Dodaj do ulubionych

Rehana Royla Beach

04.05.13, 16:08
może ktoś poda kilka ciekawych i ważnych informacji na temat hotelu i otoczenia - czy blisko poza hotelem są sklepy, apteka, centrum handlowe itp.. Wpisy na oceniaczach różengo typu już przeczytałam, ale zawsze lepiej coś usłyszeć z pierwszej ręki, od kogoś kto dopiero wrócił.
aha... jak właściwie wymawia się pierwszy człon nazwy, może ktoś napisze fonetycznie wyraz REHANA
Obserwuj wątek
    • walo14 Re: Rehana Royla Beach 04.05.13, 16:10
      kurka, literówka w nazwie i tytule, powinno być REHANA ROYAL BEACH, PRZEPRASZAM
    • doral2 Re: Rehana Royla Beach 05.05.13, 19:03
      www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Rehana+Royal+Beach+Resort+Spa-ch_hb-hid_171564.html
    • chwilka9 Re: Rehana Royla Beach 09.05.13, 09:28
      Własnie wrócilismy z tego hotelu. Hotel jest ładny, mnóstwo zieleni. Przy samym hotelu piekna rafa koralowa. W hotelu sklepiki z pamiatkami, blisko hotelu również. Apteki bliziutko. Jedzenie bardzo dobre. Fajne animacje w amfiteatrze oraz przy basenie. Ale nie spodziewaj sie 5 gwiazdek. A teraz minusy (tylko sie nie przejmuj bo mimo minusów i tak mielismy super wakacje): obsługa niezbyt miła, w niektórych pokojach robaki (nie wiem od czego to zalezy u nas nie było nic ale u znajomych ciągle jakies karaluchy czy cos łaziło), komary (byłam 3 razy w Egipcie i pierwszy raz pogryzły mnie komary), restauracja srednio czysta, czasem wydzielają alkohole np. daja tylko 2 piwa (nas była 6 dorosłych więc bez sensu było zeby wszyscy chodzili), a Rosjanom nic nie mówili.
      • fejs2fejs Re: Rehana Royla Beach 22.05.13, 13:40
        Napisz proszę, czy w barach oferowane są jakieś ciekawe drinki, czy wygląda to na zasadzie, że leją wódkę z colą lub spritem?

pozdrawiam
        • blanes13 Re: Rehana Royla Beach 23.05.13, 19:33
          witam serdecznie, mam rozumieć ,że Pan również jedzie w tym terminie? z informacji jakie uzyskałam, hotel jest pod każdym względem ok, byłam już kilka razy i za każdym wybieram tylko 5* , mam nadzieję, że i tym razem dokonałam odpowiedniego wyboru, ocenić dopiero będziemy mogli po turnusie... pozdrawiam, my lecimy z Pyrzowic ... : }
      • blanes13 Re: Rehana Royla Beach 23.05.13, 19:41
        witam serdecznie, mam pytanie czy podczas zameldowania był w paszporcie załącznik? proszę wybaczyć za pytanie , ale wiem z doświadczenia ,że 30 usd i jest piękny pokój lub apartament ? jeżeli chodzi o alkohol zawsze na bezcłowym kupujemy metaxę i to wystarcza... dziękuję za odpowiedź i życzę kolejnego pięknego wyjazdu może do Serenity Makadi Bay, piękny pod każdym względem blisko Iberatola równie dobrego
        • pink74 Re: Rehana Royla Beach 25.05.13, 17:40
          Witam wszystkich! Ja w Rehanie byłam w zeszłym roku (2012) w lipcu i jestem bardzo zadowolona. Nie widziałam robaków, komarów, szczurów itp. Przy zameldowaniu dałam 20 $ do paszportu i miałam pokój typu suite a zapłaciłam za standard. W restauracji mieliśmy "naszego" Pana, który zawsze trzymał dla nas stolik, przynosił napoje itd. W ogóle polecam uwzględnić w kosztach urlopu bakszysz, jest to u nich tradycja, a zważywszy że zarabiają naprawdę bardzo mało przy tak ciężkiej pracy, to warto dać tego dolara. Ogólnie Rehanę (czyt rihana) bardzo polecam i wracam tam znowu w czerwcu tongue_out. Jak ktoś chciałaby o coś zapytać proszę pisać na e-maila: adi.nati@interia.pl
          • walo14 Re: Rehana Royla Beach 25.05.13, 19:45
            Dzięki pink74, zawsze przydatne są jakieś spostrzeżenia. Każdy patrzy inaczej, więc jak posłuch się opinii paru osób, wyłania się obraz problemu. Ja również opisuję hotele w których byliśmy. NIe do wszystkich da się wrócić. Jak wracasz, to było ok.
            Jak masz jakieś ciekawostki, albo spostrzeżenia, napisz coś jeszcze na forum.
            • pink74 Re: Rehana Royla Beach 25.05.13, 20:54
              Ano wracam, wracam i już się nie mogę doczekać...tongue_out Rehana jest naprawdę wporzo. Pewnie, że zawsze można się do czegoś przyczepić, ale ja raczej staram się cieszyć tym co jest, niż smucić tym, czego brakuje. Z minusów: słabo oświetlone baseny, animacje w języku rosyjskim, co dzieciakom właściwie nie przeszkadza, moja 3-latka jeszcze miesiąc po powrocie gawariła pa ruski smile, bardzo duża ilość Rosjan, ja osobiście do niech nic nie mam, ale na pewno są lepiej traktowani....no i właściwie to tyle. Plusów jest znacznie więcej, począwszy od dziewczyn z recepcji - Polki, po super jedzonko, mnóstwo owoców, wata cukrowa, pop corn i lody, boską rafę, po czyściutkie, przestronne pokoje. Polecam Rehanę z całym przekonaniem!
              • walo14 Re: Rehana Royla Beach 27.05.13, 11:37
                czy możesz napisać coś o All Inclusive, mam niby opcję 24h. Lecimy z Wezyrem. Czy wiesz może jak to wygląda całodobowo. Przylatujemy ok północy, więc kolację chętnie zjemy, o ile jest to w praktyce możliwe. Pozdrawiam.
                • blanes13 Re: Rehana Royla Beach 27.05.13, 12:49
                  Witam serdecznie, z doświadczenia wiem, że jeżeli przylot jest w porze nocnej, to niestety kolacji juz nie ma, sa w przypadku np. wycieczki fakultatywnej i pod warunkiem uprzedniego zgłoszenia, wtedy kolacja czeka maksymalnie do 22. my również planowany przylot mamy oko 1 w nocy, polecam zabrać przekąskę , lecimy z Itaki, tylko z Czeskiego lub Niemieckiego biura jest posiłek na pokładzie....ale za dodatkową opłatą, ostatnio lecieliśmy w listopadzie tez do Egiptu i były smaczne kanapki do kupienia, ( pamietajcie żadnych soczków wody kanapek , to wszystko wyrzucają do kosza) dopiero na bezcłówce można zrobić zakupy pozdrawiam Ela
                  • walo14 Re: Rehana Royla Beach 27.05.13, 18:27
                    W takim razie, opcja 24h w all inclusive czego ma dotyczyć, skoro nie ma kolacji, czy jakiejś przekąski?
                    Co do zabierania kanapek na pokład, to pewnie zależy od linii lotniczych. My często mamy ze sobą zestawy Mc'Donalds i do tej pory był ok. Soczki dla małej córeczki też puszczali, nawet na polskim lotnisku, a z Egiptu zawsze mamy colę, czy inny napój 1litr i nikt nigdy nie kazał wyrzucić.
      • murdoch123 Re: Rehana Royla Beach 28.05.13, 08:12
        Witam, też wybieram sie do tego hotelu i mam w związku z tym pytanie. Czy napoje do posiłków można nalać sobie samemu (chodzi o kawę, herbatę, wodę, colę). Czy robią to kelnerzy?
        i jeszcze jedno. Na zdjeciach plaża hotelowa wydaje się być bardzo duża. Czy jest tak faktycznie?
        • murdoch123 Re: Rehana Royla Beach 03.06.13, 10:14
          Halo! czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na moje pytania...
    • jusia_pusia Re: Rehana Royla Beach 13.05.14, 14:40
      Kto się wybiera do tego hotelu w czerwcu 2014 r? Ja mam wylot z Wrocławia 10.06.2014 r.
      Pozdrawiam
      • klosshainz Re: Rehana Royla Beach 13.05.14, 15:27
        W tym roku już niestety nie do Rehany. Byliśmy tam w roku ubiegłym. Było zupełnie nieźle, ale przeraziły nas ciągłe kolejki do barów. Mają po prostu za mało barmanów.
        W tym roku lecimy od 3.czerwca do Royal Albatros Moderna.
        Zobaczymy..., hotele z tej sieci /PikAlbatros/ są zazwyczaj bardzo przyzwoite.
        • jusia_pusia Rehana Royla Beach 19.05.14, 14:42
          Mam pytanie do tych co byli w Rehana Royal Bach czy w restauracjach a'la carte jest dobre jedzenie? I czy dawać jakieś dolary w paszport, żeby dali lepszy pokój?
          • walo14 Re: Rehana Royla Beach 19.05.14, 14:59
            Jedzenie jest znacznie lepsze w restauracjach a'la carte. z Włoskiej pamiętam pizzę calzonne, to paki wielki pieróg. Niezły. Zupy mi nie smakowały. Jeżeli jedziesz na dwa tygodnie to masz w opcji po dwa wejścia do włoskiej i bodajże azjatyckiej. Warto zagadać w recepcji, bo tam rezerwujesz stolik, żeby w drugim tygodniu wejść do innej restauracji, zapewniam, że jest to możliwe i że warto.
            Jeżeli chcesz mieć wykwintny posiłek, daj z 5$ na wejście kelnerowi i pamiętaj, że za lepsze rzeczy trzeba dodatkowo płacić. Ruscy zawsze mieli stoliki, które uginały się wręcz od dodatków.
            Co do dolarów w paszporcie, to tak jak wszędzie - nie spodoba ci się pokój, wtedy wymień i daj parę dolarków. Wcześniej nie zawsze warto.
            • wodzenie_na_pokuszenie Re: Rehana Royla Beach 04.06.14, 10:31
              www.holidaycheck.pl/hr/7ede075a-9b1c-3427-822f-bb491ccdaca0/-/review/4d9212de-c3f0-3dce-a43b-fddbe37a2ca5?reviewsOrder=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka