iwam1 14.05.14, 22:28 Szukam informacji odnośnie tego hotelu,może ktoś właśnie wrócił i może opisać czego mogę się spodziewać .Wyjeżdżam 14 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkk Re: Three Corners Marsa Alam 16.05.14, 11:14 Tree Corners sea beach czy Fayrouz Plaza?? bo są 2 hotele tej sieci i nazwa zaczyna się tak samo ja jadę do Fayrouza, ten drugi wydaje sie bardo ładny itd, ale ma zdecydowanie gorsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Three Corners Marsa Alam 16.05.14, 11:15 tzn. Sea Beach ma gorsze! dlatego wybrałam Fayrouza (przy zatoce Mubarak) Odpowiedz Link Zgłoś
5505yallayalla Re: Three Corners Marsa Alam 25.05.14, 23:56 Witam! Właśnie wróciłam z rodziną z tego hotelu, bylismy 2 tyg. od 10 do 24 maja i mogę szczerze polecać. Troche się obawiałam tego hotelu ale niepotrzebnie. Pobyt niezwykle udany, hotel super. Po prostu nie ma się do czego przyczepić. Obsługa na najwyższym poziomie. Wszyscy niezwykle mili, sympatyczni i pomocni. Jedzenie bardzo dobre, każdy mógł się najeść do syta, duży wybór dań, kuchnia włoska, dużo ciast, deserów i mnóstwo owoców. Restauracja była również na zewnątrz. Kolacje zawsze przy świecach i ładnie nakrytych stołach. Kucharze codziennie wszystkich pięknie witali. Otoczenie hotelu bardzo zadbane, mnóstwo zieleni, palm, kwitnących drzew i krzewów. Piękne baseny i dodatkowo aquapark dla dzieci i zjeżdżalnie dla dorosłych. Przy basenach i przy plaży bary z napojami zimnymi i goracymi. Gdy wchodziliśmy na plażę to od razu podchodził pan obsługujący i pytał w którym miejscu chcemy leżaki. Zaraz przy plaży była rafa tak, że można było się kąpać a dzieciaki mogły bezpiecznie snurkować, nieco dalej pomost dla snurkujących na głębokiej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Three Corners Marsa Alam 27.05.14, 10:28 wróciłam z Tree Corners Fayrouz było fantastycznie. To mój kolejny pobyt w Egipciei i nawet kolejny w Marsa alam, w roznych hotelach, więc az taka nie jestem w ochach i achach bo wiele widziałam. Na pochwałę zasługuje na pewno wyjątkowa obsługa hotelu - bardzo sympatyczna, bardzo sprawna, nie czeka się, ni nie robią z łaską. Począwszy od recepcji, bagażowego, po kelnerów itd. Nawet w restauracji na plaży, podczas lunchu iada się spokojnie, napoje przynosza do stolika, to samo oczywiscie na kolacji, kelnerzy pamiętają czesto co się popzrednio zamawiają, wszystko miło, szybko, sprawnie. Podczas śniadania podają świeżo wyciskne soki z pomarańczy na tacach, nie trzeba stac w kolejce i czekac na swój sok. Aha, świetne animacje! byliśmy bardzo pozytywnie zaskozceni, bo to sie czesto w Egipcie nie zdarza naprawde (tak jak w Turcji, Tunezji) - animatorzy mili, kontaktowa, fajnie zabawiali ludzi, co wieczór impreza, czasem trwająca do późnych godzin jak ktoś chciał (w barze Peanuts). POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz12346 Re: Three Corners Marsa Alam 29.05.14, 22:40 Witam!!! Wybieram się 6.6 .14 z Warszawy z 6 letnią córką. Mam kilka pytań dotyczących hotelu i otoczenia: Czy w hotelu jest darmowy internet, czy trzeba się bać tzw ,, zemsty faraona" ( czy czysto jest na stołówce,bufetach ) czy w pokoju jest sejf, na niektórych forach piszą o butelce wody codziennie w lodówce ? czy w dalszym lub bliższym otoczeniu są jakiekolwiek sklepy, jak daleko jest do statku wyrzuconego na rafę ( jedni piszą o 2km inni o 5 km ) Dziękuję za wszelkiego rodzaju informacje i sugestie . Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Three Corners Marsa Alam 30.05.14, 12:52 Jeśłi chodzi o Fayrouz - nie mam pojęcia czy jest darmowy internet, nigdy z tego nie korzystam, nie ma kiedy ale w lobby i w narze na tarasie siedzieli ludzi i cos sobie klikali wiec pewnie jest. Bać się zemsty oczywiscie zawsze trzeba! dlatego nigdy nie wolno pić wody z kranu, zeby myć raczej mineralną, jesli chodzi o reszte - w hotelu jest czysto, owoce sa w stosach, nieobrane równiez, woda butelkowana jest dostarczana do pkoi, jets również wszędzie w dystrybutorach. Przyznam, że jest to mój 6 pobyt w EGipcie (w róznych miejscach i hotelach) nigdy nie doświadczyłam osobiście zemsty (tfuuu, tfuu odpukać). Jadłam wszystko, lody na plaży, równiez owoce, piłam wszelkie napoje, nie poiłam się przed posiłkami wódką Jakiekolwiek sklepy sa w Porcie Ghalib - 2 km od hotelu, jest tez sklepik hotelowy, apteka itd. Nt. statku nie wiem nic Odpowiedz Link Zgłoś
5505yallayalla Re: Three Corners Marsa Alam 01.06.14, 17:16 Wróciłam z tego hotelu 2 tyg. temu. Nikt nie chorował. Nie musisz sie obawiać zemsty faraona. Na stołówce jest bardzo czysto, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Dbałość o porządek i czystość widac na kazdym kroku. Sejf jest w pokoju. Codziennie obsługa przynosi butelkę 1,5 l. wody mineralnej. Jest mała lodówka. Na terenie hotelu jest kilka sklepików. Trzeba się targować aby zapłacić mniej. Na większe zakupy można pojechać do odległego o 10 min jazdy Port Ghalib. Taksówka wynajeta w hotelu na 2 godz. dla 5-ciu osób na przejazd w obie strony to koszt 25 $. Do zatopionego stateczku to spacerek jakieś pół godziny w jedna stronę. W hotelu jest darmowy dostęp do wi-fi. Najlepszy zasięg w holu recepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz12346 Re: Three Corners Marsa Alam 01.06.14, 19:58 Dziękuję za informacje o hotelu, mam jeszcze kilka pytań: czy jest wystarczająca liczba leżaków, parasoli przy basenie czy też na plaży ( czy trzeba wcześniej rezerwować ) , czy są codzienne animacje, zabawy szczególnie dla dzieci, czy w pokoju jest czajnik, i czy sejf w pokoju jest płatny czy bezpłatny. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Three Corners Marsa Alam 02.06.14, 08:44 wg mnie jest wystarczająca (bylam w maju ale wtedy było całkiem sporo ludzi) Są codzienne animacje, dla dzieci również. Wg mnie najlepsze animacje jakie widziałam w Egipcie, a byłam 6 raz. Międzynarodowa grupa animatorów, fajna, komunikatywna, potrafiąca zabawić ludzi. Ja się bawiłam co wieczór, do późna, choc czasem zakładaliśmy że juz dzisiaj wczesniej sie połozymy... nic z tego! było za fajnie! W pokoju jest czajnik, kubeczki, saszetki z kawą, herbatą śmietanką cukrem, jest sejf - bezpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
5505yallayalla Re: Three Corners Marsa Alam 02.06.14, 17:26 kkk napisała: > wg mnie jest wystarczająca (bylam w maju ale wtedy było całkiem sporo ludzi) > Są codzienne animacje, dla dzieci również. Wg mnie najlepsze animacje jakie wid > ziałam w Egipcie, a byłam 6 raz. Międzynarodowa grupa animatorów, fajna, komuni > katywna, potrafiąca zabawić ludzi. Ja się bawiłam co wieczór, do późna, choc cz > asem zakładaliśmy że juz dzisiaj wczesniej sie połozymy... nic z tego! było za > fajnie! > W pokoju jest czajnik, kubeczki, saszetki z kawą, herbatą śmietanką cukrem, jes > t sejf - bezpłatnie. Czy mówimy o tym samym hotelu??? Też byłam w maju w Tree Corners Sea Beach ale nie było w pokoju ani czajnika, ani kawy, ani herbaty. Nie było również międzynarodowej grupy animatorów. Animatorami byli egipcjanie i jedna polka, która tam na stałe zamieszkuje z dzieckiem i mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Three Corners Marsa Alam 03.06.14, 08:09 ja pisze o Tree COrners Fayrouz, przy zatoce Mubarak Jest wszystko - czajnik, kawa, herbata itd w pokoju, sejf i właśnie świetna grupa animatorów! Najlepsza jaką do tej pory spotkałam w Egipcie (mój 6 pobyt). Byli genialni, bawiliśmy się wysmienicie. Poza tym w hotelu większość Niemców, Belgów, Holendrów, trochę WŁochów bark Rosjan - także bardzo fajna przyjemna, kultauralna atmosfer. Polecam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
5505yallayalla Re: Three Corners Marsa Alam 03.06.14, 17:03 W sieci Corners jest bodajże 11 hoteli. Wątek dotyczy hotelu Three Corners Sea Beach a nie Three Corners Fayrouz, który nawiasem mówiąc jest usytuowany obok. Odpowiedz Link Zgłoś
5505yallayalla Re: Three Corners Marsa Alam 02.06.14, 17:18 Podczas mojego pobytu w maju była wystarczająca ilość leżaków, nigdy nie było problemu ze znalezieniem wolnego. Sejf w pokoju jest bezpłatny. Czajnika nie ma ale w zasadzie nie jest on potrzebny. Zarówno przy basenach, jak i przy plaży dostępne gorące napoje a także sam wrzątek. Dla dzieci zawsze po kolacji animacje i zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
assia303 Re: Three Corners Marsa Alam 20.06.14, 13:55 Wybieram się do Three Corners Triton Sea Beach w Marsa Alam, chyba o tym hotelu mowa... czy są dostępne napoje typu coca-cola czy tylko jakieś lokalne? Czy robią kawę z ekspresu czy tylko z automatu rozpuszczalną? Oraz czy to prawda, że prawie w ogóle nie ma mięsa i owoców, jak to gdzieś przeczytałam? Aha, ktoś też napisał, że do morza nie można zejść inaczej, jak tylko z mola. Czy to prawda? Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś