Dodaj do ulubionych

Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a może..

05.03.12, 20:06
Witam.
Tak jak w temacie który Hotel lepszy dla 4 i 5 latka.
Termin około 15 września. Czy wtedy jest duże obłożenie ?
Chyba, że znacie Hotel z aqua parkiem ale niekoniecznie dla dorosłych bezpośrednio przy plaży nie musi być fajnej rafy ( jak by była to super ) Ja wiem tak to tylko w e...
Podobał nam się Royal Albatros Moderna.
Obserwuj wątek
    • vogue2008 Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 05.03.12, 21:01
      Nie polecam lecieć we wrześniu, są straszne upały, nie do wytrzymania. Byłam w październiku i też jest okropnie gorąco a od czerwca do września to już masakra.
      • kxjp Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 05.03.12, 21:34
        vogue2008 napisała:

> Nie polecam lecieć we wrześniu, są straszne upały, nie do wytrzymania. Byłam w
        > październiku i też jest okropnie gorąco a od czerwca do września to już masakra
        > .
        jak żyję, głupszej odpowiedzi nie słyszałem. Nie przejmuj się, zawsze można kupić kurtkę przeciwdeszczową i pojechać nad Bałtyk.
        W Jungle byłem dwa razy. Dla dzieci rewelacja, Alf Leia nie ma startu - hotele sąsiadują ze sobą. Nieco mniejsze obłożenie jest na przełomie sierpnia i września - sporo osób wraca na rozpoczęcie nowego roku szkolnego.
        P.S.
        Nie czytaj bzdur w stylu, że jest za gorąco. Trzeba być chyba chorym, żeby jechać do Egiptu i narzekać na upał.
        • do.ann Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 06.03.12, 08:36
          Racja, ja też bym z 4 i 5 latkiem nie poleciała w te upały. Wiele osób na tym forum na ten temat pisało. Może tobie te temperatury odpowiadają. My nie jesteśmy przyzwyczajeni do takiego gorąca.
          • kasia_p45 Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 06.03.12, 08:54
            A ja byłam w lipcu i czułam sie jak w niebie smile) tongue_outP
            • lipencjusz76 Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 06.03.12, 10:17
              Mi też temperatury nie przeszkadzają. Dziecko od 18 miesiąca życia z nami lata i jest ok ( Egipt, Tunezja, Turcja, Grecja )
              Bardziej mi w temacie chodziło o wybór hotelu : )
              Ale dziękuje za wszystkie sugestie
              • aga30-az Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 06.03.12, 10:40
                Witam bylam w Jungle z 8 latkiem w srodku lipca i bylo super temperatury nam tez nie przeszkadzaly a hotel jest jednym z nowszych i lepszych w Egipcie polecam wink
                • egiptosek Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya 06.03.12, 10:48

• mamma-mia66 Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya 07.03.12, 16:23
                    Nie dawno wróciłam z Jungle w Hurgadzie. Dla dzieciaka raj. Spokojniej jest w Leili która jest tuż za płotem. Z plaży korzysta się przy hotelu Dana Beach do której jeździ co pół godziny busik sprzed Jungle. Plaża wyglądała przyzwoicie.
                • busuanga Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 08.03.12, 10:11
                  Jungle jest nowszy niz alf leila. No i ma duzo wiecej basenow. Jedzenie jest tak samo dobre w obu. Oba beda porownywalnie dobre dla takiego malucha, dla rodzicow moze jednak jungle ze wzgledu na to ze pokoje sa lepsze. Moja mala sugestia.
                  • syka7 Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 08.03.12, 11:50
                    A ja wybrałam Leila podobno spokojniej i mniej tłoczno tak nam powiedziała w biurze podróży poza tym 1600 mniej mnie wychodzi na 4os. 2 + 2niż w Jungli płace.
                    Lece 23.03-6.04 zobaczymy.
                    Boję sie tylko o pogode bo podobno bardzo wietrznie w tej chwili tam jest 23 stopnie a ma dzieciaki w wieku 4 i 2 lata.
                    Jak dotad wyjezdzalismy w czerwcu, lipcu , wrzesniu Turcja, Tunezja

syka7 Zabrze
              • a1563340 Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 23.03.12, 15:40
                Byliśmy kilka razy z małym dzieckim w Egipcie i najbardziej podobało mi się w Royal Albatros Moderna, małe i duże zjeżdżalnie (duże są nowe chyba od 2011r.), przy plaży, rafa, animacje, ogólnie naprawdę fajny hotel
    • cameltravel Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 08.03.12, 11:45
      Hotel z aqua parkiem ale niekoniecznie dla dorosłych bezpośrednio przy plaży nie musi być fajnej rafy ( jak by była to super )

Lecąc z dzieckiem pewnie będziecie chcieli też troszkę spokoju dla siebie big_grin
      Alf Leila super hotel znajdzie się i zaciszny zakątek, obok macie Jungla wykupując wstęp do Jungla na jeden dzień - macie zapewnione atrakcje dla dziecka ale i spokój wtedy kiedy wy go zechcecie.

Alternatywnie proponowałabym:
      Iberotel Aquamarine
      Al Nabila - w Makadi Bay
      Serenity FUN CITY - w Makadi Bay
      Sunrise Mamlouk
      lub Titanic big_grin

Polecam
      Ewa
      PS: ja wzięłam swoje dzieciaki ostatnio do Iberotela lamaya w Marsa - aquapark był obok hotelu a raba i plaża na miejscu - wszystkie były uchachane big_grin
    • ewa10-net Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 19.03.12, 00:01
      A ja radzę Alf Leila, byliśmy 2 lata temu z dzieckiem 5 lat.Mieliśmy darmowe wejście do Jungle.
      Byliśmy w nim kilka razy.Dla dzieci frajda dużo małych zjeżdżalni,ale w Alf Leila podobno teraz też jest coś dla dzieci, Nasz hotel był super- jak z bajki. Takie małe miasteczko. Jedzenie super i super atmosfera, a jeżeli jest taniej to bym się nie zastanawiała.
    • empirical Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 20.03.12, 10:19
      Jakie sa limity wzrostu (w sensie minimum) dla korzystajacych z tych duzych zjezdzalni w Jungle?
      • pilkarzyki_06 Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 31.03.12, 16:37
        Nie ma limitu wzrostu tylko wieku. Większość dużych zjeżdżalni jest od 10 lat ale wiadomo jak to jest i młosi też mogą korzystać. Tyle, że część ze zjeżdżalni jest faktycznie dla starszych i nie polecałbym ich małym dzieciom.
        • syka7 Re: Jungle Aqua Park czy alf leila wa leilaya a m 09.04.12, 22:33
          Jungle Aqua Park czy alfa?

leila wa leila na 100 % spokojniejszy bardziej kameralny hotel ta sama sieć
          Jungla rozwlekła i oprócz aqaparku zadnych rewelacji.
          Z malymi dziećmi polecam leile bezpieczniejsza mniej mostków łaczących dwie strony hotelu co ma wpływ przy 2 i 4 letnim dziecku.

Polecam Jungle z tym że apartamenty na terenie alfa leila wa leila hotele są łączone.
          na pewno nr. 400 to Jungli są 424 i 430, 482 na 100% mialam znajomych tam mieli z tego tytułu 2 opaski zielona Jungla niebieska leila jedli w cafe de rou bo ieli bliżej smile pokoje na uboczu blisko amfiteatr i pole golfowe.
          jak ktos chce apartament polecam pokój 129 2 pokoje 2 łazienki smile
          cichutko basenik wkoło i dużo słońca doświadczyłam tego na przełomie marzec /kwiecień

syka7 Zabrze
    • syka7 Re alf leila wa leilaya dzis wylot 23.03.12, 15:35
      info po 6 kwietnia wink
      • lipencjusz76 Re: Re alf leila wa leilaya dzis wylot 17.05.12, 11:06
        Po małych zawirowaniach wybrano Jungle. Mam nadzieje, że będzie ok, wylot 08.06.12
        Do Fantasia 1001 pójdziemy na spacer. A właśnie jak to jest z wejściem do Alf leia wa Leia ?
        • yo_witka Re: Re alf leila wa leilaya dzis wylot 17.05.12, 12:58
          Do zobaczenia na miejscusmile My jesteśmy w Jungle od 1-15.06. Dwoje dzieci 7 i 5 lat

pozdrawiam
          • ppaauullaa5885 Re: Re alf leila wa leilaya dzis wylot 19.05.12, 17:41
            lece tam---alf leila-
        • amberia Re: Re alf leila wa leilaya dzis wylot 21.05.12, 00:05
          Witam,
          Będac w marcu w Jungle wybraliśmy się do Alf Leili pierwszy raz z konieczności- bo w Jungle automat wymieniający pieniądze z USD na ichne funty nie działał- poszliśmy więc wymienić tam- ochroniarze przy bramkach nas nie zaczepiali- przy okazji tak nieśmiało zerknęliśmy tu i ówdzie smile Drugi raz poszliśmy już z pełną premedytacją na spacer smile - tak przy okazji - jeśli chodzi o internet- wydaje mi się, że w kawiarence internetowej zaraz po wejściu po prawej stronie jest informacja, że WI-FI z własnym laptopem jest free. Ale wracając do wycieczki- niezaczepiani przez nikogo, ze swoją zieloną opaską spacerowaliśmy po wszystkich zakątkach Alf Leili- weszliśmy sobie do mini muzeum egipskiego i doszliśmy do amfiteatu- porobiliśmy sobie fotki przy całkiem sporej miniaturce sfinksa, kolosach, itp. Nie wiem jak to jest z wieczornym wejściem na pokazy w amfiteatrze- zakładam, że są płatne. Nas jakoś nie ciągnęło w tą stronę. Ale w Jungle tak od +/- 20- 21 (nie wiem dokładnie, bo tam czas- przynajmniej dla nas- leci trzy razy wolniej niż tutaj) było słychac muzykę z amfiteatu w Leili.
          Tak wogóle to strasznie zazdroszczę Wam, że lecicie już 8 czerwca smile
          Bezpiecznej podróży i miłych wrażeń! Napewno będziecie zadowoleni. My byliśmy dwa razy i na jesień wybieramy się kolejny raz- jak dla nas REWELACJA- nie ma się czego przyczepić smile
          Pozdrawiam,
          Ola
          • zuzia125 jungla :) 23.05.12, 22:32
            i my lecimy do Jungli 8.06 z dziećmi 5 i 9 lat
            • edyta_32 Z jakiego biura do Jungle? 29.05.12, 21:06

Kochani szukam biura, ktore ma w ofercie ten hotel Jungle Aqua Park. Czy możecie napisać z którego biura tam latacie?
              -----
              Mama CUDOWNEJ CÓRECZKI
              Julia 27.08.2009
              • vicehrabiadebragelone Re: Z jakiego biura do Jungle? 29.05.12, 21:22
                Polecam ze Sky Club
                • zuzia125 Re: Z jakiego biura do Jungle? 30.05.12, 09:09
                  my lecimy z Eldorado trawel z chorzowa smile
                  • jun-gel Re: Z jakiego biura do Jungle? 30.05.12, 10:51
                    a my z Bravo z Chorzowa !
                    • zuzia125 jun-gel 30.05.12, 12:17
                      kiedy wy lecicie?
                      • jun-gel Re: jun-gel 30.05.12, 12:24
                        7.06
                        • zuzia125 Re: jun-gel 30.05.12, 15:32
                          to tak jak my smile 7.06
              • amberia Re: Z jakiego biura do Jungle? 30.05.12, 23:18
                My lataliśmy z BeeFree- zawsze było najtaniej, ale jak to bywa- coś za coś- generalnie ceny były najniższe, ale godziny wylotu też takie, że z 14 dni właściwie robiło się 13, a z 7- 6 dni.
                Co akurat przy 2 tygodniach większego znaczenia nie miało- ale przy tygodniu, który przez przylot na miejsce o 2 w nocy (a raz nawet o 5 rano- bo było opóźnienie w Gdańsku) skracał się w sumie o cały dzień- to już można było odczuć- jeden dzień, a jednak przy krótkim pobycie- duża różnica smile Wyloty z Hurgady do Gdańska są o 15- tej, więc o 11 przed południem już trzeba wyjechać z hotelu. I taki strasznie króciutki ten tydzień smile
                Więc chyba zmienimy biuro i to tylko ze względu na te godziny lotu- poszukamy jakiegoś (pewnie trochę droższego, ale w wylotem do południa).
                Samo BeeFree- nie mam zastrzeżeń- nawet rezydentka ok- na tyle ile mielismy przyjemność z nią przebywać smile Ale nie mieliśmy jakichś ekstremalnych przygód - typu szpital, itp.

Zazdroszczę Wam wszystkim wyjazdu już w czerwcu wink My pojedziemy najwczesniej końcem października/ poczatkiem listopada sad
                Bawcie się dobrze !!!
                • yo_witka Re: Z jakiego biura do Jungle? 31.05.12, 12:55
                  A jaką masz gwarancję że inne biuro nie zmieni ci godzin wylotu? Bez sensu jest zmieniać BP kilka m-cy przed wylotem ze względu na godziny wylotu. My lecimy jutro z ALFA STAR - do zeszlego tygodnia godzina wylotu 8,00 - od przedwczoraj godzina ...20,45smile
                  To jest normalne, nie ma co się przejmować - jedną dobę zawsze trzeba odliczyc na podróż niezależnie od tego czy leci się na 1 czy na 2 tygodnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka