marta.sk 05.01.12, 13:50 Może ktoś ma jakieś nowe opinie, świeże spostrzeżenia o tym hotelu? Jedziemy pierwszy raz więc wszystko sie przyda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bazyli01 Re: Sunrise Mamlouk 05.01.12, 16:38 A kiedy lecisz, skąd i w jakim składzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Sunrise Mamlouk 05.01.12, 18:59 świetny hotel, byłam dwa razy. jeden basen podgrzewany. nie brakuje leżaków na plaży. świetna obsługa. czysto. smaczne jedzenie. na przeciwko hotelu dwa centra handlowe. mamlouk połączony z garden beach, można korzystać z infrastruktury obydwu hoteli. blisko do hurghady, jeżdżą busy hotelowe. codzienne animacje na plaży, basenie i wieczorem w amfiteatrze. będziesz zadowolona, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mob-os Re: Sunrise Mamlouk 05.01.12, 20:51 Też lecę do tego Hotelu 15 czerwca z W-wy i mam pytanie do tych ktorzy byli .Czy wszystkie pokoje są skierowane na baseny ,lub morze ,czy też moze na ogrodzenie hotelu obok? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Sunrise Mamlouk 05.01.12, 21:03 wszystkie są na basen lub morze. ale mnie to generalnie ganc pomada jaki widok z okna, bo w pokoju tylko nocuję i biorę prysznic. paląc papierosa na balkonie, mogę się gapić nawet ogrodzenie hotelu. nie jadę do egiptu dla widoków z pokoju, w którym spędzam noc i parę minut w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
mob-os Re: Sunrise Mamlouk 05.01.12, 21:57 Masz rację na 1000 % ale przyjemniej jest palić papierosa mając widok na ogród, basen lub morze niż na plac budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Sunrise Mamlouk 05.01.12, 22:14 mob-os napisała: > Masz rację na 1000 % ale przyjemniej jest palić papierosa mając widok na ogród, > basen lub morze niż na plac budowy. Tam zdaje się nie ma żadnej nowej budowy obecnie. Jeżeli miałby być widok "na zewnątrz" to może być on tylko na Hotel Garden, albo na Hotel Sentido. Personel Mamlouka nie robi już takich strajków jak ten w lipcu? Odpowiedz Link Zgłoś
mika77ka Re: Sunrise Mamlouk 05.01.12, 22:35 Witam. Do Mamloka lecę po raz drugi. Krótko. Ful Wypas. Nie ma się do czego przyczepic. Wiadomo. Napiwki bardzo mile widziane i działają cuda. Jeśli lecicie w sezonie warto dac panom ,,ręcznikowym" co jakis czas napiwki, to leżaki macie zarezerwowane bez wczesnego wstawania. Jedzenie praktycznie cały czas. Kawa, herbata z automatu. Lody Algida. Jeśli ktoś lubi kuchnię włoską, to niedaleko plaży takowa się znajduje. Jest to jedna z restauracji, w której można zjeśc kolację jeden raz na pobyt lub tydz. /nie pamiętam/, po uprzedniej rezerwacji. Nie wszyscy jednak wiedzą, że obiad można w niej jeśc codziennie, bez ograniczeń. Jedyny mankament /dla mnie oczywiście/, to taki, że do żadnej restauracji nie wejdziesz w stroju plażowym, tzn. w chuście. Przebrac się trzeba i już. Estetyczne to jest, ale czasem upierdliwe. W barach przy plaży i basenie stroje dowolne. Jeśli konkretnie Cię coś interesuje, to pytaj. Pozdr. Mika Odpowiedz Link Zgłoś
mika77ka Re: Sunrise Mamlouk 05.01.12, 22:47 Faraon nie łapie każdego z automatu. Jeśli jednak ktoś poczuje się trochę gorzej /żołądkowo/ to w pasażu po drugiej str. ulicy jest apteka i można nabyc antinal. Jest to odpowiednik naszego niforoksazydu tylko w dawce 2xmocniejszej. Można wziąc z Polski. Brac od razu. Nie czekac aż samo przejdzie, bo będzie gorzej. Jeśli już kogoś wzięłoby na maxa, to należy się w swoim biurze podróży dowiedziec, gdzie szukac pomocy, ponieważ na terenie ośrodka jest przychodnia z której chorzy ochoczo korzystają, a przy wymeldowaniu czeka na nich rachunek, w zależności od ilości wizyt, nawe 100euro. Nie do zwrotu, bo to jest lekarz hotelowy, a BP mają raczej swoich poza hotelem, na tel. Pozdr. Mika Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Sunrise Mamlouk 06.01.12, 15:55 obiady można zjeść w barze na plaży, w kostiumie kąpielowym i nie trzeba lecieć do restauracji głównej super hotel, ful wypas, jak koleżanka wyżej rzekła. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.sk Re: Sunrise Mamlouk 06.01.12, 17:06 lecimy w skladzie 2+1 (7 lat). Wylot z Warszawy 15.06. z alfa star. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
motolotek Re: Sunrise Mamlouk 06.01.12, 18:25 Witam - tez lecimy w identycznym składzie 2+1(7lat) pełni nadziei że będzie dobrze także z Alfa Star - oby nie było z nimi problemów Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Sunrise Mamlouk 12.01.12, 13:27 Hotel ze wszech miar godny polecenia trochę fotek co prawda sprzed kilku lat, ale wspomnienia wciąż żywe, tym bardziej że właśnie tam robiłem swój kurs OWD i poznałem ekipę koralowegomorza fotoforum.gazeta.pl/5,2,dariusznow,12.html fotoforum.gazeta.pl/5,2,dariusznow,16.html jeszcze więcej fotek z tego hotelu tutaj (dla wytrwałych... www.fmix.pl/albumy/6865/7 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.sk Re: Sunrise Mamlouk 13.01.12, 12:36 Dzięki za fotki A jak jest z pokojami i obsługą ? czy trzeba wkładać kasę w paszport żeby dostać coś lepszego, czy raczej pokoje są OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Sunrise Mamlouk 13.01.12, 15:59 Jak przystało na sieć Sunrice pokoje są Ok i kaska nie potrzebna w razie problemów zmienią pokoj na inny zresztą dla mnie ta kaska w paszporcie to nieporozumienie, gorzej jak się recepcja przyzwyczai i potem próbują wymuszać, generalnie z tego co wiem pokoje są z góry pzydzielone dla biura na dobry (z puli) albo wymianę mam inny sposób, dziala... obsługa generalnie bardzo dyskretna i na poziomie, bakszysz oczywiście wskazany ale w umiarkowanych ilościach polecam knajpki tematyczne w obu hotelach no i możecie sróbować załapać się na darmową prezentację zabiegów w SPA mimo braku ultraall podobnie z innymi atrakcjami w Gardenie a i na plaży przepyszne kanapkami z krewetkami lub kalmarami no i wieczorne animacje były eksta generalnie to zazdroszę trochę, za każdym razem jak jesteśmy w Hurg staramy się odwiedzić ten hotel... Odpowiedz Link Zgłoś
rodezjan Re: Sunrise Mamlouk 31.01.12, 09:59 Witam, zastanawiam się nad wyborem tego hotelu na wyjazd w II połowie lutego z całą rodziną (Żona + dzieci 1 i 5 lat). Czy możesz się wypowiedzieć w tej kwestii, tj. przystosowania hotelu do potrzeb rodzin z dziećmi. Dzieki z góry za porady. Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
bazyli01 Re: Sunrise Mamlouk 31.01.12, 13:35 Tutaj masz pare opini o w/w hotelu www.wakacje.pl/hotele/egipt/sunrise-mamlouk-resort-14048.html Coś ostatnio sporo negatywnych opini , podobno zmienił się zarząd hotelu (oszczedności) . Odpowiedz Link Zgłoś
mika77ka Re: Sunrise Mamlouk 31.01.12, 20:05 Witam. Tutaj poczytać możesz jakże odmienne opinie na temat Mamloka. www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Sunrise+Select+Mamlouk+Palace+Resort+Spa-ch_hb-hid_147622.html Jeśli oprócz bagażu zabierzesz ze sobą pozytywne nastawienie- zadowolenie murowane. Pozdr. Mika Odpowiedz Link Zgłoś
ostrodzianka Re: Sunrise Mamlouk 13.04.12, 18:04 co z remontem basenu? kiedy się kończy? Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: Sunrise Mamlouk 14.04.12, 18:28 Skończył się 10-go kwietnia i miałem przyjemność uczestniczyć w ceremonii jego otwarcia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuchu Re: Sunrise Mamlouk 15.04.12, 09:21 Mam pytanie co się zmieniło po remoncie basenu, bo lecę 11.05.2012 r. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuchu Re: Sunrise Mamlouk 15.04.12, 09:25 Jak masz jakieś zdjęcia nowego basenu chętnie bym zobaczył Odpowiedz Link Zgłoś
mob-os Re: Sunrise Mamlouk 18.04.12, 20:50 Basen jak basen. Zobaczysz na miejscu. Milego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
ostrodzianka Re: Sunrise Mamlouk 06.07.12, 13:21 Świetny hotel piękny basen nic więcej do odpoczynku nie potrzeba no i wiadomo pogoda gwarantowana. Nie ma nad czym się zastanawiać lećcie do tego hotelu POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś