net.mynia
16.09.23, 09:48
Mam problem a nie mam się kogo w tej sprawie poradzić. Nigdy w życiu jeszcze nie korzystałam z paczkomatu, ponieważ nie miałam takiej potrzeby, ale niestety ten dzień nastał... Do tej pory wysyłałam paczki przez pocztę, tym razem klient prosi żebym wysłała mu paczkę do paczkomatu do innego miasta. Prośba jest taka '' proszę o wysłanie paczki przez inpost do paczkomatu za pobraniem '' no i zgłupiałam...

klient nie chce się zgodzić na wysłanie pocztą, ponieważ często nie ma go w domu. Więc albo zrezygnuję z wysyłki, albo Wy mi pomożecie

Do tego umowa między mną a klientem była taka, że ja opłacam przesyłkę a on płaci tylko za towar. Na pewno się orientujecie jak to działa. Proszę, żeby mi ktoś wytłumaczył krok po kroku jak to się robi i proszę nie odsyłajcie mnie do linków bo wczoraj pół wieczora nad tym siedziałam i nie zrozumiałam, dlatego potrzebuję żeby mi ktoś wytłumaczył jak koleżanka, koleżance

robię tak i tak. Pytania na które nie znalazłam odpowiedzi są takie. Wiem, że można nadać przesyłkę przez aplikację, zeskanować kod, zapłacić blikiem za przesyłkę. Blika umiem obsługiwać

więc spoko. Ale klient, żeby otworzyć u siebie w paczkomacie skrytkę musi zapłacić za towar. Pytanie brzmi, jak zapłaci za towar blikiem to w jaki sposób ja otrzymam pieniądze? Nigdzie nie było napisane, żebym podała nr konta. Nie śmiejcie się, wiem że wstyd nie wiedzieć takich rzeczy a przecież nie jestem stara ale no nie wiem a bardzo bym chciała umieć. Czy może mi ktoś pomóc? Bardzo dziękuję.