Dodaj do ulubionych

zawsze niskie libido w dni plodne?

20.03.07, 13:04
nie wiadomo czy cieszyć się czy płakać... ktoś też tak ma?

kiedyś żeby sprawdzić ile trwa moja faza lut. przez 3 cykle robiłam testy owu
i mniej więcej od 4 dni przed owu do 2 po, mam b niskie libido. Nawet M nie
moze mnie "rozkrecic", a normalnie to ja mam większą ochotę. wtedy się
zastanawiałam czy testy mogą się mylić albo mój organizm tak działać
antykoncpecja naturalna heheh:), ale faze lut mam zwykle 14 dni, więc przy @
mogę sobie wstecz sprawdzić i prawie zawsze jest to regułą! Czy któraś z Was
też tak ma?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 20.03.07, 13:30
      W dni płodne zazwyczaj jest wysokie libido. Sprawdź jeszcze raz, kiedy masz dni
      płodne, ale bez testów owu i innych bajerów, tylko po prostu obserwując śluz.
    • deigratia Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 20.03.07, 13:40
      Rozumiem, że jeśli potrzebne Ci jest wysokie libido w czasie płodnym, to
      staracie się o dziecko. W takim razie napiszę Ci, jak mam ja.

Otóż zanim zaczęliśmy się starać w I fazie miałam dużą ochotę, bo wiedziałam, że
      nie możemy :) Pierwszy cykl starań trochę sztywno, że przecież robimy coś
      wielkiego: poczynamy nasze dziecko i że może trzeba się na tym koncentrować ;)
      Potem już większy luz/ochota. Przestaliśmy celować w chłopca i być zestresowani
      (ja) wyczekiwać szczytu, żeby w ogóle nie przegapić właściwego momentu. I teraz:
      ostatnie kilka cykli moje libido w dni płodne spada... Żeby było śmieszniej
      mojego męża też :) Powód? Najgorzej było z testami owulacyjnymi, jak pokazywały,
      że to jeszcze niewłaściwy moment (albo w ogóle go nie pokazywały a wykres
      piękny), a my mieliśmy ochotę oraz.. ORAZ jak nie mogliśmy dopatrzeć się śluzu
      płodnego (po co próbować, przecież MUSI być śluz). No i to myślenie, że i tak
      się przecież nie uda.. (bo to n-ty cykl starań). Jak sobie radzę:
      1. myślę o przyjemności itp. nie będę się rozpisywać :)
      2. powtarzam sobie, że sama modlitwa o dziecko nie wystarczy, jak nie będziemy
      się kochać w dni płodne :))))))))))))
      3. przestałam robić testy owulacyjne (bardzo ważne!)
      4. staramy się robić przerwę po @/przerwy 1-2 dniowe od początku wystąpienia śluzu
      5. i pewnie coś jeszcze,
      ale przyszło mi coś innego jeszcze do głowy.. Jeśli Ty nie starasz się o dziecko
      i kochacie się z prezerwatywą... No cóż, może to jednak lęk Cię blokuje, że ona
      Was nie zabezpieczy lub głęboko skrywane pragnienie, żeby już mieć dziecko i
      niechęć do seksu z zabezpieczeniami :))
      Za mało danych. Ale się rozpisałam. Sorrki, jeśli byłam zbyt otwarta :)
      • aga_bee Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 20.03.07, 14:13
        dzieki za odpowiedzi. testy owu robiłam z ciekawości, w tych cyklach z testami
        nie staraliśmy się o dziecko, więc ich wynik nie miał znaczenia. chciałam sobie
        sprawdzić jak ma się owu pokazana przez test do innych objawów (śluz prawie u
        mnie nie występuje, mam 1 dzień w cyklu jak galareta i kilka dni bialy, suchy;
        brzuch mnie też w cały świat pobolewa) więc byłam ciekawa kiedy ta owu jest:))
        i czy jakoś to czuję, no i przy okazji stwierdziłam jak to jest z tym libido.

od kilku cykli kochamy się bez zabezpieczeń bo wiemy ze nie będzie tragedii jak
        zajdę w ciążę, więc to też nie jest blokada

zastanawiam się nad tym czysto teoretycznie bo sobie wydumałam, że gdybym nie
        robiła testów, to nigdy bym nie zaszła w ciążę, błędnie zakładając, że czas
        największego libido jest czasem największej szansy.

teraz jestem w 1 cyklu starań (świadomych) i w przypuszczalnych dniach owu też
        mi się nie chciało:))
        pozdrawiam,

• horpyna4 Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 20.03.07, 15:44
          Tyle, że dni płodne są przede wszystkim PRZED owulacją, a po owulacji dość
          szybko następuje bezpłodność. Czyli nie ma sensu bawić się w dokładne celowanie.
    • s_biela ha ha ja miałam podobnie 20.03.07, 15:50
      a ja jestem ewenementem jeśli chochi o stres przed i w trakcie @ :) zauważyły
      to juz moje koleżanki w liceum, zauważa to moj mąż. w czasie @ jestem najmilsza
      na świecie i nic tylko bym się tuliła, no i zaciągam wtedy męża najchętniej do
      łożeczka :) jeśli chodzi o owu to to jest jedyny czas kiedy spada mi ochota na
      sex -tak było nawet kiedy nie byłam z nikim w związku, i nie wiedziałam że to
      owu. po jakimś czsie zauważyłam się że to właśnie ten moment i bardzo się
      zdziwiłam. no cóż, zawsze byłąm troche inna ;)

nie wiem czemu tak jest ale okazuje się że nie jestem sama... kiedyś bardzo nie
      lubiłam dzieci (wręcz ich nie trawiłam) i myślałam że to dlatego....
      • ae_iwona_83 Re: ha ha ja miałam podobnie 20.03.07, 15:57
        ja również należę do kobiet które sie bardzo dobrze czują w czasie @ i jestem
        wtedy bardzo chę tna ;-) Wynika to z tego, że jako młoda dziewczyna mialam
        bardzo dlugie cykle i kazda @ byla dla mnie świetem i tak już zostało...Wysokie
        libido w trakcie @ jest u mnie zwiazane z tym, że sie ciesze że jest wszytsko
        ok...taki mam dziwny mechanizm....a co do dni plodnych to naleze do osob ktore
        maja wtedy zwiekszone libido....za to na mniej wiecej 7 - 10 dni przed @ mam
        kilka dni "masakry" jestem nie do wytrzymania...płacze bez powodu i wsciekam sie
        na cały świat...Michalina Wisłocka napisala w swojej ksiazce ze to jest zwiazane
        z spadkiem estradiolu i odkładaniem sie soli w obszarach mozgu (zatrzymanie wody
        w organizmie) i placz bez powodu to uwolnienie sie od nadmiaru tej soli...
    • lilith76 Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 20.03.07, 16:05
      Daj spokój "zazwyczaj" i "schematom". Nie wszystkie kobiety muszą mieć skok libido w okolicach owulacji.
      Ja ostatnio miewam duży skok w czasie @, tuż po, ale im bliżej owu tym większy spadek. Bardziej dziwne, że w 7 na 10 przypadków w okolicy owulacji mój mężczyzna się ze mną sprzecza i mamy "ciche dni". Jak on to wyczuwa???

Sądzę też, że za bardzo się spinasz psychicznie - dzień płodny, więc koniecznie musicie się na siebie rzucić w namiętnym szale ;)
      • aga_bee Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 20.03.07, 16:25
        otóż to! w czasie @ to ja też się na niego rzucam:)
        cieszę się że nie ja jedna tak mam. pozdrawiam wszsytkie z ogromnym jak i małym
        libido w "te" dni!
    • asidoo Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 20.03.07, 18:37
      To jest możliwe. Też tak mam. Dlatego przez 5 lat nie zaszłam w ciążę. Dopiero
      jak męża mam w delegacjach, to zrobiłam mu przyjemność w dni płodne i zaszłam.
    • megisa1 Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 20.03.07, 20:01
      my tez staramy się teraz o dziecko i co?
      jak mam @ to matko...schrupałabym całego chłopa

po @ jest fajnie, luzik, sexik tak dla zabawy
      im bliżej dni płodnych to jakos siły opadają hheeehe

a potem znów jest fajnie bo jak coś miało być to już jest ;)
      i trzeba sie nacieszyć na zapas hehehe

troche mi ulżyło że nie jestem jedyna

tylko jak tu główke oszukać ;)
      chyba trzeba gdzies w ciepłe kraje pojechać żeby się wszytko kompletnie
      rozregulowało i owu była niespodziewana ;)
    • plisowanka Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 13.03.08, 00:40
      Większą ochotę na seks w trakcie menstruacji (ale tylko w pierwszym ewentualnie w drugim dniu menstruacji) można łatwo wytłumaczyć - większe ukrwienie narządów płciowych. Więc nie dziwcie się, że tak macie.

Chciałam podkreślić, że wyjaśnienie wzrostu libido przebiega dwutorowo: ewolucyjnie i fizjologicznie. I te wyjaśnienia są ze sobą sprzeczne w dwóch sytuacjach:
      1. ciąża - ewolucyjnie kobieta powinna mieć obniżone libido (brak szans na powtórne zapłodnienie i konieczność skoncentrowania sił organizmu na rozwoju płodu, a nie marnowania go na aktywność seksualną) ale z drugiej strony pod względem fizjologicznym występuje większy napływ krwi do dolnej części podbrzusza, więc libido większe
      2. menstruacja - ewolucyjnie libido powinno być niskie, bo nie ma szans na zapłodnienie, ale fizjologicznie występuje większe ukrwienie, więc libido większe
    • czujewajpa Re: zawsze niskie libido w dni plodne? 06.10.23, 13:11
      To dziwne. W dni płodne powinnaś mieć właśnie największe libido. Poczytaj sobie w internecie o takich tabletkach Feminam Libido ja po nich mam naprawdę olbrzymią ochotę na seks.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka