Dodaj do ulubionych

wybory samorządowe 2006

10.07.05, 21:16
Do najbliższych wyborów samorządowych zostało co prawda kilkanaście miesięcy,
jednak już dzisiaj wypada zapytać komu chcielibyście powierzyć zarządzanie
gminą oraz reprezentowanie radzymińskiej społeczności.

Zapraszam do przedstawiania waszych propozycji kandydatów na przyszłego
burmistrza Radzymina, potencjalni kandydaci bedą tematem najbliższej sondy
zamieszczonej na stronie internetowej:

WWW.RADZYMIN.INFO
Obserwuj wątek
    • radek44 Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 21:21
      a kiedy to ?
      • radek44 Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 21:24
        a PANÓW RADNYCH --KIEDY ?
        • szifox Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 21:37
          a to będzie w osobnym wątku
    • szifox Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 21:23
      jeżeli chodzi o mnie to najchętniej widziałbym kogoś, kto już się sprawdził na
      podobnej funkcji np. Burmistrz Marek - Janusz Werczyński lub Wójt Gminy
      Nieporęt - Sławomir Maciej Mazur.

Obie gminy sąsiadują z naszą gminą i są przykładem profesjonalnego i
      odpowiedzialnego zarządząnia i wzorcowych relacji z lokaną społecznością.
      • radek44 Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 21:26
        a czy w śród nas nie ma nikogo ?
        • szifox Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 21:37
          może i są .... ale niech się ujawnią
      • zosinek2 Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 21:53
        szifox napisała:

> jeżeli chodzi o mnie to najchętniej widziałbym kogoś, kto już się sprawdził
        na
        > podobnej funkcji np. Burmistrz Marek - Janusz Werczyński lub Wójt Gminy
        > Nieporęt - Sławomir Maciej Mazur.
        >
        > Obie gminy sąsiadują z naszą gminą i są przykładem profesjonalnego i
        > odpowiedzialnego zarządząnia i wzorcowych relacji z lokaną społecznością.
        No chyba przesada z tą wzorcowa relacją z lokalną społecznością np. w Markach.
        wystarczy zajrzeć na analogiczne forum dotyczące Marek, by zobaczyć jak bardzo
        krytykowana jest tam władza samorządowa, a szczególnie burmistrz - wiele wątków
        tego dotyczy. A tak poważnie - nowych liderów trzeba szukać u siebie w gminie!
        • radek44 Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 21:56
          a może
          picooz
          czy
          szifox
          • picooz Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 23:09
            hie hie hiesuspicious ;P

dziękuję bardzo radku44 ale mi do szifoxa bardzo dalekobig_grin nie dorównuję Jemutongue_out

aaaaaaa.........i nie czuję się na tyle kompetentną osobą żeby się porywać z
            motyką na słońcebig_grin......ale przyznam że było to miłe z Twojej stronysmile

pozdr
            • radek44 Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 23:28
              NIE BÓJ zABY
              MY POMOŻEMY KRYTYKĄ NA
              forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=14936&w=26275151&a=26280024&rep=1
          • szifox Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 23:41
            traktujesz moje posty jako autopromocję ?
            • radek44 Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 23:47
              oj nie !!
              widzę że co robisz
              robisz z sercem i oddaniem
        • szifox Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 23:33
          no może trochę ... a jednak uważam, że tam się interesują problemami
          mieszkańców.

Oczywiście, że warto szukać wśród Radzyminiaków .. jednak uważam, że w
          dzisiejszych czasach do sprawnego zarządzania nie wystarczy popularność i bycie
          patriotą.

Funkcja Burmistrza to nie tylko funkcja reprezentacyjna, to jest bezpośredni
          nadzór nad kilkudziesięcioosobowym zespołem, dysponowanie wielomilionowym
          budżetem, czuwanie nad przestrzeganiem norm prawnych i dobrych obyczajów.

Czy ktoś bez doświadczenia praktycznego i przygotowania merytoryczego, będzie
          dobrze sprawował taką funkcję ... nie wierzę w to.
          • radek44 Re: wybory samorządowe 2006 10.07.05, 23:48
            zawsze musi być pierwszy raz
            • student6 Re: wybory samorządowe 2006 12.07.05, 16:28
              Na burmistrza... Nie mam zielonego pojęcia. Ale już teraz mogę powiedzieć kto
              będzie startował: Panowie Koza, Kornacki, Dąbrowski. Czy oni odpuścili jakieś
              wybory? Rozumiem, że żaden z was nie chce zmienić swojej profesji na fotel
              burmistrza, ale może ktoś chciałby kandydować na radnego? Ja będę próbował.
              • rembel Re: wybory samorządowe 2006 12.07.05, 16:41
                Z którego obwodu bedziesz kandydowal ?
                • szifox Re: wybory samorządowe 2006 12.07.05, 17:10
                  z kalinigradzkiego ... smile
                  • student6 Re: wybory samorządowe 2006 12.07.05, 18:02
                    od ulicy Jana Pawła II w stronę Łąk.
                    • student6 Re: wybory samorządowe 2006 12.07.05, 18:02
                      chyba że znowu ten okrąg podzielili na 2 części.
                      • rembel Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 11:55
                        No to nie moj....
      • jagna.k Re: wybory samorządowe 2006 12.07.05, 23:33
        Oj, nie życzę Radzyminowi takiego burmistrza jak wójt Mazur z Nieporętu.
        Werczyński... owszem, wie co to znaczy zarzązać gminą. Ale Mazur... Jakoś nie
        widzę po Nieporęcie, zeby gmina się specjalnie rozwijała.
        • szifox Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 09:02
          Chyba nie wiesz o czym mówisz:

Inwestycje w Nieporęcie:

www.nieporet.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=8
          • jagna.k Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 14:33
            Wiem, wiem. Inwestycje to nie wszystko, poza tym główne inwestycje to sam
            Nieporęt, a gdzie gmina? Właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że Pan Mazur chce
            zamknąc jakąś mała gazetkę, która ukazuje się w małym Michałowie. Dlaczego? Bo
            rada sołecka w gazetce krytykuje pana wójta. Więc to nie jest tak, ze pan wójt
            jest bez skazy ani tak, że wszyscy mieszkańcy gminy są zadowoleni z jego
            działań. Chociaż oczywiscie Nieporęt to ładna, rozwijająca się gmina. Ale z
            drugiej strony ile tych wykonywanych właśnie iwnestycji jest owocem przygotowań
            poprzedniej kadencji?
            • ola9999 Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 14:46
              a więc wniosek
              jeszcze się taki nie urodził ,aby wszystkim dogodził
              • ola9999 Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 14:48
                więc wybierzmy swojego łatwiej będzie dobrać się do niego
                (tzn. przypiąć mu ŁATKĘ )
                pozdrawiam
                • picooz Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 15:23
                  i to o czym pisze jagna jewst potwierdzeniem moich wcześniejszych słów że
                  żeden człowiek nie jest w stanie zadowolić wszystkich

zawsze ktoś bedzie przeciwko............i tak mi sie wydaje że u nas w
                  Radzyminie jest podobnie

szifox...Ty podajesz przykłady innych gmin które Twoim zdaniem są lepiej
                  zarządzane niż nasza....a tym czasem znajduje się osoba która odpowiada że nie
                  jest tak códownie jak to zachwalasz

może czas najwyższy zmienic spojrzenie i dostrzec dobre rzeczy jakie sie dzieją
                  w naszej gminiebig_grin nieeeee twierdze że jest cudownie ale nie zgadzam sie że
                  jest tragicznie źlesmile

pozdr
                  • ola9999 Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 15:27
                    a może stworzymy --klub doradztwa
                    • jagna.k Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 18:27
                      Tak, zgadzam się, ze jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził a
                      poza tym wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Myślę, że w Radzyminie najgorzej nie
                      jest z tym zarządzaniem, chociaż pewnie mogłoby byc i lepiej. Ale to jak bedzie
                      zalezy od nas, a raczej od was, bo jak rozumiem to wy mieszkacie w Radzyminie,
                      ja, niestety sad , nie. Byłam raz na sesji w Radzyminie - nooooo tragedia!!! Nie
                      chce mi się nawet tego opisywac. Dlatego trzeba namaiwac młodych,
                      wykształconych, aktywnych do kandydowania. Szifox, co ty na to????? smile
                      • szifox Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 22:29
                        ... może w akcie desperacji smile
                        generalnie jestem za powstawaniem rad okręgowych ... tak aby wybrany radny
                        reprezentował interesy wyborców, omawiał z nimi problemy w czasie całej
                        kadencji a nie tylko podczas kampanii wyborczej ...

dla mnie mogą być i ci sami radni pod warunkiem, że będą szanować prawa
                        obywateli do dostępu do informacji a także będą egzekwować ten szacunek od
                        lokalnej administracji, narazie wygląda to fatalnie ...
                        • picooz Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 22:34
                          jestem ZA!!!!

a tak apropo to dostrzegam dziwną cenzurę na oficjalnej stronie radzyminasad
                          nie ukazują się moje wpisy do ksiegi gości......zwłaszcza te z zapytaniem o
                          likwidacje interaktywnego zadawania pytań Burmistrzowisad

• szifox Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 23:11
                          Podejście naszych radnych, burmistrzów do lokalnej społeczności doskonale
                          ilustruje ich aktywność np. na forum ... poza jednym postem, który zapewne był
                          dziełem pewnego radnego, a w którym zostałem zbluzgany za krytykę budżetu
                          2005/2006, nie przypominam sobie aby ktoś podjął otwartą bądź anonimową
                          dyskusję z internautami.

Z jednej strony udają otwartych na dyskusję i nowe inicjatywy, a z drugiej
                          strony blokują możliwość dialogu za pomocją oficjalnej strony internetowej UM.
                          Strona przypomina repertuar festiwalu zamiast zawierać istotne informacje
                          związane z funkcjonowaniem urzędu i gminy.

Czy wydarzenia kulturalne i imprezy to wszystko czym żyje urząd ?
                          Nie rozmawiają z nami bo są zacofani technicznie czy nie mają dla nas czasu ?
                  • szifox Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 22:32
                    nikt nie jest idealny ... i zawsze pojawiają się jakieś wątpliwości ... w
                    Radzyminie nadzwyczaj często
                    • jagna.k Re: wybory samorządowe 2006 13.07.05, 23:28
                      dawno nie byłam na oficjalnej stronie Radzymina (zaraz tam zajrzę), ale te
                      istotne informacje dla mieszkańców powinny się znajdować w Biuletynie
                      Informacji Publicznej i tu łachy nie robią, bo prowadzenie BIP-u i
                      udostępnianie w nim konkretnych informacji (uchwały, projekty uchwał,
                      zarządzenia, terminy posiedzeń rady, komisji, protokoły itd, itp)to jest
                      obowiązek. jesli go nie spełniają to można to zaskarżyć. Najprościej do
                      wojewody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka