Dodaj do ulubionych

Maria Sadowska?

13.11.12, 11:57
ta piosenkarka, też reżyseruje, jak się okazało, a nawet kilka dni temu dostała główną nagrodę na festiwalu kina wschodnioeuropejskiego w niemieckim Cottbus
chyba powinniśmy się cieszyć, pisać o tym i gratulować twórcom filmu, a tu w mediach cisza...
co to za cenzura, czy Sadowska komuś się naraziła, czy co?
Obserwuj wątek
    • lumbago_bumbago Re: Maria Sadowska? 21.11.12, 20:37
      może nie zbyt dużego rozgłosu, bo film był słaby :P
      tak serio, to widziałam go na WFFie i w ogóle jestem zdziwiona dlaczego się tam pojawił. tym bardziej moje zdziwienie urosło, jak przeczytałam artykuł o tej wygranej (był takowy i to nawet na gazecie!). ten film był naprawdę słaby. nie dość, że był przewidywalny, to jeszcze ten cały patos i totalne przekoloryzowanie. ok, niby fajnie, że ktoś próbuje mówić o jakiś aktulanych (no może chwilę temu aktualnych) problemach, ale to przydałoby się mówić o tym w wymiarze realnym. jedyne co było na mały plusik, to właśnie muzyka, więc może Maria powinna jednak wrócić do tego.
      • Gość: ciekawska Re: Maria Sadowska? IP: *.204.117.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.11.12, 12:01
        Film, ale jaki tytuł i mniej więcej o czym.
        • white_lake Re: Maria Sadowska? 23.11.12, 15:21
          tytuł Dzień Kobiet, o kasjerce z Biedronki czy Tesco, kilka lat temu były jakieś protesty czy strajki o warunki pracy, związki zawodowe i to jest historia na tamtych motywach, gra Katarzyna Kwiatkowska, teraz znana bardziej jako parodystka, dlatego byłam ciekawa jej roli
          • Gość: ciekawska Re: Maria Sadowska? IP: *.204.29.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.11.12, 21:30
            Dziękuję, o filmie dowiedziałam się od Ciebie, w moim kinie nie był wyświetlany, Katarzyna Kwiatkowska jest mi osobą znaną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka