Dodaj do ulubionych

tani hotel - jaki polecacie?

03.04.10, 16:07
Witam,
Ze względu na sytuację finansową (biedni studenci tongue_out ) interesują
mnie raczej tańsze hotele. Nie wymagam wiele, płacąc mało nie
spodziewam się luksusów ale mam kilka swoich wymagań:
- żeby mi żadne karaluchy po pokoju się nie panoszyły
- blisko plaży, max. 500 m
- spory basen (10x15m wystarczy)
- wyżywienie przynajmniej HB, AI też mile widziany tongue_out

Jakby jeszcze był niezadaleko lotniska (max. 1 godz. drogi) to już w
ogóle by było super no ale nie można mieć wszystkiego. Jeśli coś Wam
przyjdzie do głowy to proszę o wrzucenie nazwy hotelu wraz z
miejscowością i najlepiej biurem podróży w którego oferciej jest ten
hotel.

Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • xagona Re: tani hotel - jaki polecacie? 04.04.10, 15:14
      Jak tani to wcale nie musi być kiepskismile
      Jedną z najtańszych opcji jest hotel Empire w Hurghadzie (jakieś 15 minut od
      lotniska). Nie dość, że najtańszy to jeszcze jeden z lubianych hoteli wśród
      turystów...już wyjaśniam dlaczego:
      - jest w starym centrum (więc wychodzisz z hotelu i masz tanie sklepy, kafejki,
      bazar itp, i możesz oglądać prawdziwe życie w Egipcie a nie autostradę jak w
      większości hoteli.
      - równocześnie położenie daje świetne możliwości komunikacji, niemal spod hotelu
      startują autobusiki do portu, dzielnicy turystycznej (Mc Donalds, sklepy
      sieciowe itp.) i bilet kosztuje niecałą złotówkę. W innych hotelach często
      musisz dużo płacić (zleży od twojej sztuki negocjacji)za dojazd do centrum taxi
      jak mieszkasz w wielkim kompleksie 20 km od centrum.
      - Tak naprawdę kupujesz pobyt w dwóch hotelach, bo Empire tworzy kompleks z
      Empire Beach i korzystasz z atrakcji obu hoteli. Empire jest jakieś 200 metrów
      od plaży, a Empire Beach obok , przy plaży. Masz więc do dyspozycji 5 basenów,
      duży palmowy ogród z hamakami, stoliczkami, kilka barów, małą ale przytulną
      plażę z molo, i dużo animacji na terenie Empire Beach. Nocleg w Empire za to
      owocuje pięknym widokiem na miasto i morze (jak się zagada) i wodą 24h (w
      bungalowach bywa, że prowizoryczna kanalizacja rozciągnięta na cały obiekt
      miejscowo szwankuje). No i nie masz w Empire wieczorem: komarów itp. oraz smrodu
      od podlewania gnojowicą ogrodu oraz środków owadobójczych, co jest normą w
      ogrodowych kompleksach.
      - kolejny plus to ogrom dobrych opinii o hotelu, Polka w obsłudze hotelu w razie
      problemów, bliskość szpitala w razie czego (kilkaset metrów) itd.

Trochę przegapiliście najlepsze promocje bo ja na first minute płaciłam 1500zł
      za 2 tyg z HB. Teraz jest trochę drożej, Najtańszy termin jest na 27 sierpnia i
      2 tyg z HB kosztują 1670zł. Z innych tańszych hoteli bym raczej nie
      skorzystała...bo przepaść jest ogromna, ewentualnie Triton Empire Inn, który
      jest dobudówką do Empire ale korzystasz też ze wszystkiego, on w sezonie jest po
      jakieś 1650zł za 2 tyg. Empire Inn chyba jest z Oasisu a Triton empire najtaniej
      jest z Alfa Star. Taniej jest tylko Arosa, która jest 100 razy gorsza. Wiele
      osób świadomie wybiera Empire chociaż stać ich na lepszy bo po prostu są
      zadowoleni z tego hotelu.

Zdjęcia i opnie o obu hotelach masz na stronach:

Część sypialna Triton Empire:

www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Triton+Empire-hid_41068.html
      www.tury.ru/hotel/id/28784/Triton%20Empire%20Hotel
      www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297549-d631182-Reviews-Triton_Empire_Hotel-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html
      (zdjęcia w małej zakładce photos po prawej)

Część plażowa Empire Beach:

www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Triton+Empire+Beach+Resort-hid_74959.html
      www.tury.ru/hotel/id/1545/Triton%20Empire%20%20Beach%20Resort%203*
      www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297549-d604966-Reviews-Triton_Empire_Beach_Resort-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html
      (zdjęcia w zakładce po prawej)

strona sieci hotelowej - w zakładce po prawej trzeba wybrać hotel i trochę długo
      się czasami ładuje ale załadujesmile
      www.threecorners.com
      Moim zdaniem jest to jedna z najrozsądniejszych ofert. Dobry standard w dobrej
      cenie. Jeżeli ktoś nie jest obżartuchem i pijakiem to HB mu wystarczy. W Egipcie
      jest tanio (taniej niż w Polsce), poza hotelem oczywiście, a położenie hotelu
      ułatwia zaopatrywanie się w napoje po cenach sklepowych jest bezproblemowe. Jak
      ktoś zgłodnieje może zjeść coś w knajpce na mieście albo zamówić w barze
      hotelowym. Oprócz tego są wszelkie KFC, Pizza Hut itp. (ceny podobne jak w
      Polsce)...Jak ktoś nie chce całymi dniami leżeć na plaży to opcja all nie jest
      mu potrzebna. Zamiast dopłacać 300-400zł do all lepiej co 3 dzień popłynąć na
      wycieczkę na Giftun (ok. 15$) (podczas wycieczki są bezpłatne napoje i lunch) i
      wychodzi na to samo, a dodatkowo jest się na bajecznej plaży i można ponurkować
      i jeszcze ma się rejsik za każdym razem.

Opisy hotelu masz tutaj (przy czym sugerujcie się opiniami tak od roku 2007, bo
      wcześniejsze są nieaktualne):
      free4web.pl/3/2,63006,123855,6535663,0,Thread.html
      free4web.pl/3/2,63006,123855,1795373,0,Thread.html
      Mam nadzieję, że jakoś pomogłam i życzę udanych wakacjismile
      • xagona Re: tani hotel - jaki polecacie? 04.04.10, 15:34
        1631zł na dzień dzisiejszy kosztuje na te tańsze terminy za 2 tyg HB.

Co do karaluchów, raz są raz nie ma we wszystkich hotelach. Im wyżej tym
        mniejsza szansa na robactwo wszelkiego rodzaju. Niestety w Egipcie trafiają się
        masowe przeloty much, pochody mrówek, jaszczurka na korytarzu czy lokator z
        czułkami w łazience...i to również w 5* hotelu. Im mniej żarcia wnosisz do
        pokoju tym mniejsza szansa, że nie przyjdąbig_grin Na pocieszenie mogę dodać, że są to
        sporadyczne przypadki i hotele szybko reagują i przenoszą do innego pokoju a
        "zarobaczony" poddają zabiegom chemicznym w celu pozbycia się niechcianych
        lokatorów, zanim zagoszczą się na dobre lub przejdą do kolejnych pokoi. Ja
        przezornie gdziekolwiek jadę do ciepłych krajów zabieram ze sobą spray na owady
        i obficie spryskuję framugi drzwi i okien (zwłaszcza w bungalowach)i do kontaktu
        wsadzam odstraszacz na owady. Nigdy się nie pojawiły...chociaż niemal w każdym
        hotelu zawsze znajdzie się ktoś, kto idzie na skargę do rezydenta, że coś mu
        łazi po pokoju.
        • xagona Re: tani hotel - jaki polecacie? 04.04.10, 15:35
          sorry miało być im więcej żarcia tym więcej dodatkowych lokatorówsmile
      • spanki Re: tani hotel - jaki polecacie? 04.04.10, 21:12
        Ehh... doskonale sobie zdaję sprawę że najlepsze cenowo terminy
        ofert przegapiłam ale to ze względu na uczelnię, gdzie musze czekać
        aż będą wiadome wszystkie terminy praktyk, obozów itp. uncertain
        • spokolos Re: tani hotel - jaki polecacie? 04.04.10, 23:13
          Heja
          My jedziemy 22.lipca . Cene jaka placilismy rezerwujac 3tyg.temu w Empire Beach
          to 2380zl w wersji All. na 2tyg. takze to chyba nie duzo.
          • kkk resta sharm resort 08.04.10, 11:52
            co o tym myślicie, mam niezłą oferte...tanio, niby hotel ma dobrą
            opinie. Kto zna????
            • spanki Re: resta sharm resort 10.04.10, 19:19
              To ja mam pyt. dotyczące basenów w hotelu Empire. Na zdjęciach widać
              że są 2 małe. Czy to wszystko? Jak na tak duży hotel to chyba bardzo
              mało? Dużo osób siedzi w wodzie? Da się "popływać" czy nie ma na to
              miejsca?
              • xagona Re: resta sharm resort 11.04.10, 00:17
                Na pływanie wyczynowe raczej nie ma miejscasmile Ale po co Ci miejsce jak w upale i
                tak nie będziesz mieć siłybig_grin Do pływania jest morze, zazwyczaj spokojna tafla
                wody, idealna do pływania. W ogóle raczej nie spotkałam się z tym by ktoś
                chodził na basen popływać, nawet jak są duże hotele to baseny są poprzecinane
                mostkami, wysepkami itp. To baseny do rekreacji, ludzie na materacach leżą
                sobie. Ewentualnie z rana jak jest pusto można pływać.
                • spanki Re: resta sharm resort 11.04.10, 00:29
                  Nie mówię o pływaniu wyczynowym ale o kilku długościach żabką czy
                  motylkiem. smile Pływanie to mój sport. Wychowałam się na basenach ale
                  w morzu także chętnie pływam. smile
            • xagona Re: resta sharm resort 11.04.10, 02:00
              Jeżeli chodzi o Restę...
              Hotel podobnie 3*. Tyle, że w innym regionie. Ale ma dobre all na terenie hotelu
              i dobrą cenę na wrzesień. I jak nie jest dla Was problem dołożyć po te 450zł/os
              i wolicie all to jest to dobra oferta, no i Itaka jest dobrym biurem....ale
              myślałam, że wy biedni studenci więc hoteli powyżej 2000zł nie brałam pod
              uwagęsmileW sharm el sheik jest drożej na miejscu. Ceny podobne do polskich, przy
              promenadzie nawet drożej. W ogóle sharm jest bardziej luksusowe i europejskie.
              Hurghada i Synaj to dwa różne światy.

Jeżeli chodzi o opinie to są nieco gorsze niż o Empire.
              Ogólnie hotel leży w Hadabie, baaaaaardzo fajne położenie. Żabi skok do centrum
              handlowego, bazaru, kawiarni, Fantasia Parku, wszelkich KFC, Pizza Hut, Mc
              donaldsów itp. itp. niedaleko też delfinarium, auapark itp. Wszystko w zasięgu
              spaceru do 15 minut spokojnym krokiem. Hotel leży po sąsiedzku z hotelami
              Country Club i Falcon Hills, przy dość ładnej ulicy, chociaż naprzeciwko jest
              budowa....chociaż może już coś ruszyło...bo u nich z miesiąca na miesiąc może
              coś powstaćsmile Teren hotelu jest malutki (parcela 100mx100m). Dookoła małego
              basenu jest 8 albo 9 willi po kilka pokoi...i koniecsmile Bardzo mało zieleni,
              właściwie beton i roślinność w donicach i małe trawniczki pod balkonami. Za tym
              hotelem przemawia położenie od względem atrakcji miejskich i świetny all oraz
              dobry standard wyposażenia w stosunku do ceny. Na atrakcje hotelowe typu
              animacje, sporty, ogród, leżak pod palmą itp. nie ma co liczyć. Do tego korzysta
              z nieciekawej plaży. Dla mnie to jest GIGANTYCZNY minus (i pewnie stąd ta niska
              cena, bo ogólnie hotel ma wysoki jak na 3* standard) dla tego hotelu bo plaża
              Terrazzina to powiedzmy zatoczka (niemal odcięte od morza małe kółko otoczone
              drogą i częściowo zajęte przez port), koło portu w Old market a Reef to typowo
              publiczna, skalista plaża do której się idzie z górki wzdłuż budowy i raczej
              średnia do kąpieli bo do morza wchodzi się po schodach śliskich od glonów, ale
              dość czysta jak na publiczną i malownicza (jak się patrzy w stronę morza a nie
              na budowę)smile
              plaża Reef
              static.panoramio.com/photos/original/8670278.jpg
              plaża Terrazzina
              static.panoramio.com/photos/original/23350102.jpg
              ta plaża ma różne fragmenty, jedne są ładne inne mniej, nie wiem gdzie dokładnie
              jest fragment Resty.

Gdybym miała wybrać ten hotel to z nastawieniem, że będę chodzić na plażę ,w
              zatoce Ras um side z cudowna piaszczysta plażą el Fanar, która kilkanaście
              metrów od brzegu ma słynna rafę. Plaża jest niecałe 2km od hotelu i większość
              hoteli właśnie z niej korzysta. Jeżeli jest się spoza hotelu trzeba zapłacić 3$
              jest wyznaczony malutki fragment publicznej (brudno) ale lepiej położyć się na
              ręczniku na części dla hotelu Faraana na zdjęciu...warto wziąć taxi powiedzieć
              fanara beach i taksiarz zawiezie pod zejscie(z 6-8zł w jedną stronę) i jechać
              chociaż raz na tą właśnie plażę...a wygląda tak...
              static.panoramio.com/photos/original/4447158.jpg
              static.panoramio.com/photos/original/14434294.jpg
              static.panoramio.com/photos/original/5278224.jpg
              Hotel ten to raczej dobra baza wypadowa do życia nocnego i spokojne czytanie
              książki przy basenie. Baaaardzo kameralny hotel i przyjemny dla oka bo dość
              estetyczny. Polaków raczej mało bo tylko Itaka go ma.

Zdjęcia Resty tutaj:
              www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d1091703-Reviews-or10-Resta_Club_Resort-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html#REVIEWS
              tury.ru/hotel/id/56766/Resta%20Club%20Resort
              www.restaresorts.com/hoteldetails.aspx?pageid=43
              www.oceniacz.pl/hotel/2999/resta-sharm-resort/zdjecia
              www.easygo.pl/opinie/egipt/sharm-el-sheikh/resta-sharm-resort-048.html?zdjecia,14ef4

• kkk Re: resta sharm resort 11.04.10, 08:32
                xagona -----wielkie, wielki dzięki wink
                Niestety juz zapłaciliśmy... jedziemy do resta sharm chociaż potem niepotrzebnie
                przeglądaliśmy oferty i żałowaliśmy uncertain... ale cóż...
                Mamy all, mam nadzieje że nie bede w wielkim szok, lubie plażowac, pływać, jesli
                bedzie kiepsko p prostu bedziemy brali wycieczki zeby jak najmniej byc przy
                hotelu. Szkoda ze nie ma animacji i rozrywek przy hoteu sad

Moze te 7 dni jakośprzeżyjemy, nastepnym razem inaczej bedziemy wybierac wink
                Dziękuje raz jeszcze
      • beti-539 Re: tani hotel - jaki polecacie? 10.04.10, 21:52
        Wow znalazlam fajny twoj opis ,szukam cos o tym hotelu juz jakis czas ,masz
        jakies inne zdjecia ,ja sie wybieram 17 lipca
        • xagona Re: tani hotel - jaki polecacie? 11.04.10, 00:08
          Jeżeli chodzi o baseny to wbrew pozorom nie są takie małe. Małe się wydają przy
          gabarytach hotelu. Oczywiście nie są wielkie jak w 5* hotelu z rzekami itp. bo
          to hotel miejskismile Ten główny w Empire ma długość ponad 20 metrów, mniejszy to
          kwadracik 8x8...do tego dochodzą 2 baseny na terenie Empire Beach, które są dla
          gości obu hoteli. 4 baseny to chyba nie jest małosmile?

główny basen w Triton Empire:
          www.threecorners.com/images/base/450x300/empirehotel/AHPTritonHotel01.jpg
          + taki mały na dziedzińcu pierwszego piętra

baseny w Empire beach:
          www.tury.ru/img.php?gid=98469&pid=413784&v=n
          www.holidaycheck.pl/data/common/hotelbilder/mittel/1/74959.jpg
          i jeszcze taki mały okrągły robiący za brodzik lub basen do ćwiczeń
        • xagona Re: tani hotel - jaki polecacie? 11.04.10, 00:09
          a te 200 zdjęć to mało? Na stronie hotelu masz w zakładce galeria z 30, na
          holidaycheck pełno...na tripadisor kolejne ileśsmile
          • malgonia1985 Re: tani hotel - jaki polecacie? 26.04.10, 08:08
            a ja po raz drugi wybieram się do hotelu Roma... to jest specyficzny
            hotel bo opinie ma skrajnie rozne ale to wszystko zależy czego kto
            oczekuje... polozony jest świetnie a warunki są skromne ale jak za
            te pieniadze to w zasadzie neizle z tego co wiem to w duzo drozszych
            hotelach tez mozna roznie trafic...
            ja tam spedzilam najfajniejsze wakacje zycia mimo ze nie bylo
            luksusow.. wszytsko zalezy od tego z jakim pojedziecie
            nastawieniem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka