re: Klopotliwe pytanie 27.06.07, 19:36
          Witaj! Ja się nie znam na ff, ale przypomniało mi się, że gdzieś już był taki
          przypadek na forum przerabiany - pod tym linkiem chyba każdej otwiera się jej
          własny wykres. Wtedy dziewczyny poradziły, żeby wejść w menu po lewej stronie
          na "Sharing", kliknąć trzecie od góry, czyli "Home Page Setup" i skopiować link
          pod napisem "Your Charting Home Page Web Address:" Może teraz się uda :)
          Pozdrawiam!
          • elsa321 Re: Klopotliwe pytanie 27.06.07, 19:40
            Dzieki za rade :-)
            • wiosenka1 Re: Klopotliwe pytanie 27.06.07, 20:41
              Elsa oba wykresy sa zupelnie inne, tempki tez rozne. Tez kiedys probowalam
              sobie porownywac, stwierdzilam ze nie ma to sensu.
              W kazdym razie FF te linie ciut nie tak wyzanczyl, szukamy pierwszej wyzszej
              tempki od dnia szczytu sluzu, w zwiazku z tym pierwsza wyzsza w obu przypadkach
              to 16dc.
              "Jak tę linie się wyznacza?Ostatni śluz relatywnie najlepszej jakości
              zaznaczamy jako dzień szczytu.Po tym dniu szukamy pierwszej wyzszej tempki.
              dobra,mamy pierwszą wyższą.Odliczmy teraz wstecz sześć niższych tempek,muszą
              być one niższe od tej wyższej.Szukamy najwyzszego punktu z tych sześciu
              niższych.Czyli przez najwyzszą tempkę z tych sześciu prowadzimy linię
              podstawową,która będzie nam odgraniczala tempki wyższe od niższych.Później
              szukamu drugiej i trzeciej wyższej.Trzecia wyższa musi być wyższa od linii
              podst.o przynajmniej 0,2.Pierwsza i druga tempka nie musi spełniać tego
              warunku.powinna byc nad linią podstawową.Zdarza się,że tempka spadnie, np
              druga ma być wyższa, a ona spada na linię lub poza nią,wtedy nie jest tempką
              drugą wyższą,należy zmierzyć następną tempkę na trzeci dzień. Spadek tempki
              pod linie podstawowa moze byc tylko jednodniowy."
              Powodzonka.
        • elsa321 Re: Klopotliwe pytanie 27.06.07, 19:37
          Teraz mam nadzieje, ze zadziala (pierwszy wykres - odbyt, drugi - pochwa)
          www.fertilityfriend.com/home/1a92d6
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka