jerzy.zywiecki 16.05.06, 06:20 Czy ktoś zna ten hotel?Proszę o opis. Gdzie doeożą do plaży i czy jest tam rafa?Wybieram się 4 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kij123456789 Re: Sharm Clif - Sharm el Sheikh 24.05.06, 16:37 Wróciliśmy 16 maja 2006 r. Mieszkaliśmy 2 tygodnie w Sharm Cliff Resort. Mieliśmy pokój 2 osobowy dość duży z łazienką również nie małą. Hotel jest nowy, w pokoju lodówka, telefon (również w łazience), klimatyzacja oraz telewizja sat-niestety z polskich kanałów dostępny tylko Tele 5. Hotel czysty, codziennie sprzątany (również w pokojach - o ile ktoś nie zastrzeże sobie że nie chce. Obsługa bardzo miła - przynajmniej dla nas. Widok z pokoji niestety żaden, ponieważ z jednej jak i z drugiej strony hotelu jest budowa. Restauracja znajduje się na I piętrze i jest z widokiem na zatokę i centrum Naama Bay. Jedzenie w formie bufetu szwedzkiego - niewyszukane. Śniadania od 7 do 10 obiadokolacje od 19 do 22. Basen średniej wielkości niestety też z widokami na budowę (Sharm Cliff jest w rozbudowie), ale wieczorem fajnie jest zapalić tam sziszę u Ahmeda. Hotel ma dostęp do dwóch plaży Valentino i Delta. Na pierwszej nie ma rafy ale jest blisko i spokojnie, do rafy można dojść plażą około 10 minut drogi. Na drugiej plaży dość duży ruch. Co pół godziny rano potem co godzinę jeździ bezpłatny busik hotelowy, który dowozi do deptaka leżącego wzdłuż plaży. Busik jedzie jakieś 5 minut. Do plaży i centrum można dojść też samemu, ale wymaga to zejścia nie wykończonym chonikiem z górki (przez budowę), schodzi się na plac, na którymś kiedyś był postój taksówek i busików. Do pierwszej plaży idzie się jakieś 10 15 minut. Hotel sam w sobie jest fajny tylko położony jest w części rozbudowującej się. Dla zainteresowanych bliżej mam zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ania999952 Re: Sharm Clif - Sharm el Sheikh 07.09.06, 22:58 Wróciliśmy z hotelu 5.09.2006. Szczerze mówiąc nie zamienilibyśmy go na żaden inny, a wybierając sie na kolejne wakacje w to miejsce pojedziemy tylko do Shar Clif Resort. Dlaczego? (Jeżdżąc na wycieczki z osobami z innych hoteli mieliśmy porównanie) Plusy : Basen czynny prawie cały czas (wiele hoteli zabrania kompania sie wieczorem ze względu na wpuszczaną chemię tu robiono to przed świtem ) NIestety to jest istotne gdyż po kolacji w te upalne dni naprawde ogromną przyjemność sprawia kompanie się w świetle ksieżyca. Hotel czysciutki żadnych insektów ani innych objawów, które niepozwoliłyby komfortowo odpoczywać. Wygodne łużko, lodówka, telewizor z dostępnym TV polonia i przyjemne światło ażurowych lampek glinianych w zupełności wystarczą na spędzanie przyjemnie wieczorów. Na basenie o 22 wystepy taneczne i innego rodzaju atracje, a rano o 10 aerobik wodny. Bezpłatne Busy jeżdżą do 12 co pół godziny i w 5 min zawożą do centrum i na plaze.My nie skorzystaliśmy ani razu byliśmy niezależni i chodziliśmy na piechotkę. Nie przeszkadzało nam to, ze musieliśmy zejść po placu budowy do centrum bo naprawde nie sprawiało to żadnych problemów a za 3 min byliśmy w Nama Bey. No dla Nas była to wygoda bo w centrum życie kwitnie o każdej porze jest zupełnie bezpiecznie i fascynująco. Pełno kawiarni z kocami poduchami, fajami wodnymi, turecką kawką i ichniejszym piwkiem. Mnustwo sklepów jak na bazarze w Kairze, super markety z przystepną cena wody (1,4zł za 1,5l) kantor wymiany walut z dużo lepszym kursem niz w hotelu i wiele innych atrakcji (np: dyskoteka ) No generalnie kurort jakich mało. Minusy: Głośna klimatyzacja i plaża dostepna dla tubylców. Odpowiedz Link Zgłoś
spytko13 Re: Sharm Clif - Sharm el Sheikh 13.01.07, 21:19 Witam! Wybieram sie z zoną do tego hotelu. Proszę o informacje, czy na plaży jest rafa. Prosiłbym również o przesłanie zdjęć. Dziękuję. spytko13@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_1983 Re: Sharm Clif - Sharm el Sheikh 22.02.07, 09:15 Witam, Własnie jestesmy na etapie wybierania hotelu i rozwazamy wlasnie ten - nie ukrywam,ze duzy plus to polozenie w centrum, ale jak z innymi walorami? jaka plaza? jedzenie? i ogolnie hotel? Prosze o pomoc i fotki. Z gory bardzo dziekuje moj mail oliwka1983@op.pl Pozdrawiam Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula_861 poproszę o zdjęcia z sharm cliff resort 18.07.06, 17:09 prosze przesłac na maila: kasiula_86@o2.pl Zgóry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: poproszę o zdjęcia z sharm cliff resort 21.07.06, 11:57 Autor: kasiula_861 Data: 21.07.06, 11:47 -------------------------------------------------------------------------------- "Kto wylatuje 29.08. z Katowic z biura podróży Alfa Star. Prosze równiez o opinie o tym hotelu jak i również o zdjęcia. Mój mail: kasiula_86@o2.pl" Odpowiedz Link Zgłoś
ziolosebek Re: poproszę o zdjęcia z sharm cliff resort 28.07.06, 00:56 Wrucilismy wczoraj jedna wielka lipa jezeli chcecie zdjecia to prosze o podanie meila smsem na numer 500 000 145 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: poproszę o zdjęcia z sharm cliff resort 28.07.06, 18:50 Czy mógłbyś wyjaśnić czemu ten hotel to "wielka lipa"? Interesuje mnie także jego położenie względem hotelu Naama Inn. Z którego z tych dwóch hoteli jest lepsze dojście do promenady? Odpowiedz Link Zgłoś
ziolosebek Sharm Cliff Resort Opis Hotelu 31.07.06, 00:10 Witam serdecznie . Mieszkalismy w tym Hotelu 2tygodnie ,wrazenia sa bardzo nie miłe z kazdej strony budowa ,zeiscie do miasta przez budowane schody pracownicy spali i załatwiali swoje potrzeby fiziologiczne zaraz przy wejsciu na schody prowadzace na góre do hotelu.Widok z okna na parteze na sciane na pierwszym pietrze na budowe. Widok z basenu na budowe z kazdej strony cos robili.Pokoje przestronne lecz mrowek nie moglismy sie pozbyc nawet po dezynsekcji.Sniadania codziennie takie same obiady ziadliwe lecz nie wyszukane.Nie jest to moja pierwsza wizyta w Naama Baay mieszkałem w roznych 4gwiazdkowych Hotelach i temu moge dac co najwyzej 2gwiazdki.Posiadam duzo zdjec ktore zrobilem w okolo hotelu lecz sa duzej rozdzielczosci i przesyłanie kazdemu z Panstwa osobno na meila zajełoby duzo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula_861 Poprostu bzdura, ten człowiek tam chyba nie był!!! 30.07.06, 10:46 Wysłałam do niego smsa z prośbą o przesłanie zdjęć na maila i wogóle nie dostałam tych zdjęć. Myśle że to zmyślił, a nie możemy byc 100% pewni że na forum piszą prawde. Też się wybieram do tego hotelu 29.08 w podróż poślubną i interesuje mnie wszystko na jego temat. Prosze o informacje - prawdziwe a nie zmyslone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziolosebek Sharm Cliff Resort 30.07.06, 22:58 Witam . Prosze nie podwazac mojego zdania na ten temat. Byłem tam i wiem co widziałem ,zdjec nie przesłałem jeszcze do Pani bo miałem wyjaz na wekend. Po obejrzeniu zdjec prosze o sprostowanie swojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
saghila Re: Sharm Cliff Resort 06.09.06, 14:51 Mogę przesłać zdjęcia bez problemu. Proszę tylko o adres @ może być tutaj. Byłam w tym hotelu w maju i drugi raz w sierpniu, wróciłam wczoraj. Jeżeli coś jest "wielka lipa" to tylko ten co tak napisał. Wiadomo, że Polak potrafi przyczepić się wszystkiego. Jak dla mnie ten hotel jest ok, mrówek nie widziałam ani innego robactwa też nie. Zejście po schodach faktycznie w budowie, ale w niczym to nie przeszkadza, schody jak schody, jak ktoś nie lubi chodzić to jest busik hotelowy którym można zjechać na dół. Z każdej strony jest widok na budowę, ale tam się nic nie dzieje więc nie przeszkadza. poza tym ja byłam w pokoju tyle co po plaży prysznic i wracaliśmy potem ok. 3-4 rano troszkę snu i na plażę. Chyba, że ktoś lubi siedzieć na balkonie hotelowym... Bardzo miła obsługa hotelu, jedzenie pycha. Śniadania faktycznie prawie takie same, ale do wyboru tyle rzeczy, że można było jeść codziennie coś innego (naleśniki, parówki, ser feta i 3 rodzaje past z fety, warzywa, płatki śniadanowe, zupa mleczna, bułki słodkie, omlety itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
salvan Re: Sharm Cliff Resort 15.11.06, 20:19 witam...gdybyś mogła mi wysłać fotki z tego hotelu( w internecie sa wszędzie te same)...to byłbym wdzięczny, gdyz zamierzam sie wybrac d Sharm Cliff...mam pojemna skrzynkę więc jesli mozesz to wyslij więcej...moj mail konnop77@wp.pl z góry bardzo dziękuje... i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
spytko13 Re: Sharm Cliff Resort 13.01.07, 21:22 Witam! Proszę o zdjecia i informację, czy w pobliży plaży jest rafa.Dziękuję. spytko13@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mjj1 Re: Sharm Cliff Resort 30.07.07, 07:17 Witam Ja się wybieram 4 września. Saghila - uprzejmie proszę o zdjęcia na skrzynkę: m.tadel@euro.ctiw.pl Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
marik Re: Sharm Clif - Sharm el Sheikh 23.07.07, 19:30 Witam, Czy ktoś był w tym roku w tym hotelu? Jak wygląda sytuacja z rozbudową? Zalety, wady............ Pozdr Marik Odpowiedz Link Zgłoś
yrec61 Re: Sharm Clif - Sharm el Sheikh 24.07.07, 16:08 rozbudowa drugiej części hotelu jest zakończona ale jeszcze nie jest czynny - chyba okoł 100 dodatkowych pokoi, nowy basen napełniony był już wodą, ale nie udostępniony - nie skończone natryski boczne budowy - zupełna cisza schody do nama bay chyba nie ruszane od dawna ale dostępne hotel ok, trochę monotonne jedzenie, ale to w egipcie się zdarza w hotelach, Odpowiedz Link Zgłoś
camellia2 Re: Sharm Clif - Sharm el Sheikh 12.08.07, 14:00 A był może ktoś w tym hotelu z biurem Alfa Star? jaki jest rezydent? Warto od niego wykupić wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś