balantines 23.12.13, 21:54 Nowy Rok - nowe filmy. Co waszym zdaniem dobrze zapowiada się po Nowym Roku? Na co najbardziej czekacie? Chyba najgłośniej jest o "Nimfomance"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Nowości kinowe 2014 25.12.13, 19:05 Bzdury plecisz o jakies "Nimfomance" rok czeka nas ciekawy,przykladowo: www.youtube.com/watch?v=NIbyQQ9uCm0 www.youtube.com/watch?v=DQBvEcQMU9M www.youtube.com/watch?v=8RS_F-A0oCs www.youtube.com/watch?v=h4gctyh7ERI Odpowiedz Link Zgłoś
m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:42 Moge prypuszczać, że nie zawsze wszystkich krytykujesz za odmienne zdanie niż Twoje, prawda? Czasami zdaryło Ci się empatycznie zareagować na zdanie innych co wywowałło usmiech i zrozumienie w Twoim rozmówcy? Odpowiedz Link Zgłoś
panna-pytalska Re: Nowości kinowe 2014 28.12.13, 11:41 Ja najbardziej czekam chyba na nowe Sin City i 300, oprócz tego już w styczniu Wilk z Wall Street. :D A z polskich ciekawie zapowiadają się Facet (nie)potrzebny od zaraz i Pod Mocnym Aniołem. Odpowiedz Link Zgłoś
balantines Re: Nowości kinowe 2014 28.12.13, 17:51 Sin City dobrze wspominam, 300 również. A komedie romantyczne, to raczej nie w moim stylu. Polskie kino jakoś do mnie słabo trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
iskra66 Re: Nowości kinowe 2014 03.01.14, 12:46 Dzisiaj premiera Wilka z Wall Street :) to będzie strzał w dziesiątkę. Facet (nie)potrzebny od zaraz - ciekawe czy faktycznie wyjdzie coś z tego fajnego czy będzie jak zawsze, bo pomysł na film jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia10 Re: Nowości kinowe 2014 04.01.14, 22:16 iskra66 napisała: > Dzisiaj premiera Wilka z Wall Street :) to będzie strzał w dziesiątkę. > Facet (nie)potrzebny od zaraz - ciekawe czy faktycznie wyjdzie coś z tego fajne > go czy będzie jak zawsze, bo pomysł na film jest dobry. Ja właśnie wróciłam z Wilka z Wall Street i nie czuję się zachwycona. Film może i dobry, ale troszkę za długi, męczył mnie już w pewnym momencie. Słyszałam o tym Facecie niepotrzebnym, jakoś głośno się o nim robi, ale z tego co czytałam wywiad z reżyserką to może być dobry film :) Odpowiedz Link Zgłoś
balantines Re: Nowości kinowe 2014 05.01.14, 10:46 A ja powiem, że Wilk z Wall Street jak najbardziej! Scorsese i DiCaprio znowu mnie nie zawiedli. Ten facet niepotrzebny trochę brzmi jak jakaś komedia dla samotnych feministek... Odpowiedz Link Zgłoś
m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:43 Warto twardo stąpać po ziemi i pamiętać, że filmy to tylko iluzja? Nasze życie ma wiele innych wspaniałych , realnych rzeczy na któe warto czekać i które warto przeżywać. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka9 Re: Nowości kinowe 2014 02.01.14, 21:54 Ja chetnie zobacze "Pod mocnym Aniolem" z Wieckiewiczem. Jakos w styczniu ma teraz byc. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiastun.tv Re: Nowości kinowe 2014 06.01.14, 11:28 Bardzo fajnie zapowiada się Wilk z Wall Street. Odpowiedz Link Zgłoś
iskra66 Re: Nowości kinowe 2014 08.01.14, 10:51 zwiastun.tv napisał(a): > Bardzo fajnie zapowiada się Wilk z Wall Street. > I jest fajny ! Wczoraj widziałam i na prawdę film jest dobry :) balantines - to zależy jak kto na ten film patrzy. Interpretować można różnie ale znając polską mentalność to będzie film na smutno ... Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Nowości kinowe 2014 12.01.14, 21:43 iskra66 napisała: > > I jest fajny ! Wczoraj widziałam i na prawdę film jest dobry :) > Ogladalam dzis; uwazam, ze nieco przereklamowany, niektore sceny za dlugie. DiCaprio bardzo dobry w swojej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
balantines Re: Nowości kinowe 2014 12.01.14, 23:40 A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się na walentynki? "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i bardzo przypadła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do tego typu ról. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka9 Re: Nowości kinowe 2014 14.01.14, 11:09 balantines napisał(a): > A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się na walentynki > ? > "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i bardzo przypad > ła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do tego typu ról > . Mysle, ze to dobra opcja na walentynki:) chetnie zobacze Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnicka Re: Nowości kinowe 2014 15.01.14, 11:34 papryczka9 napisał(a): > balantines napisał(a): > > > A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się na wale > ntynki > > ? > > "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i bardzo p > rzypad > > ła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do tego ty > pu ról > > . > Mysle, ze to dobra opcja na walentynki:) chetnie zobacze Pod mocnym ma sąlbe recnejze, ale ksiażka super ;) Walentynki w kinie fajna opcja,a le trzeba wcześniej odebrać bilety bo jest ciasno. Czytałam o tym filmie - podoba mi się stylizacja Malaszyńskiego i Stuhra :D Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka9 Re: Nowości kinowe 2014 17.01.14, 21:59 > Pod mocnym ma sąlbe recnejze, ale ksiażka super ;) > Walentynki w kinie fajna opcja,a le trzeba wcześniej odebrać bilety bo jest cia > sno. > Czytałam o tym filmie - podoba mi się stylizacja Malaszyńskiego i Stuhra :D nie zalamuj mnie, tak czekalam na tego Aniola:( a co do Faceta... to jestem ciekawa roli Malaszynskiego, zapowiada sie bardzo intrygujaco:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Nowości kinowe 2014 20.01.14, 10:06 papryczka9 napisał(a): > balantines napisał(a): > > > A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się na wale > ntynki > > ? > > "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i bardzo p > rzypad > > ła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do tego ty > pu ról > > . > Mysle, ze to dobra opcja na walentynki:) chetnie zobacze Pod Mocnym Aniołem - Dobra opcja na walentynki :DD YHm.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka9 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 21:06 maciekww napisał(a): > papryczka9 napisał(a): > > > balantines napisał(a): > > > > > A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się n > a wale > > ntynki > > > ? > > > "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i ba > rdzo p > > rzypad > > > ła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do t > ego ty > > pu ról > > > . > > Mysle, ze to dobra opcja na walentynki:) chetnie zobacze > Pod Mocnym Aniołem - Dobra opcja na walentynki :DD YHm.. ;) hha, chodzilo mi oczywiscie o film Facet nie potrzebny od zaraz:) A Pod mocnym aniolem widzialam- sredni film:) Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia10 Re: Nowości kinowe 2014 06.02.14, 21:13 Mi odradzano "pod mocnym aniołem", także planowałam pójść, ale jednak sobie odpuściłam :P Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Nowości kinowe 2014 17.01.14, 11:22 Zapowiadał zapowiadał i wygarał Globa OO :) zwiastun.tv napisał(a): > Bardzo fajnie zapowiada się Wilk z Wall Street. > Odpowiedz Link Zgłoś
m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:45 Wielu ma sobie chęć parcia za pieniądzem i szczycenia się nim prawda? Wielu z nas ma w sobie część ze snoba który budzi emocje na sam widok ramówki Wilka z Wall street Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nowości kinowe 2014 09.01.14, 21:11 pierwszy kicz juz jest: www.youtube.com/watch?v=1oPRXf9LxRU Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Nowości kinowe 2014 17.01.14, 11:21 Po globach i nominacjach do oscarow wszystko się zmieniło ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia277 Re: Nowości kinowe 2014 23.01.14, 13:54 ja chyba pójdę na "nimfomankę", bo kilku znajomych mi polecało Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia10 Re: Nowości kinowe 2014 31.01.14, 01:55 martusia277 napisał(a): > ja chyba pójdę na "nimfomankę", bo kilku znajomych mi polecało A ja właśnie słyszałam zupełnie odwrotne opinie. Podobno "żenada i strata czasu" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 14:10 Byłam dzisiaj na "Nimfomance". Szajs z niepotrzebnie dorobioną ideologią. Wszystko wtórne, łącznie z formułą spowiedzi z życia. Szokować to film może najwyżej 15-latki. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 18:26 Widzial ktos dobry film tego pana ? www.filmweb.pl/person/Lars.Von.Trier# to taki kolejny produkt szwecki jak kiedys ten pan: www.filmweb.pl/person/Ingmar.Bergman Wszyscy tzw" krytycy" zachwyceni a publicznosc z kina daje dyla po 15 minutach a najgorsze jest to zeby nie trzymac z moda,w towarzystwie, tez chwala te intelektualne bzdury filmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 21:01 Po pierwsze szwedzki. Po drugie panowie są nieporównywalni. Bergman nie jest dla każdego, jest ciężki, ale autentyczny. Natomiast von Trier to tandeciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 21:08 Szwed czy Wiking nie wazne,obu "biegunek" intelektualnych (tych autetycznych czy tandetnych )nie da sie wytrzymac w kinie Odpowiedz Link Zgłoś
m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:46 Jan Paweł II powiedział kiedyś....warto się przyjrzeć swoim cieniom, bóg je widzi, a My czesto niestety nie... miał rację? Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia10 Facet niepotrzebny od zaraz 15.02.14, 16:41 Wczoraj byłam na "Facet niepotrzebny od zaraz" i całe szczęście się nie zawiodłam :) Naprawdę fajny film. Przyjemnie się ogląda i jest o czym pomyśleć, po wyjściu z seansu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.t.krakow Re: Facet niepotrzebny od zaraz 05.03.14, 11:48 Wielu szcześliwych ludzi, cieszących się swoim życiem mówi, że zawdzięcza to ciągłej inspiracji... Czasami wzbudzanej przez filmy, ksiązki... czasami przez sytuacje życiowe. jest to kluczem do szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
iskra66 Re: Nowości kinowe 2014 21.02.14, 13:42 Ja wybieram się teraz na "Masz Talent" film o laureacie brytyjskiego talent show. Dzięki wygranej w programie ze zwykłego człowieka zmienił się w wielką sławę. Zapowiada się nieźle ja lubię takie historie ze szczęśliwym zakończeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:49 Przypomina mi to historie Michaela Jordana, Henrego Forda i wielu innych którzy przeszli drogę z samego dołu na sam szczyt... Odpowiedz Link Zgłoś
elwira22 Re: Nowości kinowe 2014 21.02.14, 14:48 Polecam Masz talent - kto lubi optymistyczne biograficzne filmy i angielski humor (a także i włoski), i wierzy w silę sprawczą marzeń - ten na pewno się nie zawiedzie. A kto nie wierzy to tym bardziej, bo takie filmy dają nadzieję w "gorszych" momentach w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna-pytalska Re: Nowości kinowe 2014 21.02.14, 18:05 Widziałam zwiastun i film faktycznie zapowiada się bardzo pozytywnie i dość wzruszająco. :) Wybiorę się do kina w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-lizka29 Re: Nowości kinowe 2014 25.02.14, 16:15 Oj jest, miałam okazję przekonać się o tym w Sobotę :) Wyszłam z wielkim uśmiechem na twarzy i jeszcze większą motywacją do działania :D Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: tajemnica Filomeny - świetna 21.02.14, 18:17 Byłam, znakomity film, świetnie grany. Filomena - nieskomplikowana starsza pani, zaczytująca się w romansach, religijna z potrzeby serca, dobra - przeżyła w młodości dramat. Jako nastolatka w ciąży wyrzucona z domu trafiła do zakonu gdzie urodziła syna, odharowała w zakonie przez 2 lata koszty porodu. Zakonnice wbrew jej woli oddały dziecko do adopcji bogatym Amerykanom. 50 lat później Filomena postanawia odnaleźć syna, co nie jest łatwe. Towarzyszy jej w tym zgorzkniały i cyniczny, pozbawiony złudzeń dziennikarz, który ma opisać historię "z życia" Najbardziej interesująca jest konfrontacja obu tych postaci, zmiany jakim podlegają. Aktorstwo - absolutne mistrzostwo świata. Warto choćby dla J. Dench. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: tajemnica Filomeny - świetna 23.02.14, 19:50 i mnie się podobał. Nie ma banału ani taniej tkliwości. Gra obydwu aktorów świetna, kontrastowość postaci, tło zrodziło ciekawa opowieść. Lubię gdy film opowiada, jak dobra literatura piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
iskra66 Re: Nowości kinowe 2014 24.02.14, 10:57 Zgadzam się film daje mnóstwo wiary w siebie. Bardzo lekki, humorystyczny, jednym słowem przyjemnie się ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:53 i przyjemnie sie na bzyka w ostatnim rzędzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:52 rowniez polecam. Kto nie wierzy rowniez polecam. Kto ma 150 kg rowniez polecam... kto jest brydki i glupi rownie zpolecam, kto dalej uzywa nocnika rowniez polecam, kto ma problem w odroznieniu kuupy od czekolady rowniez polecam, kto kaca zapija wóda rowniez polecam, kto na pierwsza randke przychodzi smierdzacy i brudny rowniez polecam, kto nie myje zebow i wali mu ze skarpetek rowniez polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Nowości kinowe 2014 24.03.14, 15:53 Nimfomanka już jest na torrentach ? Odpowiedz Link Zgłoś
krystynagaszczyk Re: Nowości kinowe 2014 12.08.14, 10:18 Niedługo wchodzą do kin Niezniszczalni 3! Już nie mogę się doczekać, bardzo lubię takie kino akcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
sanctus82 Re: Nowości kinowe 2014 09.09.14, 13:46 Oglądałem niezniszczalnych 3 :D Bardzo ładna bajka, komedia i film akcji. Miło przypomnieć sobie "stare twarze" lifewalker.eu/niezniszczalni-3-geriatria-rzadzi/ Odpowiedz Link Zgłoś
betkowski63 Re: Nowości kinowe 2014 16.10.14, 14:25 Polecacie film "Bogowie" ? Warto iść do kina ? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.65 Re: Nowości kinowe 2014 16.10.14, 14:40 BARDZO WARTO ZOBACZYC TEN FILM, GORĄCO POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
spellslinger Re: Nowości kinowe 2014 23.10.14, 12:31 na mnie ten film nie zrobił wrażenia. z Polskich filmów lepiej zapowiada się "Dzień Dobry Kocham Cię" zwiastun www.youtube.com/watch?v=DD5Sn42KupI Odpowiedz Link Zgłoś
elwira22 Re: Nowości kinowe 2014 29.10.14, 16:19 Ja wybieram się na film "Dzień dobry kocham cię" z moją ulubienicą z reklamy (Basią Kurdej- Szatan), ta dziewczyna zawsze poprawia mi humor. Odpowiedz Link Zgłoś
ancekabance123 Re: Nowości kinowe 2014 30.10.14, 09:38 tez jestem ciekawa tego filmu, tarilery zapowiadają się spoko - letni, lekki klimat na tempertaury za oknem jak w sam raz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elwira22 Re: Nowości kinowe 2014 31.10.14, 15:11 I tak powinno być (horrory dobre co najwyżej dziś) ale tak to tylko komedie poproszę. Co do Dzień dobry Kocham Cię to fajna fabuła, młodzi aktorzy - Aleksy Komorowski uśmiechem od razu przegania chmury, że aż się Basi zazdrości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ancekabance123 Re: Nowości kinowe 2014 03.11.14, 20:27 no ten Aleksy to jest dopiero ciacho :O bedzie na czym w kinie okko zawiesic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funkyworld Re: Nowości kinowe 2014 06.11.14, 15:37 Mi się najbardziej podoba, że są nowe twarze w tym filmie, a nie ciągle tylko wyklepane gwiazdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: Nowości kinowe 2014 11.11.14, 23:51 ancekabance123 napisała: > no ten Aleksy to jest dopiero ciacho :O bedzie na czym w kinie okko zawiesic ;) Szkoda tylko, że to ciacho strasznie drewniane, podobnie jak ciacho dla gimbazy czyli Musiał. Odpowiedz Link Zgłoś
rokicki1 Re: Nowości kinowe 2014 14.11.14, 11:25 Bołądź fajnie zagrała, Basia Kurdej też lepiej niż się spodziewałem. Przynajmniej film nie był ciężki i niezrozumiały, jak to czasem (często nawet) bywa w polskim kinie. Akurat taki film, żeby dobrze spędzić wieczór i naprawdę się pośmiać, a nie tylko zastanawiać o co chodziło filmowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia10 Re: Nowości kinowe 2014 17.11.14, 14:18 No ma w sobie coś bardzo pogodnego. Ogólnie fajna komedia na jesienną chandrę. Bardzo pozytywna! :) Odpowiedz Link Zgłoś