Dodaj do ulubionych

Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013?

17.01.14, 11:21
Słuszne nie słuszne? na kogo stawiacie ?
Obserwuj wątek
    • maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 11:23
      Ja osobiście stawiam na LEO ;)
      • szwampuch58 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 12:57
        Konkurencje ma taka sobie:
        Chiwetel Ejiofor («12 Years a Slave»)
        Matthew McConaughey («Dallas Buyers Club»)
        Bruce Dern («Nebraska»)
        Leonardo DiCaprio («The Wolf of Wall Street»)
        Christian Bale («American Hustle»)
        Powienien dostac,nalezy mu sie od paru ladnych lat.
        • szwampuch58 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 13:00
          Tak jak i Sandra:
          Cate Blanchett («Blue Jasmine»)
          Sandra Bullock («Gravity»)
          Judi Dench («Philomena»)
          Amy Adams («American Hustle»)
          Meryl Streep («Im August in Osage County»)
          • maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 13:28
            Prosze tylko nie Sandra .: (
            • szwampuch58 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 17:58
              maciekww napisał(a):

> Prosze tylko nie Sandra .: (
              Dlaczego?
              Meryl 2-go z rzedu a 4 wogole raczej nie dostanie

• maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 17.01.14, 13:28
          Matthew McConaughey też dobrze zagrał - i jak bardzo musiał przygotować się do roli ? Schudł podobno 20 kg ..
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 18.01.14, 04:14
            a co myslicie o skandaliczym pominieciu The Butler???
            dla mnie to szok...

Minnie
      • maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 27.02.14, 12:08
        menstream.pl/wiadomosci/leonardo-dicaprio-walczy-o-oscara-odkad-skonczyl-20-lat,0,1485197.html?rfguidfo
        Od 20 lat Już walczy ... Wywalczy ?
        • szwampuch58 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 27.02.14, 16:28
          w tej "poczekalni" towarzystwo ma za to doskonale:Johnny Depp,John Travolta,Edward Norton,Brad Pitt,Lian Neeson,Bill Murray,John Malkovich....tak na szybko
          -
          • maciekww Leonardo dostanie oscara? 28.02.14, 10:20
            No nie ? Dziwne jest dość to . Zapytaj kogokolwiek Czy Depp albo Brad Pitt ma Oscara ?
            Każdy odpowie że na pewno .. Wydaje mi się, że jednak na Leo najwyższy czas co jak co ale w ostatnich latach grał świetnie.
    • amberol Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 19.01.14, 21:59
      Stawima na Leo, Julię Roberts, Meryl Streep i Krainę Lodu ;)
      Tylko problem u nas jets tai, ze dopiero wchodzą do kin oscarowe filmy - Wilk z Wall Street tydzień temu, Siepień w hrabstwie osage 24 stycznia, american hustle nawet nie wiem :/
      • patrynia10 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 19.01.14, 22:34
        Wilk z Wall Street nie zachwycił. Osatnia nadzieja w "Sierpień w hrabstwie Osage". Jeszcze trochę do premiery - idzie wytrzymać :) Jak się po 2 lata na film czekało ;)
      • maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 20.01.14, 10:11
        Podpowiem, że prawie wszystkie filmy są już na torentach. :)

Kamerdyner też uważam powinien być nominowany - bardziej niż Zniewolony...
        • amberol Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 20.01.14, 20:46
          Na dobre filmy warto się wybrać do kina ;-)
          • panna-pytalska Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 21.01.14, 14:22
            Dokładnie, też uważam, że pewne filmy są warte pójścia na nie do kina. ;) Aczkolwiek kusi żeby obejrzeć wcześniej, np. właśnie Sierpień w Hrabstwie Osage, ale do piątku wytrzymam. :DDD No i kibicuję Julii Roberts oraz Leonardo DiCaprio.
            • marslo55 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 21.01.14, 15:08
              panna-pytalska napisał(a):
              "Dokładnie, też uważam, że pewne filmy są warte pójścia na nie do kina. ;) Aczkolwiek kusi żeby obejrzeć wcześniej, np. właśnie Sierpień w Hrabstwie Osage, ale do piątku wytrzymam."
              Myślę, że akurat tego filmu nie trzeba oglądać w kinie, nie sądzę, aby specjalnie zyskiwał na dużym ekranie (brak efektownych plenerów, efektów specjalnych itd.).
              Kibicuję "Wilkowi...", ale wątpię, by DiCaprio dostał Oscara. Akademia od lat pokazuje mu środkowy palec, a konkurencja wcale nie jest taka słaba, największe szanse ma moim zdaniem McConaughey.
              Pominięcie "Kamerdynera" przedziwne. Tym bardziej, że film sprawia wrażenie kręconego "pod Oscary".
              • elwira22 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 21.01.14, 15:35
                Ja zdecydowanie trzymam kciuki z Streep i Roberts (to moje ulubienice) ale kibicuję tez dla filmu Zniewolony ;-)
              • ach_dama_byc_z_kanady Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 21.01.14, 23:44
                marslo55 napisała:
                Pominięcie "Kamerdynera" przedziwne. Tym bardziej, że film sprawia wrażenie kręconego "pod Oscary".

No naprawde, ja jestem zszokowana i zniesmaczona. tym bardziej ze jak Oprah nakrecila Beloved- Ukochana - to tez ja kompletnie olali.
                prawie nikt nie przyszedl na premiere. po latach mowila jak ja to bolalo.
                a teraz pominiecie do Oskara calego filmu?
                to czysty rasizm. ten Zniewolony to tylko tak aby geby zatkac.

Minnie
    • skyfall001 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 24.01.14, 12:02
      Najwięcej statuetek dostanie pewnie "American Hustle" jak to u Amerykańców:)
      Osobiście mam nadzieję, ze docenią Leo. Uwielbiam gościa.
      • dominofats Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 28.01.14, 17:57
        Przed chwila obejrzelismy, no niezupelnie, nie wytrzymalismy do konca. zgodnie wyszlismy z kina (czyt.: zsunelismy sie z fotelow) przed czasem. No ale nie jestesmy koneserami.
    • zaz22 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 27.01.14, 21:47
      Wall Street fantastyczne i trzymam kciuki za Leonarda, bo Oscar zwyczajnie mu się należy. Myślę jednak, że zgarnie go Bale albo ten aktor o trudnym do napisania nazwisku - oni są bardziej amerykańscy.
      Osage County to dla mnie duże rozczarowanie, Blue Jasmine też, chociaż Cate Blanchett rzeczywiście bardzo dobra. Zabieram się za Zniewolonego i American Hustle :)

www.trochekultury.eu
      • patrynia10 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 27.01.14, 23:05
        Mi się wilk z wall street nie podobał, ale Leo zagrał dobrze.
        Jednak dużo bardziej wolę "sierpień w hrabstwie Osage" i grę Streep. Co to za kobieta, kuta z gorącego żelaza..
        • szczawnicka Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 30.01.14, 14:24
          ładnie powiedziane :)
          A na wilka właśnei nie poszlam, bo zimno i podobnie głownie Leo ciagnie całość :P
          Za to Sierpień rewelacja, julia powinna dostać statuetkę i Meryl oczywiście też (ona już czwartą by miała)
          • amberol Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 02.02.14, 20:02
            Też widziałem Sierpień i uważam że Meryl i Julia w pełni zasłużyły na nominacje, a Streep moim zdaniem ma dużą szansę na Oscara. Film rewelacyjny, choć trudny i dojrzały, to nie jest lekka rozrywka, raczej film do przemyśleń.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 28.01.14, 03:39
        zaz22 napisał:
        Bale albo ten aktor o trudnym do napisania nazwisku

jak masz problem to skopiuj bo teraz zachodze w glowe o kogo ci chodzi...

Minnie
      • kol.3 Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 29.01.14, 22:08
        Wall Street dobrze zagrany ale z dłużyznami. Śmiało można było skrócić przydługie sceny orgietek, które w końcu stają się nudne i zaczyna się spoglądać na zegarek. Wyjść to bym pewnie przed czasem nie wyszła, ale zieew się pojawia.
      • dona.a Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 02.03.14, 13:44
        zaz22 napisał:

> Myślę jednak, że zgarnie go Bale albo ten aktor o trudnym do napisan
        > ia nazwisku - oni są bardziej amerykańscy.

Zapewne chodzi Ci o Mathew McConaughey ;) Też mam problemy z zapamiętaniem pisowni, osobiście bardzo podobał mi się w Wilku, chyba bardziej niż Leo, mimo, że miał ledwo kilka kwestii, ale zagrał mistrzowsko. Oczywiście też uważam, że Leo na Oskara już sobie zdecydowanie zapracował, poza tym ciągle mam w pamięci Jacka Dawsona :)
    • maciekww Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 30.01.14, 14:45
      Oj oj a gdzie wadziłeś - też chciałbym zobaczyć :)
    • peligri Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 08.02.14, 20:42
      Moim zdaniem tak to powinno wyglądać:
      Najlepszy film- Dallas Buyers Club/ Wilk z Wall Street
      Najlepszy aktor pierwszoplanowy - Matthew McConaughey (chociaż wybór DiCaprio nie byłby błędem)
      Najlepsza aktorka pierwszoplanowa- Cate Blanchett (każdy inny wybór będzie kompromitacją)
      Najlepszy aktor drugoplanowy- Michael Fassbender (jw, niestety na jakieś 80% wygra Leto)
    • dicksmith Re: Co myślicie o Nominacjach do Oscarów 2013? 11.02.14, 05:39
      To już nie Oskary, to już Oskardy
    • maciekww Jennifer Lawrence? 24.02.14, 11:20
      Dostanie drugą dla mnie jest faworytką oj oj jest . To mnie nawet przekonuje..
      Amerykanka Jennifer Lawrence ma 23 lata...
    • szwampuch58 Re: ani Leo ani Jennifer ani Julia 03.03.14, 10:06

www.filmweb.pl/news/Oscary+rozdane.+%22Zniewolony%22+najlepszym+filmem!-103114
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka