maciekww 17.01.14, 11:21 Słuszne nie słuszne? na kogo stawiacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 11:23 Ja osobiście stawiam na LEO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 12:57 Konkurencje ma taka sobie: Chiwetel Ejiofor («12 Years a Slave») Matthew McConaughey («Dallas Buyers Club») Bruce Dern («Nebraska») Leonardo DiCaprio («The Wolf of Wall Street») Christian Bale («American Hustle») Powienien dostac,nalezy mu sie od paru ladnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 13:00 Tak jak i Sandra: Cate Blanchett («Blue Jasmine») Sandra Bullock («Gravity») Judi Dench («Philomena») Amy Adams («American Hustle») Meryl Streep («Im August in Osage County») Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 13:28 Prosze tylko nie Sandra .: ( Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 17:58 maciekww napisał(a): > Prosze tylko nie Sandra .: ( Dlaczego? Meryl 2-go z rzedu a 4 wogole raczej nie dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 13:28 Matthew McConaughey też dobrze zagrał - i jak bardzo musiał przygotować się do roli ? Schudł podobno 20 kg .. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 18.01.14, 04:14 a co myslicie o skandaliczym pominieciu The Butler??? dla mnie to szok... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 27.02.14, 12:08 menstream.pl/wiadomosci/leonardo-dicaprio-walczy-o-oscara-odkad-skonczyl-20-lat,0,1485197.html?rfguidfo Od 20 lat Już walczy ... Wywalczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 27.02.14, 16:28 w tej "poczekalni" towarzystwo ma za to doskonale:Johnny Depp,John Travolta,Edward Norton,Brad Pitt,Lian Neeson,Bill Murray,John Malkovich....tak na szybko - Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Leonardo dostanie oscara? 28.02.14, 10:20 No nie ? Dziwne jest dość to . Zapytaj kogokolwiek Czy Depp albo Brad Pitt ma Oscara ? Każdy odpowie że na pewno .. Wydaje mi się, że jednak na Leo najwyższy czas co jak co ale w ostatnich latach grał świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
amberol Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 19.01.14, 21:59 Stawima na Leo, Julię Roberts, Meryl Streep i Krainę Lodu ;) Tylko problem u nas jets tai, ze dopiero wchodzą do kin oscarowe filmy - Wilk z Wall Street tydzień temu, Siepień w hrabstwie osage 24 stycznia, american hustle nawet nie wiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia10 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 19.01.14, 22:34 Wilk z Wall Street nie zachwycił. Osatnia nadzieja w "Sierpień w hrabstwie Osage". Jeszcze trochę do premiery - idzie wytrzymać :) Jak się po 2 lata na film czekało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 20.01.14, 10:11 Podpowiem, że prawie wszystkie filmy są już na torentach. :) Kamerdyner też uważam powinien być nominowany - bardziej niż Zniewolony... Odpowiedz Link Zgłoś
amberol Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 20.01.14, 20:46 Na dobre filmy warto się wybrać do kina ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
panna-pytalska Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 21.01.14, 14:22 Dokładnie, też uważam, że pewne filmy są warte pójścia na nie do kina. ;) Aczkolwiek kusi żeby obejrzeć wcześniej, np. właśnie Sierpień w Hrabstwie Osage, ale do piątku wytrzymam. :DDD No i kibicuję Julii Roberts oraz Leonardo DiCaprio. Odpowiedz Link Zgłoś
marslo55 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 21.01.14, 15:08 panna-pytalska napisał(a): "Dokładnie, też uważam, że pewne filmy są warte pójścia na nie do kina. ;) Aczkolwiek kusi żeby obejrzeć wcześniej, np. właśnie Sierpień w Hrabstwie Osage, ale do piątku wytrzymam." Myślę, że akurat tego filmu nie trzeba oglądać w kinie, nie sądzę, aby specjalnie zyskiwał na dużym ekranie (brak efektownych plenerów, efektów specjalnych itd.). Kibicuję "Wilkowi...", ale wątpię, by DiCaprio dostał Oscara. Akademia od lat pokazuje mu środkowy palec, a konkurencja wcale nie jest taka słaba, największe szanse ma moim zdaniem McConaughey. Pominięcie "Kamerdynera" przedziwne. Tym bardziej, że film sprawia wrażenie kręconego "pod Oscary". Odpowiedz Link Zgłoś
elwira22 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 21.01.14, 15:35 Ja zdecydowanie trzymam kciuki z Streep i Roberts (to moje ulubienice) ale kibicuję tez dla filmu Zniewolony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 21.01.14, 23:44 marslo55 napisała: Pominięcie "Kamerdynera" przedziwne. Tym bardziej, że film sprawia wrażenie kręconego "pod Oscary". No naprawde, ja jestem zszokowana i zniesmaczona. tym bardziej ze jak Oprah nakrecila Beloved- Ukochana - to tez ja kompletnie olali. prawie nikt nie przyszedl na premiere. po latach mowila jak ja to bolalo. a teraz pominiecie do Oskara calego filmu? to czysty rasizm. ten Zniewolony to tylko tak aby geby zatkac. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
skyfall001 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 24.01.14, 12:02 Najwięcej statuetek dostanie pewnie "American Hustle" jak to u Amerykańców:) Osobiście mam nadzieję, ze docenią Leo. Uwielbiam gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
dominofats Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 28.01.14, 17:57 Przed chwila obejrzelismy, no niezupelnie, nie wytrzymalismy do konca. zgodnie wyszlismy z kina (czyt.: zsunelismy sie z fotelow) przed czasem. No ale nie jestesmy koneserami. Odpowiedz Link Zgłoś
zaz22 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 27.01.14, 21:47 Wall Street fantastyczne i trzymam kciuki za Leonarda, bo Oscar zwyczajnie mu się należy. Myślę jednak, że zgarnie go Bale albo ten aktor o trudnym do napisania nazwisku - oni są bardziej amerykańscy. Osage County to dla mnie duże rozczarowanie, Blue Jasmine też, chociaż Cate Blanchett rzeczywiście bardzo dobra. Zabieram się za Zniewolonego i American Hustle :) www.trochekultury.eu Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia10 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 27.01.14, 23:05 Mi się wilk z wall street nie podobał, ale Leo zagrał dobrze. Jednak dużo bardziej wolę "sierpień w hrabstwie Osage" i grę Streep. Co to za kobieta, kuta z gorącego żelaza.. Odpowiedz Link Zgłoś
szczawnicka Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 30.01.14, 14:24 ładnie powiedziane :) A na wilka właśnei nie poszlam, bo zimno i podobnie głownie Leo ciagnie całość :P Za to Sierpień rewelacja, julia powinna dostać statuetkę i Meryl oczywiście też (ona już czwartą by miała) Odpowiedz Link Zgłoś
amberol Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 02.02.14, 20:02 Też widziałem Sierpień i uważam że Meryl i Julia w pełni zasłużyły na nominacje, a Streep moim zdaniem ma dużą szansę na Oscara. Film rewelacyjny, choć trudny i dojrzały, to nie jest lekka rozrywka, raczej film do przemyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 28.01.14, 03:39 zaz22 napisał: Bale albo ten aktor o trudnym do napisania nazwisku jak masz problem to skopiuj bo teraz zachodze w glowe o kogo ci chodzi... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 29.01.14, 22:08 Wall Street dobrze zagrany ale z dłużyznami. Śmiało można było skrócić przydługie sceny orgietek, które w końcu stają się nudne i zaczyna się spoglądać na zegarek. Wyjść to bym pewnie przed czasem nie wyszła, ale zieew się pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 02.03.14, 13:44 zaz22 napisał: > Myślę jednak, że zgarnie go Bale albo ten aktor o trudnym do napisan > ia nazwisku - oni są bardziej amerykańscy. Zapewne chodzi Ci o Mathew McConaughey ;) Też mam problemy z zapamiętaniem pisowni, osobiście bardzo podobał mi się w Wilku, chyba bardziej niż Leo, mimo, że miał ledwo kilka kwestii, ale zagrał mistrzowsko. Oczywiście też uważam, że Leo na Oskara już sobie zdecydowanie zapracował, poza tym ciągle mam w pamięci Jacka Dawsona :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 30.01.14, 14:45 Oj oj a gdzie wadziłeś - też chciałbym zobaczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
peligri Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 08.02.14, 20:42 Moim zdaniem tak to powinno wyglądać: Najlepszy film- Dallas Buyers Club/ Wilk z Wall Street Najlepszy aktor pierwszoplanowy - Matthew McConaughey (chociaż wybór DiCaprio nie byłby błędem) Najlepsza aktorka pierwszoplanowa- Cate Blanchett (każdy inny wybór będzie kompromitacją) Najlepszy aktor drugoplanowy- Michael Fassbender (jw, niestety na jakieś 80% wygra Leto) Odpowiedz Link Zgłoś
dicksmith Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 11.02.14, 05:39 To już nie Oskary, to już Oskardy Odpowiedz Link Zgłoś
maciekww Jennifer Lawrence? 24.02.14, 11:20 Dostanie drugą dla mnie jest faworytką oj oj jest . To mnie nawet przekonuje.. Amerykanka Jennifer Lawrence ma 23 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: ani Leo ani Jennifer ani Julia 03.03.14, 10:06 www.filmweb.pl/news/Oscary+rozdane.+%22Zniewolony%22+najlepszym+filmem!-103114 Odpowiedz Link Zgłoś