piotr-plate 02.02.05, 21:42 Szukam opini na temat tego hotelu .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maateek81 Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 13.07.05, 01:04 no ja wlasnie tez Odpowiedz Link Zgłoś
bietka11 Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 09.10.05, 22:46 Właśnie wróciłam z objazdówki z Eximem i w tym hotelu byliśmy zakwaterowani. Tydzień też spędziliśmy w Sułtan Beach. Hotel bardzo sympatyczny, nam się podobał - czyli zadowoleni byliśmy z samego hotelu, basenu i nawet plaży bo ona moze i nie zaciekawa (z zatopionymi wrakami... i w sumie niewielka) ale mieliśmy porównanie z zachwalanym Sułtanem Beach i plaża Charmu była zdecydowanie lepsza. Miła była obsługa, bardzo sypatyczni animatorzy - czuło się atmosferę która nie traktowała Cię jak dolary ale normalnego człowieka. Zaledwie kilka kroków od hotelu jest sklep bezcłowy, co jest zaletą. Do hotelu bez żadnego wykrzywiania ze strony ochrony można wnosic wszystko. Balkony z pokoi wychodzą z reguły na wewnętrzny basen , w tym roku jeszcze nie czynny i w wypoczznku na balkonie przeszkadzał głosny szum klimatzacji. Wydaje mi się, że to było nowo dobudowane skrzydło, pozostaje pokoje pewnie mają lepsze widoki. Pokoje ładne, nowe, Tv, lodowka, bezpłatny sejf. My akurat widokiem z pokoju sie nie przejmowalismy. Posiłki można jeść w sympatycznych pomieszczeniach restauracji oraz jadalni z klimą lub tarasem na zewnątrz ( i zeby nie było nieporozumień - piszę o pomieszczeniach i atmosferze) ALE są też minusy - kiepskie żarcie, mnie akurat nie przeszkadzalo bo jem wszystko i różnie w trakcie innych podróży bywało - lecz tu jeśli nie można przyczepić się do sniadań bo wszystkich hotelach w miarę serwują takie same to kolacje naprawdę nie były dobrej jakości. I to nie chodzi o to że grymasimy itd. Kucharz się nie przykładał i tyle - wystarczyłoby trochę inwencji. Duzy + - do kolacji, nawet przy HB były napoje - soki i zwykła woda. ALE minusy to : - obsługa na jadalni chociaż sympatyczna to bardzo energiczna w zbieraniu talerzy ( chociaż tak jest wszędzie ) no i czystością ubrań też nie grzeszyła - no i w pewnych pokojach, szczegolnie tam gdzie kwatrowano polakow, w nowym budynku, w tym roku nie było jeszcze ciepłej wody. Mozna sie jednak o nowy pokoj wzkłocic. Ocene pozostawiam wam. Ja spedziłam tam wspaniałe wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 18.02.06, 09:15 Mam wielka prosbę. Razem z moją dziewczyną wybieramy się w kwietniu do hotelu Charm Life Paradise i w związku z tym mam pytanie czy basen w tym hotelu jest już czynny oraz czy remont/budowa w.w hotelu zostala juz zakonczona. Bedziemy wdzięczni za odpowiedz ) Odpowiedz Link Zgłoś
sedna2003 Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 08.05.06, 13:40 My wybieramy się 9-go czerwca, proszę o informacje jeśli ktoś może udzielić, co z basenem, ewentualnie jakie warunki zakwaterowania, bo w Tunezji potraktowano nas paskudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bkubiakk Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 25.09.06, 20:30 kto leci 6 pazdziernika do charm life paradise wylot z poznania?? i jakie sa wasze opinie o tym hotelu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagodaak Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 31.07.07, 16:41 kto byl ostatnio? zmienilo sie cos w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
jagodaak polecam 14.08.07, 21:50 wlasnie 10tego sierpnia wrocilam z tego hoteli!! polecam wszystkim!! naprawde dobrze wypoczelam i dobrze sie bawilam!! jedzonko dobre!! plaza super! animcje co dzien show i disco tez!!!! aerobik w wodzie i stretching co dzien!! siatkowka dla mezczyzn i w wodzie takze grali! naprawde moga tam pojechac wszyscy!!! polecam jak jakies pytanka to kierowac na emaila jagodaa@gazeta.pl w temacie wpisac nazwe hotelu!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keradz Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 23.08.07, 09:02 Witam, wybieram się z żoną 20.09 do tegohotelu. Wylot z Katowic. Czy ktoś może jedzie w tym czasie?? Odpowiedz Link Zgłoś
japon Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 26.09.07, 22:45 Jak tylko wrócisz to prosimy o opinię. Jedziemy tam pod koniec października. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bkstyrna Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 26.02.08, 17:52 japon napisał: > Jak tylko wrócisz to prosimy o opinię. Jedziemy tam pod koniec października. > Pozdrawiam no hej i jak tam było my sie wybieramy w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
anniakasia Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 19.05.08, 19:40 Wróciłam 15 maja z Hurghady bylam w hotelu charm life i bardzo mi sie tam podobalo klimatyzacja wszedzie, animatorzy sympatyczni nie dali sie nudzic w ciagu dnia (siatka gimnastyki pilka wodna)jak i wieczorami(dyzkoteki showy). jedzenie urozmaicone do wybory do koloru. Obsługa kelnerow , barmanow, recepcjonistów bardzo dobra! polecam goraco hotel ! Odpowiedz Link Zgłoś
whiskas-on-line Re: Charm Life Paradise 4* - Hurghada 17.10.08, 19:48 Hotel położony w pobliżu sporej liczby sklepów, w tym ze stałymi cenami, blisko do kilku knajpek, przy ładnie oświetlonej promenadzie. Uwaga: jeśli ktoś chce jechać np. do Sakkali czy Daharu to raczje niech nie liczy na busa - mają zabroniony wjazd na tę promenadę przy której leży hotel, więc raczej nastawić sie na taxi albo podejść ze 200 - 300 metrów jest ulica i tam można złapać busa. A teraz co do samego hotelu: przyjemny choć nieduży kompleks basenów, plaża z łagodnym zejściem, pokoje - jak się trafi - mozna dostać ładny i duży, można i cuchnącą norę z widokiem na sąsiednią budowę. Ale to jeszcze nie problem - pokój zawsze mozna zamienić. Gorzej jest w tym hotelu z jedzeniem. Po prostu tragedia!! Spotkaliśmy parę z Polski - ludzie byli tu już drugi raz, poprzednio rok czy 2 lata temu i też mówili, że pod tym względem teraz pogorszyło się i to w sposób wręcz drastyczny! Tu już nie chodzi tylko o monotonne jedzenie, ono często było po prostu tak wstrętne, że trudno było coś wybrać. Ale to jeszcze nic. Czy wyobrażacie sobie picie wina do kolacji w... plastikowych kubkach????? Bo my do tej pory nie wyobrażalismy sobie czegoś takiego, zobaczyliśmy to dopiero w tym hotelu. Ci poznani ludzie mówili, że poprzednim razem było normalnie, tzn. wino w kieliszkach, piwo też w szkle, tylko w barze przy plaży w plastikach. Normalnie czegoś takiego nie widziałem nawet w 2* hotelu!!! A Charm Life ma podobno 4! Bulwersująca była też obsługa w barach - co to za All Inclusive, skoro barmani wydzielają tylko po 2 maleńkie kubeczki napojów? I na nic tłumaczenia, że skoro on mi naleje tylko 2, to ja zaraz przyjdę i tak po następne 2, więc nic nie oszczędzi. Do nich to nie trafiało. W hotelu chyba z 90% to Rosjanie i Czesi. O ich zachowaniu (szczególnie Rosjan) wiele już napisano, więc nie będę się powtarzać. W stołówce (bo restauracją tego raczej nazwać nie można) tłok, kolejki, czekanie na czyste talerze i sztućce, przepychający się do stołu z jedzeniem Rosjanie nakładający na talerze tony jedzenia, no dosłownie wyżerali wszystki jak szarańcza, no i Czesi, którzy mieli dziwny zwyczaj dosiadania się do stolików.... bez wcześniejszego zapytania, czy można. Nie polecma tego hotelu, no chyba, że ktoś do tej pory spędzał wakacje pod namiotem, to może ten hotel wybrać, zawsze to trochę wyższy standard niż pole biwakowe. Odpowiedz Link Zgłoś