08.06.16, 08:58
Ktoś wie co sie dzieje z usługami inpost w Radzyminie? Czy tylko ja mam z nimi takie problemy? Przesyłki przychodzą po 2-3 a czasem i 4 tygodniach. Te polecone co powinnny iść 2-3 dni. Nie ważne czy Allegro czy nie. Wrzucają same awiza przesyłek nie rozwożą.
Obserwuj wątek
    • radzyminiak2 Re: Inpost 20.06.16, 12:54
      Nie tylko Ty masz takie problemy. NIGDY WIĘCEJ INPOST !!!!! to moje zdanie na temat tej firmy. Nie opiszę tego na publicznym forum co o nich sądzę ale nigdy więcej nie skorzystam z ich pseudo usług pocztowo kurierskich.
      1) Bardzo ważna dla mnie dokumentacja z NFZ z Warszawy do Radzymina szła 15 dni !!! I pewnie szła by jeszcze dłużej gdybym po całości i w desperacji nie zaczął interweniować i nich w 13-tym i 14-stym dniu. Piętnastego dnia od nadania przywiózł kurier wreszcie. To było w maju.
      2) W czerwcu zamawiałem coś na allegro i paczkę po dwóch dniach interweniowania dostałem w 10-tym dniu od nadania.
      Ten inpost to jakiś koszmar. Przestrzegam przed ich działalnością no chyba że macie Państwo ochotę na wielotygodniowe oczekiwanie. Żadna firma kurierska tak nie działa jak inpost. Mam szczerą nadzieję że szybko znikną z rynku.
      • cezary2119 Re: Inpost 22.06.16, 20:05
        nie tylko ty masz taki problem. ja mam od 2014 roku, kiedy to na lotnisku musialem oddac celnikowi noz hiszpanski w pokrowcu. (pamiatka z japonii z 1995 roku)celnik poinformowal mnie ze moge oddac noz na lotnisku do inpostu. wypelnilem kartke i oddalem noz celnikowi, ktory powiedzial ze esemesem dostane numer skrzynki i haslo w ciagu24 godzin. czekalem czekalem i okazalo sie ze noz jakis pajac ukradl i nie moge go odzyskac.dlatego ze juz dwa lata minely. ale w ciagu tych dwoch lat caly czas dzwonilem i mowili ze tej przesylki szukaja, .probowalem dodzwonic sie jeszcze pare razy ale nie odbieraja telefonu nawet prezes.takze nie polecam tez tej zlodziejskiej firmy nikomu.pracuje u nich strasznie duzo zlodziei, bo nie tylko ja mam taki problem. z powazaniem cezary z gdanska. ps. napisalem na innym forum bankier pl. to mnie wzieli i usuneli bo napisalem nie prawde.chyba bede musial zlozyc papiery do sadu zeby odzyskac moja pamiatke.
      • 87654321ja Re: Inpost 29.09.16, 19:49
        Potwierdzam. Zakupiłam na allegro bardzo potrzebną mi rzecz, drobiazg do rękodzielnictwa, ale do rzeczy robionej na terminowe zamówienie. I co? Ano po kilku dniach, mimo informacji, że przesyłka jest w doręczeniu paczka nie dotarła. Mimo moich monitów i telefonów do Inpostu sytuacja nie uległa zmianie. Czekam do tej pory, ale jutro zamierzam zadzwonić raz jeszcze i tak zmieszać ich z błotem, że popamiętają. Nigdy więcej InPost. Zero profesjonalizmu. To jakiś koszmar. Życzę im plajty w jak najkrótszym terminie.
    • lelex Re: Inpost 05.08.16, 21:23
      Niestety najwidoczniej InPost, konkurując z Pocztą Polską postanowił ją prześcignąć najpierw w robieniu dziadostwa, co wydawałoby się niewykonalne, a jednak dzisiaj widzę, że ma realną szansę. Właśnie połączenie telefoniczne z ich infolinią ustało po 119 minutach słuchania muzyczki w oczekiwaniu na konsultanta od statusu przesyłki. Już z czystej ciekawości próbuję ponownie - mam jeszcze pół godziny do 21:00, tj. do kiedy infolinia "działa". Czekam niecierpliwie na list, który od dwóch dni ponoć jest w moim mieście (komunikat z wczoraj rana: "Przesyłka trafiła do oddziału InPost, skąd wkrótce wyruszy w dalszą drogę."). Dziś o 6:59 "Przesyłka jest już na ostatnim etapie podróży - została przekazana doręczycielowi w celu dostarczenia pod wskazany adres." Ponieważ do popołudnia nic nie otrzymałem, aby nie minąć się z przesyłką, próbowałem dowiedzieć się kiedy mniej-więcej mogę się jej spodziewać albo gdzie i kiedy byłaby do odebrania, gdyby doręczyciel mnie nie zastał. W tym celu zacząłem dzwonić na infolinię, lecz po 33 minutach muzyczki musiałem przerwać. Postanowiłem więc dotrzeć bezpośrednio do najbliższego oddziału InPost i tam zasięgnąć informacji. Na mapie Impostu wyszukałem placówkę w pobliskim pawilonie handlowym i zadzwoniłem na podany numer telefonu, jednak usłyszałem komunikat, że "numer został zablokowany", więc udałem się tam. Niestety obszedłszy dwukrotnie cały ten budynek, jak również sąsiedni, pukając do każdych drzwi, dowiedziałem się tylko, że nikt tu nie słyszał o żadnym impoście, a w ogóle mało kto wie co to takiego. Powróciłem więc do dzwonienia na infolinie i tym razem "już po niespełna" 20 minutach połączono mnie z konsultantem, który ... jednak upierał się, że nie "ma takich informacji" jak adres oddziału w którym wyląduje przesyłka, gdyż "te punkty się zmieniają", więc dowiem się tego ew. z treści awiza, jeśli mnie nie zastanie kurier, który powinien być u mnie mniej-więcej między 8:00 a 20:00. Po moich naleganiach w końcu przyznał, że obsługa mojego listu nie jest tajną operacją, i zgodził się sprawdzić adres tego punktu ..., po czym połączenie przerwano. Zadzwoniłem więc ponownie i tym razem spotkało mnie "szczęście niepojęte", gdyż już po kwadransie zgłosiła się "miła pani", która ... oczywiście oświadczyła, że nie "ma takich informacji", a kiedy poprosiłem, żeby ten krok pominąć, bo już go przeszedłem z jej kolegą, również rozłączyła się. Nie miałem więcej czasu na dzwonienie i musiałem wyjść, a gdy pośpiesznie wróciłem ok 15:30, odetchnąłem z ulgą, bo w skrzynce nie było awiza, cierpliwie więc czekałem na doręczyciela. O godz. 18:00 zaniepokojony zajrzałem na stronę śledzenia przesyłek i przeczytałem ..., że "Przesyłka trafiła do oddziału InPost, skąd wkrótce wyruszy w dalszą drogę.", czyli wróciła się z "ostatniego etapu podróży". W nadziei, że chociaż to mi wyjaśnią, naiwnie znów chwyciłem za telefon... i ciąg dalszy już znacie.
      Epilog: przez cały czas, gdy powyższe pisałem, na infolinii leciała muzyczka, a że w międzyczasie zrobiła się już 21:00 , nie ma sensu dalej jej słuchać.
      Morał: Chcesz dostać list a nie dostać przy okazji k ...wicy - nie sęp się i zabul dobrej firmie kurierskiej.
    • radzyminiak2 Re: Inpost 12.08.16, 09:43
      Dlatego zamawiając cokolwiek internetowo gdy wysyłka realizowana jest przez INPOST automatycznie rezygnuję z zakupu.
      Dla mnie ta firma to nr 1 wśród najgorszych z najgorszych
    • thermo2009 Re: Inpost 12.12.16, 18:16
      Trochę świeżego wkurwu na ta firmę.
      Czekam już drugi tydzień na przesłanie paczki z magazynu w Warszawie, do paczkomatu, też w warszawie.
      Miałem różne hece z kurierami ale nigdy takiej, by jakaś firma nie mogła przewieść paczki z magazynu kilka ulic dalej. No i infolinia, chyba jakaś kpina. Włączyłem telefon na głośnomówiący i czekałem aż ktoś odbierze. Kur.......... CZTERY GODZINY !!!!!!! słuchałem komunikatu, że duży ruch telefoniczny, że polecają gówna wartą stronę internetowa z jeszcze bardziej gównianą korespondencją mailową. Oczywiście nikt nie odebrał, bo po prostu nie odbierają telefonów.
      Jestem z natury spokojny, ale gdyby nie chodziło o prezent świąteczny ....... .
      Jeszcze jeden, który nigdy więcej nie skorzysta z usług tej firmy, nigdy !!!
      Choć kibicowałem im do tej pory w walce z Pocztą, to teraz mam ich głęboko w du.......ie.
      Jak nie potrafią działać, niech giną "srał ich pies"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka