Dodaj do ulubionych

Aqua Fun - Hurghada (3*)

28.11.03, 21:06
(cyt.: renata 28-11-2003 20:36)

"Ja byłam w hotelu Waves, który jest obok Wavesa, można było przejść na
plażę Aqua Fun, która jest malutka (ok 20-30 m dl) i niezbyt atrakcyjna,
statek przy statku, mikro rafki i liny od kotwic statków z Wavesa. Aqua Fun
ma malutki basenik i na terenie hotelu jest bardzo mało zieleni, praktycznie
sam piach a przy basenie jest mata "a-la sztuczna trawa", w ogóle hotel jest
na bardzo małym terenie. Praktycznie są to dwa rzędy szeregowych bungalowów,
pomiędzy którymi jest budynek recepcji i basen. Na plaży mała wypożyczalnia
sprzętu do nurkowania, itp. Część pokoi Wavesa i Aqua Fun ma widok na
opuszczoną budowę. Mnie oobiście hotel się nie podobał, ale ja nie wiem
jakie są pokoje i jedzenie. Z moich obserwacji z zewnątrz i po jakości plaży
zrezygnowałabym z tego hotelu. W ogóle hotele w centrum mają bardzo mało
atrakcyjne plaże."
Obserwuj wątek
    • victoriatravel Re: . 02.08.04, 14:15
      marta333 napisała:

> hej, interesuje mnie czy w hotelu basen dostępny jest również w porze
      > wieczorowej? zorientowanych proszę uprzejmie o informacje.

Basen jest dostepny cala dobe.

Klienci, ktorzy czesto jezdza do Egiptu twierdza, ze ten hotel ma lepsze
      jedzenie w porownaniu do innych hoteli tej klasy.

W razie dodatkowych pytan, uprzejmie prosze o kontakt.

Pozdrawiam serdecznie,
      Magdalena "Victoria" Budzyńska
      www.victoriatravel.pl
      www.tanienurkowanie.pl
    • jary69 Re: Aqua Fun - Hurghada (3*) 17.01.05, 15:55
      Basen ładny. Plaża mała i śmierdząca spalinami od statków przycumowanych
      niedaleko.Jeden z turystów wyszedł z wody pokryty smarem.Jedzenie bardzo
      monotonne lecz obfite.Pokoje przeciętne lecz czyste. Obdługa miła.Ogród mały.
      Samo centrum Sigali.Moja opinia.Osobiście nie wróciłbym do tego hotelu.
      • egipt-hotele Re: Aqua Fun - Hurghada (3*) 21.01.05, 22:21
        No plaża tamtejsza nie była piękna. Nieprzyjemne są stateczki zacumowane po 1 i
        2 stronie. Wypływają one w morze ale potem wieczorem wracają. Co do smaru to
        święta prawda. Sama byłam w smarze. Do tego pływają resztki jedzenia. Sama
        plaża dość przyjemna tylko o świcie trzeba rezerwować leżak. Na plus bliskość
        sklepów. Basen w miarę tylko od czasu do czasu mieli jakiś problem z filtrami
        bo woda im mętniała i jakieś próbki pobierali. Cały hotel jest mały więc i mało
        ludzi w basenie. Jedzenie dość monotonne ale na wszystkich wycieczkach było
        podobne więc oni chyba taką kuchnię - mdłą bez przypraw. No chyba, że to pod
        turystów. Dań jednak było sporo. Pokoje średniej jakości. Odmalowane ale....
        Obsługa miła ale musiałabym tu teraz opisać jak zostałam rasistką. Konkretnie
        wywalało nam korek w pokoju czego skutkiem był brak światła w pokoju. Zgłosiłam
        w recepcji - 5 minut bedzie zrobione, zgłosiłam wieczorem rezydentce, poszliśmy
        w miasto, wróciliśmy około północy. Światła nie ma. Nie jestem upierdliwa więc
        postanowiłam wykąpać się przy świecach. No ale ręczników nie było. Z
        podniesionym ciśnieniem ruszyłam do recepcji. Mord miałam w oczach i
        powrzaskiwałam dziko angielskim typu Kali chcieć. Wszystko mieliśmy w ciągu 5
        minut światło, ciepłe ręczniki i przeprosiny. A rasistką zostałam następnego
        dnia kiedy znowu światła nie było. Wystarczyło jednak tym razem, że stanęłam
        przed Panem recepcjonistą, który mnie poznał. W sumie wyjazd wspominam mile.
        Nie lubię dużych hoteli. Zieleń owszem była to nie jest klepisko. Ładnie
        utrzymane trawniczki z palmami i kwiatami. A co do brudu ze stateczków to jak
        okiem sięgnąć wszędzie cumowały, więc i brud pewnie wszędzie był
        • egipt-hotele Re: Aqua Fun - Hurghada (3*) 16.03.05, 18:34
          Ja byłam z mamą i kuzynką w Aqua Fun w lutym tego roku, niestety tylko na
          tydzień, i jeszcze w tym roku na jesień napewno tam wrócę. Ja byłam z biura
          EXIM TOURS, z opcją ALL INCLUSIVE. Wiele podróżuję, i muszę powiedzieć, że
          widziałm już niejeden europejski 4 gwazdkowy hotel, który temu do pięt nie
          dorasta. Jeżeli chodzi o wyżywienie, to jest na wysokim poziomie. Mnóstwo
          różnorakiego pieczywa - bułeczek, chlebów, bagietek, itd. Na obiady i kolacje
          4 - 5 potraw na ciepło, jedno kucharz przygotowuje bezpośrednio przy Tobie, jak
          np pizze lub kurczaka w cieście ( pychasmile ). Z owoców najczęściej daktyle,
          truskawki i pomarańcze - nasze się do nich nie umywają. Zawsze jest coś
          słodkiego, raz są to ciasta, innym razem ciasteczka, . Jeżeli chodzi o napoje,
          to dużo gazowanych - cola, sprite, fanta, woda gazowana ( nazywają to sodą ),
          różnego rodzaju drinki - wina do obiadu i kolacji, piwo, do tego kawa, herbata
          i kakao, i soki. Śniadania takie jak w europie - serek żółty, szynka ( nie
          polecam, przynajmniej mi nie smakowała) masło bułki, słowem śniadania
          kontynentalne. No i to, co tygryki lubię najbardziej - SAŁATKI!!! - bardzo duży
          wybór, nakładasz sobie sama, możesz nawet sama wybrac owoce/warzywa z których
          chciałabyś mieźć sałatkę, a Kucharz Ci przyrządzismile Na stronie:
          www.eximtours.pl/web/?page=oferta;i=1147;o=2170 masz pokazane zdjęcia
          hotelu. W rzeczywistości hotel jest jeszcze lepszy, niż to pokazują zdjęcia.
          hotel składa się z 2 pietrowych "budunków" połączonych szeregowo. Pokoje
          skromne, ale schludne - łózka (możliwość 1 dostawki, druga by nie weszła ),
          telewizor ( można poprosić o ustawienie polskiego kanału - ja miałam VIVE, a
          inni jak chcieli to TV4 ) telefon, lodówkę, łazienkę z WC i prysznicem. Przy
          zakwaterowaniu można do paszportów wsadzić trochę grosz, w funtach egipskich
          lub dolarach, i jeżeli jest mozliwość, to wtedy można wybrać, czy che się pokój
          na gorze, czy na dole. W pokojach balkony ( na piętrze) lub tarasy ( na
          parterze), drzwi z weneckich luster. Polecam codziennie zostawiać około 3 - 5
          funtów, wtedy na Twoim łóżku pojawią się np. kwiaty, z recznikówi zrobią dla
          ciebie łabedzie, krokodyle, serca itp. Obsługa bardzo miła, wszystko da sie
          załatwić. W hotelu odpłatnie stół do tenisa, internet ( 5 funtów za pół
          godziny, 10 funtów za godzinę ). Basen bardzo duzu, ale zimny, w morzu nie da
          sie utopić, takie zasolenie. Plaża nie jest bardzo duża, jest to plaża
          sztucznie usypana żwirem, lecz nie ma potrzeby opalania się na plaży, przy
          basanie tak samo fajnie wieje wiatereksmile i nie zgadzam się z tym, że wszędzie
          pełno smaru - kiedy ja byłam jakoś go niezauwzyłam, mimo iż kąpałam się głównie
          w morzu.
    • egipt-hotele Re: Aqua Fun - Hurghada (3*) 28.07.05, 10:30
      Jako iż nie ma wielu wątków na temat Aqua Fun a przebywa tam wielu naszych
      rodaków postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
      Mam nadzieję że poniższy tekst będzie pomocny w wyborze hotelu.
      W katalogach hotel ten jest przedstawiany jako **** gwiazdki lecz w
      rzeczywistości ma trzy *** i na więcej chyba nie zasługuje.
      Hotel usytuowany jest w dzielnicy Sakkala przy glównej ulicy,ale o dziwo nie
      słychać hałasu i gwaru dobiegającego z miasta.Położenie całkiem fajne bo
      wieczorem można się wybrać na małe zakupy czy przechadzkę-wszystko jest na
      wyciągniecie dłoni.
      Sam hotel jest w miarę nowy (chyba niedawno był remontowany)
      Hotel sklada sie z budynku glównego oraz dwóch skrzydeł z pokojami.
      W budynku głownym znajduje się recepcja,kawiarnia,maly market,sklepy z
      papirusem oraz pamiątkami jak również jadalnia (na pietrze)
      Pokoje,których to jest podobno ponad 100 nie sa może rewelacyjne ale posiadaja
      wszystko to co jest niezbędne do w miare przyjemnego wypoczynku.
      Wyposażenie pokoju składa sie z szafy,lóżek,szafeczki
      przyłóżkowej,stolika,telewizora (TV Polonia)i małej lodóweczki,do tego dochodzi
      niewielka łazienka z prysznicem.
      Pomiedzy budynkami znajduje się niewielki trawnik,pole do minigolfa oraz basen
      (głębokość od 120 do 200cm)Basen jest dość duzych wymiarów.
      Plaża - niezbyt szeroka,myślę że ma gdzieś pomiedzy 40-50 szerokości,łagodne
      zejście do wody,parę metrów od brzegu jest kilka mini rafek,więc jeśli ktoś nie
      wybiera się na wycieczkę na pełne morze,spokojnie może sobie poobserwowac
      podwodne życie na tychże mini rafkach.Sama plaża jest żwirkowa ale żwirek jest
      dość miałki i nie sprawia problemów,dodatkowo na plaży jest postawione
      kilkanaście stałych parasoli (duże,stabilne,pokryte taka plecionką)ponadto
      leżaki bezpłatnie,ręczniki do odebrania u obsługi po okazaniu karty
      hotelowej.Jest możliwość również aktywnego wypoczynku,grupa animacyjna każdego
      dnia proponuje siatkówkę,darta,aerobic przy basenie lub w wodzie a wieczorami
      występy.
      Dużym minusem plaży jest to iż zaraz obok kotwiczą statki wypływające na
      wycieczki,co prawda ok godziny 9 juz ich nie ma i nie przeszkadzaja w
      plażowaniu ale może sie zdarzyć iż na wodzie są widoczne plamki ropy.
      Jedzenie - dla przeciętnego rodaka to będzie niewielki problem,bowiem nie są to
      posiłki ani typowo egipskie ani tez nasze swojskie i po kilku dniach jako że
      ich różnorodność jest ograniczona stają się nieco monotonne.Wyżyć można ale pod
      koniec turnusu bardzo by sie chciało zjeść coś swojskiego.
      Być może jest to śmieszne i niektórzy czytający posądzą mnie o brak "czci i
      wiary" ale nie jest głupim pomysłem na wzięcie kilku małych puszeczek czy też
      czegoś w rodzaju gorącego kubka.Jako że pomiędzy sniadaniem a kolacją jest
      kilka godzin,mała przekąska z pewnościa nie zaszkodzi.
      Rezydenci - są bo być muszą.
      Ja miałem przyjemność spotkania się trzy razy (lotnisko/przylot,spotkanie
      informacyjne,lotnisko/odlot) i w zupełności mi to wystarczyło.Rezydentem jest
      miła pani i jeśli mielibyście jakieś kłopoty to spokojnie dzwońcie do niej
      pomoże napewno.
      Wycieczki - jak powszechnie wiadomo te z miasta są o 100% tańsze niż u
      rezydenta,ja byłem na 4 (Kair,Luxor,Jeep Safari i Giftun - Orbit Tours)
      wszystko było naprawdę w porządku,nic nie opuszczono z programu a przewodnicy i
      opiekunowie naprawde fajni.
      Dodam że program wycieczek jest dla wszystkich taki sam czy to kupowanych u
      rezydenta czy tez na miescie wiec chyba nie ma co przepłacać,jednakże wybór
      pozostawiam Wam.
      Podsumowując,hotel nie jest extra i super,jest w sam raz dla ludzi którzy bedą
      go traktować jako bazę wypadową lub też nie maja zbyt wielkich oczekiwań.
      Bardziej wymagajacym polecam te które maja 4*.
      Jeżeli Ktoś będzie miał jakieś pytania proszę pisać,chętnie na nie odpowiem.
      Obserwacje moje zostały poczynione pomiedzy 11 a 25 lipca (spokojnie można
      wytrzymać)
      Wszystkim,którym moje wypociny choć troszkę pomogą w wyborze tego hotelu życze
      miłego i udanego pobytu.
      Pozdrawiam
      Andrzej
      • ser1966 Re: Aqua Fun - Hurghada (3*) 12.08.05, 16:19
        Jeśli chodzi o klimatyzację to jest taka niby stereowana indywidualnie,ot po
        prostu są trzy możliwości klimy - low,medium i high,i to tyle w temacie.
        Jak na moje gusta nie jest źle i jeśli tylko w pokoju klima pracuje dobrze to
        spokojnie wystarczy.
        Pozdrawiam,
        Andrzej
    • egipt-hotele Re: Aqua Fun - Hurghada (3*) 16.06.06, 21:19
      Wróciłam z tego hotelu w czerwcu 2006 jest bardzo zadowolona z pobytu, byłam 3
      raz w Egipcie. Dwa razy w hurghadzie polecam ten hotel dla osób które chcą
      skorzystać z życia nocnego jkie oferuje Hurghada, poniważ wychodząc z hotelu
      jest się w samym centrum.
      Hotel składa się z budynku głównego, który połączony jest z dwoma skrzydłami w
      którym znajduja się pokoje. W budynku od ulicy znajduje się reseuracja recepcja
      oraz kilka małych sklepikó koantor wyminy walut. Pokoje w hotelu są czyste
      codziennie sprzątane, jeśli chodzi o łazienkę jest skormna ale bardzo czysta i
      zawsze codziennie sprzątana. Pokoje są albo na piętrze albo na parterze,
      kwaterują w zalezności od obłożenia i od wolnych pokoi. Nie ma rosjan co jest
      zaletą tego hotelu głownie przebywaja tam turyści z niemiec holandii i trochę
      polaków , nas było 15 osób.
      plaża jest na wyciągnięcie ręki duży basen, na [plazy znjadują sie parasole
      jest ich około 40 sztuk myśle że dobrze policzyłam przy każdym parasolu są trzy
      leżaki codzinnie czyszczone są materace. Na plaży działa grupa animatorów ,
      którzy prowadzą gimnstykę wodną , siatkówkę, lotki no i wieczorne animacje
      mówia po angielsku niemicku i rosyjsku. Przy plaży jest pomost na którym cumują
      statki jest ich około 4 sztuk rano około 10 wypływaja na rej na Giftun. Ni ma
      raf tylko satare obumarłe z jeżowcami trzeba uważać Jedzenie w hotelu jest
      całkiem nie złe my mieliśmy opsje all więc śniadanie od 7 do 10 do wyboru
      omlety , jajka , pomodory, dzem , ser zółty i biały oraz płatki i różne sałatki
      oraz herbata i kawa, lancz około 13 do 15 dwa rodzaje mieśa i ryba tradycyjnie
      ryz lub makaron i dodatki w postaci sałatek obiado - kolacje rozpoczynały sie
      o 7 do 21 na obiad wędlina sery makarony ryz i mięso tradycyjnie dwa rodzje do
      wyboru oraz rózne sałatki w wersji HB napoje dodatkowo płatne. My w wersji all
      nie mieliśmy przekąsek przy barze typu hamburgher i frytki płaciliśmy za to
      tylko lancz był bezpłatny. napoje bezpłatne łącznie z alkohole. O godzinie 21
      rozpoczynały się animacje.
      Pokoje posprzątane dokładnie przed przyjazdem niezależnie od tego czy się
      zostawiało bakszysz czy nie i tak był posprzątny.
      Mi bardzo podobał się hotel obsługa i połozenie hotelu, jest on nie duzy ale
      zadbany. Wrócę tam na pewno.
      Jeśli o czyms zapomoniała napisać odpowiem piszcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka