stefanna5 31.07.04, 20:00 6.08 lecimy z orbisem do SUN RISE w Sharm El Sheikh. czy ktoś był w tym hotelu.czy przeżyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac Re: SUN RISE w Sharm El Sheikh 3* 31.07.04, 20:26 (cyt.: Aksamitka1111 26.07.2004 22:30) "Ja też byłam zadowolona z samego biura i hotelu, nie byłam jedynie zadowolona z mojej rezydentki (a znam ich wiele z innych biur podróży) bo tylko raz potrzebowałam pomocy i nie wywiązała się. Sam kompleks hoteli Sun Rice był dla nas wystarczający. W sprawach organizacyjnych B.P. Selectours było OK. Można z nim jechać!" ================== Niewiele o tym hotelu jest wypowiedzi turystów na forach. Jak coś znajdę - wkleję (moderator) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: SUN RISE w Sharm El Sheikh 3* 31.07.04, 21:00 Upewnij się, czy ten hotel na pewno ma 3*. W wyszukiwarce internetowej wszędzie pod hasłem Sun Rise w Sharm (a dokładnie w Ras Um Sid) hotel o tej nazwie ma 2*, a jak na Egipt, nie jest to za wiele, ponieważ przyjmuje się, że o gwiazdkę są one zawyżane. Nie piszę tu tego jako pewnik, ponieważ nie byłem w Sharm, może ktoś lepiej znający ten kurort napisze coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
renia.31 Re: SUN RISE w Sharm El Sheikh 3* 01.08.04, 23:14 Hej. Właśnie wczoraj wróciłysmy z Sharm el Sheikh z hotelu Sun Rise. Przyjechałyśmy do hotelu w środku nocy zakwaterowano nas w pokoju dwu osobowym z dostawką (było nas 3). Troszkę się załamałyśmy szczególnie w łazience.Ale pomyślałyśmy przeżyjemy. Większe niespodzianka czekała na nas podczas śniadania w dumnie nazwanej restauracji.Nasze stołówki zakładowe chyba mają więcej gwiazdek.Gdy podano nam śniadanie patrzyłyśmy jak zaczarowane przez kilka minut i zastanawiałyśmy się czy uda sie przeżyć tydzień bez jedzenia.Ale na szczęście obiado-kolacja okazała się znacznie strawniejsza chociaż przez tydzień jadłospis nie uległ zmianie.Na szczęście do jedzenia jakoś przywykłyśmy a menager hotelu zrobił nam miłą niespodziankę i przeniósł nas do 4 os.apartamentu.Ogólnie hotel robi dobre wrażenie.Obsługa jest miła i dosyć troskliwa.Za jednego dolara wszyscy Nas kochali(ale to chyba normalne w Egipcie. Na terenie hotelu jest duży basen i sporo leżaków (trzeba mieć własny ręcznik żeby sobie wyścielić leżak bo te hotelowe czystością nie grzeszą)można miło odopcząć od upału i tłumu.Hotel jest oddalony o 8km od centrum ale wg nas to wielki plus bo była cisza i spokój a jeśli chce się pojechać do Naama Bay to hotel zapewnia bezpłatny transport (raz dziennie) ewentualnie Taxi (tanio).Jeszcze jedno co jest ważne nie widziałyśmy ani jednego robaka. Może jeszcze plaża jest niezbyt rewelacyjna (leżak na leżaku i nie zbyt czyste materace)ale woda mokra i słońce non stop.Reasumując śmiało można jechać ewentualnie dla wrażliwszych żołądków to tak na początek trzeba mieć coś do jedzenia i oczywiście polską wódkę żeby nie było sensacji żołądkowych.Przerobiłyśmy to i działa.Miłego pobytu. ps.klimatyzacja działa bez zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś