radek44 02.07.05, 21:33 Nowy Cmentarz -zadbany ,chodnik itd..... Czy nie czas rozpocząć renowacje Starego Cmentarza ????????? -chodnik - zmienić ujęcie wodu -itd Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rembel Re: Stary Cmentarz 03.07.05, 22:27 Odpowiem Ci tak jak ty mi pare watkow wczesniej, pomijajac watki unijne. Czy ty nie wymagasz za wiele ? Z tego co wiem to zarzadca cmentarza jest ksiadz proboszcz wiec jesli masz jakis problem to do niego kieruj swoje propozycje. Jesli chodzi o chodniki to mysle ze jest wiele innych miejsc w naszym miescie do polozenia kostki. Odpowiedz Link
radek44 Re: Stary Cmentarz 03.07.05, 22:41 ksiądz jest zarządcą , a cnentarz nasz , więc jak będziemy pisać to gmina zrzuci kilkadziesiąt palet ,i będzie po sprawie ,czy ty nie roozumiesz że ajak ksiądz to i nasza kieszeń Odpowiedz Link
radek44 Re: Stary Cmentarz 03.07.05, 22:58 a jak gmina to z podatków lub unnia czy nie widzisz jak susza to pył jak pada to błoto bardzo dużo osób chodzi odwiedzac osoby tam zamieszkałe i jakby tak rzucili kostkę to odwiedzających by przybyło i ładnie by było Odpowiedz Link
student6 Re: Stary Cmentarz 03.07.05, 23:18 Cmentarz?? Za daledko od centrum, nie wszyscy by zobczyli. Lepiej zerwać dobry chodnik w parku i położyc jeszcze raz tylko z kostki. Polityka naszych radnych jest taka. Robić takie inwestycje aby wszyscy widzieli to wtedy zagłosują. W parku wszyscy zobaczą. A na cmentarzu (mur a kamieni zasłania, z samochodu nie widać - nie opłacalna inwestycja). Odpowiedz Link
rembel Re: Stary Cmentarz 05.07.05, 09:02 Wedlug mnie wystarczy czesciej wywozic smieci, odrestaurowac zabytkowa brame i tyle. A to juz domena proboszcza. Odpowiedz Link
radek44 Re: Stary Cmentarz 05.07.05, 15:42 nie składaj wszystkiego na proboszcza kostka to sprawa wszystkich i jest niezbędna we wszystkich ścieżkach a nie piach i błoto jak europa to i na cmentarzu Odpowiedz Link
student6 Re: Stary Cmentarz 06.07.05, 12:31 Akurat klostka na cmentarzu to sprawa zarządcy cmentarza, nie wiem ko nim jest. Ale napewno dałoby się to zrobić na zasadzie partnerstwa kosciół-gmina. Co do priorytetów to zgadzam się że są rzeczy ważniejsze. Ale denerwuje mnie np. że każdy układa kostkę przy swoim grobie (każda kostka jest inna, a chodnik wychodzi krzywy) Odpowiedz Link
radek44 Re: Stary Cmentarz 06.07.05, 15:27 rembel Wiem co to priorytet ! i w tym jak to mówisz priorytecie powinni zrobić chodnik na cmentarzu i przestańcie składać winę na proboszcza , wszyscy tam będziemy ( pracownicy gminy i mieszkańcy )i powinniśmy dbać o to miejsce szczególnie student6 mnie również denerwuje róznorodność kostki ,błoto i kurz dlatego poruszyłem ten temat Odpowiedz Link
rembel Re: Stary Cmentarz 06.07.05, 16:22 Akurat to co mi najbardziej przeszkadza na starym cmentarzu to to co w gorze a nie na ziemi (tu tez posrednio) a mianowicie wrony. Nie ma tygodnia w sezonie legowym zeby nie trzeba bylo szorowac pomnikow..... ale to problem calego Radzymina - tylko z parku pod Kosciuszka udalo sie wypedzic te straszydla. Odpowiedz Link
przemek999 Re: Stary Cmentarz -komu należy się podziękowanie 02.08.05, 18:36 ośmielam się donieść ( nie wiem kto ,nie wiem co ) ale chodnik bedzie narazie w głównej alejce ,ale to już coś teraz pewnie trzeba coś sypnąć ( ale napewno z radością i nie gderajmy ) Odpowiedz Link