Dodaj do ulubionych

Och, Karol 2 ***

IP: *.net-serwis.pl 21.01.11, 10:19
Recenzencie, mógł pan jeszcze dopisać, że reżyser i montażysta chodzili do pracy ładnie ubrani.
Obserwuj wątek
    • Gość: aha Och, Karol 2 *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 13:30
      Za prywatną kasę? Popieram. Uczciwe podejście.
    • Gość: Gosik! Och, Karol 2 *** IP: 195.117.71.* 21.01.11, 14:00
      Super! Komedia dla facetów i dla kobiet. Jak zwykle kobiety potrafiły zbić faceta z tropu! Ahh mój pierwszy pokaz przedpremierowy i taki super film!
    • marta_kul Byłam, widziałam... 21.01.11, 14:05
      ...tu opisałam:
      martakulczycka.blox.pl/2011/01/Och-Karol-2.html
      Marta
      • Gość: Zofijka Re: Byłam, widziałam... IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.11, 18:39
        Ja też byłam widziałam i co. Film niby to komedia, a pośmiać się nie można. Taki troszkę przereklamowany żeby "zrobić kasę". Może jestem przywiązana do Karolka z 1985roku :)

• Gość: blacky Och, Karol 2 *** IP: *.toya.net.pl 21.01.11, 21:15
      Jeden Adamczyk niestety nie wystarczy,żeby coś się nazywało kino...
      • antymaria Re: Och, Karol 2 *** 21.01.11, 22:26
        Jedno zdanie niestety nie wystarczy, żeby coś się nazywało opinią...
        • Gość: Isis Re: Och, Karol 2 *** IP: *.home.aster.pl 22.01.11, 21:56
          Wystarczy
    • iwona.leonczuk Och, Karol 2 *** 21.01.11, 22:24
      Zwracam uwagę, że Grzegorz Halama nie grał epizodu, a był jedynie statystą (recenzent chyba wie na czym polega różnica?), a Rafał Rutkowski nie jest kabareciarzem (!!!!). A jeśli recenzent porównuje ten film, to sugeruję ograniczyć się do gatunku i porównywać nie do Tarantino, ale choćby Nory Ephron. Aha gatunek to komedia romantyczna. Kładę nacisk na słowo "komedia". Byłam wczoraj na premierze i nikt się nie śmiał. I to chyba jest najlepsza recenzja tego filmu.
      • antymaria Re: Och, Karol 2 *** 21.01.11, 22:25
        A w której sali byłaś?
        • iwona.leonczuk Re: Och, Karol 2 *** 22.01.11, 07:43
          W tej, w której był pierwszy pokaz. Siedziałam w 4. rzędzie. Ludzie związani z produkcją, którzy siedzieli przede mną od czasu do czasu podśmiewali się. jednak nie zarejestrowałam ani jednego spontanicznego wybuchu całej sali. Mnie osobiście ten film zostawił w cudownej obojętności.
          • maja_mirecka Re: Och, Karol 2 *** 23.01.11, 21:42
            Byłam, obśmiałam się i to chyba jest najlepsza recenzja tego filmu. Rutkowski zagrał świetny epizod, reszta też trzymała poziom. Za mało Muchy jak na mój gust.
            Trudno jest zrobić inteligentny film, gdzie nie ma wulgaryzmów i odwoływania się do niskiego humoru z podwórka. A według mnie twórcom "Och, Karol 2" się udało. Ile ludzi tyle opinii, lepiej przekonać się samemu.
    • Gość: ar Re: Och, Karol 2 *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 17:34
      warto obejrzeć ten film czy strata czasu?
    • maki-chan Re: Och, Karol 2 *** 28.01.11, 15:56
      kolejna beznadziejna polska komedia..:/
      • Gość: Sonia Re: Och, Karol 2 *** IP: *.aster.pl 29.01.11, 23:39
        Mnie odpychają te wylewające się z ekranu gwiazdy od wszystkiego, Mucha, Foremniak, Zielińska i wszędobylski Adamczyk, zupełnie nie mam ochoty na to patrzeć
        • Gość: mirra Re: Och, Karol 2 *** IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 00:03
          Adamczyk to pomyłka w tej produkcji.
          W ogóle film dla młodych panienek w celu dalszego ich ogłupienia.
    • Gość: Tado Och, Karol 2 *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 16:57
      Uważam że film jest mocno przereklamowany.
      • Gość: Sonia Re: Och, Karol 2 *** IP: *.aster.pl 03.02.11, 18:32
        Film jest bardzo mocno przereklamowany, "gwiazdy" to nie wszystko, szczególnie takie, które we wszystkich lodówkach siedzą, z papieżem Adamczykiem na czele
    • tomaszind Och, Karol 2 *** 07.02.11, 13:35
      Słabo z polską kinematografią się dzieje ostatnio, bardzo słaby film... humor na siłę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka