Dodaj do ulubionych

Boisko osiedlowe

29.09.11, 16:30
Kolejne lato minęło. Nie wszystkie dzieci korzystają z boiska, jedne za nią nie przepadają inne w ogóle nie graja. Małe dzieci i dziewczynki nie mają się gdzie podziać, gdyż pozostają im jedynie plac zabaw, ławki i parkingi. Można by zmniejszyć boisko o połowę i w zlikwidowanej części obok placu zabaw zrobić plac zieleni by nie grające dzieci miały miejsce na spędzanie czasu. Boisko jest wykorzystywane tylko w części , po każdym deszczu nie można z niego korzystać i wygląda coraz gorzej.
Obserwuj wątek
    • radzymisiek Re: Boisko osiedlowe 06.10.11, 21:21
      jestem za
      • packersowa Re: Boisko osiedlowe 10.10.11, 17:15
        jestem za!
        Boisko totalnie bezużyteczne i podobno nie do grania w piłkę nożną.
        Czyli do czego pytam - do kosza nie za bardzo, jak odbijać piłkę na resztce trawy? Do ręcznej też nie, do siatkówki tym bardziej.
        Bubel do potęgi.

Zlikwidujmy je całkiem, dzieciaki wolą grac w nogę na orliku, wysokie ogrodzenie z siatki straszy mieszkanców 12a za oknem

A krzewy, drzewka i odrobinę zieleni uczyniłoby nasze osiedle mniej betonowym! I duuuużo przyjemniejszym
        • janoluka Re: Boisko osiedlowe 17.10.11, 19:16
          Należałoby poruszyć temat na spotkaniu, w ostatnim pkt. jest mowa o placu zabaw
          • inneska80 Re: Boisko osiedlowe 18.10.11, 08:16
            nie wiem czy to jest dobry pomysł. W prawdzie nie jestem z waszej wspólnoty ale jak zrobicie teren zieleni to pieski beda miały gdzie chodzić. Moim zdaniem lepiej zrobic boisko do koszykówki.
    • scarlo11 Re: Boisko osiedlowe 18.10.11, 14:46
      "nie wiem czy to jest dobry pomysł. W prawdzie nie jestem z waszej wspólnoty ale jak zrobicie teren zieleni to pieski beda miały gdzie chodzić. Moim zdaniem lepiej zrobic boisko do koszykówki."

A ja myślę że to bardzo dobry pomysł. Nasze osiedle wygląda jak betonowy blok więzienny ze spacerniakiem. Zieleni brakuje dramatycznie, same parkingi, beton i kostka. Jeśli mielibyśmy teren zielony nie miał bym nic przeciwko psom pod warunkiem że właściciele będa po nich sprzątać. Poza tym ma być monitoring. Wiadomo, najlepiej by było zmniejszyć boisko i przerobić na prawdziwe takie do gry z nawierzchnią itp. Ale to są koszta. Nie sadze że znajdzie się więcej amatorów piłki na osiedlu gotowych za to zapłacić niż zwolenników zieleni. Tym bardziej że wariant terenu zielonego jest o wiele tańszy.

Jestem ze wspólnoty CDE i tak obiektywnie patrząc to wątpię żeby w ogóle coś się ruszyło na naszej wspólnocie. Widzicie jak wygląda zieleń. Jakie patyki są przy drzewkach, jak wyglądają trawniki. Teren naszej wspólnoty jest ze wszystkich najmocniej eksploatowany przez dzieci, a te poza placykiem dla najmłodszych nie maja po prostu miejsca dla siebie. Ogromny teren (jak na warunki naszego osiedla) jakim jest boisko zarezerwowany jest dla błota, piachu i garstki chłopców która nawet nie gra na dwie bramki bo dla nich samych jest to za wielkie. Jako jedyna wspólnota mamy szanse mieć prawdziwy teren zielony, moim zdaniem boisko nie jest tego warte.
      • bess_76 Re: Boisko osiedlowe 18.10.11, 18:26
        scarlo11 - popieram w stu procentach to, co napisałeś. Ja też nie jestem z waszej wspólnoty, tylko z 12A, ale mam mieszkanie od strony placu zabaw i codziennie z bliska oglądam ten obraz nędzy i rozpaczy, który zafundował nam deweloper. To jest plac zabaw dobry od biedy dla 2-3-letnich maluchów, a co z dzieciakami z podstawówki, których jest na osiedlu pełno? Nie mają co ze sobą zrobić, więc żeby się wyszaleć, korzystają z tej badziewnej konstrukcji w dość "twórczy" sposób - dziwne, że jeszcze nikt karku nie skręcił. Tymczasem na boisku pusto, bo i tak przez większość roku stoi breja. Na zimę można je w zasadzie zamknąć na cztery spusty, bo po co ono komu wtedy... A gdyby ten teren zazielenić i sensownie, funkcjonalnie zaaranżować, można by z niego korzystać przez cały rok. I służyłby wszystkim mieszkańcom, a nie tylko garstce chłopców z piłką od czasu do czasu.
        Tak, zdecydowanie najbardziej potrzeba nam tutaj drzew. Zwłaszcza, że straciliśmy właśnie jedyne, które jeszcze rok temu latem zdobiło to miejsce i dawało trochę cienia.
        • scarlo11 Re: Boisko osiedlowe 18.10.11, 19:36
          Zachęcam do podjęcia dyskusji na drugim forum
          www.reymonta.xkom.eu/viewtopic.php?p=3601&sid=c8164b32590b3a182b97711e2b4ffbf8#3601
          Odnoszę wrażenie że na tamtym forum więcej mieszkańców czyta, a przynajmniej część zarządu CDE
          • krecikowa123 Re: Boisko osiedlowe 20.10.11, 08:26
            A moim zdaniem odsyłanie wkażdym możliwym wątku do forum administrowanego przez prywatną osobe to chwyt ponizej pasa. Niech ludzie pisza gzdie chcą, ostatni widze ze na tamtym forum juz pojawily sie reklamy, czy wspolnota ma z nich cos ?
            • scarlo11 Re: Boisko osiedlowe 20.10.11, 08:41
              krecikowa123 napisała:

> A moim zdaniem odsyłanie wkażdym możliwym wątku do forum administrowanego przez
              > prywatną osobe to chwyt ponizej pasa. Niech ludzie pisza gzdie chcą, ostatni w
              > idze ze na tamtym forum juz pojawily sie reklamy, czy wspolnota ma z nich cos ?

A co w tym złego że ludzie, w tym również ja zachęcają do przeniesienia dyskusji. Tamto forum w przeciwieństwie do tego żyje, ma ręce i nogi przynajmniej wiem że rozmawiam z mieszkańcem osiedla a nie np z dzieciakiem z końca Radzymina. Co do reklam rozumiem że masz na myśli banery. Ja nie jestem administratorem i nie mam nic wspólnego z forum poza użytkowaniem ale wydaje mi się że serwer nie jest darmowy i z czegoś trzeba go utrzymać. Bez obawy to nie są kokosy.
              • krecikowa123 Re: Boisko osiedlowe 22.10.11, 09:07
                skoro zyje to nie trzeba nachalnie mu w tym zyciu poimagac ?
                • brofran Re: Boisko osiedlowe 05.11.14, 13:23
                  No i jak : zlikwidowaliście to niepotrzebne boisko ?
                  Mam zamiar wprowadzić się na osiedle i zależało by mi również na tym aby , aby w jego miejsce zasiac trawę i posadzić drzewka . Boisko w środku osiedla to poroniony pomysł z wielu powodów : dzieciaki dziś grają w piłke .... ale na komputerze .W miejscu gdzie mieszkam obecnie na boisku dzieciaki grają w sezonie może z 4 razy w miesiącu przez pól godzinki i tyle z tego pożytku . Wystarczyły by dla zapewnienia ruchu 2 stoły do ping-ponga . Drzewka i ławeczki na miejscu boiska dałyby możliwośc starszym mieszkańcom do odpoczynku i spotkań sąsiedzkich . Podnoszona kwestia piesków i ich pozostałosci rozwiązać można zakazem wypuszczania ich na trawkę w tym rejonie ( ogrodzenie należałoby pozostawić )- poza terenem osiedla miejsc odpowiednich do tego jest w nadmiarze . Odnośnie takich ogrodzonych osiedli to powinien ogólnie być zakaz posiadania psa - zabawki ( z wyjątkiem psów-przewodników ) i tyle !!
                  • bastet123a Re: Boisko osiedlowe 03.12.14, 20:09
                    myślę że powinien być zakaz sprzedaży mieszkań lub wprowadzania się na teren osiedla głupich ludzi. Zastanów się dziesięć razy zanim napiszesz coś głupiego.. ręce opadają..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka