Dodaj do ulubionych

endometrium w 13 dc

01.04.13, 09:26
Czy endometrium 14,5mm w 13 dc (nie ma pęcherzyka, chyba nie było jeszcze owulacji, albo była wcześniej, ale to mało prawdopodobne bo mam 27-29dniowe cykle) to za dużo i powinnam się martwić? Bo mam również polipa endo. Dodam, że w poprzednich 2 cyklach endo było cieńsze, to urosło jakby po stosowaniu duphastonu, chociaż chyba po nim nie powinno.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: endometrium w 13 dc 03.04.13, 10:21
      Na polipach endo się nie znam. Takie endo według norm wskazuje na fazę lutealną.
      To, że zawsze miałaś cykle 27-29 dni nie oznacza, że zawsze takie będą. Miesiączka, a z nią długość cyklu, nie jest zależna od długości poprzednich cykli, ale od terminu owulacji, a ta może być w różnych dniach cyklu. Lekarz nie widział na USG ciałka żółtego?

NPR pozwala powiedzieć, jaka jest faza, na podstawie temperatury i objawów płodności, a nie wyliczeń.
      • martika0 Re: endometrium w 13 dc 04.04.13, 18:19
        nie ciałka żółtego nie było własnie
        • jacinda Re: endometrium w 13 dc 16.04.13, 01:25
          Ja tez mialam grube endometrium i okazalo sie, ze jednak bylo to skutkiem polipa endometrialnego. Po zabiegu usuniecia polipa lekarz mi powiedzial, ze polip dzialal jak naturalna antykoncepcja. Polipy tez sa efektem problemow hormonalnych, wiec jesli starasz sie o dziecko, to nalezy przebadac wszystkie hormony oraz usunac polipa.
          • jacinda Re: endometrium w 13 dc 16.04.13, 01:26
            Dodam tez, ze zawsze mialam bardzo obfite miesiaczki, trwajce 5 dni, ze skrzepami. Po usunieciu polipa miesiaczki sa mniej obfite, zero skrzepow i trwaja 4 dni.
      • aleksandra888 Re: endometrium w 13 dc 06.11.22, 19:48
        W
    • dagmara9 Re: endometrium w 13 dc 26.01.23, 19:12
      Kluczowe jest przygotowanie do ciąży. Ciąża to zawsze obciążenie organizmu kobiety. Dlatego przed zajściem w ciążę należy odpowiednio przygotować swój organizm. Prawidłowa dieta, zdrowy tryb życia i kontrola hormonów może w tym pomóc. Warto kontrolowac płodność za pomocą domowego monitoringu cyklu, polecam Cyclotest MyWay do kontroli i zapisów.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka