Dodaj do ulubionych

Sultan Bay - El Gouna (****)

04.10.03, 15:41
(Cyt: Kinia i Bartolomeo 08-09-2003 19:15)

"Byliśmy tam na przełomie sierpnia i września i spędziliśmy jedne z
najwspanialszych wakacji w naszym życiu. Gorąco polecam. Hotel, żarełko i
okolica wprawiają w naprawdę b.dobry nastrój!
Biuro (El Greco) też się sprawdziło. Należy jedynie unikać jak ognia na
wycieczkach fakultatywnych przewodnika o imieniu Magdalena (nazwiska niestety
nie znam) - mała krępa niewywrotna blondi o bardzo skromnej (lub mocno
skrywanej???) wiedzy nt. samego Egiptu, kultury tego regionu itp.

Pozdrawiam."
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Sultan Bay - El Gouna (****) 04.10.03, 15:44
      (Cyt: Marzena 02-10-2003 10:28

"Elegancki Hotel,wspaniale miasteczko,bardzo czysto i ladnie.Polecam Hotel
      SULTAN BAY."
      • pc_maniac Re: Sultan Bay - El Gouna (****) 04.10.03, 15:46
        (cyt: Andrzej 02-10-2003 10:13)

"Właśnie wróciłem z Egiptu.Dokładnie z El Gouny super kurort,czysto na
        ulicach.22 km do Hurghady.Polecam Hotel SULTAN BAY**** wszystko super.Jedzenia
        b.dużo i b.smacznie.Organizator biuro GAWANTUR ok.firma EXIM TOURS.Bardzo
        polecam."
    • szymonwojtal Re: Sultan Bay - El Gouna (****) 01.05.04, 23:43
      Zgadzam Sie z przedmówcą !!!!!
      Bylismy tam pod koniec wrzesnia - hotel jak dla mnie rewelacyjny !
      Nie zaden wielki blok , tylko male 2-pietrowe domki, roznorodnie uksztaltowane, dosc duzo zieleni-jak na pustynie- po prostu bardzo przytulny.
      Co do warunkow to nie mozna narzekac - wygodne pokoje , czysto , mila obsługa - czulem sie jak w domu!
      no i pyszne jedzenie !! rewelacja ! w domu tak nie jadam !
      jest basen przy hotelu , jednak my plywalismy na plaze - 2 minuty łodką ,darmową - jest tam rafa , pomost , mozna ponurkowac .
      gdybym mial wiecej pieniedzy to pojechalbym tam na dluzej w te wakacje !
      niestety nie mam sad
      • lesiut_tek Re: Sultan Bay - El Gouna (****) 11.06.04, 00:07
        coz dodac.....
        wlasciwie tylko tyle ze mielismy pokoj na drugim pietrze z widokiem na lagoone.
        Po wyjsciu z pokoju widzielismy panorame El-Gouny na wysokosci dachow.

Pokoje sprzatane codziennie, przestronna łazienka, wydajna klimatyzacja.
        Na zewnątrz bardzo ladny ogrod - choc w niektorych miejscach dopiero rosnie.

Jedzonko urozmaicone i dość dobre. Moge spokojnie polecic wszytskim jogurty
        jakie były na śniadaniach (na razie najlepsze jakie w Egipcie jedliśmy), oraz
        sery żółte. Często posiłki były wystawiane na zewnątrz i na świeżym powietrzu
        można było sobie spokojnie zjeść. Poza tym restauracja dzielona jest na 2
        części: wewnątrz budynku i na zewnątrz - w delikatnie osłoniętym od wiatru
        tarasie.
        Śniadanie i kolacja są w godzinach 7-10:30 (am i pm).

Miejsc do opalania do wyboru jest kilka: przy niedużym basenie, nad lagooną, na
        plazy Zeytuna gdzie odplywa co pol godziny lodka (zawsze 15 minut po pelnej,
        choc jak jest duzo osob to robi kurs poza swoim rozkładem).
        W hotelu można obywać sie bez pieniędzy, pod warunkiem, że zbiera sie wszystkie
        podpisywane kwity, aby zachowac kontrole nad iloscia "wirtualnie" wydawanych
        funtow. Rozliczenie bez problemow pod koniec pobytu. Dotyczy to rowniez plazy
        Zeytuna - gdzie jest barek obslugiwany przez kelnerow sieci Swiss Inn (do
        której należy hotel) - wiec na plaze tez nie potrzebne sa pieniadze, bo
        wszytsko dla gosci hotelowych jest bezplatnie (lezaki, materace na lezaki,
        reczniki). Jest na plaży również toaleta,prysznice, salon masażu, jazdy na
        wielbładach,koniach, oraz malutki placyk zabaw dla dzieci.

Rafa na plaży mnie osobiście nie zachwyciła - widziałem w SSH lepsze (ale
        ciężko tu porównywać) - ale z przyjemnością można się zanurzyć w wodzie,
        ponieważ nie jest zbyt głęboka (ok. 2,5 - 3 m). Przyznam sie ze nie bylem
        zbytnio cierpliwy, aby poczekac na rybki i szybko sie zniechecilem, nastawiajac
        sie na 2 tygodniowe lezenie na plazy i odpoczywanie.

Sultan Bey jest hotelem niedużym - 115 pokoji, choć nie wygląda na tyle nawet.
        I w spokojnym okresie przedwakacyjnym panuje tam przyjazna, ciepła domowa
        atmosfera gdzie wszyscy znaja wszystkich. Większość turystów stanowią
        Czesi,Słowacy i Niemcy. Hotel bieze udział w programie Dine Around - ktory
        uprawnia do zamiany kolacji w hotelu na kolacje w innym hotelu/restauracji
        bioracej udzial w programie.

Polecałbym ten hotel dla osób chcących wypocząć w spokoju. Aż żal było
        wyjeżdżać...crying
    • bunioiza Sultan Bay - El Gouna (****) 19.08.04, 06:09
      Zgadzam się z przedmówcami. Hotel rewelacja. Pod każdym względem. Jedzenie
      przepyszne. Prywatna plaża hotelowa pomimo koniczności dopłynięcia do niej
      motorówką - rewelacyjna.Naprawdę warto odwiedzić ten rejon tym bardziej, że nie
      jest to beznadziejna Hurgada, w której jest syf i nic więcej. W El gounie jest
      inaczej. Jest jak na Egipcjan względny ład i nikt nie wyrzuca śmieci przez
      okno. Warto zobaczyć El gounę i hotel Sultan Bay
    • leila78 Re: Sultan Bay - El Gouna (****) 23.08.05, 12:53
      patrzcie też:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=17441304&v=2&s=0
    • martabod Re: Sultan Bay - El Gouna (****) 08.09.05, 21:48
      dzis wróciłam z El Gouny, byłam właśnie w tym hotelu, cóż hotel może być, z
      zewnątrz wygłada dokładnie jak z obrazka, ale pokoje są małe, wąskie i długie
      dla dwóch osób może byc ale w np. 3 będzie bardzo ciasno, może w innych
      częsciach hotelu są inne pokoje - nieco większe,
      jednak ja młodym ludziom El Gouny bym nie polecała, zasugerowałam sie opiniami
      na forum i pojechałam własnie tam, Boże jakie tam nudy!!!!!!!!!!!! nic sie nie
      dzieje, w down town pustki że o marinie nie wspomnę, owszem czysto i ładnie,
      ale nawet miejscowi mówią że to miejscowośc dla emerytów, można sie zanudzić na
      smierć, w barze w marinie gwarantuję że bedziecie tylko wy i kelnerzy, Hurgada
      głośna i brudna ale przynajmniej wieczorem na ulicach są ludzie, El Gouna to
      porażka, warto zatem zwracać uwage i zaznaczać, przy sugerowaniu się opiniami
      ze chodzi np. o ludzi młodych, bo naprawde co innego odpowiada młodym a co
      innego starym, lub rodzinom z dziećmi
    • egipt-hotele Re: Sultan Bay - El Gouna (****) 20.12.05, 11:36
      Byliśmy tam od 8 do 15 grudnia .Hotel Jest świetny ma duże wygodne
      pokoje ,wygodne tarasy na których stoją drewniane leżaki i stoliczek.bardzo
      estetycznie zrobione wnętrze.wygodna łazienka z prysznicem ,bidetem imarmurowym
      blatem z umywalką.Jest też suszarka.wydajna klima ustawiana pilotem .minusem
      jest dostawka, to rozkładana kanapa taka jak w IKEA mało to wygodne ale nam to
      nie przeszkadzało.Hotel ma stronę internetową z dobrymi zdjęciami /wejść przez
      www.elgouna.com/tak tam jest.PODGRZEWANY BASEN miałod 27 do 31 stopni/jest w
      nim termometr/.piękna zieleń,fantastyczne kwiaty ,miła obsługa,przyzwoite
      ceny.nasz pokój był przy basenie z widokiem na lagunę i hotel Panorama.Bardzo
      nam się podobało chociaż,hotel nie jest nowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka