Dodaj do ulubionych

Regency Plaza Resort

18.11.10, 18:50
planujemy spędzić Święta w w/w hotelu. Może ktoś tam był w okresie świątecznym? Jestem ciekawa Waszych opinii. Lecimy z 5-letnim maluchem wiec zastanawiam się czy czekaja nas jakies atrakcje w zwiazku ze świetami? Raczej nie spodziewam się polskiego Mikołaja z workiem prezentówwink) ale może jakaś namiastka Bożego Narodzenia? Dziekuję wszystkim z góry za podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • anjolka77 Re: Regency Plaza Resort 23.11.10, 15:02
      Hotel jest piękny! Ja byłam w lato więc nie jestem w stanie powiedzieć jak to będzie w zimie, ale wydaje mi się, że na pewno się nie rozczarujesz. Mnóstwo atrakcji w hotelu, dla dzieci minu club, brodzik. Nie będziecie się nudzić! Myślę, że możecie pojechać na jakieś wycieczki - dzieciątko na pewno będzie zachwycone kiedy będzie mogło pojeździć sobie na wielbłądzie. My byliśmy z alfa starem, oni mieli bardzo tanie te wycieczki także korzystaliśmy z ilu tylko się dało. Ludzie w hotelu są bardzo mili, egipcjanie w ogóle bardzo lubią dzieci. Hotel ma piękny ogród z kolorowymi kwiatami i palmami. Jestem pewna, że z miejsca w którym będziecie mieszkać, będziecie bardzo zadowoleni.
      • 40rwp Re: Regency Plaza Resort 23.11.10, 15:58
        Witam! Anjolka napisz prosze co z tym dojsciem do rafy?Podobno hotel nie ma swojego pomostu a za jakis sasiedni trzeba płacić 5 $.I jaka plaża przy hotelu,czy jest bar na plaży-można zjeśc obiad i napić siewink czy trzeba drałować do hotelu?My jedziemy w czerwcu.
        • doiwony12 Re: Regency Plaza Resort 23.11.10, 16:14
          Plaza przy hotelu jest szeroka i piaszczysta.morze kilkaset metrow jest bardzo plytkie.ja kilka razy probowalam dojsc do glebokiej wody i za kazdym razem rezygnowalam ale podobno w tym roku budowali pomost.Po prawej stronie jest skalka koralowa .Tez trzeba do niej dojsc woda.Na plazy w barku sa frytki, hamburgery hot dogi i pizza.Czesto nie chodzilismy na obiad poniewaz smialo mozna sie najesc w barku.Dla dzieci plaza rewelacja ,moga bezpiecznie bawic sie w wodzie.Hotel ladny, zadbana zielen.Daleko do Namma Bay.Mnie sie bardzo podobal hotel .Jedyny minus to ta plycizna
          • 40rwp Re: Regency Plaza Resort 23.11.10, 17:42
            Prosze napisać czy do Namma Bay jeżdzi hotelowy bezpłatny busik-no kilka razy w tygodniu?Jesli nie to ile trzeba zapłacic za busika złapanego przy drodze.A może jest jakies centrum rozrywkowe w druga stronę w okolicy zatoki Nabq? Prosze o wszelkie informacjesmile JA wprawdzie byłam juz w SSh 2 razy ale nigdy na wakacjach stacjonarnych tylko przejazdem w trakcie objazdówki.
            • a1563340 Re: Regency Plaza Resort 24.11.10, 09:43
              aquapark już powstał? pomost tez by sie przydał. Mam dylemat między Regency Plaza a Royal Albatros Moderna ?!?!
              • anjolka77 Re: Regency Plaza Resort 10.12.10, 21:59
                No ja zdecydowanie bym polecała Regency Plaza Resort. Moim zdaniem bardzo komfortowy, elegancki i naprawdę na wysokim poziomie. Niczego tam nie brakuje, bary, restauracje, baseny, możliwość uprawiania sportów. Wszystkiego pod dostatkiem. Nie wiem jakie zdanie mają inni, mnie z moim organizatorem wakacje udały się wyśmienicie.
            • doiwony12 Re: Regency Plaza Resort 24.11.10, 09:49
              Jezdzi bus ale nie bezplatny.nie pamietam ile kosztuje .Zreszta nie wiem czy cenz bylaby aktualna .Ja bylam we wrzesniu 09r.Regency jest przedostatnim hotelem dalej juz nic nie ma .Przynajmiej nie bylo.Teraz nie wiem.Do Namma Bay jest dosc daleko ,ale jakies 20-25 min nie robi chyba wielkiego problemu.W lewo od hotelu sie nie wybieralam wiec nie udziele informcji
              • fati75 Re: Regency Plaza Resort 15.05.11, 17:03
                chcialbym troche odswiezyc temat.. czy moglby sie ktos jeszcze podzielic swoimi wrazeniami z pobytu w tym hotelu? plaujemy w tym roku tam sie wybrac z 6-latkiem.. bylismy juz raz w sharm w innym hotelu, wszystko bylo ok, tlko plaza i przede wszystkim wejscie do wody nie zaciekwe.. czy i tutaj tez tak bedzie, bo o sam hotel wydaje mi sie ze moge byc spokojny..
                • ivoonka Re: Regency Plaza Resort 15.05.11, 18:10
                  Niestety niezbyt dobrze byś wybrał, bo jedynym mankamentem tego hotelu jest właśnie
                  wejście do morza (ale nie sama plaża, która jest bardzo duża i szeroka).
                  Bardzo płytkie morze i bardzo daleko trzeba brodzić w wodzie po kolana, żeby dostać się na głębokości. Można pójść w prawo od hotelu na mini rafy , ale tam głębokość też nie poraża-ok.1m.
                  • fati75 Re: Regency Plaza Resort 15.05.11, 18:40
                    A sam hotel bylby odpowiedni? Z tego co czytam sa zjezdzalnie dla dzieci, nie wiem jak z animacjami wieczornymi? Myslalem o hotelach w Tabie, ale tam oprocz urokliwych widokow gor, ponoc pieknej rafy (nie wiem jak wejscie do morza, czy lagodne z piaszczystym dnem) same hotele o ktorych myslalem sa dosc przecietne , z reguly z jednym, dwoma basenami.. Bardziej kieruje sie dobrem dziecka niz swoim, wiadomo dzieci szybciej potrafia sie znudzic..
                    • 1-player Re: Regency Plaza Resort 15.05.11, 19:33
                      będę tam za 10 dni, to coś będę mógł napisać wink
                      • agasz301 Re: Regency Plaza Resort 08.06.11, 18:20
                        Byłam w tym hotelu rok temu, polecam go gprąco. Przede wszystkim ze wzgledu na dziecko bo sama tez tak wybieram wakacje. dla dzieci fajny mini club ciekawe zajecia. Zajmuje sie dziecmi Asia która moja córka pokochała od pierwszego podejscia, organizowała im gry zabawy 2 razy zrobiła z nimi przedstawienia które pokazywały dla publicznosci, alez miały dzieci frajde. Hotel wtedy nie miał aqua parku był w budowie. Plaza fajna ja dziecko puszczałam i mogłąm lezec bo długo płytko. Jest to plus i minus wiadomosmile Na plazy super bar przepyszna pizza polecam czesto tam jadalismy,zamiast obiadów w hotelu.animatorzy zachecaja do róznych zabaw przyjda pogadaja, fajni ludzie. Jak masz jakies pytania chetnie jeszcze odpowiem . Udanych Wakacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka