Dodaj do ulubionych

Ostatni brzeg

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 20:10
Najbardziej wzuraszjący film, jaki kiedykowliek widziałam ... polecam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mymek Re: Ostatni brzeg IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 27.04.04, 21:32
      Ja też polecam ten film.
    • ignatz Re: Ostatni brzeg 27.04.04, 23:19
      A ja polecam książkę.
      • mallina Re: Ostatni brzeg 28.04.04, 00:57
        a ja popieram ignatz'a..
        jedna z najbardziej wzruszajacych ksiazek jakie czytalam..
    • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Ostatni brzeg IP: *.toya.net.pl 01.05.04, 22:07
      Nie wzruszający, lecz wstrząsający i jakże prawdopodobny. Mówi się, że dzięki
      panu Shute'owi pewna część polityków opamiętała się i zrozumiała zagrożenia,
      jakie niesie za sobą uzycie broni jądrowej. Niektórzy nawet twierdzą, że
      zapobiegla ona wybuchowi wojny nuklearnej, choć osobiście w to nie wierzę.
    • Gość: w22 Re: Ostatni brzeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:14
      Film był na początku kwietnia. Każdy kto, a ma przynajmniej trochę wrażliwości doświadczy pewnego rodzaju śmierci. Inaczej odbiera się bowiem śmierć jednostkową a inaczej całego gatunku. Film jednak mówi o życiu, o jego sensie. Najbardziej symboliczna jest scena ze słowami komadora Towers'a : "Wierzę, że jeśli ludzie, kiedyś żyli na Ziemi to miało to sens". Wspaniała rola Armanda Assante, choć to może tylko zasługa archetypowego szkieletu postaci.
      Nie będę więcej pisał, bo też i nie ma do kogo.
      • klee Publika czeka 21.07.04, 00:16
        Dlaczego wydaje Ci się, że nie ma do kogo? Czytamy, czytamy. I to z uwagą! I
        nawet nakłonił(e/a)ś nas, żebyśmy film obejrzeli (mnie w każdym razie, bo go
        nie znałem).
    • Gość: kinoman Re: Ostatni brzeg IP: *.nyc.rr.com 21.07.04, 05:38
      Polecam obejrzenie oryginalu. Znacznie lepszy i nie naszpikowany polityczna
      papka dla glupich dzieci.
      Niestety tak sie sklada, ze remake zwykle przynosi mizerne rezultaty.
      Ktokolwiek widzial oryginalny "Out-of towners" z Jack Lemmon i Sandy Dennis nie
      mogl strawic kiczu z Steve Martin i Goldie Hawn.
      • scoutek Re: Ostatni brzeg 21.07.04, 10:21
        najlepsza jest ksiazka... zrobila kiedys na mnie wielkie wrazenie... pierwsza
        wersja byla znakomita, i ta owczesna obsada.... az sie lza w oku kreci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka