Dodaj do ulubionych

Desert Inn (4*) Hurgada

04.11.03, 09:35
na przeciw samaka, plaża przy samaka,
budynek gł. OK!, duzy ładny hol, winda, bar, mielismy pokoj z widokiem na
basen, mały balkonik, lodóweczka,TV (m.in. polsat, E-TV kanał muzyczny)
sprawna klima wygodne łózka, czysta łazienka, choć armatura troche stara,
nieduza restauracja słaby wybór jedzenia, oprócz budynku głównego obok basenu
taki jakis poietrowy "jamnik" wygladało to juz znacznie mniej ciekawie z
zewnatrz nie wiem jak w srodku, w Samaka na przeciw (tam plaza) podobnie
budynek gł. jescze ujdzie ale bungalowy straszyły
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Desert Inn (4*) Hurgada 05.11.03, 08:01
      (cyt. bab4 18-09-2003 13:52)

"Bardzo fajny hotel, niestety nie ma własnej plaży ale można korzystać z plaży
      hotelu EL Samaka położonego po drugiej stronie ulicy.

Plusy
      - spokój
      - dobre jedzenie
      - fajny basen
      - eleganckie pokoje

Minusy
      - w ciągu dnia wyłączją klimatyzację i jest trochę ciepło
      - plaża po drugiej stronie ulicy

---------------------------------------
      • zaba31 Re: Desert Inn (4*) Hurgada 11.10.04, 19:08
        Witam w zeszłym tygodniu wróciłam z Egiptu, mieszkałam w Desert Inn , hotel ma
        tylko 3* przynajmniej wg. mojego biura podróży,pokoje są ok. Ja miałam pokój
        superior z widokiem na morze (mieści się w budynku głównym) ,klima działała
        całą dobę. Co do jedzenia byłam tyklo tydzień i ciągle w rozjazdach ale
        rzeczywiście jedzenie nie jest zbyt wyszukane, natomiast nie można powiedzieć
        że jest nie dobre. Jadłam wszystko, sałatki, mięsa, makarony, piłam colę z
        lodem i nie miałam żadnych kłopotów zdrowotnych.Aha dodam że zawsze jest
        przynajmniej jedno danie wegetariańskie najczęsciej na bazie soi.
        Hotel jest fajnie usytuowany w takim mini centrum, dużo sklepów, kafejek i
        dyskotek w okolicy. Ale nie takdużo jak w Sekali.
        dodam jeszcze że nigdy nie miałam problemu z wnoszeniem napojów do hotelu.
        Natomiast plaża to beznadzieja ( sam hotel własnej nie posiada), vis-a vis
        Desert inn znajduje sie hotel Samaka i z jego plaży można korzystać. Niestety
        ta plaża wygląda jak slums. Obrzydliwe parasole i leżaki nadgryzione zębem
        czasu. Plaża żwirowo-kamienista, zejście do wody po zrupeciałych kamiennych
        schodach, a później przejście jakieś 200m po kamienistym dnie do kawałka
        miejsca gdzie można popływać. Nie da rady na bosaka. Korzystania z tej plaży
        nie polecam. Natomiast niedaleko w stronę lotniska znajduje się hotel Magawish
        tam plaża jak marzenie, piseczek na plaży i w wodzie i na dodatek obok kawałek
        rafy koralowej. Korzystałam z niej 3x , nigdy nie miałam problemów z wejściem
        do hotelu ani z korzystania z leżaków.
        • beata_blue Re: Desert Inn (4*) Hurgada 03.11.04, 17:50
          Fajny. Mialam pokoj 505 (glowny budynek), duzy, z balkonem, widok na inny
          hotel+kawalek morza. Za 2LE dobrze posprzatane, zadnych zwierzat itp nie
          zauwazylam. Jedzenie jak dla mnie wypas (ale ja po prostu lubie tamtejsze
          smaki), rewelacyjne ciasta i deserkismile Basen ok, duzo lezakow (gratis
          oczywiscie, materace tez), ale za duzo ruskiej muzy graja. Plaza nie na moj
          gust, ale morze i tak sliczniutkiewink W srodku hotel wyremontowany, bardzo
          ladny, ogromny hall, winda.
          Obsluga mila ("nasz" sprzatacz zawsze jak nas widzial, nawet kilka razy
          dziennie, pytal "hi, how are you today?"), z recepcjonistow polecam dwoch
          mlodych, jeden z troche wylupiastymi oczkami, ale przystojny, a drugi jeszcze
          przystojniejszy-wszystko ci zalatwia. Uroczy bagazowy, mlodziutki chlopaczek w
          okularkach, nie chcial wziac bakszyszu (targal dwie ogromne walizy), bo
          mu "charakter nie pozwala"... Uwaga na niskiego, korpulentnego kelnera-bedzie
          cie podrywal albo odsuwal krzeslo tak zebys siadla na podlodze i na bossa
          kelnerow-troche upierdliwy, pod koniec kazdego posilku darl sie "five minutes
          yet!"
          Polozony w dzielnicy tzw. turystycznej (najnowsza i najladniejsza), duzo
          sklepow, kafejek. Do Sakkali (najwieksza dzielnica) busem 1LE, kierunek polnoc
          (czyli w lewo) 5 min, do Daharu (Old Town) 2LE, 10 min, kierunek ten sam.
          Ogolnie polecam, podobalo mi sie, bez wahania moglabym pojechac tam drugi raz.
          Jakby jeszcze ktos cos, to prosze na maila blue2003@poczta.fm. Desert Inn, inne
          hotele, Hurghada, Egipt-o to mozecie pytac.
    • ania_b-ca Re: Desert Inn (4*) Hurgada 17.04.05, 14:03
      Hotel jest dość przyjemny, czysty, zadbany widać że niedawno był odnowiony, w
      marcu było czuć jeszcze farbe. Byłam w marcu i mimo tego hotel był prawie pusty
      (podobno to jaeszcze nie sezon u nich), chociaż Epire był w 100% pełny.
      Plaża w hotelu Samaka po drugiej stronie ulicy niezbyt ładna, ale duża, mogli
      by sie troche poprawić, obsługa plażowa (ci od materacy i leżaków) straszna!!!
      i mówiąca raczej po niemiecku. Co do jedzenia troche monotonne ale dobrze
      zrobione, nieiwelki wybór ciast. Obsługa raczej moła chociaż niewiele osób mówi
      po angielsku, górą jest niemiecki. W barach hotelowych niewielki wybór napoi,
      zarówno tych normalnych jak i alkocholowych.
      w okolicy sporo sklepów i kafejek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka