Dodaj do ulubionych

Aida Steigenberger - Hurgada (***)

06.10.03, 16:37
(cyt.: Michal 06-10-2003 11:51)

"Hotel jest naprawdę dobry. Pokoje bardzo czyste i ładnie urządzone. Mnie
trafił się ten gorszy widok na pustynie- ale nie miało to znaczenie ponieważ
nie spędzaliśmy tam zbyt wiele czasu. Jedzenie dobre - możesz jeść wszystko
w hotelu bez obaw o zemstę, ja złapałem ja dopiero po wizycie w Kairze. (
nie bierz tabletek z Polski, tylko na miejscu kup sobie w aptece(najbliższa
w hotelu Sultan Beach) tabletki). Pieniądze wymieniaj w hotelu
Interkontinental i najlepiej nie w banku tylko w perfumerii obok,
tam "konik" niczym nasi w 89r. wymienia dolce czy euro po kursie lepszym niż
bankowysmile
Przy plaży jest całkiem przyzwoita rafa koralowa z kolorywymi rybkami - na
pewno będziesz chciała to zobaczyć. Niestety bardzo łatwo tam się skaleczyć
w nogę (a rany tam się trudno goją) więc wez sobie, albo sandały w których
będziesz chodziła w wodzie, albo klapki kąpielowe przywiąż sobie
sznurowadłami wokół kostki (sam wypróbowałem ten sposób) i tylko tak chodź w
wodzie bo dno jest nieciekawe. Maskę i rurkę do snurkownia taniej mozna
kupic w Egipcie. Jezeli ci się spodoba snurkowanie przy plaży to konieczne
pojedź na wycieczkę łodzią na rafę, tam niby jest to samo - ale 3x
ładniejsze. Wycieczki jak już pewnie wiesz z biur lokalnych są o połowe
tańsze i tak samo dobre. To chyba tyle "uzytecznych" informacji, jeśli
jeszcze coś chcesz wiedziec to pytaj, a odpowiem. Ja ten hotel wybrałem tez
tylko na podstawie opinii tutaj znalezionych i jestem bardzo zadowolony.
Udanych wakacji i ładnej opalenizny (acha weź krem z faktorem min.20),
pozdrawiam."
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Aida Steigenberger - Hurgada (***) 06.10.03, 16:38
      (cyt.: Magda 02-10-2003 16:18)

"Hotel bardzo fajny - do 20.10.03 są b. sympatyczni animatorzy z Rosji,
      póżniej nie wiem kto będzie. Mieliśmy wersję all in i hotel wywiązał się z
      niej rewelacyjnie. Warto prosić o pokój z widokiem na basen, z drugiej strony
      kiepski widok."
      • pc_maniac Re: Aida Steigenberger - Hurgada (***) 09.10.03, 18:55
        (cyt. Emi: Wto Sty 14, 2003 3:58 pm

"Dla osób, które oczekują hotelu średniej kategorii, są w stanie zaakceptować
        pewne oddalenie hotelu od plaży hotel Aida jest najlepszą propozycją. Bardzo
        sympatyczna obsługa, DOBRE jedzenie, animacje na plaży, 2 baseny, czysto, rafa
        koralowa, którą można podziwiać wchodząc do wody wprost z plaży. Dojście do
        plaży zdaniem moich klientów trwa nie więcej niż 3 - 5 min. Miałam w tym
        hotelu już wielu klientów i wszyscy byli naprawdę bardzo zadowoleni.
        Z ostatniej chwili... mam informację, że w tym hotelu była naprawdę fajna i z
        prawdziwego zdarzenia ZABAWA SYLWESTROWA (czego nie można powiedzieć o innych
        hotelach mimo iż wszędzie były dopłaty).
        Reasumując mimo, iż osobiście nie byłam w tym hotelu polecam go w 100% bo jest
        sprawdzony i pewny i goście wracają z niego bardzo zadowoleni."
        • pc_maniac Re: Aida Steigenberger - Hurgada (***) 09.10.03, 18:56
          OBIEKT: Serwis hotelowy 24h, kantor wymiany walut, sejf w recepcji bezpłatny,
          lekarz na telefon, sklepiki, plac zabaw dla dzieci, mini klub dla dzieci,
          opiekunka do dziecka (latem), 2 baseny, w tym jeden z brodzikiem, sauna,
          łaźnia turecka, salon masażu, wieczorny program rozrywkowy, restauracja
          główna, restauracja przy plaży, lobby bar, bar przy basenie, bar przy plaży,
          bar przy amfiteatrze, prywatna plaża: leżaki, parasole, materace; gratis,
          tenis stołowy.
          POKÓJ: klimatyzacja, tv sat, telefon, mini bar, prysznic, toaleta
          • pc_maniac Re: Aida Steigenberger - Hurgada (***) 16.10.03, 01:32
            (cyt.: MC 11-09-2003 14:35)

"Michał nie martw sie to jeden z lepszych kompleksow wypoczynkowych w
            Hurghadzie. Sklada sie z dwoch hoteli Aida/Verdi S 3*** i Verdi **** roznica
            polega głownie na tym że w jednym są balkony w drugim nie ma oraz troche
            wieksze pokoje. Pokoje podobnie wygladaja i sa wyposażone w klime, lodowke
            dobre łozko krzesła itd. Generalnie wszystko jest jeszcze nowe i nie mozna
            specjalnie do niczego sie czepiać dwa baseny stołowki bez kolejek. Jedzenie
            super. W porównianiu do wczesniej opisywanego Empire to mysle ze porównania
            brak. Jezeli chodzi o minusy to daleko do plazy (jak na warunki w Egipcie) ale
            jedzi bus wiec sie tego nie odczuwa. Drugim minusem jest spora odległość od
            dzielnic Egipcjan (Sakalla), ale za to nie jedzza te cholerne busy i nie
            trąbią. Na terenie hotelu odbywaja sie codziennie zajecia wiec na dobra sprawe
            majać all incl.. to mozna przez 2 tyg nie wychodzić z hotelu wink"
    • mikania1 Re: Aida Steigenberger - Hurgada (***) 23.10.03, 14:49
      Bardzo dobry hotel, polecam każdemu. Bus do plaży co 5 minut (lub ok. 300 m
      spacerkiem), do centrum hurgady busy za 1 funta. Doskonałe wyżywienie.
      Będziecie zadowoleni.
      • marta_km Re: Aida Steigenberger - Hurgada (***) 29.12.03, 15:05
        No cóż, moi przedmówcy powiedzieli właściwie wszystko na temat tego hotelusmile
        Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że rzeczywiście odległość od Sekkali jest
        tu dużą zaletą- nie wyobrażam sobie mieszkania w całym centrum i trąbiących
        non-stop busów. Pokoje są urządzone przyzwoicie, czyste, mój pokój wychodził
        na pustynię, ale to też uważam za zaletę, bo nie dochodził gwar dyskotek
        organizowanych w Enterteinment Room po drugie stroniesmile
        Hotel Aida w pełni zasługuje na 3 a nawet 4 gwiazdki. Czysto, jedzenie
        doskonałe, w wersji ALL dodatkowo przekąski na
        plaży w godz.13-15, a w restauracji hotelowej obfity lunch, z
        drinków "allowych" polecam Branchsmile Plaża piękna, kilkaset metrów
        spacerkiem lub bezpłatnym busem, nie tylko leżaki i parasole, ale i
        wiklinowe parawany od wiatru- dzięki czemu, opalając się na słońcu robiło
        się tak gorąco, że nie dało się wytrzymać. Rafa koralowa kilkanaście metrów od
        brzegu- błazenki, polkowce królewskie i inne cudne rybkismile
        Obsługa hotelowa (restauracje, basen, plaża) nie dopomina się o bakszysze!smile
        chociaż zwyczajowo zostawialiśmy funta lub dwa w pokoju dla sprzątającego.

P.S Kochani, bardzo Wam dziękuję, bo to dzięki Waszym informacjom wybrałam
        właśnie ten, a nie inny hotel i wróciłam b.zadowolona ze zbyt krótkiego jednak
        urlopusmile
        • kocz123 Re: Aida Steigenberger - Hurgada (***) 15.02.04, 22:36
          W zasadzie bezcelowe jest pisanie komentarza do opisu hotelu Aida Verdi. Piszę
          go tylko po to, żeby potwierdzić wszystkie opinie wyrażone powyżej oraz by
          przekonać wszystkich niezdecydowanych jeszcze do wyboru tego hotelu. Byłem w
          nim w październiku i wróciłem do Polski zadowolony pzrede wszystkim z tego, że
          nie przepłaciłem tak jak za inne hotele o wysokim standardzie a mieszkałem i
          jadłem, i wypoczywałem w komforcie. Polecam szczerze.
    • anet771 Re: Aida Steigenberger - Hurgada (***) 30.06.04, 14:39
      Hotel super, czysto, ładnie, jedzenie pycha. Warty polecenia w 100%, aha filtry
      faktycznie zabierz z Polski, bo w Egipcie kosmetyki sa droższe niz u nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka