04.10.22, 11:24
Staramy się z narzeczonym o dziecko, jestem 4 dni przed miesiączką 14 dni po stosunku ...w dzień owulacji. Test wyszedł negatywny po 10min wyszła ledwo widoczna kreska, cień cienia .... Ponadto boli mnie lewy jajnik od kilku dni
Obserwuj wątek
    • koperek85 Re: starania 04.10.22, 15:28
      Zrób jutro z rana, druga kreska powinna już być bardziej widoczna 😊
    • horpyna4 Re: starania 04.10.22, 22:04
      Po pierwsze - skąd wiesz, że stosunek był w dzień owulacji? Był monitoring? Bo bez monitoringu możesz określić dni płodne, ale nie samą owulację.

Po drugie - jeżeli stosunek był w dzień owulacji, ale więcej niż 8 godzin po niej, to na ciążę nie ma szans, bo jajeczko żyje najwyżej 8 godzin. Chyba, że były zbliżenia w poprzednich dniach, wtedy jest szansa na ciążę - plemniki w śluzie płodnym żyją kilka dni.

Po trzecie - nawet przy najlepszym "wcelowaniu" szansa na ciążę to jakaś 1/3.

• andzia9j Re: starania 04.11.22, 09:59
      Podczas starań proponuję doglądać dni płodnych na pomocniczym urządzeniu. Można kontrolować poziom lh ze śliny, ja używam do sprawdzania płodności tester owulacyjny Afrodyta, polecam
    • afrodytajestem Re: starania 20.01.23, 11:30
      Ja ze swojej strony polecam na co dzień sprawdzać swoją płodność za pomocą testera owulacyjnego na ślinę Afrodyta
    • dagmara9 Re: starania 26.01.23, 19:11
      Przygotowanie do ciąży jest kluczowe. Ciąża to zawsze obciążenie organizmu kobiety. Dlatego przed zajściem w ciążę należy odpowiednio przygotować swój organizm. Prawidłowa dieta, zdrowy tryb życia i kontrola hormonów może w tym pomóc. Warto kontrolowac płodność za pomocą domowego monitoringu cyklu, polecam Cyclotest MyWay do kontroli i zapisów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka