Dodaj do ulubionych

Terra 3D ***

IP: 77.255.90.* 08.11.09, 09:09
zgadzam się ze wszystkim poza: "animowana antyutopia jest jednak w wymowie
dość powierzchowna, w podziałach na dobrych i złych mocno schematyczna, a w
rozwoju fabuły - nieco przewidywalna" Bo szczerze mówiąc jak bajka może taka
nie być? Idea bajki jest przedstawić świat w sposób jak najprostszy.
Obserwuj wątek
    • koralowiec-4 Terra 3D *** 08.11.09, 10:55
      Widziałam już ten film, więc mogę odnieść się do powyższej recenzji. Właściwie mogłabym się pod nią podpisać, bo zgadzam się tym co autor napisał, ale wykluczając fragment: "(...) ta animowana antyutopia jest jednak w wymowie dość powierzchowna, w podziałach na dobrych i złych mocno schematyczna, a w rozwoju fabuły - nieco przewidywalna.".W tej animacji nic nie jest powierzchowne. Charaktery postaci też nie są schematyczne ani typowe. Sa postacie od początku nacechowane negatywnie, ale są też takie, które zaczynamy postrzegać jako dobre wraz z rozwojem akcji, nie można z góry przewidzieć, kto będzie zły, a kto dobry. A fabuła filmu jest chyba jego największą zaletą. W żadnym wypadku nie jest przewidywalna, bo nie wiemy, co się wydarzy za chwilę! No i jeśli autor brecenzi był w stanie stwierdzić jak film się skończy, to musiał chyba posiąść zdolności telepatyczne. Zakończenie jest całkowicie zaskakujące i NIEPRZEWIDYWALNE.Polecam przekonać się o tym osobiście.
    • Gość: marcin Re: Terra 3D *** IP: *.magma-net.pl 08.11.09, 13:34
      Myślę, że Terra jest wystarczająco nieszablonowa. Świetny film - ja bawiłem się bardzo dobrze - bo przecież, o to chodzi w przypadku takich produkcji. Polecam
    • kruella_0 Terra 3D *** 09.11.09, 07:36
      Muszę przyznać, że nie oczekiwałam niczego specjalnego po tym filmie.Do kina poszłam przypadkiem i trochę niechętnie. Ale po seansie wyszłam zadowolona i miło zaskoczona. Film jest ciekawy, trochę zaskakujący, ma bardzo piękną oprawę muzyczną. Tylko niektóre postacie ( ludzie) zrobione są chyba na ostatnią chwilę, bo ich wygląd jest koszmarny. Ale można przymknąć na to oko;-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka