Dodaj do ulubionych

Paczkomat. Proszę o radę

16.09.23, 09:48
Mam problem a nie mam się kogo w tej sprawie poradzić. Nigdy w życiu jeszcze nie korzystałam z paczkomatu, ponieważ nie miałam takiej potrzeby, ale niestety ten dzień nastał... Do tej pory wysyłałam paczki przez pocztę, tym razem klient prosi żebym wysłała mu paczkę do paczkomatu do innego miasta. Prośba jest taka '' proszę o wysłanie paczki przez inpost do paczkomatu za pobraniem '' no i zgłupiałam... smile klient nie chce się zgodzić na wysłanie pocztą, ponieważ często nie ma go w domu. Więc albo zrezygnuję z wysyłki, albo Wy mi pomożecie smile Do tego umowa między mną a klientem była taka, że ja opłacam przesyłkę a on płaci tylko za towar. Na pewno się orientujecie jak to działa. Proszę, żeby mi ktoś wytłumaczył krok po kroku jak to się robi i proszę nie odsyłajcie mnie do linków bo wczoraj pół wieczora nad tym siedziałam i nie zrozumiałam, dlatego potrzebuję żeby mi ktoś wytłumaczył jak koleżanka, koleżance smile robię tak i tak. Pytania na które nie znalazłam odpowiedzi są takie. Wiem, że można nadać przesyłkę przez aplikację, zeskanować kod, zapłacić blikiem za przesyłkę. Blika umiem obsługiwać smile więc spoko. Ale klient, żeby otworzyć u siebie w paczkomacie skrytkę musi zapłacić za towar. Pytanie brzmi, jak zapłaci za towar blikiem to w jaki sposób ja otrzymam pieniądze? Nigdzie nie było napisane, żebym podała nr konta. Nie śmiejcie się, wiem że wstyd nie wiedzieć takich rzeczy a przecież nie jestem stara ale no nie wiem a bardzo bym chciała umieć. Czy może mi ktoś pomóc? Bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 09:53
      Strasznie mnie zmęczyło czytanie tego posta uncertain
    • marta.graca Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 09:56
      Nadanie paczki za pobraniem jest możliwe po zarejestrowaniu lub zalogowaniu się do Managera Paczek.
      1. Spakuj przesyłkę.
      2. Zaloguj lub zarejestruj się do Managera Paczek i wypełnij formularz.
      3. Wydrukuj i umieść etykietę na paczce.
      4. Nadaj przesyłkę – możesz to zrobić w automacie Paczkomat, Punkcie Obsługi Paczek lub za pośrednictwem Kuriera InPost. Gotowe!

Przy zapłacie blokiem otrzymasz kasę bezpośrednio na konto, nr konta jest powiązany z numerem telefonu i aplikacją mobilną.
      • net.mynia Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:03
        Nie mam niestety drukarki, żeby wydrukować etykietę i na tym właśnie poległam. Dlatego szukam jakiegoś innego sposobu, żeby wysłać paczkę ale koniecznie musi być do paczkomatu sad a za radę o otrzymaniu kasy na konto, bardzo dziękuję.
        • marta.graca Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:11
          Tam jest taka opcja: nie mam możliwości wydruku, generuj kod. I wyskakuje ci kod i wpisujesz go na paczce. A później na paczkomacie wybierasz opcję: mam kod nadania.
      • okruchlodu Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:06
        A etykieta jest potrzebna?

Ja mam apkę z paczkomatu i nie pamiętam, żebym generowała etykietę.

1. W apce klikam nadaj, wprowadzamy dane przesyłki, opłacam i generuje mi numer.
        2. Numer wpisuje na paczce. Raz, czy dwa zapomniałam wpisać i też doszło😉.
        3. Idę do paczkomatu, klikam nadaj (lub wyślij, nie pamiętam) paczkę, wprowadzam numer, otwiera się okienko, wkładam paczkę i zamykam.
        4. Po chwili dostaje SMS z info, że nadałam.
        • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:09
          Nie jest, wystarczy wygenerować numer i wpisać go na paczce.
          • olpa7 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:38
            Nigdy go nie wpisuje. Zakładam że jak kurier odbiera paczkę ze skrytki to nakleja na nią etykiete
            • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 13:12
              No ja zakładam, ze najsłabszym ogniwem systemu jest człowiek, więc wolę poświęcić 3 sekundy na wyeliminowanie jego ewentualnych błędów smile
    • sol_13 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:03
      Blik to przelew na numer telefonu. Skoro klient zna Twój numer, nie musi znać numeru konta. Przelewy blik mają zwykle w bankach limity ok 500-1000 pln więc towar musi mieścić się w tej cenie.
      • net.mynia Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:06
        To jest mała kwota, 120 zł na którą jestem umówiona z klientem, czy klient może mnie oszukać i wpisać mniejszą kwotę a ta skrytka mu się otworzy? Jesteśmy umówieni na '' gębę '' na taką kwotę zapłaty.
        • memphis90 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:13
          Nie, nie może
        • sol_13 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:16
          Tradycyjnie po tym jak przesyłka pobraniowa zostaje umieszczona w Paczkomacie, klient otrzymuje sms. Wiadomość zawiera kod, dzięki któremu może on odebrać paczkę. Po wpisaniu numeru telefonu oraz kodu na ekran terminala Paczkomatu, klient zostaje przekierowany na stronę z płatnością. Dopiero po opłaceniu przesyłki, skrytka się otwiera, a klient może odebrać swoją paczkę.

Przesyłka za pobraniem na nieznacznie wyższą cenę, jednak dla osoby kupującej jest to wygodna i komfortowa opcja.

Będzie miał podana kwotę której nie będzie mógł zmienić.
          • net.mynia Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 12:27
            sol_13 napisała:

> Tradycyjnie po tym jak przesyłka pobraniowa zostaje umieszczona w Paczkomaci
            > e, klient otrzymuje sms. Wiadomość zawiera kod, dzięki któremu może on odebrać
            > paczkę. Po wpisaniu numeru telefonu oraz kodu na ekran terminala Paczkomatu, kl
            > ient zostaje przekierowany na stronę z płatnością. Dopiero po opłaceniu przesył
            > ki, skrytka się otwiera, a klient może odebrać swoją paczkę.
            >
            > Przesyłka za pobraniem na nieznacznie wyższą cenę, jednak dla osoby kupującej j
            > est to wygodna i komfortowa opcja.
            >
            >

>
            > Będzie miał podana kwotę której nie będzie mógł zmienić.
            A gdzie mam podać kwotę, którą ma uregulować klient? W tej aplikacji?
            • sol_13 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 11:27
              W managerze paczek, przy składaniu zamówienia.
    • panna.nasturcja Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:17
      Ale to Ty decydujesz k sposobie wysyłki, nie klient. Masz podane metody, on korzysta lub nie.
      A poczta zostawia awiza.
      Moim zdaniem będziesz z nim miała kłopoty.
      • sol_13 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:26
        Nie widzę nic dziwnego w prośbie o wysyłkę paczkomatem, jest to tak samo powszechne jak poczta, jeśli nie bardziej.
        Tak zostawia awiza i potem trzeba jechac tam i stać w kolejce.
        • kurt.wallander Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:32
          Paczkomatem ok, ale za pobraniem juz stwarza potencjalne problemy.
          • sol_13 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:35
            Widocznie nie ufa jej na tyle, żeby jej wysłać blika przed nadaniem i tyle. Jaki to może być problem, najwyżej nie odbierze paczki.
            • kurt.wallander Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 21:38
              sol_13 napisała:

> Widocznie nie ufa jej na tyle, żeby jej wysłać blika przed nadaniem i tyle. Jak
              > i to może być problem, najwyżej nie odbierze paczki.

Nie odbierze paczki, a sprzedająca zapłaci 2 x za przesyłkę. Taka drobnostka.
          • panna.nasturcja Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:19
            Dokładnie tak.
            Poza tym jak coś zamawiam to korzystam z oferty dostawy jaką proponuje sklep/sprzedawca a jak mi nie pasuje to rezygnuję. A nie zgłaszam szereg wymagań z sufitu.
            • marta.graca Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:23
              Ale to nie są wymagania z sufitu.
            • m_incubo Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 12:07
              To nie są wymagania, sufitu.
              Najwyraźniej jej też zależy, żeby sprzedać.
        • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:06
          sol_13 napisała:

> Tak zostawia awiza i potem trzeba jechac tam i stać w kolejce.

Nie ma opcji umowienia ponownego dostarczenia przesylki w dogodnyn terminie?
          • kamin Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:25
            Ale po co w ogóle zamawiać dostawę do domu jak wiemy, że nas trudno w domu zastać. Od tego są automaty paczkowe
          • sol_13 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:47
            Na poczcie? Nie żartuj. Masz tydzień na odbiór, potem ponowne awizo i znow tydzień, potem paczka wraca do nadawcy.
            • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 12:15
              sol_13 napisała:

> Na poczcie? Nie żartuj. Masz tydzień na odbiór, potem ponowne awizo i znow tyd
              > zień, potem paczka wraca do nadawcy.

Aha. No ja moge zamowic ponowna dostawe wtedy kiedy mi odpowiada.
              • mikams75 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 18:45
                a jak komus nigdy nie odpowiada w godzinach dostaw poczty?
                Ja tez bym nie chciala koczowac caly dzien w domu w oczekiwaniu na przesylke.
                • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 20:35
                  mikams75 napisała:

> a jak komus nigdy nie odpowiada w godzinach dostaw poczty?
                  > Ja tez bym nie chciala koczowac caly dzien w domu w oczekiwaniu na przesylke.

Wybiera sie godziny ale skoro komus nigdy nie pasuje (jakie to znamienne na ematce) to mowi sie trudno.
                  • mikams75 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 20:56
                    ja np. nie moge wybrac godzin dostawy, tylko dzien. To oznacza, ze jesli paczka nie przyjdzie rano, to musze koczowac do popoludnia. Wieczorami poczta nie dostarcza. Jak ktos jest caly dzien w pracy, to niby jak ma odebrac? Ma brac urlop?
                    • is-laura Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 21:18
                      Nie musisz czekać w domu, możesz odebrać w placówce i masz na to praktycznie 2 tygodnie. W przypadku paczkomatu masz tylko 2 dni na odbiór
                      • asia_i_p Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 21:30
                        Tyle, że paczkomat mam 100 metrów od domu, a pocztę 1,5 km i jest tam przeważnie kolejka.
                        • is-laura Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 21:41
                          No to nie zamawiaj z wysyłką pocztą tylko do paczkomatu. W czym problem?
                        • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 22:43
                          asia_i_p napisała:

> Tyle, że paczkomat mam 100 metrów od domu, a pocztę 1,5 km i jest tam przeważni
                          > e kolejka.
                          >

A to watek o tobie? Niektorzy moga miec blizej poczte.
                          • sol_13 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 04:14
                            ritual2019 napisał(a):

> Niektorzy moga miec blizej poczte.

Wątpliwe. W PL paczkomaty Inpostu na każdym rogu, do tego doszły Allegro Boxy i Orlen Paczka. Mają u nas ogromną popularność.
                        • kira_03 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 08:41
                          Otóż to. I dlatego zapieram się rekami i nogami przed dostawą przez Pocztę Polską. Szczęśliwe nie byłam tak juz ze 3 lata.
                      • mikams75 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 00:07
                        Odpowiadałam Ritual, zdziwionej, że komuś dostawa do domu może nie pasować. Jeżdżenie na pocztę i stanie w kolejce też większości nie pasuje.
                        • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 07:31
                          mikams75 napisała:

> Odpowiadałam Ritual, zdziwionej, że komuś dostawa do domu może nie pasować. Jeż
                          > dżenie na pocztę i stanie w kolejce też większości nie pasuje.

Rozumiem ze polska poczta nie oferuje opcji ponownego dostarczenia w dogidnym terminie np w sobote. Stad popularnosc paczkomatow. Ja wole opcje do domu.
                    • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 22:42
                      mikams75 napisała:

> Ma brac urlop ?

Wielu ludzi ma tez wolne soboty.
                      • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 23:56
                        ritual2019 napisał(a):

>
                        > Wielu ludzi ma tez wolne soboty.

Większość urzędów pocztowych też...
                        • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 07:32
                          kk345 napisała:

> ritual2019 napisał(a):
                          >
                          > >
                          > > Wielu ludzi ma tez wolne soboty.
                          >
                          > Większość urzędów pocztowych też...

Wspolczuje. Ciesze sie ze u mnie w soboty poczta dziala, i moge zamowc online ponowne dostarczenie np w sobote i wybrac tez godziny.
                          • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 09:07
                            ritual2019 napisał(a):

> kk345 napisała:
                            >
                            > > ritual2019 napisał(a):
                            > >
                            > > >
                            > > > Wielu ludzi ma tez wolne soboty.
                            > >
                            > > Większość urzędów pocztowych też...
                            >
                            > Wspolczuje. Ciesze sie ze u mnie w soboty poczta dziala, i moge zamowc online
                            > ponowne dostarczenie np w sobote i wybrac tez godziny.

Rozumiem, że piszesz z perspektywy kraju, w którym na każdym rogu masz czynne całą dobę paczkomaty, nie wymagające żadnych zabiegów, dostępne w terminach digudbych dla wszystkich? Oh, wait...
                            • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 10:32
                              kk345 napisała:

> Rozumiem, że piszesz z perspektywy kraju, w którym na każdym rogu masz czynne c
                              > ałą dobę paczkomaty, nie wymagające żadnych zabiegów, dostępne w terminach digu
                              > dbych dla wszystkich? Oh, wait...

Tak, paczkomaty sa, czynne cala dobe, nie wiem czy na kazdym rogu, ale jest ich sporo.
                              • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 11:15
                                ritual2019 napisał(a):

> kk345 napisała:
                                >
                                >
                                > > Rozumiem, że piszesz z perspektywy kraju, w którym na każdym rogu masz cz
                                > ynne c
                                > > ałą dobę paczkomaty, nie wymagające żadnych zabiegów, dostępne w terminac
                                > h digu
                                > > dbych dla wszystkich? Oh, wait...
                                >
                                > Tak, paczkomaty sa, czynne cala dobe, nie wiem czy na kazdym rogu, ale jest ich
                                > sporo.

To po co tracić czas na umawianie się i oczekiwanie na listonosza? Przecież to blokuje swobodę wyjścia z domu
                      • mikams75 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 00:08
                        I ma wolną sobotę poświęcić na czekanie na paczkę? O ile poczta dostarcza w soboty, to nie kurier.
                        • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 07:33
                          mikams75 napisała:

> I ma wolną sobotę poświęcić na czekanie na paczkę? O ile poczta dostarcza w sob
                          > oty, to nie kurier.

U mnie dostarcza, wybieram tez godziny np slot 8-10 rano wiec nie czekam caly dzien.
                          • kira_03 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 08:47
                            Ale nie porównuj proszę Poczty Polskiej do poczty w UK. Zupełnie inne warunki funkcjonowania, zupełnie inny zakres usług, jakość pewnie też nieporownywalna. Zresztą, Polska jest paczkomatowym potentatem, w większości polskim miast paczkomat jest prawie na kazdym rogu, wiec po co sobie utrudniać zycie?
                            • mikams75 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 10:05
                              ja tez nie wiem po co sobie w Polsce komplikowac zycie poczta jak paczkomaty sa na kazdym rogu. Ewentualnie jeszcze sa przesylki do zabki, w miastach tez co kilka krokow jest zabka.
                            • ritual2019 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 10:32
                              kira_03 napisała:

> Ale nie porównuj proszę Poczty Polskiej do poczty w UK. Zupełnie inne warunki f
                              > unkcjonowania, zupełnie inny zakres usług, jakość pewnie też nieporownywalna. Z
                              > resztą, Polska jest paczkomatowym potentatem, w większości polskim miast paczko
                              > mat jest prawie na kazdym rogu, wiec po co sobie utrudniać zycie?

Ale autorka ma problem z tym paczkomatem.
                              • laura.palmer Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 11:23
                                ritual2019 napisał(a):

> Ale autorka ma problem z tym paczkomatem.

I chyba tylko autorka. Obsługę paczkomatów ogarnęli bez większych trudności np. moi znajomi cudzoziemcy, moi rodzice emeryci i dzieciak koleżanki. Nic skomplikowanego.
      • mia_mia Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:30
        Poczta jest czynna do 15/18/19/20, jest jedna w miasteczku, swoje trzeba odstać, a paczkomat działa 24/24, zwykle jest bliżej domu i nie ma kolejek, sama nie zamowilabym nic z odbiorem na poczcie.
      • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 10:31
        Zwykła prośba o konkretną metodę wysyłki, nie widzę w tym nic złego.
      • kamin Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:17
        Dla klienta są bardziej lub mniej wygodne sposoby dostawy. Dla mnie też najwygodniejsze są automaty paczkowe, nie mam zamiaru tracić czasu na poczcie.
      • dyzurny_troll_forum Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:38
        panna.nasturcja napisała:

> Ale to Ty decydujesz k sposobie wysyłki, nie klient. Masz podane metody, on kor
        > zysta lub nie.
        > A poczta zostawia awiza.

Ktoś jeszcze korzysta z poczty!??!
        Serio???
    • hummorek Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 11:26
      Normalnie, zapłaci przed odbiorem w aplikacji, albo kartą przy paczkomacie (ale nie każdy paczkomat ma tę opcję, więc dlatego wtedy przez aplikację), Ciebie tutaj nie interesuje blik srik przecież.
      Dajże spokój z pocztą - w ciul drogo, długo i bez sensu.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 12:17
      Nie wysyłaj za pobraniem, bo on paczki nie odbierze, a ty będziesz za to płacić.
      Niech najpierw zapłaci, a dopiero potem wysyłaj.

• kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 13:15
        Hehehe, czyli ona panu ma nie ufać, a pan jej zaufać musi big_grin
        • m_incubo Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 14:44
          Nikt nic nie musi.
          • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 15:06
            Ty przeczytałaś post, na który odpowiadam???
            • m_incubo Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 16:34
              Tak, przeczytałam!!! A co???
              • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 18:09
                Czyli czytanie bez zrozumienia ma się dobrze.
            • m_incubo Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 16:35
              A ty przeczytałaś, że ona opłaca też wysyłkę, więc zapłaci podwójnie, jeśli facet nie odbierze!oneoneeleven!
    • is-laura Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 12:21
      Nie baw się w wysyłkę za pobraniem, bo jeśli klient nie odbierze paczki, zapłacisz za wysyłkę w obie strony.
      • net.mynia Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 16:07
        is-laura napisała:

> Nie baw się w wysyłkę za pobraniem, bo jeśli klient nie odbierze paczki, zapłac
        > isz za wysyłkę w obie strony.
        Tzn. że najlepsza opcja by była jak by klient wpłacił mi kasę na konto a ja bym wtedy wysłała paczkę. Tylko, że klienci mogą nie ufać i wcale się nie dziwię, bo co raz więcej oszustów. Więc chyba najlepsza opcja, wysyłać paczki na poczcie za pobraniem.
        • is-laura Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 16:14
          Ja wysyłam pocztą za pobraniem pod warunkiem wcześniejszej wpłaty za samą przesyłkę. Zakładam, że wtedy kupującemu będzie zależało na odbiorze. Część osób się zgadza, część nie. Trudno, wolę nie sprzedać niż tracić na przesyłce w obie strony, czasem za coś co kosztuje mniej niż dwukrotna cena przesyłki.
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 19:54
          Za pobraniem na poczcie niczym się nie różni od za pobraniem w paczkomacie.
          I tu i tu zapłacisz za przesyłkę, jeśli ktoś nie odbierze paczki i za nią nie zapłaci.
          Nigdy nie wysyłaj za pobraniem. Najpierw zapłata, potem paczka.
          • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 16.09.23, 23:58
            >Najpierw zapłata, potem paczka.
            Tak z ciekawości: też płacisz z góry kupując coś od prywatnego sprzedawcy, nie od firmy?
            • sol_13 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 04:11
              Ja sprzedaje czasem rzeczy po dzieciach na olx, każdy wpłaca blikiem/przelewem z góry.
              • yenna_m Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 08:55
                I jeśli Autorka sie boi, to może dla tego kupujacego wywiesić aukcję na olx i przesłac mu link do ogłoszenia. Przelew jest płacony z gory ale nadawca paczki otrzymuje pieniądze, gdy odbiorca potwierdzi, że wszystko z paczką ok (albo 24 godziny po odebraniu paczki, jeśli odbiorca bedzie milczeć).
                Koszty przesyłki są bardzo niskie.
                Moim zdaniem - fajna opcja.
        • yenna_m Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 00:12
          Poczta to straszny syf. Awiza giną i musisz w konkretnych godzinach stać w konkretnym urzędzie w kolejce. Jak się spóźnisz - to zamknięte.

Po paczke do paczkomatu możesz iść nawet o 3 w nocy i ona tam będzie na ciebie czekać. W dodatku nie będzie kolejki a paczkomat będzie blisko domu.

Nigdy więcej paczek slanych przez pocztę...
    • pavia Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 07:27
      Hehehe... na stronie każdego obsługującego paczkomaty, napisane jest jak wół.
      • kk345 Re: Paczkomat. Proszę o radę 17.09.23, 11:17
        A jednak nie jesteś w stanie pomóc i opisać proces w trzech zdaniach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka